Kreativ

ŠTÍTEK: Vlašim

Fotbalisté Vlašimi

Pardubice daly Vlašimi košem. Náhrada se našla v loňském katu v baráži

Komplikaci v letní přípravě na nadcházející sezonu fotbalisté Vlašimi rychle vyřešili. Podle původního plánu měli v sobotu dopoledne nastoupit před vlastními fanoušky a vyzvat prvoligové Pardubice. Východočeši ale na poslední chvíli utkání odřekli a vybrali si pro ně lukrativnější partii, když vyzvou bundesligový Norimberk. Svěřenci Martina Hyského si ale našli náhradu v Teplicích.

Jiří Petrů (v červeném)

Stoper Jiří Petrů mění adresu. Dá se říci, že jsem takové štístko, směje se hráč

Zažil toho ve své kariéře více než dost. Zahrál si třeba ve Spartě Praha, s Vlašimí postoupil z divize až do druhé ligy, postup slavil také v Zápech a naposledy ve Velimi. V posledně jmenovaném klubu strávil čtyři sezony a nyní mění adresu. Osmatřicetiletý stoper Jiří Petrů jde o dvě patra níže, hájit bude barvy Kácova. S úsměvem na rtu o sobě říká, že je štístko.

125 let fotbalu v Jičíně.

FOTO: Hradec v Jičíně remizoval s Vlašimí. Pilař do zápasu nenastoupil

/FOTOGALERIE/ Druhý přípravný duel na novou prvoligovou sezonu za sebou mají fotbalisté Hradce Králové. Ti se v Jičíně, kde místní fotbalový klub oslavoval 125 let od svého vzniku, utkali s druholigovou Vlašimí. A díky inkasované brance v závěru z pokutového kopu s ní remizovali 1:1. Do zápasu nenastoupil navrátilec Václav Pilař. „Doufám, že s ním nic není, při rozcvičení měl však drobnější problémy. Vzhledem k okolnostem a terénu jsme se rozhodli neriskovat," uvedl trenér Votroků Jozef Weber. 

Vlašim remizovala s Hradcem Králové

Vlašim na úvod přípravy remizovala s Hradcem

Fotbalisté Vlašimi mají za sebou první prověrku před nadcházející sezonou. V úvodním přípravném utkání v Jičíně dokázali dostat duel s prvoligovým Hradcem Králové do konečné remízy 1:1, když se o jediný gól středočeského celku postaral v 89. minutě z penalty Šimeček. Už ve středu čeká na svěřence Martina Hyského další celek z nejvyšší soutěže, postaví se proti Českým Budějovicím.

V posledním vzájemném měření sil líšeňští fotbalisté (v bílém) zdolali Zbrojovku 3:1, na konci října se ve druhé lize utkají znovu.

Los druhé ligy: Zbrojovka začne s Vlašimí, Líšeň v Chrudimi. Kdy dojde na derby?

Hned tři jihomoravské fotbalové týmy se zúčastní nadcházející sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a všechny už vědí pořadí svých zápasů. Ve středu se totiž uskutečnil los nového ročníku druhé nejvyšší české soutěže, Zbrojovka svou cestu za rychlým návratem do první ligy začne doma s Vlašimí, Líšeň na úvod míří do Chrudimi. Pikantní souboj čeká na Vyškov, který hned zkraje v souboji dvou neúspěšných účastníků baráže vyzve Příbram.

Jan Suchan při zahájení přípravy Dynama odpovídá na dotazy novinářů.

Suchan: První poznatky? Zatím samá pozitiva!

Ještě před zahájením letní přípravy vedení prvoligového Dynama zveřejnilo první posilu: černobílé barvy bude v příštím ročníku I. ligy hájit ofenzivní sedmadvacetiletý záložník Jan Suchan, jenž ve Vlašimi v minulé sezoně nastřílel 15 branek. S fotbalem začínal v Příbrami, odkud odešel do Plzně. Na hostování působil mj. i v Teplicích, Senici, Karviné a Vítkovicích.

Fotbalisté Vlašimi se doma poprvé představí proti Chrudimi

Těžký úvod pro Vlašim. Sezonu odstartuje na půdě aspiranta na postup

Fotbalisté Vlašimi znají už harmonogram na nadcházející ročník FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Novou sezonu otevřou těžkým duele na půdě brněnské Zbrojovky, která se ve druhé nejvyšší soutěži objeví po roční pauze. První domácí utkání sehrají svěřenci Martina Hyského o posledním červencovém víkendu, kdy na stadionu v Kollárově ulici vyzvou Chrudim. S ní se naposled loučili s domácími fanoušky.

Ilustrační foto.

Starší žáci vyhráli třetí kolo, žákyně skončily druhé

Ve Vlašimi proběhlo 3. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva v atletice. Zatímco chlapci jednoznačně potvrdili svou nadvládu v této skupině přeboru, dívky postrádající některé závodnice tentokrát skončily druhé.

Fotbalisté Vlašimi zahájili přípravu na novou sezonu

Start! Vlašim zahájila přípravu. Hyskému se hlásilo osmnáct hráčů

Tři týdny po konci loňské sezony zahájili fotbalisté Vlašimi letní přípravu na tu nadcházející. Na stadionu v Kollárově ulici se sešlo osmnáct hráčů. Mezi nimi například navrátilci po zranění kapitán Petr Breda či útočník Adam Toula. Chyběli už hvězdní záložníci Jan Suchan, Filip Horský či Tomáš Rigo, jež všichni zamířili v přestávce do první ligy.

Z fotbalového utkání I.A třídy Polaban Nymburk - Čelákovice

Kouč Škarecký s úsměvem vypíchl z utkání silvestrovskou rozehrávku rohu

Poslední utkání sezony, a bylo to znát. Fotbalisté Polabanu Nymburk se rozloučili s letošní sezonou v krajské I.A třídě vítězstvím na hřišti vlašimské rezervy. Zápas měl všechny znaky toho, že je to závěrečný mač a o nic nejde. „Nejzářivějším momentem byla silvestrovská rozehra rohu v podání dua Hobík - Hrdlička, za kterou by se nemusela stydět ani dvojce Pat a Mat,“ zasmál se nymburský kouč Škarecký.

Z exkurze žáků oboru Opravář zemědělských strojů z Vlašimi ve výrobním závodě společnosti Steyr Traktoren v rakouském St. Valentinu.

Exkurze v Rakousku se pro budoucí opraváře zemědělských strojů stala zážitkem

/FOTO/ Exkurze žáků oboru Opravář zemědělských strojů z vlašimského středního odborného učiliště se uskutečnila ve středu 7. června v Rakousku, konkrétně v Muzeu budoucnosti v Linci a ve výrobním závodě společnosti Steyr Traktoren v St. Valentin. Autobusem vyjeli již brzy ráno, aby všechny naplánované aktivity zvládli a užili si je.

Ilustrační foto

Mladší žáci vyhráli, žákyně byly až páté

V Čáslavi proběhlo 3. kolo přeboru Středočeského kraje družstev mladšího žactva v atletice. Zatímco kolínským žákům se podařilo těsně zvítězit a upevnit si jasnou postupovou pozici, oslabené žákyně skončily tentokrát až páté. I tak by ale jejich postup do podzimního finále ohrožený být neměl.

Z exkurze žáků oboru Opravářské práce ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Vlašim ve výrobní firmě Denso Czech ve Zruči nad Sázavou.

Závěr exkurze ve zručském výrobním podniku zpestřil manuální test zručnosti

/FOTO, VIDEO/ Exkurzi ve výrobní firmě Denso Czech ve Zruči nad Sázavou absolvovali v úterý 30. května žáci třídy 2. OP, oboru Opravářské práce, ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště ve Vlašimi. Společnost patří mezi přední výrobce komponentů v automobilovém průmyslu. Mezi hlavní výrobky patří stěračový systém a stírací ramena.

Fotokvíz: poznáte obec na Benešovsku?

Fotokvíz: Poznáte obec na Benešovsku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Benešovsku podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Z fotbalového utkání I.A třídy Bohemia Poděbrady - Luštěnice (1:3)

Obrazem: Luštěnice loupily v lázních, Bousov smetl sestupujícího

/VIDEO, FOTO/ Vítězné loučení s domácím prostředím a fanoušky soupeři překazili fotbalisté Luštěnic. Druhý tým tabulky na hřišti poděbradské Bohemie vyhrál v předposledním zápase letošní sezony krajské I. A třídy 2:1. V posledním kole se v Luštěnicích naposledy jako A-třídní představí Čelákovice.

Z exkurze žáků oboru Opravářské práce ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Vlašim ve výrobní firmě Denso Czech ve Zruči nad Sázavou.

Závěr exkurze ve zručském výrobním podniku zpestřil manuální test zručnosti

/FOTO, VIDEO/ Exkurzi ve výrobní firmě Denso Czech ve Zruči nad Sázavou absolvovali v úterý 30. května žáci třídy 2. OP, oboru Opravářské práce, ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště ve Vlašimi. Společnost patří mezi přední výrobce komponentů v automobilovém průmyslu. Mezi hlavní výrobky patří stěračový systém a stírací ramena.

Vybudování obchvatu bude mít přímé důsledky na úbytek vozidel v benešovské Čechově ulici.

Obchvat Benešova odvede tranzit z jeho ulic. Vytěží z toho i Bystřice

/FOTO, VIDEO/ Přípravy na zahájení stavby severovýchodního obchvatu Benešova spěje do další fáze. Středočeský kraj jako investor stavby propojující silnice I/3 a II/112, tedy komunikaci od Prahy a Tábora s výpadovkou z Benešova na Vlašim, by už na podzim měl získat projekt, který nyní vzniká.

David Skopec (v modrém).

Posila Táborska David Skopec: Vždycky, když obuju kopačky, udělám maximum

Ve fotbalovém Táborsku podepsal kontrakt už zkušený defenzivní záložník David Skopec, který byl jednou z hvězd vítězného divizního mužstva Sokol Lom. Někdejší hráč Dukly, Vlašimi, Sokolova či Viktorky Žižkov se bude prát o místo v sestavě trenéra Romana Nádvorníka. Následující obsáhlý rozhovor Davida Skopce více představuje.  

Sedmá etapa cyklotour Josefa Zimovčáka Na kole dětem, 7. června 2023.

Foto, video: Kutnohorskem projela sedmá etapa cyklotour Josefa Zimovčáka

V pořadí sedmá etapa cyklotour Josefa Zimovčáka Na kole dětem odstartovala ve středu 7. června z čáslavského náměstí Jana Žižky z Trocnova. Jde již o tradiční projekt nadačního fondu na podporu onkologicky nemocných dětí. Peloton projel Kutnohorskem a zamířil  na Benešovsko. 

Trenéři Vlašimi absolvovali stáž v Žilině

Trenéři Vlašimi se učili na prestižní adrese. Vzdělávali se v žilinské akademii

Zajímavou stáž ve známém klubu MŠK Žilina mají za sebou trenéři z fotbalové Vlašimi. Trojice Petr Štětina, Petr Štauber a Miroslav Jelínek absolvovali na severu Slovenska štaci zaměřenou zejména na výchovu mládeže, kterou je tamější klub proslulý, od kterého si v Česku už dříve vzaly ponaučení například Sparta nebo Čáslav.

Účastníci výměnného pobytu při prohlídce Valdštejnské zahrady v Praze.

Společný týden ve Vlašimi upevnil vřelé vztahy s německou partnerskou školou

Devět žáků vlašimské obchodní akademie a devět žáků gymnázia strávilo od 8. do 14. května příjemný týden se svými přáteli, žáky partnerské školy Walther-Groz-Schule z Albstadtu, kteří po podzimní návštěvě českých žáků v Německu přijeli poznat krásy České republiky, Vlašimi a jejího okolí.