Kreativ

ŠTÍTEK: vodní hladina

Klára Issová i Václav Noid Bárta se zúčastnili focení pro novou knihu

Podmořská královna Issová. Kniha o vodních bytostech může pomoci nemocným

Klára Issová jako víla. Václav Noid Bárta jako drsný novodobý vodník. Připravovaná fantasy kniha Galateia Volání moře popisuje příběh mořských bytostí. Doplňují ji unikátní podvodní fotografie českých celebrit. Část financí z prodeje knížky dokonce půjde na podporu nemocných cystickou fibrózou.

sysel obecný

Planeta Česko: úchvatné dobrodružství přírody

/TRAILER/ Jako vzrušující prostředí, které si co do pestrosti a dobrodružnosti v ničem nezadá s exotickými krajinami, zobrazuje českou přírodu film Planeta Česko režiséra Mariána Poláka. Snímek s komentářem namluveným hercem Kryštofem Hádkem je napínavou podívanou pro dospělé i děti, která díky nejmodernějším technologiím ukazuje fascinující příběhy více než čtyřiceti druhů zvířat.

Amphicar 770

Unikátní podívaná: Vzácný obojživelný automobil ze 60. let brázdil vody v Sydney

/VIDEO/ Nevšední podívaná se naskytla koncem ledna obyvatelům australského Sydney. Obojživelný automobil Amphicar, který byl vyráběný v 60. letech minulého století, se proháněl po zálivu Port Jackson. Zprávu přinesl deník Daily Mail, podle něhož je tento vůz dnes již nesmírně vzácný, na celém světě můžeme totiž nalézt jen posledních sto kusů.

V Seči se koupali Ľadové medvede.

Otužilci okusili vodu Sečské přehrady

Seč /FOTO, VIDEO/ - Nezvykle poklidnou vodní hladinu Sečské přehrady v sobotu rozvířili otužilci. Teplota vzduchu dosáhla 5,8°C a teplota vody 3,8°C - slovy hlavních aktérů „ideální teplota pro koupání“.

Ústecká zoo zve na pololetní prázdniny s tučňáky.

Tučňáci zvou děti na prázdninový program v ústecké zoo

Ústí nad Labem - Ústecká zoo tradičně nabízí v období pololetních prázdnin možnost návštěvy se zajímavým programem, který slouží k pobavení a poučení a který letos zároveň představuje novinku zoo – tučňáky brýlové.

Výlov Na Rybníčkách v Královicích.

OBRAZEM: Rybí slavnosti v Královicích si lidé užili

Královice - Před několika lety zde ještě bývala jen louka, kterou při deštích občas zaplavil protékající Bakovský potok. Tam kde se kdysi pásla zvěř, se dnes prohánějí pod vodní hladinou ryby a na ostrůvku uprostřed sídlí vodní ptactvo. Díky dotaci a finančnímu přispění starosty Královic Luďka Šofra vznikl v srdci obce 1,3 hektarový rybník s názvem Na Rybníčkách zadržující zhruba 12400 kubíků vody, který vydal o víkendu metráky ryb. 

Ilustrační foto.

Vydejte se do přírody poznávat ptáky

Slatiňany – V rámci Festivalu ptactva bude nadcházející první říjnová neděle zasvěcena pozorování ptáků v podzimní přírodě u Kochánovických rybníků.

Místo do školních lavic vyrazily děti na ryby.

OBRAZEM: Ve vodě nežijí jen vodníci

Mnichovo Hradiště - Místo do lavic vyrazili žáci třetích, čtvrtých a pátých tříd jedné ze základních škol v Mnichově Hradišti na ryby. U Jizery pro ně byla připravena akce s názvem Ve vodě nežijí jen vodníci, kde se seznámili nejen s životem pod vodní hladinou.

Lov ryb na Šarláku.

Rybáři změnili názor: Na Šarlák se vejde chov ryb i vodní sporty

Písek – Společnost Wake Pond, za kterou stojí Písečák Radek Novák, přišla na jaře s návrhem využít Šarlatský rybník k adrenalinovým vodním sportům. Lokalita, která v současné době slouží k chovu ryb, by se změnila v rekreační areál s koupáním a vlekem, který by mohl po vodní hladině tahat wakeboard, vodní lyžeči vodní gumu.

Uplynulý ročník přinesl velkou podívanou.

Závodníci se výšek nebojí

Pardubický kraj, Trhová Kamenice - V pátek a v sobotu se v Modrém lomu nedaleko Trhové Kamenice koná DEKSTONE HighJump Cup 2017, tedy adrenalinový závod ve skocích do vody z pořádné výšky.

Jachetní klub TJ Slávia Jachting Česká Skalice oslavil padesát let od svého oficiálního zapsání.

Padesáté jachtařské jubileum na Rozkoši

Rozkoš, Česká Skalice - Padesátiny, to je přece událost! Uplynulý víkend byl ve znamení oslav v jachetním klubu TJ Slávia Jachting Česká Skalice. Je tomu totiž přesně padesát let od chvíle, kdy parta smělých nadšenců se zálibou v brázdění vodní hladiny pod lodními plachtami nechala zapsat svůj spolek jako oficiální jachetní oddíl.

Diváci sledovali, zda se osm Salašany vyrobených plavidel udrží na vodě, ale také zda se jezdci na kolech nebo s trakaři udrží na úzké lávce nad požární nádrží.

Žhavé sobotní odpoledne patřilo na Salaši zábavné neckyádě

FOTOGALERIE / Bezmála tři stovky diváků přilákal v sobotu odpoledne k vodní hladině požární nádrže v údolí za Salaší 16. ročník Neckyády, pořádaný obcí a sborem dobrovolných hasičů. Akci vtipně moderovali Martina Suchánková se Zbyňkem Strašákem, členové divadelního souboru Zdeňka Štěpánka z Napajedel.

Ropná havárie na jezeře v Píšťanech.

FOTO: Jezero v Píšťanech zamořila nafta

Píšťany - Různobarevné skvrny na vodní hladině a zápach nafty zpozorovali v pátek ráno obyvatelé Píšťan. V blízkosti přístaviště Marina se vytvořila skvrna o délce více než dvě stě metrů a zhruba sto metrů široká.