Kreativ

ŠTÍTEK: Vlašim

Z exkurze žáků oboru Opravářské práce ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Vlašim ve výrobní firmě Denso Czech ve Zruči nad Sázavou.

Závěr exkurze ve zručském výrobním podniku zpestřil manuální test zručnosti

/FOTO, VIDEO/ Exkurzi ve výrobní firmě Denso Czech ve Zruči nad Sázavou absolvovali v úterý 30. května žáci třídy 2. OP, oboru Opravářské práce, ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště ve Vlašimi. Společnost patří mezi přední výrobce komponentů v automobilovém průmyslu. Mezi hlavní výrobky patří stěračový systém a stírací ramena.

Fotokvíz: poznáte obec na Benešovsku?

Fotokvíz: Poznáte obec na Benešovsku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Benešovsku podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Z fotbalového utkání I.A třídy Bohemia Poděbrady - Luštěnice (1:3)

Obrazem: Luštěnice loupily v lázních, Bousov smetl sestupujícího

/VIDEO, FOTO/ Vítězné loučení s domácím prostředím a fanoušky soupeři překazili fotbalisté Luštěnic. Druhý tým tabulky na hřišti poděbradské Bohemie vyhrál v předposledním zápase letošní sezony krajské I. A třídy 2:1. V posledním kole se v Luštěnicích naposledy jako A-třídní představí Čelákovice.

Z exkurze žáků oboru Opravářské práce ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Vlašim ve výrobní firmě Denso Czech ve Zruči nad Sázavou.

Závěr exkurze ve zručském výrobním podniku zpestřil manuální test zručnosti

/FOTO, VIDEO/ Exkurzi ve výrobní firmě Denso Czech ve Zruči nad Sázavou absolvovali v úterý 30. května žáci třídy 2. OP, oboru Opravářské práce, ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště ve Vlašimi. Společnost patří mezi přední výrobce komponentů v automobilovém průmyslu. Mezi hlavní výrobky patří stěračový systém a stírací ramena.

Vybudování obchvatu bude mít přímé důsledky na úbytek vozidel v benešovské Čechově ulici.

Obchvat Benešova odvede tranzit z jeho ulic. Vytěží z toho i Bystřice

/FOTO, VIDEO/ Přípravy na zahájení stavby severovýchodního obchvatu Benešova spěje do další fáze. Středočeský kraj jako investor stavby propojující silnice I/3 a II/112, tedy komunikaci od Prahy a Tábora s výpadovkou z Benešova na Vlašim, by už na podzim měl získat projekt, který nyní vzniká.

David Skopec (v modrém).

Posila Táborska David Skopec: Vždycky, když obuju kopačky, udělám maximum

Ve fotbalovém Táborsku podepsal kontrakt už zkušený defenzivní záložník David Skopec, který byl jednou z hvězd vítězného divizního mužstva Sokol Lom. Někdejší hráč Dukly, Vlašimi, Sokolova či Viktorky Žižkov se bude prát o místo v sestavě trenéra Romana Nádvorníka. Následující obsáhlý rozhovor Davida Skopce více představuje.  

Sedmá etapa cyklotour Josefa Zimovčáka Na kole dětem, 7. června 2023.

Foto, video: Kutnohorskem projela sedmá etapa cyklotour Josefa Zimovčáka

V pořadí sedmá etapa cyklotour Josefa Zimovčáka Na kole dětem odstartovala ve středu 7. června z čáslavského náměstí Jana Žižky z Trocnova. Jde již o tradiční projekt nadačního fondu na podporu onkologicky nemocných dětí. Peloton projel Kutnohorskem a zamířil  na Benešovsko. 

Trenéři Vlašimi absolvovali stáž v Žilině

Trenéři Vlašimi se učili na prestižní adrese. Vzdělávali se v žilinské akademii

Zajímavou stáž ve známém klubu MŠK Žilina mají za sebou trenéři z fotbalové Vlašimi. Trojice Petr Štětina, Petr Štauber a Miroslav Jelínek absolvovali na severu Slovenska štaci zaměřenou zejména na výchovu mládeže, kterou je tamější klub proslulý, od kterého si v Česku už dříve vzaly ponaučení například Sparta nebo Čáslav.

Účastníci výměnného pobytu při prohlídce Valdštejnské zahrady v Praze.

Společný týden ve Vlašimi upevnil vřelé vztahy s německou partnerskou školou

Devět žáků vlašimské obchodní akademie a devět žáků gymnázia strávilo od 8. do 14. května příjemný týden se svými přáteli, žáky partnerské školy Walther-Groz-Schule z Albstadtu, kteří po podzimní návštěvě českých žáků v Německu přijeli poznat krásy České republiky, Vlašimi a jejího okolí.

Fotbalisté Votic mají důvody k úsměvům, vyhráli už pošesté v řadě.

Votice jedou na vítězné vlně. Teď si chtějí smlsnout na Poděbradech

Šestá výhra v řadě, spolu s dvěma remízami osm zápasů bez porážky. Takovou bilancí se mohou pyšnit fotbalisté Votic ve skupině B I. A třídy. Svěřenci hrajícího trenéra Marka Štorka vyhráli o víkendu na hřišti posledních Býchor 6:0! S předchozí kanonádou 15:0 proti béčku Vlašimi dali ve dvou zápasech neuvěřitelných 21 gólů a ani jednou neinkasovali.

Z fotbalového utkání I.A třídy Bohemia Poděbrady - Čáslav B

Půlka mužstva předvedla výkon okresní soutěže, zlobil se Junek

Čáslavská rezerva v dalším kole krajské I.A třídy neuspěla a ze hřiště béčka Vlašimi si odvezla tříbrankovou porážku. Čestný úspěch čáslavských fotbalistů zaznamenal až minutu před koncem Dastych. Hosté šli do zápasu s hodně mladým kádrem.

Žáci Základní školy Vorlina ve Vlašimi jako diváci i účinkující v cirkuse Happy Kids.

Podívejte se: Z vlašimských školáků se v šapitó stali fakíři, žongléři a klauni

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Normálně jsou žáky základní školy, ale v období kolem Mezinárodního dne dětí se z nich stali členové opravdového cirkusu. Ten s názvem Happy Kids rozbil stan hned vedle vlašimské Základní školy Vorlina. Důvodem sblížení školy s cirkem je celotýdenní projekt s názvem Happy Kids, který spočívá v tom, že se děti pod dohledem zkušených cirkusových umělců učí jejich řemeslo.

Ekonomický a sportovní ředitel Vlašimi Jan Jícha.

Výhodná spolupráce bude pokračovat. Vlašim řeší se Slavií její rozsah

Prvotní plánovaná spolupráce Slavie a Vlašimi končí. Oba fotbalové kluby si ji ale po dvou letech pochvalují a přes jeden krizový moment je velmi blízko její prodloužení. Celek z Edenu těží z toho, že se její hráči rozehrají o patro níž a následně se prosadí mezi elitou. Záložník Matěj Jurásek je toho zářným příkladem. Těží z toho i druholigový celek. Nejen po herní stránce. Sportovní ředitel Jan Jícha v rozhovoru pro Deník přiznal, že se loňský účastník baráže učí od velkého partnera ve více směrech.

Záložník Tomáš Rigo při zápase s Opavou

Vlašim ztrácí další oporu zálohy. Rigo má namířeno do Ostravy

Ve Vlašimi budou mít o fotbalových prázdninách o čem přemýšlet. Už dlouho se vědělo, že tým po sezoně opustí kapitán Jan Suchan, který zamířil do Českých Budějovic. První ligu by si v nadcházejícím ročníku by měl zahrát i Tomáš Rigo. Odchovanec Slavie, který poslední dvě sezony strávil pod horou Blaník má podle všeho zamířeno do Ostravy. Ve hře Jablonec, Liberec, ale také Polsko.

Z Muzejní noci ve Vodním domě v Hulicích.

Muzejní noc v nasvíceném Vodním domě v Hulicích ovládli nezvaní hosté

/FOTO/ Netypický pohled na krásně nasvícený areál Vodního domu v Hulicích byl k dispozici v sobotu 20. května od 18 do 22 hodin v rámci Muzejní noci. Program se věnoval dvěma komentovaným krmením raků, přednášce o invazních druzích v České republice a návštěvníci si vyzkoušeli novou venkovní hru s názvem Nezvaní hosté.

Jihlavští fotbalisté domácí utkání s Vlašimí zvládli a po výhře 5:0 si zajistili účast ve druhé lize i pro příští sezonu. Kdo je v ní povede jako hlavní trenér?

Fotbalová Vysočina znovu řeší trenérský rébus. Kdo povede tým v příští sezoně?

Mise skončila. Po pěti zápasech vypršela dočasná dohoda trenéra Davida Oulehly s FC Vysočina. Po záchraně týmu ve druhé lize tak zůstává otazníkem, kdo povede Jihlavu v novém sezoně. „Naše domluva byla čistě na posledních pět kol,“ potvrdil po duelu s Vlašimí trenér. Jak poté naznačil sportovní ředitel klubu Lukáš Vaculík, nejspíše v úterý by se chtěl s koučem pobavit o možnostech případné další spolupráce.

Ve Voticích se o víkendu spustila gólová lavina. Domácí hráči deklasovali vlašimské béčko 15:0!

Nevídaná kanonáda! Votice nastřílely vlašimskému béčku patnáct gólů

Neuvěřitelný výsledek se zrodil ve víkendovém kole 28. kole I. A třídy. V druhé nejvyšší krajské soutěži na svém trávníku fotbalisté Votic deklasovali soupeře z vlašimské rezervy 15:0! Slovy: Patnáct nula! Zatímco na jedné straně se slavila jistota záchrany a možnost dalšího posunu tabulkou, tak na té druhé se řeší další budoucnost a smysl B týmu druholigové Vlašimi…

Fotokvíz: poznáte obec na Benešovsku?

Fotokvíz: Poznáte obec na Benešovsku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Benešovsku podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Brankář FC Vysočina Jihlava Pavel Soukup udržel v klíčovém utkání s Vlašimí čisté konto.

Specialista na klíčové duely. Soukup potřetí v kariéře uspěl v bitvě o život

/ROZHOVOR/ Bohaté zkušenosti. Brankář FC Vysočina Jihlava Pavel Soukup má s klíčovými bitvami o setrvání v soutěži bohaté zkušenosti. Osmadvacetiletý gólman absolvoval v neděli proti Vlašimi již čtvrtý kariérní zápas o všechno. „To je moje třetí záchranářské utkání, ve kterém jsem chytal. A třetí úspěšné. V jednom dalším jsem nechytal - a bohužel se spadlo,“ zavzpomínal po klíčové výhře 5:0 odchovanec Sokola Dobrovíz.

Vlašim v generálce na jarní část sezony remizovala s Jihlavou

Výprask na závěr sezony. Vlašim se rozloučila v Jihlavě vysokým debaklem

Hodně trpké loučení se sezonou zažila fotbalová Vlašim. V posledním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY utrpěla debakl 0:5 na půdě zachraňující se Jihlavy a odsoudila tím pád slávistisckého béčka do ČFL. Celek z Vysočiny totiž po nejvyšší výhře sezony utekl  na poslední chvíli ze zóny sestupu, když poskočil z patnácté příčky na čtrnáctou. Svěřenci trenéra Martina Hyského skončili jedenáctí.

Fotbalisté Vysočiny přejeli Vlašim a slaví záchranu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.

Jihlava zachránila druhou ligu, ale... Jsem skleslý, říká kapitán Vysočiny

Obrovská úleva na Vysočině. Fotbalisté Jihlavy v posledním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY deklasovali na domácím hřišti Vlašim 5:0 a po nejvyšší výhře sezony na poslední chvíli utekli ze zóny sestupu, když poskočili z patnácté sestupové příčky na čtrnáctou a do třetí ligy míří místo Jihlavy rezerva Slavie, která prohrála v Prostějově.

Fotbalistky Slavie porazily ve finále Poháru FAČR Spartu.

Podívejte se: Slávistky mají double! Po lize předčily sparťanky i v poháru

/FOTO, VIDEO/ Mistryněmi České republiky se před pár dny staly fotbalistky Slavie, které byly v konečném účtování o pár bodů lepší než  jejich úhlavní rivalky ze Sparty. Ty si chtěly spravit chuť alespoň ve finále poháru, ovšem i tady triumfovala parta v sešívaných dresech. Na stadionu ve Vlašimi vyhrály hráčky Slavie po remíze 1:1 penaltový rozstřel.

Fotbalistky Slavie porazily ve finále Poháru FAČR Spartu.

Fotbalistky Slavie mají vysněný double. Po lize předčily sparťanky i v poháru

/FOTO, VIDEO/ Mistryněmi České republiky se před pár dny staly fotbalistky Slavie, které byly v konečném účtování o pár bodů lepší než  jejich úhlavní rivalky ze Slavie. Ty si chtěly spravit chuť alespoň ve finále poháru, ovšem i tady triumfovala parta v sešívaných dresech. Na stadionu ve Vlašimi vyhrály hráčky Slavie po remíze 1:1 penaltový rozstřel.

Jan Suchan je první posilou Dynama, kde po svém přestupu z Vlašimi podepsal smlouvu do 30. června 2026.

Jan Suchan první posilou Dynama

Už před časem Deník informoval, že do Dynama má z Vlašimi namířeno kanonýr Jan Suchan, jenž dal v letošní sezoně ve II. lize 15 gólů.

Kam o víkendu vyrazíte za fotbalem?

Kam na Benešovsku za fotbalem? Podívejte se, kdo s kým hraje

/FOTOGALERIE/ Máte chuť užít si o víkendu nějaký fotbalový zápas? Ať už půjde o souboje profesionálů nebo ryzích amatérů, je opravdu z čeho vybírat. Podívejte se do našeho víkendového přehledu. Ten je rozdělen na dvě části. V té první jsou zápasy středočeských týmů v celostátních (jen domácí) a krajských (komplet) soutěžích, v té druhé pak soutěže dospělých na Benešovsku. Už víte, které zápasy si vyberete? 

Slavia a Sparta se utkají ve Vlašimi o pohárovou trofej

Velké finále je tady. Vlašim hostí událost roku ženského fotbalu

Ligová scéna v Kollárově ulici už zatáhla svou oponu, přesto se na vlašimském stadionu bude hrát dál. V pátek od 18 hodin totiž místní klubu finále poháru Fotbalové asociace České republiky v podání žen. Na trávník vyběhnou dva nesmiřitelní rivalové. O trofej se utkají Slavia se Spartou.

Jan Suchan se loučí s Vlašimí

Suchan děkuje Vlašimi. Vytáhla mě z nejhoršího, říká. Nejlepší vzpomínka? Baráž

Rok a půl velká jízda v neděli definitivně skončí. Cesty druholigové Vlašimi a záložníka, a jejího kapitána, se rozejdou. Sedmadvacetiletý fotbalista odchází do Českých Budějovic, kde od příští sezony bude kopat mezi elitou. V jeho věku možná poslední šance, jak se prosadit v nejvyšší soutěži. Celek pod bájnou horou Blaník ho přitom vytáhl z nejhoršího. Jak sám říká, zažil v modrém dresu nejlepší období. A jednoznačný vrchol? Rozhodně loňská baráž.

Krajské finále McDonald's Cupu ve Vlašimi

Hýskovská malotřídka vyráží na daleké finále McDonald´s Cupu!

Dostali se jako malotřídka do velkého finále McDonald´s Cupu, největšího mládežnického turnaje v České republice. Ředitelka ZŠ Hýskov Lenka Štětková je tak na svoje žáky pyšná a chválí organizátory, že změnili pravidla a nově zařadili skupinu M právě pro malotřídní školy. "Ta skupina nám tam doteď chyběla, aby byla soutěž spravedlivější," říká ředitelka v rozhovoru před odjezdem do Uherského Hradiště, kde se v areálu úspěšného prvligového klubu Slovácko bude finále v pondělí a úterý hrát.

Vlašimští fotbalisté se rozloučili s fanoušky výhrou 4:0.

Fenomenální rozlučka. Vlašim na závěr exhibičně deklasovala Chrudim

Vítězná tečka za sezonou. Alespoň před vlastními fanoušky. Dopředu avizovaný plán vyšel vlašimským fotbalistům dokonale. V posledním domácím utkání letošního ročníku deklasovali Chrudim 4:0. První gól pod bájnou horou Blaník vstřelil Erik Biegon. Sbohem středočeskému celku dal kapitán týmu Jan Suchan, který po sezoně zamíří o patro výš do první ligy.

Parta z Trhového Štěpánova.

Levačka ve vápně, prozrazuje svou nejsilnější zbraň kanonýr Milan Čapek

Čtyřicetiletý fotbalový útočník Trhového Štěpánova Milan Čapek má po celou svoji kariéru střílení gólů v krvi a kdykoliv je na hřišti, brankáři se před ním musejí mít pořádně na pozoru. Je štěpánovským odchovancem, v dorostu si zahrál za Vlašim a Benešov, v jehož dresu si zakopal i divizi. Poté následovala dvanáctiletá anabáze v rakouském fotbalu a návrat zpět domů. Během víkendu nastřílel čtyři góly do sítě Blaníku Načeradec a může se tak (opět) pyšnit titulem Kanonýr Benešovského deníku.

Slavia a Sparta se utkají ve Vlašimi ve finále poháru

Fotbalový svátek ve Vlašimi. Finále ženského poháru okoření derby pražských "S"

Muži už mají pohárové finále Fotbalové asociace České republiky za sebou. Nyní je na řadě další, tentokrát ženské. A bude mít stejné obsazení jako ve druhé kategorii. Ve Vlašimi tak dojde na poslední derby pražských “S“ v letošní sezoně. Duel Sparty se Slavií se odehraje v pátek 26. května ve Vlašimi na stadionu v Kollárově ulici. Úvodní výkop je naplánován na 18. hodinu.