Kreativ

ŠTÍTEK: Vlašim

Atletika. Ilustrační foto

Atletky VS Tábor do baráže o I. ligu

Po suverénním vítězství ve II. NL získaly ženy Vodních staveb právo startu v kvalifikaci o I. NL. Bude v sobotu 2. září v Třebíči. Muže Pacova čeká koncem září baráž o II. ligu.

Vlašim porazilo Žižkov na jeho půdě

Eso z Gambie spasilo Vlašim i na Žižkově. Hyský viděl červenou

Hodně vydřené tři body vezou fotbalisté Vlašimi z půdy Viktorie Žižkov. V duelu s nováčkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je čekala těžká šichta, jak sami očekávali. Důležitou hubenou výhru 1:0 vystřelil nejlepší střelec z Gambie Ebrima Sighateh, který má parádní formu a trefil se pošesté v sedmi odehraných kolech.

Žižkovští fotbalisté prohráli na domácím trávníku s Vlašimí 0:1.

Žižkov po boji prohrál s Vlašimí. Horňák se marně dožadoval penalty

Fotbalisté žižkovské Viktorky doma opět nevybojovali ani bod. Tentokrát prohráli v bojovném  zápase 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Vlašimí. Té vystřelil  body gambijský kanonýr Ebrima Sighateh, který má parádní formu a trefil se pošesté v sedmi odehraných kolech. Ani jedna šance domácích v brance neskončila. Když už ano, tak po signalizovaném ofsajdu. Domácí kouč Michal Horňák se marně dožadoval penalty.

Příbram v přípravě remizovala s Duklou 2:2

Těžký kalibr k přerušení černé série. Na Litavku dorazí lídr z Dukly

Fotbalisté Příbrami prohráli poslední tři zápasy v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. I proto se propadli až na jedenácté místo v tabulce. V předehrávce sedmého kola doma přivítají navíc lídra. Pražská Dukla je ve zcela odlišném rozpoložení. K řece Litavce přijede se čtyřmi výhrami v zádech a hájit vedoucí příčku.

Velorexy se vydají na výlet o délce 1000 kilometrů.

Švejkova anabáze. Velorexy na čundru uvidíte v Brodě i v Ledči

Nějakých tisíc kilometrů čeká na účastníky velorex čundru, který v pátek 25. srpna v devět ráno startuje ve Studénce u Štoků. Zájemci mohou stroje vidět v Havlíčkově Brodě mezi desátou a dvanáctou hodinou. Na hradě v Ledči nad Sázavou budou v pátek 1. září mezi desátou a jedenáctou hodinou.

Libor Podmol se svým týmem chystá ve Vlašimi parádní show

Festival triků i zábavy. Podmolbrothers otevřou ve Vlašimi nový pump park

Sportovní areál Na Lukách ve Vlašimi bude v sobotu odpoledne vonět benzínem. Nový pump park otevře česká špička freestyle motocrossu Podmolbrothers s legendárním Liborem Podmolem v čele i jeho mladším bratrem Filipem. Veřejnost uvidí i nejlepší esa na horských kolech či koloběžkách. Pro fanoušky jsou nachystány tři a půl hodiny plné adrenalinu.

Miřetice zvládly doma na úvod derby s Křivsoudovem.

I. B třída: Miřetice ovládly derby, Olbramovice přivítaly přestřelkou

Hned první kolo nového ročníku fotbalové I. B třídy D nabídlo souboj regionálních rivalů. Miřetice doma přivítaly Křivsoudov a díky dvěma gólům Brožíka ho nakonec porazily 3:1. Vítězný vstup zažilo i vlašimské béčko, které zásluhou tref Lažana porazilo Říčany. Při návratu do nejnižší krajské soutěže byly Olbramovice přivítány přestřelkou. Už v 17. minutě vedly 3:2, nakonec braly bod.

Vlašim poprvé ve druhé lize doma porazila Příbram

Foto: Vlašim doma zlomila černou sérii s Příbramí. Hosté kolabovali v obraně

Duel dvou středočeských celků ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE vyzněl lépe pro Vlašim. Domácí celek poprvé v historii získal před vlastními fanoušky všechny tři body v duelu s Příbramí, když regionálního rivala porazil 3:1. Hostům naopak haprovala defenziva. Za poslední tři kola dostali už osm gólů. Zatímco svěřenci Martina Hyského poskočili na šesté místo, tak jejich soupeř se propadl až na jedenácté.

Povedený start. V prvním kole nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY fotbalisté  Vyškova (bílé dresy)  porazili Příbram 2:1.

Důležitý duel o čelo tabulky skončil remízou. Vyškov vedl v Táboře jen krátce

Smírně skončil duel dvou předních týmů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi domácími fotbalisty Táborska a Vyškova, když se prosadili nejlepší kanonýři obou celků. Jihomoravané tak zůstávají s Vlašimí jediným neporaženým týmem v soutěži. V tabulce jsou druzí o bod za Duklou Praha, kterou posunula do čela výhra 1:0 nad Jihlavou.

Teplýšovice by rády udržely pozici mezi nejlepšími celky I. B třídy.

Před I. B třídou: Lákadlem Vlašim, redukce strašákem. Teplýšovice omladily

Do nového ročníku I. B třídy zasáhne pět týmů z Benešovska. Po roce, stráveném v okresním přeboru, se vrací Olbramovice, uhájit příslušnost k soutěži bude chtít Křivsoudov. K tradičním celkům patří Teplýšovice a Miřetice. Velkým lákadlem pro ostatní je béčko Vlašimi. Všechny celky myslí ale především na záchranu, která kvůli redukci skupin bude záchrana v soutěži a vyhnutí se sestupu.

Nespeky v parádním zápase vyřadily pražský Motorlet v MOL Cupu

Do Nespek míří druhá liga. Vlašim ale bude MOL Cup hrát jinde

Překvapení prvního kola MOL Cupu zná dalšího soupeře a dočkalo se zasloužené odměny. Fotbalisté Nespek si přáli po postupu přes pražský Motorlet účastníka druhé nejvyšší soutěže, který za nimi opravdu dorazí. Místo vysněné Vlašimi ale přijede Vysočina Jihlava. Svěřenci Martina Hyského změří síly s Velvary. Pokud postoupí Benešov, tak může narazit na přemožitele z divize.

Votice prohrály další přestřelku, tentokrát v Klecanech.

Další prohraná přestřelka. Votice prohrály po divočině v Klecanech

Fotbalisté Votic mají za sebou gólově bohatý zápas. Stejně jako v generálce s Vlašimí B, tak i tentokrát byli o gól pozadu. Na půdě Klecan jim sice zařídil vedení Říha, domácí ale třemi góly otočili skóre a snížení Kramného přišlo pozdě. Na úvod I. A třídy si tak celek z Benešovska připisuje porážku 2:3.

Hasan Jahić se postaral o jedinou branku v zápase s Kroměříží (1:3).

Neměli jsme dostatek štěstí, hlesl smutný střelec Jahić

Jednalo se o jediný pozitivní moment Příbrami v duelu s Kroměříží. Domácí se po celý zápas trápili a předvedli ostudný výkon, přesto aspoň na chvíli zavládla na stadionu u řeky Litavky radost. Po sedmdesáti minutách hry se hlavou trefil fotbalový obránce z Norska Hasan Jahić. Jeho gól byl však pouhým placebem, neboť hosté přidali ještě další a nakonec zvítězili 3:1.

Vlašimští fotbalisté zvítězili v Prostějově 0:1.

Vlašim slaví první tři body. Poklad z Gambie se opět trefil

Na pátý pokus se konečně dočkali. Fotbalisté Vlašimi si v Prostějově připsali první výhru v letošní sezoně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, když se o jediný gól na Hané postaral gambijský talent a střelec Ebrima Singhateh. Zkraje sezony se trefil už počtvrté.

FNL: 1. SK Prostějov - Vlašim (12.8.2023)

FOTO: Prostějov proti Vlašimi neskóroval a podruhé v sezoně prohrál

Prostějovské Eskáčko v pátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podruhé v této sezoně padlo. Postarala se o to Vlašim, která až do začátku tohoto střetnutí měla na svém kontě ze čtyř zápasů stejný počet remíz. O jediný gól tohoto zápasu se postaral už v patnácté minutě devatenáctiletý Gambijec Ebrima Singhateh.

Varnsdorfský kouč Miroslav Holeňák.

Léčba šokem na Dukle zabrala. Bude to stačit na sparťanské mladíky?

Poslední dva zápasy Varnsdorfu rozhodně bavily. Tedy diváky, trenér Miroslav Holeňák už tak nadšený nebyl. Jeho svěřenci po domácí remíze 3:3 s Vlašimí prohráli na Julisce s Duklou 3:4. Jenže za ofenzivní fotbal se body nerozdávají. Tým z Kotliny má po čtyřech kolech pouze dva. V neděli od 17 hodin hostí doma Spartu B a cíl je jasný.

Varnsdorfský kouč Miroslav Holeňák.

Léčba šokem zabrala. Chceme být nechutným soupeřem, říká trenér Holeňák

Poslední dva zápasy Varnsdorfu rozhodně bavily. Tedy diváky, trenér Miroslav Holeňák už tak nadšený nebyl. Jeho svěřenci po domácí remíze 3:3 s Vlašimí prohráli na Julisce s Duklou 3:4. Jenže za ofenzivní fotbal se body nerozdávají. Tým z Kotliny má po čtyřech kolech pouze dva. V neděli hostí doma Spartu B a cíl je jasný.

Tomáš Smejkal v dresu Zbrojovky Brno.

Fotbalista Smejkal se vrátil do Brna, odkud pochází. Potřeboval jsem změnu, říká

Ani fanoušci, ani hráči nečekali, že vstup do druholigového ročníku bude zrovna takový. Fotbalisté Zbrojovky se po čtyřech úvodních kolech krčí na dvanácté pozici s osmibodovou ztrátou na vedoucí Táborsko. Brněnský celek se pokusí nakopnout vítěznou sérii v sobotu, kdy od pěti hodin odpoledne přivítá v Adax Invest Areně poslední Chrudim. „Přišla spousta nových lidí, stejně tak odešla. Tým vždycky potřebuje chvilku, aby si sednul,“ říká pětadvacetiletý záložník Tomáš Smejkal, který přestoupil do Brna jako výrazná letní posila z Jablonce.

Votice padly v přestřelce na půdě Vlašimi

Votice padly v generálce na I. A třídu v přestřelce s Vlašimí

Generálka na novou sezonu se změnila v divokou přestřelku. Fotbalisté Votic zajížděli k poslednímu předsezónnímu testu na půdu ještě na jaře jejich konkurenta. Vlašimské béčko ale spadlo o soutěž níž a letos bude hrát v I. B třídě, přesto doma pod premiérovou taktovkou Karla Hejného zvítězilo 4:3.

Petr Čaloun (druhý zleva) přijímá gratulace od posluhráčů po vstřeleném gólu.

Životní góly Čalouna. Skvělý pocit, culil se mladík. Teď na Vlašim, pak Slavii

Fotbalové Nespeky zahrály v 1. kole MOL Cupu legendární zápas, který se zapíše do historie klubu velkým písmem. Na domácí půdě porazily Motorlet 6:3 po prodloužení (3:3 v základní hrací době). Dva góly dal teprve 19letý Petr Čaloun, který se na hřiště dostal až po poločase, aby hned pomohl domácím srovnat na 2:2 a odstartovat tak famózní obrat. Mladík, jenž teprve začíná v dospělém fotbale, by si rád přál do dalšího kola druholigovou Vlašim a pak Slavii, jíž od mala fandí.

Vlašim zvládla pohárové utkání v Krumlově na jedničku.

Mladé pušky vystřílely Vlašimi postup. Biegon dal hattrick

První výhra v novém soutěžním ročníku přišla v poháru. Stejně jako loni. Fotbalisté Vlašimi ale roli velkého favorita zvládli a v MOL Cupu vyřídili divizní Český Krumlov 7:0 na jeho půdě. V útoku řádily zejména dvě mladé pušky. Navrátilec po zranění Adam Toula vstřelil dva góly, Erik Biegon dokonce zaznamenal hattrick.

Preventivní akce Řídím, piju nealko ve Vlašimi.

Policisté ve Vlašimi dávali řidičům dýchnout. Ti, co prošli, dostali pivo

/FOTO/ Kontroly zaměřené na alkohol a jiné návykové látky jsou pro policisty zcela běžnou záležitostí. Ve Vlašimi se však tentokrát spojily s preventivní akcí v rámci kampaně Řídím, piju nealko. Řidiči se tak potkali nejen s policisty, ale i zástupcem BESIP. A pokud prošli kontrolou s čistým štítem, čekala je odměna.

Fotbalisté Vlašimi doma ztratili na poslední chvíli vátězství nad Vyškovem.

Vlašim pokračuje v remízových šlépějích. Vyškov jí ke konci sebral výhru

Čtvrtý zápas a znovu remíza. Fotbalisté Vlašimi dál kráčejí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGOU po jednom bodu. Před vlastními diváky tentokrát sahali po výhře, na poslední chvíli si ale nechali vyrovnat ze standardní situace a lídr z Vyškova si tak domu odvezl bod. Svěřenci trenéra Martina Hyského mohli být po zápase naopak znovu rozhořčeni, protože jen uhrát plichtu na druhý pokus před vlastními fanoušky rozhodně nechtěli.   Po první bodové ztrátě v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY opustili fotbalisté MFK Vyškov první místo v tabulce. Remízu 1:1 ve Vlašimi ovšem mohou podle průběhu zápasu považovat za úspěch. Vyrovnávali až pár sekund před koncem. Po čtvrtém kole jsou s deseti body druzí za stoprocentním, dvanáctibodovým Táborskem.

Ilustrační.

Fotbalisté Vyškova neprohráli ani ve Vlašimi. Ale měli namále

Po první bodové ztrátě v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY opustili fotbalisté MFK Vyškov první místo v tabulce. Remízu 1:1 ve Vlašimi ovšem mohou podle průběhu zápasu považovat za úspěch. Vyrovnávali až pár sekund před koncem. Po čtvrtém kole jsou s deseti body druzí za stoprocentním, dvanáctibodovým Táborskem.

Vlašim v idvoké přestřelce remizovala ve Varnsdorfu 3:3

Labík zachránil Vlašimi bod v divoké přestřelce s Varnsdorfem

Fotbalisté Vlašimi nadále jedou v remízových kolejích. Jeden bod získali i do třetice, když remizovali na půdě Varnsdorfu. Divoký výsledek 3:3 vystřelil v závěru zápasu 19letý mladík Albert Labík. Svěřenci Martina Hyského mají ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE po třech kolech tři body.

Vlašim ve Varnsdorfu doplatila na vyloučení a prohrála

Vlašim chce ve Varnsdorfu odčinit Chrudim a konečně vyhrát

Anglický týden zažijí fotbalisté Vlašimi ve druhé nejvyšší soutěži. Ve vloženém třetím kole zajíždí daleko na sever Čech na půdu Varndorfu, kde by rádi získali po dvou remízách na třetí pokus konečně plný bodový zisk. K tomu chtějí odčinit výsledek 1:1 z domácího prostředí s Chrudimí, jenž byl pro ně ztrátový.

Tři nejlepší dvojice. Zleva jsou Michal Motl, Milan Motl, Kříž, Sojka, Hanousek, Horáček

FOTO: Kříž a Sojka obhájili prvenství v míčovém sedmiboji v Sadské

V tradičním termínu se konal již 24. ročník míčového sedmiboje O putovní pohár města Sadská. Prezentovalo se patnáct dvojic, včetně několika minulých vítězů, ale v pestrém mixu zkušených sedmibojařů a nových tváří však některá známá jména scházela. Vítězství obhájili Kříž se Sojkou.