Kreativ

ŠTÍTEK: vodní hladina

U NÁDRŽE. Na 15. ročníku neckyády na Salaši nebude o dobrou zábavu nouze.

Salašská neckyáda, plavba do budoucnosti

Salaš – Již popatnácté se z iniciativy Obecního úřadu Salaš uskuteční na požární nádrži za obcí populární neckyáda, která je určena pro vodáky i nevodáky, ale také pro pobavení místních i přespolních občanů.

Policejní člun na vodní nádrži Rozkoš.

Rozkoš střeží policejní hlídky na novém člunu

Královéhradecko - Přehradní nádrž Rozkoš brázdí nový moderní policejní dvoumotorový člun. Jeho přední část je možné sklopit a tím je mnohem vhodnější pro záchranu převrácených plavidel a tonoucích osob, než byl člun předešlý.

Ilustrační foto

Sobotní zápas Pardubic přivítá Dolíček

Pardubice - V tomto týdnu čeká na pardubické fotbalisty pouze jedno přípravné utkání, které odehrají v sobotu v 10.30 proti Dobrovici na hřišti Dolíček v Pardubicích.

Cvičení policistů na Pastvinské přehradě.

OBRAZEM: Na vodní hladině cvičili policisté

Pastviny - Na pastvinské přehradě cvičili policisté. Výcvik Pořádkové jednotky Územního odboru Ústí nad Orlicí a velitelů družstev pořádkových jednotek z Polska trval dva dny a byl zaměřen na záchranu osob na vodní hladině pro případ nasazení pořádkové jednotky při povodních. „Zázemí policistům poskytla místní vodní záchranná služba a cvičilo se přímo na vodním díle Pastviny. Policisté se zdokonalovali v poskytování první pomoci, plavání, pomoci unavenému plavci, v osobním zásahu v případech záchrany tonoucího, také v ovládání plavidel, vázání uzlů, orientací v terénu pomocí GPS navigace a překonávání vodní hladiny pomocí lanových technik," uvedla ke cvičení policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Policisté na novém moderním člunu při kontrole přehradní nádrže Rozkoš.

Východočeské moře kontrolují policisté častěji a na novém člunu

Česká Skalice /FOTO/ - Kontrolují plavidla i jejich posádku, dohlížejí na vodní skútry a čluny, surfaře i kitaře. Policejní hlídka z českoskalického obvodního oddělení, do jehož území patří také vodní nádrž Rozkoš, zintenzivnila hlídky na policejním člunu. Ten mají letos dokonce úplně nový.

Vodní skútr. Ilustrační foto

Petici proti skútrům stále podepisují další lidé

Orlík nad Vltavou – Na nedělní tragickou nehodu na hladině orlické přehrady, při které při nájezdu skútru do pramice vyhasl život osmnáctileté dívky, reagovala Státní plavební správa rychlým vyhlášením opatření obecné povahy.

Vodní skútr. Ilustrační foto

Petici proti skútrům stále podepisují další lidé

Orlík nad Vltavou – Na nedělní tragickou nehodu na hladině orlické přehrady, při které při nájezdu skútru do pramice vyhasl život osmnáctileté dívky, reagovala Státní plavební správa rychlým vyhlášením opatření obecné povahy.

Ilustrační foto.

Petici proti skútrům stále podepisují další lidé

Orlík nad Vltavou – Na nedělní tragickou nehodu na hladině orlické přehrady, při které při nájezdu skútru do pramice vyhasl život osmnáctileté dívky, reagovala Státní plavební správa rychlým vyhlášením opatření obecné povahy.


Tess Gemelová je jedním z mála výtvarníků, který ovládá orientální techniku malování na vodě. Svá díla i technikou ebru už představila v různých televizních pořadech i formou kurzů, výstav a workshopů.

Ukáže Ebru neboli malování na vodě

Výtvarnice Tereza Tess Gemelová z Lichnova ovládá malování na vodní hladině. Své obrazy i exotickou techniku ebru představí 3. července v krnovské Bauerově kavárně.

Kontrola plavidel na Těrlické přehradě.

Policisté kontrolují šlapadla, čluny i jachty

Těrlicko - Zbrusu nový motorový člun spustili ve středu na hladinu Těrlické přehrady policisté z místního obvodního oddělení. Společně s pracovníkem plavebního dozoru Státní plavební správy provedli celodenní kontrolu plavidel.

Rekreační areálu Bozeňov v Dolním Bušínově u Zábřeha

Na Bozeňově zahájí prázdniny ve velkém stylu

Zábřeh – Bohatou oslavu konce školního roku a začátku letních prázdnin připravili na sobotu 2. července instruktoři z Centra volného času Bozeňov v rekreačním areálu v Dolním Bušínově u Zábřehu.

11. ročník extrémního závodu ve skocích na kolech do vody On-line BIKEANDWATER

V lomu pod Lipinou si jezdci užili extrémní závody. Skákali na kolech do vody

Šternberk – V jedinečném prostředí zatopeného lomu pod Lipinou ve Šternberku se v sobotu 25. června uskutečnil už 11. ročník extrémního závodu ve skocích na kolech do vody On-line BIKEANDWATER. Závodu se zúčastnilo jedenáct jezdců a podpořit je přišlo na 300 fanoušků. Mimo závodu byl připraven i zajímavý doprovodný program.

Ilustrační foto.

Rybníky jsou čisté. Plavci teď čekají už jen na teplejší vodu

Žďársko - Koupací sezona na Žďársku začíná. Vodní plochy zvláště v horkých dnech vábí stejně jako travnaté či písčité pláže. Hygienici pravidelně odebírají vzorky vody na šesti stanovištích v okrese, výsledky kvality zveřejňují na svých webových stránkách.

Vodní elektrárna Dalešice

Údolí zmizelo už před čtyřiceti roky

Dalešice - Bezmála čtyřicet let už uplynulo od chvíle, kdy začalo mizet pod vodní hladinou malebné údolí řeky Jihlavy nad Dalešicemi na Třebíčsku. „K úplnému uzavření hradel, kterým bylo zahájeno napouštění dalešické přehrady, došlo v červenci 1976," uvedl Jiří Bezděk, mluvčí jaderné elektrárny v Dukovanech.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: V Praze hynou ryby ve velkém

Praha - Netypicky teplá zima může za současný hromadný úhyn ryb v pražských rybnících. Vyplývá to ze zjištění Českého rybářského svazu. Vodní hladiny letos kvůli mírným teplotám nezamrzly. Ryby tak byly aktivní, přestože jim ubylo potravy. Nyní kvůli špatné kondici podléhají běžným chorobám.

Na zámku v Bruntále se návštěvníci mohou změnit v loutkoherce. Na právě probíhající výstavě, věnované vietnamskému vodnímu divadlu, si každý může vyzkoušet, jak se loutky ve vodě ovládají.

OBRAZEM: Vodní divadlo se hraje opravdu ve vodě

Na zámku v Bruntále se návštěvníci mohou změnit v loutkoherce. Na právě probíhající výstavě, věnované vietnamskému vodnímu divadlu, si každý může vyzkoušet, jak se loutky ve vodě ovládají.

Autoři vítězných prací, a to jak jednotlivců, tak i skupin  budou odměněni.

Děti ztvárnily Svět pod vodní hladinou

Benešovsko – V Podblanickém ekocentru Českého svazu ochránců přírody Vlašim byla v sobotu otevřena výstava dětských prací zaslaných do soutěže konané při příležitosti Dne Země 2016.

U VODY. 13. ročníku jarních rybářských závodů se v Kostelanech nad Moravou zúčastnilo 96 rybářů nejen ze Slovácka.

Největšího kapra ulovil Radim Bílka z Boršic

Kostelany nad Moravou - Každý z nás občas musí zalistovat v kalendáři a připomenout si, co ho čeká a nemine. I k rybářskému kalendáři se váže řada termínů, které by měl mít rybář v paměti a neměl by na ně zapomenout. 23. duben měli ve svých kalendářích červeně zakroužkovaný rybáři nejen ze Slovácka, ale ze širokého okolí, a to jako 13. ročník jarního závodu lovu ryb u vodní hladiny Přední Kopaná v Kostelanech nad Moravou.

Samička netopýra vodního, která byla nalezena v ambitech kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, si musela na pár dnů odepřít létající hmyz.

Zachráněný netopýr červem nepohrdl

Žďár nad Sázavou - V ambitech kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře byl nalezen promrzlý netopýr. Přivolaní ochranáři jej nakrmili a po pár dnech vypustili zpět do volné přírody.

Letecký pohled na Opatovickou přehradu u Vyškova. Ilustrační foto.

Zpřístupnění hráze v Opatovicích: návštěvníci na místě močili nebo koupali psy

Vyškov – Téměř tři tisíce lidí se o velikonočním prodlouženém víkendu vystřídaly na hrázi vodní nádrže Opatovice. Tu se Povodí Moravy rozhodlo zpřístupnit na oslavu svého padesátiletého výročí. „Zájem veřejnosti nás překvapil. Lidé si vychutnávali pohled na vodní hladinu i do údolí, fotografovali se a ze dvou panelů studovali informace o vodním díle," popsala reakce mluvčí podniku Jana Kučerová. Tím však dobré zprávy končí.

Hasiči z Prahy a Mělníka cvičili hledání osob pod vodní hladinou

Hasiči z Prahy a z Mělníka si pod vodou hráli na schovávanou

Praha /FOTOGALERIE/ - Instrukčně metodické zaměstnání zaměřené na vyhledávání osob pod vodní hladinou. Takové je přesné označení činnosti, jíž se na sklonku uplynulého pracovního týdne věnovali potápěči pražských hasičů společně s kolegy z Mělníka. Společně trénovali vyhledávání osob pomocí sonaru, připomněl za Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje Petr Svoboda.