Kreativ

ŠTÍTEK: vodní hladina

Ilustrační foto

Costa Concordia se chystá na cestu do Janova, kde ji sešrotují

Řím - Vrak obří výletní lodi Costa Concordia se již za několik dnů vydá na svou poslední cestu z místa havárie u italského ostrova Giglio do přístavu Janov, kde ho sešrotují. Oznámila to podle agentury APA italská média s tím, že přípravné práce budou zahájeny v pondělí a do pohybu se dá vrak v případě příznivého počasí 20. července.

Osmý ročník „Dřevíčské lávky“ nabídl opět spoustu výborné zábavy pro celé rodiny.

Z lávky se opět padalo do vody

Velký Dřevíč /FOTO/ -  Dřevíčské koupaliště přilákalo v sobotním odpoledni, i přes nepříliš ideální počasí, téměř tisícovku návštěvníků. Nepřišli sem kvůli slunění a koupání, ale pobavit se sledováním odvážných borců, kteří se vydali zdolávat lávky přes vodní hladinu. Osmý ročník „Dřevíčské lávky" nabídl opět spoustu výborné zábavy pro celé rodiny.

Velký dětský den ve Velkém Dřevíči.

Koupaliště se proměnilo v dětský ráj

Velký Dřevíč /FOTO/ - V nedělním odpoledni se areál místního koupaliště zcela zaplnil dětmi všech věkových kategorií, nepřišly si ale užívat vodních radovánek, ale spousty zábavy na tradičním „Velkém dětském dni".

Holešovská regata. Ilustrační foto

Na Regatě plula Kleopatřina loď i Peklo. Podívejte se

Holešov – Na čtvrtém ročníku Holešovské Regaty, letos poprvé dvoudenním, se o víkendu bavilo více než patnáct tisíc návštěvníků. Nechyběly velké hudební hvězdy, tradiční přehlídka plavidel ani Mistrovství světa v přejezdu holešovské lávky.

Pohoda na náplavce na Rašínově nábřeží v Praze.

OBRAZEM: Deset minut na náplavce u Rašínova nábřeží

Praha - Bylo úterý, jen pár minut do osmnácté hodiny odpolední. Na náplavce u Rašínova nábřeží se pohybovaly stovky lidí. Jezdili na kole, běhali, chodil, popíjeli v restauračních občerstvovnách. Spousty lidí také jen tak, v klidu, seděli nad vodní hladinou a uklidňovali se pohledem na Vltavu.

Lodičky jsou relax i zábava

FOTO: Lodičky jsou relax i zábava

Teplicko  - Novou atrakci můžete využít v Duchcově. Na rybníku Barbora v Duchcově se můžete povozit po vodní hladině v lodičkách či na šlapadle. Atrakci provozuje Duchcovská plavební. Jde o soukromou společnost. Otevírací doba je v pracovní dny 14:00 až 18:00 a o víkendu 10:00-18:00.

Víkend lanových aktivit v lomu u Horní Cerekve..

Potápěči připravili zábavu prodchnutou adrenalinem

Horní Cerekev – „Ještě ti nasadím helmu a pak už můžeš vylézt nahoru a připravit se na sjezd,“ nabádá instruktorka mladou slečnu, která se právě chystá na zdolání dvě stě metrů dlouhé lanové dráhy, která vede přes část zatopeného kamenolomu v Horní Cerekvi.

Ilustrační foto

Kvůli závodům na Kačencích doplní patnáct metráků ryb

Vyškov - Připravit co nejlepší návnadu, nahodit, upírat zrak k vodní hladině a v klidu vyčkávat. Desítky dětí i dospělých budou v sobotu očekávat co nejlepší úlovek na obou částech rybníku Kačenec ve Vyškově. Snažit se o co nejlepší výsledky budou nejen kvůli rybářské cti, ale také hodnotným cenám, které na ně čekají.

Mistrovství záchranných týmů HZS Pardubického kraje a složek integrovaného záchranného systému.

Chrudim obhájila prvenství

Pastviny – Poslední květnový den patřil Šlechtův palouk vodního díla Pastviny složkám integrovaného záchranného systému. Konalo se zde Mistrovství záchranných týmů HZS Pardubického kraje a složek integrovaného záchranného systému.

Ilustrační foto.

Děti o jejich svátku povozí vláček i koně

Slovácko – Už v neděli oslaví nejmenší Mezinárodní den dětí. Zajímavé strávení nadcházejícího víkendu nabízí hned několik zábavních či sportovních zařízení v regionu. Se světem zvířat se budou moci děti blíže seznámit v sobotu v podhůří Chřibů.

Voda pokaždé jinak. K prohlédnutí bude více než čtyřicet fotografií.

Plavební komoru dnes ozdobí fotografie Milana Zámečníka

Staré Město – Nevšední zážitek čeká od tohoto víkendu na turisty, kteří se plaví po Baťově kanále. Během dlouhé chvíle, kterou zabere změna výšky vodní hladiny v plavební komoře, se totiž brzy budou moci kochat prohlížením vystavených fotografií.

Největší vyza je již pokořená

Největší vyzu pokořil Ruda Třeska

Vrbčany/ Kubšovka – Největší vyza v republice byla pokořená. Ulovit se ji povedlo rybáři Rudovi Třeskovi. Ten ve svůj šťastný den nechytal ryby v pískovně na Kubšovce poprvé. Podle majitele sportovního rybolovu Františka Říhy tu byl vášnivý rybář již po několikáté.

Loď nese rukopis mistra světa v rychlostní kanoistice Petra Procházky.

Lodi s dračí hlavou požehnal farář

Krucemburk – Sobotní sychravé počasí na rybníku Řeka u Krucemburku nebylo zrovna ideální pro neotrlé plážové chlapce, ale spíše jako stvořené pro zkušené mořské vlky.

Vypasení kapři, dravé štiky a také obří jeseteři, to jsou největší lákadla areálu Živá voda. Největším zážitkem je průhledný podvodní tunel. Jakmile do něj návštěvník vkročí, tak ryby jezdí doslova jenom pár centimetrů od návštěvníků.

Hoď rybičkám granule, ale ne těm v akváriu, poučuje obsluha v Živé vodě

Modrá /REPORTÁŽ/ - Viděl jsem show s delfíny, sáhl jsem si na žraloka, od dětství se potápím v nejrůznějších mořích. Čím by mne podvodní svět asi mohl překvapit? Zvlášť pak ten domácí, sladkovodní. Troufalé sebevědomí vodního znalce jsem po hodině strávené v areálu Živé vody na Modré musel zásadně přehodnotit.

Rezervace Velikonoční rybník na Bečovsku

Velikonoční rybník je novou rezervací

Bečov nad Teplou - Velikonoční rybník u Měchova na Bečovsku se stal chráněnou rezervací. Vyhlásila ji Správa CHKO Slavkovský les kvůli zachování lokality, která je domovem vzácných druhů obojživelníků a vážek. Rezervace má rozlohu 1,75 ha a je chráněna v kategorii přírodní památka.

Z 6. ročníku výstavy Lodě na vodě v Praze.

Unikátní akce Lodě na vodě potrvá do neděle

Praha /FOTOGALERIE/ - Už jen do neděle potrvá v České republice i střední Evropě jedinečná výstava Lodě na vodě 2014. Výjimečnost projektu spočívá především v možnosti vystavovat lodě jak na výstavní ploše nábřeží, tak i na vodní hladině řeky Vltavy.

Břehy řeky Moravy v Uherském Hradišti doplňuje několik sjezdů, vedoucích téměř až k vodní hladině. Slouží k údržbě pro správce toku.

Několik sjezdů k řece Moravě zajišťuje lepší údržbu

Uherské Hradiště – Někteří obyvatelé Uherskohradištska, procházející se při březích řeky Moravy, si možná povšimli několika sjezdů, které nevedou zdánlivě nikam. Většinou začínají na hrázi řeky a končí u samotné vodní hladiny.

V případě přenosů mohou s chráněnými mlži manipulovat pouze osoby vlastnící zákonnou výjimku na manipulaci se zvláště chráněnými druhy živočichů a lidé pod jejich přímým dozorem.

V rybnících nežijí pouze ryby

Benešovsko – Lidé se často mylně domnívají, že vodní prostředí je domovem pouze pro ryby. Tomu tak ale podle slov Michaly Jakubův ze Záchranné stanice pro živočichy Českého svazu ochránců přírody Vlašim rozhodně není.

Ocenění převzali autoři soutěžních snímků z rukou pořadatelů.

Velkou cenu si odvezl Ital Sergiani

Tachov – Mezinárodní festival potápěčského filmu a fotografie skončil o víkendu v Tachově. Letošní šestatřicátý ročník přilákal desítky autorů fotografických kolekcí a filmových dokumentů s tématikou života pod vodní hladinou.

Ilustrační foto

Mrtvola muže plavala v Labi u Dolních Beřkovic, objevil ji hrázný

Dolní Beřkovice - Objev, o který nejspíš ani nestál, se podařil ve středečním podvečeru hráznému v Dolních Beřkovicích na Mělnicku. Nedaleko plavební komory na Labi totiž zahlédl, jak ve vodě plave jakýsi velký předmět. A protože měl podezření, že jde o lidské tělo, okamžitě zalarmoval policii.

Ředitelka soutěže Česká Miss Michaela Maláčová představila korunku letošním finalistkám na včerejší tiskové konferenci. Korunku vyrobila jako v minulých letech firma Šenýr Bijoux z Jablonce nad Nisou.

Korunka pro Českou Miss dorazila z Jablonce do Prahy

Praha - Napětí a očekávání provázely oficiální představení korunky pro letošní vítězky České Miss. Nové korunky putovaly do Prahy, kde byly představeny novinářům a všem finalistkám letošního ročníku, z Jablonce nad Nisou, kde je vyrábí rodinná firma Šenýr Bijoux.

Plaveme s Deníkem: Správná masáž posílí i imunitu dítěte

Plaveme s Deníkem: Správná masáž posílí i imunitu dítěte

Střední Morava – /ROZHOVOR/ Výuka plavání miminek i odrostlejších dětí dospěla během posledních dvacet let v respektovaný obor. Zkušená lektora Jitka Slivečková stála u zrodu těchto metod na Slovácku. V pátém dílu seriálu o plavání dětí tak trochu „opustíme" vodní hladinu.

Vodní dílo Karolinka bylo v sobotu 22. března 2014 otevřeno veřejnosti u příležitosti Světového dne vody.

VIDEO: Návštěvníci nahlédli do útrob přehrady v Karolince

Karolinka /REPORTÁŽ/ - Jedinečnou možnost nahlédnout do jinak nepřístupných prostor přehrady v Karolince nabídl sobotní den otevřených dveří, který u příležitosti Světového dne vody tradičně uspořádali pracovníci státního podniku Povodí Moravy.

Vodní nádrž Hubenov.

Žádné velké extrémy zatím vodárenská nádrž u Hubenova nezažila

Hubenov – Je sobota devět hodin ráno a u hubenovské vodárenské nádrže je nebývale rušno. Povodí Moravy, které se o toto vodní dílo stará, tu totiž při příležitosti Světového dne vody po třech letech zorganizovalo den otevřených dveří s komentovanými prohlídkami.

Baťův kanál ve Starém Městě. Ilustrační foto.

Zázemí pro lodě na Baťově kanále ve Starém Městě je špatné

Slovácko - Region Slovácka může být patřičně hrdý, že právě jeho srdce protíná ojedinělý turistický projekt Baťův kanál. Již k tradičnímu letnímu koloritu návštěvníků regionu, ale i samotných obyvatel patří pohled na poklidnou vodní hladinu čeřenou desítkami lodí a hausbótů.

Baťův kanál ve Starém Městě. Ilustrační foto.

Provozovatelé: Zázemí pro lodě na Baťáku je špatné

Slovácko - Region Slovácka může být patřičně hrdý, že právě jeho srdce protíná ojedinělý turistický projekt Baťův kanál. Již k tradičnímu letnímu koloritu návštěvníků regionu, ale i samotných obyvatel patří pohled na poklidnou vodní hladinu čeřenou desítkami lodí a hausbótů.

Čtvrtý ročník závodu Waterslide na Bouřňáku v Mikulově

Waterslide:bázen plný vody a královská zábava

Teplicko - Kdo neviděl neuvěří. Přejet přes bazén s ledovou vodou je adrenalin a zábava dohromady. Kdo si troufne postavit na start, má jedinou jistotu, že se namočí. A suchozemci, kteří zůstanou jen na břehu, mají taky svoji jistotu budou se královsky bavit. Waterslide, bláznivý závod v přejezdu vodní hladiny na čemkoliv, odstartuje v sobotu (22.3.) v poledne ve SKI areálu SC Bouřňák na spodním dojezdu sjezdovky „Slalomák".

Kiteboardista Tomáš Pácal.

Počasí už láká k vodě. Nadšenci brázdili přehradu Rozkoš

Česká Skalice - Teplé počasí vyhnalo ven dokonce už i milovníky vysloveně letních vodních sportů. Na přehradní nádrži Rozkoš na Náchodsku se začátkem týdne proháněli takzvaní kiteboardeři. Kiteboarding zažívá v posledních letech velký boom.

Kiteboardista Tomáš Pácal.

Počasí už láká k vodě. Nadšenci brázdili přehradu

Česká Skalice - Teplé počasí vyhnalo ven dokonce už i milovníky vysloveně letních vodních sportů. Na přehradní nádrži Rozkoš na Náchodsku se začátkem týdne proháněli takzvaní kiteboardeři. Kiteboarding zažívá v posledních letech velký boom.

Kiteboardista Tomáš Pácal.

Počasí už láká k vodě. Nadšenci brázdili přehradu

Česká Skalice - Teplé počasí vyhnalo ven dokonce už i milovníky vysloveně letních vodních sportů. Na přehradní nádrži Rozkoš na Náchodsku se začátkem týdne proháněli takzvaní kiteboardeři. Kiteboarding zažívá v posledních letech velký boom.