Kreativ

ŠTÍTEK: Vlašim

Stolní tenistky KST Klatovy (na archivním snímku) porazily Elizzu Praha, pak remizovaly s lídrem soutěže SKST Vlašim B (5:5).

Senzace! Stolní tenistky obraly lídra, záchrana první ligy je blízko

Další dvojkolo letošního ročníku áčkové skupiny první ligy žen vyšlo stolním tenistkám Klubu stolního tenisu Klatovy na jedničku. Západočešky nejprve porazily poslední tým tabulky TTC Elizza Praha 7:3, a potom vybojovaly cennou remízu (5:5) s béčkem Vlašimi. Plichta je o to cennější, že soupeřky v aktuální sezoně neztratily ani bod. Až doposud.

Krajská liga: Hvězda Praha - Mělník.

Krajská liga: Základní část je minulostí, Králův Dvůr a Benešov mají po sezoně

Středočeská krajská hokejová liga napsala o víkendu poslední kapitolu ze své základní části. Ročník skončil pro Králův Dvůr a Benešov, které v posledním kole braly porážku. Na play-off se naopak vítězně naladil Rakovník, Černošice, Vlašim, Velké Popovice, Poděbrady, Mělník, Čáslav a Kutná Hora. Předkolo odstartuje už v úterý 13. února, první týmy jednotlivých skupin naskočí do vyřazovacích bojů po odpočinku až ve čtvrtfinále, které startuje 20. února. Boje play-down mezi posledními mužstvy jednotlivých skupin začnou v sobotu 17. února.

Hokejisté Vlašimi.

Vlašim se vítězně naladila na play off. Cerk protrhl střelecké trápení

Hokejisté Vlašimi zakončili základní část krajské ligy vysokým vítězstvím na ledě Králova Dvora, odkud si přivezli výhru 6:1. Gólový půst ukončil Ondřej Cerk, který čekal na trefu osm zápasů a nyní se mezi střelce zapsal hned dvakrát. Rytíři už nyní vyhlíží play off, ve kterém už v úterý narazí na loňského finalistu soutěže z Mělníka, což si přál i trenér Zdeněk Procházka.

Fotbalisté FC Silon Táborsko (v červených dresech) ve svém šestém přípravném duelu prohráli ve Vlašimi 3:4.

Divočina ve Vlašimi. Domácí málem ztratili luxusní náskok

Fotbalisté Vlašimi svedli na domácím hřišti stadionu Na Lukách opět zápas bohatý na góly. Už podruhé v přípravě před jarní částí druhé nejvyšší soutěže viděli jejich fanoušci sedm branek, tentokrát se ale mohli radovat z vítězství 4:3 nad třetím Táborskem. Pořádně si ale zahrávali, neboť ještě deset minut před koncem měli luxusní třígólový náskok.

Tadeáš Vachoušek přichází do Vlašimi na hostování z Teplic.

Posila pro jaro. Vlašim dotáhla hostování mladého Vachouška

Tři týdny před začátkem jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hlásí fotbalisté Vlašimi posilu do útoku. Na hostování z Teplic přichází mladý 20letý útočník Tadeáš Vachoušek, syn slavnějšího otce Štěpána. Čerstvá akvizice by se poprvé v novém dresu měla ukázat už v sobotu v přípravném utkání proti Táborsku. Hrát se bude od 11 hodin.

Filip Hašek ještě coby hráč Bohemians se stal novou posilou Poříčí nad Sázavou.

Poříčí hlásí zvučné jméno do zálohy. Posázavan získal Haška

Fotbalisté Poříčí nad Sázavou přichází v zimním přestupním období se zvučnou posilou. Do střední řady se jim povedlo získat 26letého záložníka Filipa Haška, který si prošel Spartou, Bohemians, Duklou, Českými Budějovicemi nebo Vlašimí. Nyní bude oblékat žlutomodrý dres, stejně jako tomu bylo v minulosti v případě jeho otce Martina Haška.

Brankář a zároveň předseda Vlašimi Michal Holánek.

Postup? Něco neobvyklého, říká předseda Rytířů Holánek. Hráči dostanou wellness

Na vyřazovací boje čekala hokejová Vlašim hodně dlouho. Letos se konečně dočkala. Rytíři navíc stvrdili postup vysokou výhrou 12:4 nad regionálním rivalem z Benešova. Jednou z ústředních postav utkání byl i brankář a zároveň předseda domácího klubu Michal Holánek. V derby navíc vychytal a porazil bratra Lukáše na druhé straně. Rýpanec do sourozence si odpustí.

Kapitán Benešova David Starec

Nedůstojně odehrané. Zmar, bída. Starec po výprasku v derby těžko hledal slova

V jejich podání bylo od začátku všechno špatně. Hokejisté Benešova šli do derby s tím, že chtějí na poslední chvíli zachránit zpackanou sezonu, místo toho dostali ve Vlašimi výprask, ze kterého se budou dlouho vzpamatovávat. Porážka 4:12 na ledě regionálního rivala bude všechny spřízněné duše Lva dlouho bolet. Kapitán David Starec označil duel za absolutně nedůstojně odehrané.

Poločas přípravného utkání mezi Vysočinou Jihlava a Vlašimí odehrál v dresu domácích i Lukáš Fila (u míče), o jehož odchodu se v zimě hodně hovoří.

S Vlašimí jsme ukončili kondiční blok, odhalil Oulehla. Jaká je budoucnost Fily?

Dvě remízy, dvě vysoké výhry. Stále neporažený zůstává FC Vysočina v zimním přípravném období. Přes kladnou bilanci ale jihlavský trenér vidí na hře týmu i nedostatky. „Soupeře jsem pustili na můj vkus do hodně příležitostí,“ uvedl David Oulehla po výhře 4:0 nad Vlašimí. Poločas utkání odehrál i podzimní nejlepší střelec týmu Lukáš Fila, o jehož odchodu se nadále spekuluje.

Rytíři Vlašim zválcovali v derby Benešov 12:4

Dva hattricky i demolice v derby. Rytíři zpráskali Lvy dvanácti góly

V jednoznačnou záležitost se proměnilo hokejové derby mezi Vlašimí a Benešovem v krajské lize. Oba týmy bojovaly ještě o play-off. Domácí potřebovali k jistotě bod, hosté vyhrát. Rytíři jim ale zničili veškeré naděje už po první třetině. Zápas nakonec jasně ovládli 12:4. Bauer s Kratochvílem zaznamenali hattrick. Závěr připomínal exhibici připomínající utkání hvězd ve slavné NHL.

Přípravné utkání mezi Vysočinou Jihlava a Vlašimí (v modrém) ovládli domácí 4:0 (2:0).

Vlašim dostala v přípravě další příděl, tentokrát schytala čtyřku v Jihlavě

Fotbalisté Vlašimi se nadále potýkají v zimní přípravě s vysokým počtem inkasovaných branek. Po prvoligových Bohemians a Pardubicích, od kterých obdrželi sedm respektive pět gólů, je tentokrát čtyřmi přesnými zásahy sestřelila Jihlava. Domácí zvítězili 4:0 a zvítězili i ve čtvrtém předsezónním duelu před jarní částí druhé ligy. Svěřenci Martina Hyského naopak odešli potřetí bez zaznamenané trefy.

Vlašim ovládla poslední derby. V Benešově zvítězila 3:1

Derby s nádechem play off. Benešov živí poslední naději, favoritem Vlašim

Celý okres bude o víkendu zase na nohou. Na programu je ostře sledované hokejové derby. Benešov v něm přivítá regionálního rivala z Vlašimi. Pro domácí Lvy se jedná o poslední možnost, jak se ještě teoreticky dostat ještě do play off. Rytíři už do něj míří a na ledě největšího rivala mohou stvrdit postup. K definitivní jistotě jim stačí bod. Mohou tak udělat sladkou tečku.

Fotbalisté Vlašimi

Změna v přípravě. Vlašim zamíří o víkendu na Vysočinu

Fotbalisté Vlašimi musí náhle měnit program v rámci zimní přípravy. O víkendu měli na vlastní umělém trávníku přivítat dalšího účastníka druhé nejvyšší soutěže z Jihlavy. Nyní ale budou muset absolvovat cestu na Vysočinu. Původní čas úvodního výkopu utkání v 11 hodin dopoledne zůstává ale stejný.

Vodní dům Hulice.

Zima sice ještě neskončila, ale ve Vodním domě to už začne šplouchat aktivitami

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Setřást zimní únavu na karnevalových vlnách Vodního domu v Hulicích bude možné v pátek 2. února, kdy návštěvnické středisko znovu otevře své brány. Zahájení deváté sezony se příznačně ponese v duchu masopustu a všichni návštěvníci v masce vodníka, víly nebo jiné vodní havěti budou mít vstup zdarma.

Klatovská stolní tenistka Tereza Čákorová pomohla prvoligovému celku k výhře za stoly El Niňa, ale ani ona neodvrátila těsnou porážku na Kladně.

Holky bojovaly až do poslední chvíle, těšilo Hnojskou po venkovních bojích

Stolní tenistky prvoligového Klubu stolního tenisu Klatovy si odbyly zápasovou premiéru v novém roce. V rámci 13. a 14. kola áčkové skupiny 1. ligy odcestovaly Západočešky do hlavního města a Kladna, kde se utkaly s El Niněm, respektive kladenským TSM. A domů se nakonec vracely s poloviční úspěšností - zatímco soupeřky z Prahy porazily, v tuhém a vyrovnaném souboji za stoly Kladeňanek těsně prohrály.

Druhou hokejovou ligu čeká o víkendu utkání hvězd v Příbram - ilustrační foto ze středečního zápasu Kralup a Hronova

SPORTOVNÍ VÍKEND: Hokejový svátek v Příbrami, dorazí hvězdy druhé ligy

Poslední lednový víkend je pro sportovní fanoušky ve Středočeském kraji zajímavý. Kam vás v jednotlivých okresech zveme? V tradičním zimním programu se vyjímá utkání hvězd druhé hokejové ligy, které v sobotu navečer hostí zimní stadion v Příbrami. V exhibici proti sobě nastoupí výběry západní a východní skupiny soutěže.

Fotokvíz: poznáte město na Benešovsku?

Fotokvíz: Poznáte město na Benešovsku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce i v bývalém velkém okrese Benešov podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Pavel Šimáček

Pavel Šimáček prožívá každý zápas, nejvíce si sedl s Kukou

Pavel Šimáček je v letošní sezoně už třetím trenérem, který vede fotbalisty Kutné Hory v nejvyšší krajské soutěži. Mužstva Sparty se ujal v průběhu podzimu, uhrál s ním nějaké body, přesto patří Spartě poslední příčka tabulky. Šimáček nasbíral mnoho zkušeností jako hráč i trenér veš vyšších soutěžích a z toho teď může těžit v boji o záchranu s kutnohorským týmem.

Pardubičtí fotbalisté (v modrém) porazili vysoko v Tipsport lize Vlaším a dnes také Viktorii Žižkov (snímek).

Pardubice před odletem do Španělska sestřelily (ne)slavnou Viktorku Žižkov

Pardubickým fotbalistům vydržela střelecká slina i v dalším týdnu. Po demolici Vlašimi ve druhém poločase, naopak vytasili gólové zbraně v prvním dějstvím. Třemi trefami odřízli celek se slavnou historií, ale už ne tak světlou přítomností. Po jasné výhře nad Viktorii Žižkov skončili druzí ve své skupině Tipsport ligy. Se sedmi body a s čistým štítem obdržených branek. Vítězní Bohemians totiž nadělili druholigovým soupeřům o čtyři góly více.

Tipsport liga: Bohemians - Žižkov 6:0.

Další kanonáda Bohemky. Šesti góly přejela Žižkov

/FOTO, VIDEO/ Když v úvodním zápase Tipsport ligy remizovali hráči Bohemians Praha s Pardubicemi 0:0, fanoušci tvrdili, že jinak to ani v souboji dvou nejméně produktivních útoků podzimu. Klokani z Vršovic ale ve druhém souboji vyhráli ve Vlašimi 7:0 a tuto sobotu nešetřili ani dalšího protivníka z druhé nejvyšší soutěže. Žižkovu nasázeli o gól méně a vyhráli 6:0! Brankový příděl si rovnoměrně rozdělili do obou poločasů. V prvním se prosadili Kozák s Puškáčem a Dostálem, po změně stran pak Matoušek, Mužík a Hůlka.

Fotbal, ilustrační fotografie

Kdo s kým a kde? Plán zimní přípravy týmů z Benešovska

Zatímco fotbalová Vlašim už má za sebou Tipsport ligu a Benešov dokonce i soustředění, tak další celky v nižších soutěžích vstoupí do zimní přípravy postupně. Deník získal seznam přípravných zápasů od druhé nejvyšší soutěže až po I. B třídu. 

Jindřich Chmelař, předseda spolku Cesta Česka.

Z vítězných fotografií pořízených z trasy poutní cesty vznikne nástěnný kalendář

/FOTO/ Cesta Česka, spolek věnující se podpoře českých tradic, zřizování poutních stezek, propagaci putování a organizaci mimoškolních aktivit pro děti a mládež vyhlásil fotografickou soutěž. Soutěž s názvem „Poznej českou zemi a sám sebe“ je určena široké veřejnosti. Zúčastnit se může každý, kdo nejpozději do středy 31. ledna zašle fotografii s tématem putování po Poutní cestě Blaník - Říp či Poutní cestě Říp - Blaník.

Fotbalisté Vlašimi.

Vlašim hledá střelce. Hyský by rád, aby se rozstřílelo více hráčů

Už tradičně prochází fotbalová Vlašim v období pauzy početnou obměnou kádru. Letošní zima není výjimka. Realizační tým okolo hlavního trenéra Martina Hyského přivítal na úvodním tréninku osm nových tváří. Jako obvykle řada přišla ze Slavie, další část poté z afrického kontinentu. Další úkol ale osmý tým druhé nejvyšší soutěže zůstává dál s otazníkem. Najít někoho, kdo ho povede střelecky.

Tipsport liga: Vlašim - Bohemians 0:7.

Kanonáda ve Vlašimi! Bohemka nasázela domácím sedm gólů

/FOTO, VIDEO/ Fotbalisté Bohemians se tradičně zúčastňují zimního turnaje Tipsport liga a nalosováni byli do skupiny, která se hraje na Xaverově. Ve skupině má za soupeře i Vlašim a ta má v domácím areálu k dispozici nový kvalitní umělý povrch a zápasy právě proti Bohemce a poté i Žižkovu odehraje vlašimský tým doma. No a vršovičtí klokani se jim za to pěkně odvděčili… nasázeli jim sedm gólů a po bezbrankové remíze s Pardubicemi Bohemians druhé utkání v rámci Tipsport ligy opanovali 7:0!

Tipsport liga: Vlašim - Bohemians 0:7.

Vlašim zahájila přípravu debaklem. Hyský: Dostat takovou nálož je nepříjemné

Fotbalisté Vlašimi mají za sebou úvodní test na nadcházející jarní část sezony. V rámci Tipsport ligy schytali zkraje přípravy debakl 0:7 od pražských Bohemians. Svěřenci Martina Hyského drželi s prvoligovým favoritem krok v první půli. Po změně stran ale dostali možnost hlavně nováčci v týmu, kteří na přivítanou dostali výprask. „Pro ně hodně velký level,“ řekl domácí kouč.

Bruslení na zimní stadionu ve Vlašimi - ilustrační foto

Bruslařské závody Šampion zvou do Vlašimi děti i dospělé

Středočeská města Vlašim a Benešov od sebe dělí dvacet kilometrů, a tak mezi nimi panuje od nepaměti přátelské hecování a zdravá rivalita. Ta ožije také v neděli 21. ledna na ledě ve Vlašimi, kde se uskuteční čtvrtý ročník Bruslařských závodů Šampion pro děti i dospělé.