Kreativ

ŠTÍTEK: Vlašim

Radost fotbalistů Miřetic.

Miřetice a Vlašim se vyhouply do středu tabulky. Teplýšovice se dál propadají

Ve fotbalové I. B třídě se s každým přibývajícím kolem dál krystalizuje, kdo zamíří o soutěž níž do okresního přeboru. Strašák sestupu, kterého se každý bojí, se týká s hodně velkou pravděpodobností posledního Křivsoudova i nováčka z Olbramovic. Do nepříjemných nižších pater tabulky spadly i Teplýšovice. Naopak dostat se do středu tabulky povedlo rezervě Vlašimi a Miřeticím.

Akademie komorní hudby ve vlašimské prádelně.

Akademie komorní hudby rozezněla vlašimskou Prádelnu Kyselý

/VIDEO, FOTOGALERIE/ V neděli 21. dubna se v industriálním prostředí Prádelny Kyselý ve Vlašimi konal již po čtvrté mimořádný koncert Akademie komorní hudby. Koncert, který se konal mimo obvyklé koncertní sály, nabídl posluchačům jedinečný zážitek.

Miloslav Brožek

VIDEO: Opavský kouč Miloslav Brožek: Měli jsme ze zápasu vytěžit více

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Nakonec remízou 2:2 skončilo nedělní utkání mezi fotbalisty Slezského FC Opava a Vlašimí. K vidění byl zajímavý zápas. Domácí prohrávali, pak vedli. Bohužel výpadek na začátku druhého poločasu Slezanům výhru vzal. Více už o nedělním duelu s opavským koučem Miloslavem Brožkem v následujícím videorozhovoru.

SFC Opava - Vlašim

Solidní forma venku potvrzena. Vlašim veze z Opavy další bod

/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Vlašimi dodrželi jarní pravidelný přísun ze hřišť soupeřů. I na čtvrtý pokud odcházeli neporaženi, když tentokrát uhráli remízu na půdě Opavy. Slezský klub sice v prvním poločase otočil skóre na svou stranu. Definitivní podobu mu dal ale hostující Breda, který hlavičkou srovnal na 2:2. Středočeši si tak po 24. kole udrželi osmou příčku v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

SFC Opava - Vlašim 2:2

Opava ze zajímavého zápasu vytěžila pouze bod

/FOTOGALERIE/ Zajímavé utkání se odehrálo v neděli v Opavě. K vidění byly čtyři góly a také několik zahozených šancí. Domácím se v prvním poločase podařilo otočit výsledek. Na začátku druhé půle měli Slezané výpadek a Breda vyrovnal na konečných 2:2.

Matěj Hýbl

VIDEO: Opavský obránce Matěj Hýbl o Dukle a nedělním utkání s Vlašimí

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Fotbalistům Slezského FC Opava se ve středu nepodařilo navázat na domácí duel s béčkem Sparty. Na Julisce prohráli s pražskou Duklou 0:2. V neděli čeká Slezany čeká těžký duel. Do slezské metropole totiž míří Vlašim. Více už v následujícím videorozhovoru s opavským zadákem Matějem Hýblem. Nedělní utkání má výkop v 18 hodin.

Miřetice doma přetlačily Kunice 4:3

Miřetice slaví po divočině postup do semifinále. Soupeř chtěl koupit brankáře

Něco jako famfrpál. Tak nějak podobně by se dalo nazvat čtvrtfinálové utkání Poháru Středočeského krajského fotbalového svazu. Miřetice v něm uspěly na půdě o soutěž výš hrajícího Jíloviště, když vyhráli 7:5. V utkání přitom vedli 7:1. Velkou zásluhu na postupu má gólman Kispesta, kterého v 54 letech chtělo Jíloviště po zápase koupit.

Brankář Matyáš Vágner v dresu Vlašimi

Osobnost Deníku: Vágner si jako malý plácl s Čechem. Teď sní o Anglii či Německu

V 21 letech patří mezi opory fotbalové Vlašimi. I přes svůj nízký věk je brankář Matyáš Vágner služebně druhým nejstarším hráče v kabině druholigového celku po další stálici Petru Bredovi. Trenér Martin Hyský o mladém gólmanovi před startem jarní části naznačil, že by se v létě mohl posunout jako řada hráčů před ním o level výš a zamířit do první ligy. Osobnost Deníku ale zatím něco podobného neřeší.

Vlašim doma svedla s Líšní bohatě gólovou divočinu

Divočina ve Vlašimi. Zápas jako horská dráha. Tři body po přestřelce bere Líšeň

Takový zápas Vlašim ještě nezažila. Domácí fotbalisté dokázali dvakrát smazat ztrátu, pak zase ve dvou případech o vedení přišli, aby nakonec doma prohráli po divokém průběhu 4:5 s Líšní. Na stadionu v Kollárově ulici sledovali fanoušci jedno z nejlepších utkání aktuální sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, brněnský celek i díky hattricku Marka Poláška nakonec zítězil a odvezl si tři body.

Líšeňští fotbalisté (v bílém) vyhráli ve Vlašimi 5:4. Ilustrační foto.

Divočina ve Vlašimi. Líšeň dostala čtyři góly, přesto slaví výhru. Zářil Polášek

Takovou přestřelku nikdo nečekal. Pět gólů nedali líšeňští fotbalisté ve druholigovém zápase téměř čtyři roky, v posledních třech duelech zapsali jen dvě branky. Na hřišti Vlašimi však fanoušci sledovali jedno z nejlepších utkání aktuální sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, brněnský celek i díky hattricku Marka Poláška ve středu zvítězil 5:4.

Útočník Barnabáš Lacík vstřelil za rezervu Vlašimi hattrick.

Bum! Prásk! Vlašim jedenácti góly zničila Kunice, Miřetice se naladily na pohár

Nevídanou přestřelku přinesla o víkendu fotbalová I. B třída. Rezerva Vlašimi roznesla doma 11:4, když už za poločas stihla sedm gólů. Vysokou výhru zaznamenaly i Miřetice a naladily se vítězně na středeční čtvrtfinále Středočeského poháru. Teplýšovice doma jen remizovaly a Křivsoudov s Olbramovicemi opět prohrály.

Jakub Nečas v utkání s Olomoucí B

Potřetí prohra o gól. Každý zápas je to samé, posteskl si Nečas

Už z toho musí být pořádně frustrovaní. Fotbalisté Příbrami jsou v domácím prostředí lepší, tlačí na soupeře, přesto si tři body odváží vždy hosté. Líšni, Vlašimi či naposledy Olomouci B stačila jedna trefa, aby zvítězily, zatímco hráči od řeky Litavky smutní. „Každý zápas je to samé. Hrajeme pořád stejně, ale góly nedáváme,“ zoufal si útočník Jakub Nečas. Druhou ligu teď navíc čeká anglický týden.

Utkání druhé fotbalové ligy mezi Jihlavou (ve žlutém) a Vlašimí skončilo smírně 1:1 (0:1).

Jako den a noc. Vlašim venku opět bodovala, v Jihlavě uhrála remízu

Zatímco doma se spíš trápí, tak venku předvádí obstojné výkony. Fotbalisté Vlašimi potřetí v řadě venku bodovali. Po remíze ve Vyškově a výhře v Příbrami uhráli smírný výsledek na půdě Jihlavy, když jejich utkání v rámci 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY skončilo 1:1.

Tragická nehoda. Ilustrační foto.

Smutek ve Zruči. Po čelním střetu dvou aut na Benešovsku zemřeli matka se synem

Krutou realitu v podobě tragického úmrtí dvou obyvatel Zruče nad Sázavou potvrdilo ve čtvrtek 11. dubna zveřejněné smuteční oznámení. 77letá žena a její o 23 let mladší syn zemřeli týden předtím při dopravní nehodě na silnici III. třídy v katastru obce Brzotice na Benešovsku. Poslední rozloučení se uskuteční v sobotu 20. dubna od 11 hodin v obřadní síni na zručském hřbitově.

SDH Velké Opatovice - dorostenci

Na prvním Mistrovství ČR v hasičské všestrannosti nechyběly týmy z Blanenska

První dubnový víkend se uskutečnilo historicky první Mistrovství České republiky v disciplíně Závodu hasičské všestrannosti a brannosti. Toto mistrovství proběhlo v areálu zámeckého parku ve Vlašimi. V sobotu nastoupili na start pětičlenné hlídky dorostenců, hlídky smíšené a hlídky dorostenek. V neděli kategorie mladších a starších hasičů. Na mistrovství se probojovali také zástupci z okresu Blansko, a to hned 5 hlídek.

Na snímku horní řada zleva - Johanka Němcová, Matouš Málek, Petr Adam Čechovský, Jindra Vízner, Anežka Čermáková. Dole – trenér Radek Vízner. Foto: poskytl za SDH Lhůta Martin Málek

Mladí hasiči ze Lhůty vítězí na mistrovství České republiky

Vesnička Lhůta, která se rozkládá na úbočí Železných hor 8 kilometrů od Chotěboře, může být právem hrdá na své mladé hasiče, kteří nedávno oslavili úspěch na Mistrovství České republiky v Závodu hasičské všestrannosti a brannosti, které se konalo ve Vlašimi.

Žižkovský útočník Jiří Sodoma.

Čekají nás klíčové zápasy, musíme to sbírat po třech bodech, míní Sodoma

Fotbalisty žižkovské Viktorky čeká hodně těžké jaro, ve kterém budou bojovat o záchranu ve druhé nejvyšší soutěži. Bodový základ mají dobrý, v prvních pěti kolech vybojovali osm bodů. Hodně je nabudilo vítězství 1:0 ve Vlašimi v minulém kole, kde vstřelil jediný gól utkání útočník Jiří Sodoma. „Teď už nás ale čeká Kroměříž a nás zajímají jen tři body,“ říká.

Z 29. Mezinárodního veletrhu fiktivních firem v Praze: vlašimská Wine Loca s poháry.

Fiktivní firmy obchodní akademie skvěle reprezentovaly na mezinárodním veletrhu

/FOTO/ Dvacátý devátý Mezinárodní veletrh fiktivních firem v Praze se konal od 20. do 22. března a nesl aktuální téma Energetika a její budoucnost. Celkem 70 přihlášených fiktivních firem z České republiky, Slovenska, Bulharska, Rumunska, Belgie, Rakouska, Maďarska, Lucemburska a Itálie se opět setkalo na Výstavišti v Praze, aby postavily a vyzdobily své stánky a mohly začít s obchodováním.

Horké letní počasí, ilustrační foto.

Léto v dubnu. Česko zažilo první tropický den, teploty překonaly 90letý rekord

Česko dnes zažilo letošní první tropický den, teploty tedy dosáhly alespoň 30 stupňů Celsia. Nejtepleji bylo v Českých Budějovicích - Rožnově, kde meteorologové zaznamenali 30,9 stupně Celsia. Do dneška byl první tropický den v roce zaznamenán nejdříve 17. dubna, a to v roce 1934, tehdy bylo ve Vlašimi, Kutné Hoře a Českém Brodě právě 30 stupňů Celsia. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na facebooku. Loni nastal první tropický den 18. června.

Obránce Petr Kurka v dresu Vlašimi

Do ofenzivy jsme předvedli hrozně málo. Dopředu se musíme zvednout, říká Kurka

Tři duely s týmy bojujícími o záchranu a z devíti bodů mají pouze čtyři. Fotbalisté Vlašimi naposledy prohráli doma s předposlední Žižkovem 0:1. Pražanům stačila jediná střela z osmé minuty, pak už jen celý zápas čekali, zda se soupeři podaří překonat jejich obranu. Domácí hráči ale devadesát minut marně hledali způsob, jak skórovat. „Máme hrozně málo střel, šancí i gólů,“ řekl obránce Petr Kurka.

Tomáš Rigo a jeho oslavné gesto.

Z naděje tahounem: Rigo o Baníku, odchodu z domova, fanoušcích i oslavném gestu

/OBSÁHLÝ ROZHOVOR/ Přicházel jako ligou nepolíbený, měl být příslibem do budoucna, jenže stačilo mu pár týdnů, týmově nepovedený úvod sezony, aby na něj trenér Pavel Hapal ukázal. A Tomáš Rigo, posila fotbalistů Baníku Ostrava z pražské Slavie, navíc zocelená dvouletým hostováním v druholigové Vlašimi, se mu odvděčil tím, že se stal oporou. Především spolupráce s Jiřím Boulou ve středu zálohy mu sedla. „Ze začátku jsme se trošku hledali, ale postupem času a s počtem zápasů to do sebe zapadlo,“ říká v obsáhlém rozhovoru pro Deník, v němž nemluví jen o aktuální sezoně.

Vlašim doma překvapivě prohrála se Žižkovem

Domácí trápení Vlašimi pokračuje. Žižkov odvezl všechny body

Potřetí na jaře se fotbalisté Vlašimi představili v domácím prostředí a stejně jako s Varnsdorfem či Prostějovem, tak i proti předposlední Viktorii Žižkov se doma trápili. Pražané nakonec vyhráli 1:0 gólem Sodomy z osmé minuty a po šesti letech si odvezli pod vysílací věž všechny tři body.

Fotokvíz: Poznáte místo na Benešovsku?

Fotokvíz: Poznáte místo na Benešovsku?

/FOTO, VIDEO/ Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce i v bývalém velkém okrese Benešov podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Tomáš Zlatohlávek.

Sladký gól. Od Sigmy jsem pořádnou šanci v lize nedostal, říká Zlatohlávek

Deset let strávil Tomáš Zlatohlávek v Sigmě Olomouc. Prošel tamní mládeží, větší šanci v áčku však nedostal. Nepomohly mu ani hostování v Třinci, Prostějově či Vlašimi. Před touto sezonou tak odešel do Pardubic, kde mu dali příležitost v nejvyšší soutěži. Třiadvacetiletý útočník ji chytil, dal už sedm gólů, ten poslední o víkendu Sigmě. Přestože je jejím odchovancem, trefu na 2:0 náležitě oslavil.

Rezerva fotbalistů Vlašimi.

Proklaté malé domu. V derby za ní zaplatili Křivsoudov i Olbramovice

Hned dva týmy ve fotbalové I. B třídě zaplatily v domácím prostředí, že poslaly přihrávku gólmanovi. Po “malé domu“ inkasovaly jak Křivsoudov v souboji s rezervou Vlašimi, tak Olbramovice, které mohly obrat lídra, ale nakonec prohrály. Teplýšovice i Miřetice doma uhrály remízu.

Vlašim vyhrála v Příbrami těsně 1:0.

Příbram spalovala šance. Vlašim povedeným brejkem bere body

Duel dvou středočeských celku v rámci druhé nejvyšší soutěže vyzněl opět lépe pro fotbalisty Vlašimi. Hosté sice byli v Příbrami horším a pasivnějším celkem, avšak se svou defenzivou na soupeře vyhráli a ke třem bodům jim stačil povedený brejk na konci prvního poločasu. Výhru 1:0 vystřelil Nigerijec Osuagwu, jenž už podruhé v řadě zaznamenal vítězný gól.

Filip Hašek táhne Poříčí střelecky v úvodu jara

Poříčí vyhrálo s Haškem jackpot. Posila střílí góly, tým stoupá tabulkou

Fotbalový krajský přebor je prošpikován mnoha hvězdami a Poříčí nad Sázavou do něj v zimní přestávce dodalo další. Záložník Filip Hašek se hned zkraje ukázal, že bude klíčovou postavou jednoho z předních celků soutěže. V úvodních dvou utkáních vstřelil šest branek a další určitě přidá v dalším průběhu jara. Ihned se tak zařadil mezi Osobnosti Deníku.

Miřetice na úvod jara vyhrály.

I. B třída: Olbramovice šokovaly Kunice, derby ovládly Miřetice

Po zimní pauze se naplno rozběhla i nejnižší krajská soutěž. Pro celky z Benešovska enormně důležité jaro, protože se může klidně stát, že by jich mohlo spadnout všech pět. Za vyhnutím se sestupu udělaly důležitý krok Teplýšovice a Miřetice, které vyhrály venku. O největší překvapení se ale postaraly Olbramovice, jež vyhrály v Kunicích a také jim svitla naděje na záchranu v soutěži.

Budování Penny marketu v benešovské Čechově ulici na konci března 2024.

V Benešově otevře zjara nový supermarket Penny. Zákazníkům nabídne lepší servis

/FOTO, VIDEO/ Ze staveniště nového Penny marketu v benešovské Čechově ulici už zmizelo oplocení a probíhají terénní úpravy. Vedle ploch vydlážděných betonovou zámkovou dlažbou, které poslouží pro zaparkování vozidel zákazníků jsou už v zemi také zasazené stromy. To všechno je neklamná známka blížícího se ukončení stavby a otevření obchodu pro první návštěvníky.