Kreativ

ŠTÍTEK: vodní hladina

Hostivařská přehrada.

Voda v Hostivaři klesne, pojede se Rio Botičo

Praha - Nedělní vodácká akce Rio Botičo si jako každý rok vynutí menší pokles vodní hladiny v Hostivařské přehradě. A to z důvodu zajištění dobré splavnosti potoku Botič hlavně v tunelech. Upouštění vody v průměru pět kubíků za minutu potrvá zhruba dvě hodiny.

Vizualizace jezu na Labi.

Ředitelství chce mít souhlas s jezem za rok

Děčín – Ředitelství vodních cest (ŘVC) doufá, že se v příštím roce podaří získat souhlas s výstavbou jezu na Labi v Děčíně. Ministerstvo dopravy nyní jedná s ministerstvem životního prostředí o studii vlivů stavby na životní prostředí. Řekl to Martin Vavřička
z ŘVC. Němci plánují, že splavní Labe regulací toku.

Ilustrační foto.

Rybník u Římova: Bahno patří obci, voda ministerstvu

Římov - Spor o téměř čtyřhektarový rybník u Římova se táhne několik let, třetím rokem se jím zabývá třebíčský soud. Rybník se budoval v sedmdesátých letech minulého století. „Jednoduše se udělala hráz a plocha s pozemky soukromých vlastníků se zalila vodou. Nikdo se tehdy nikoho na nic neptal," připomněl římovský starosta Rostislav Novák.

Ilustrační foto

Pardubice získaly dvě anticeny

Pardubice - Pardubická radnice obdržela Cenu Zavřeno za matení veřejnosti a v kategorii Svoboda projevu za pomluvu svého občana.

Ilustrační foto

Pardubice získaly dvě anticeny

Pardubice - Pardubická radnice obdržela Cenu Zavřeno za matení veřejnosti a v kategorii Svoboda projevu za pomluvu svého občana.

Rybáři na Střižáku

Přichází podzim. Dívejte se kolem sebe

Bukov - Snad dva týdny, možná měsíc. Podzim na Střížáku je nejkrásnější. Barevné stromy na břehu rybníka půjčují své stíny vodní hladině a rybáři věří, že jejich slavná chvilka ještě přijde. Purpurové nebe nad demarkací odhalilo v dálce tři větrné kříže a dva muži začali vyprávět.

Modelářský klub Náchod uspořádal u rybníku Brodský víkendový podzimní sraz.

Lodní modeláři uzavřeli sezonu na Brodském

Červený Kostelec /FOTO, VIDEO/ - Tradičně na závěr letní sezóny uspořádal Modelářský klub Náchod u rybníku Brodský víkendový podzimní sraz. Navzdory ne příliš příznivé předpovědi počasí se většina fandů modelaření nenechala odlákat a v žádném případě nelitovali.

Ilustrační foto

Hlídání vodní hladiny postaru v Sádku končí

Sádek – Podívat se ke splavu, podle starého nehybného kamení rozpoznat hladinu protékajícího potoka a potom se rychle rozhodnout, jakým způsobem se zachovat a umístit ke kritickým místům pytle s pískem.

Pracovníky technických služeb letos příjemně překvapilo, že vandalové a výtržníci si přestali všímat fontán. Péče o vodní zařízení je přesto nepřetržitá. Snímek zachycuje Julia Holuba při čištění.

Fontány zůstávají letos čisté, vandalové se jim vyhýbají

Chomutov - Vandalové a výtržníci se letos zatím vyhýbají fontánám. Pracovníci Technických služeb města Chomutova (TSmCh) se od jara nesetkali s poškozením mechanismů ani s výraznějším znečištěním fontán. Neevidují ani případ, kdy by se někdo v bazénku u fontán koupal.

Dvanáctý ročník festivalu Na vodě. Umělci z domácí i zahraniční hudební scény zahráli na podiu umístěném přímo na hladině přehrady Lučina.

Valaši z Fleretu dostali "Na vodě" chuť na oskeruše

Tvarožná Lhota /FOTOGALERIE/ – Dva dny patřilo umělcům z domácí i zahraniční hudební scény poněkud netradiční pódium. Už podvanácté vyrostlo přímo na vodní hladině přehrady Lučina u Tvarožné Lhoty.

Kdo trpí úzkostí z uzavřených prostor, měl by exkurzi do nitra hráze přehrady předem zvážit.

V útrobách hráze největší zásobárny pitné vody je zima

Karolinka - Podívat se do útrob hráze přehrady není jenom tak. Vstup má povolen pouze hrázný a pověření pracovníci Povodí Moravy. Jedinečnou možnost nahlédnout do jinak nepřístupných prostor přehrady v Karolince se naskytne běžnému smrtelníkovi maximálně jednou v roce. Když „vodaři" pořádají den otevřených dveří.

Ilustrační foto

Léto se nepovedlo, shodují se provozovatelé koupališť

Mělnicko - Letní koupaliště na Mělnicku byly v srpnu otevřené jen minimálně. Druhou polovinu letních prázdnin provozovatelé hodnotí jako mizernou. Nedostatek teplých slunečných dní a déšť. To byly faktory, které se negativ ně podepsaly na letošním létu.

Padesát pět dětí ve věku do 15 let se zúčastnilo v sobotu od 7 do 13 hodin rybářských závodů v Kostelanech nad Moravou.

Rarita závodů. Největšího kapra chytil na kobylku.

Kostelany nad Moravou – Pětapadesát chlapců a děvčat ve věku do patnácti let, rybářů i nerybářů, se rozhodlo, že v sobotu nebudou trávit čas u televize nebo počítačů, ale zúčastní se v Kostelanech nad Moravou sedmého ročníku dětských rybářských závodů.

Petrovický utopenec.

Petrovičtí soutěžili v přejezdu rybníka

Petrovice /PŘIDÁNO VIDEO/ – Petrovický utopenec byl název akce, kterou se bavili soutěžící a především diváci z Petrovic, kteří se v sobotu odpoledne sešli u návesního rybníku.

Úhyn devíti kačen na drozdovickém rybníku šetří magistrát. Příčinu určí veterinární pitva

Co zabilo kačeny v drozdovickém rybníku?

Prostějov – Smutný obrázek se v uplynulých dnech naskytl těm, kteří si vyšli na procházku kolem drozdovického rybníka a mlýnského náhonu. Na vodní hladině plavaly mrtvé kačeny.

Vodní koncert v Babylonu.

Hudebníci koncertovali na loďkách

Babylon/AKTUALIZOVÁNO/ – K lahůdkám letošního domažlického Kulturního léta patřil páteční koncert na hladině babylonského rybníku. Třicet absolventů klarinetových kurzů, který v Domažlicích vždy o prázdninách vede přední česká hráčka na tento nástroj Ludmila Peterková, koncertovalo buď přímo na loďkách nebo na molu rybníka.

Ilustrační foto

Opilý otec a jeho rodina se topili na Hracholuskách

Hracholusky – V neděli podvečer vyjížděli vodní záchranáři, hasiči i letecká záchranná služba k Radosti. Záchranářům totiž volal svědek, že se na přehradě převrhla loďka a topí se dvě děti.

Ve středisku vodního lyžování a wakeboardingu na Těrlické přehradě bylo v sobotu velmi rušno. Vyznavači adrenalinových vodních sportů využili teplé sluneční počasí.

OBRAZEM: Vodní lyžování je velkým lákadlem

Těrlicko – Ve středisku vodního lyžování a wakeboardingu na Těrlické přehradě bylo v sobotu velmi rušno. Vyznavači adrenalinových vodních sportů využili teplé sluneční počasí.

Wake a BMX party v Březnici 2013.

Víkend bude v Březnici plný adrenalinu, jezdit budou i na wakeboardu

Březnice /ADRENALINOVÝ DENÍK/ – Bez adrenalinu si svůj život snad ani neumí představit. Extrémním sportům se totiž třiatřicetiletý Oldřich Rejman z Březnice věnuje od dětství. V deseti letech začal s windsurfingem a jeho záliba v jízdě na prknech rostla. Postupně tak propadl skateboardingu i snowboardingu. V něm se zdokonalil natolik, že získal instruktorské oprávnění.

 Den obce Třemešná jako obvykle přinesl spoustu zábavy a sportu.

V Třemešné testovali dvojkolku segway

Třemešná /FOTOGALERIE/ - Den obce Třemešná jako obvykle přinesl spoustu zábavy a sportu. A také osvěty. Místní dostali příležitost vyzkoušet si, jak funguje podivné dvoukolové elektrické vozítko segway, ve kterém udržuje stabilitu soustava gyroskopů.

Ilustrační snímek. Vodní nádrž Hracholusky.

Policisté monitorují opilce ve vodě

Hracholusky – V rekreačních oblastech vodního díla přehradní nádrže Hracholusky dochází během letní sezony k vysokému nárůstu rekreantů (o dva až tři tisíce) a s tím spojených rizikových situací.

Vodní záchranná služba. Ilustrační foto.

Záchranář: Zasahujeme často kvůli alkoholu

Brno - Záchranný člun se řítí téměř padesátikilometrovou rychlostí po vodní hladině. Uprostřed Brněnské přehrady šlape vodu muž se surfem nad hlavou. Upadl při pátečních závodech motorových surfů. Na pomoc mu míří tým Vodní záchranné služby.

Most v Pastvinách.

Užijte si léto na Pastvinách

Pastviny - Rozlohou nepatří Pastvinská přehrada mezi žádné velikány, ale přesto každoročně přiláká tisíce turistů. Návštěvníky láká zejména vodní hladina, která přímo vybízí k jízdě na lodičkách nebo šlapadlech. Není to však jediná možnost jak strávit dovolenou. Podhůří Orlických hor nabízí přírodní i kulturní krásy, které jsou lehce dostupné z turistických tras.

Zdelovskou nádrž obklopilo dvě stě návštěvníků nejen z blízkého okolí,  ve třech disciplínách – běhu přes lávku na čas, jízdě na trakaři a jízdě na pneumatice –  soutěžilo  30 účastníků.

Zdelovskou lávku uvádí Štěpán Škorpil

Zdelov – Na zdelovském koupališti bude zítra veselo. Tradiční závody v netradičních disciplínách nad vodní hladinou Zdelovská lávka baví už více než deset let.

Tess Gemelová představila ebru, tradiční tureckou techniku malování na vodě, také televizním divákům.

Ebru: malování na vodě

Lichnov – Výtvarnice Tereza Tess Gemelová z Lichnova se rozhodla své studium na Ostravské univerzitě v Ostravě zakončit bakalářskou prací na téma malování obrazů na vodní hladině.

NECKYÁDA. Diváci budou sledovat, zda se plavidla udrží na vodě, jezdci na kolech nebo s trakaři zase na lávce nad nádrží.

Na Salaši bude třináctá neckyáda

Salaš – Scénář třináctého ročníku neckyády v Salaši vychází z předcházejících ročníků i ze silné náklonnosti pořadatelů, obecního úřadu, k dobré zábavě všech návštěvníků. Krátce po dvanácté hodině začnou okupovat parkoviště u požární nádrže za Salaší, směrem ke Zlacké studánce, plavidla roztodivných tvarů a velikostí.

Ilustrační foto.

Mami, nepij už, já chci jít domů. Žen bojujících s alkoholismem přibývá

Plzeň – Do venkovního bazénu na Slovanech vyrazila s malými dětmi. U vodní hladiny ale 24letá matka o své ratolesti nejevila nejmenší zájem. Byla totiž opilá. Když ji plavčice upozornila, že děti nemůže nechat bez dozoru, dotyčná prakticky nereagovala. Přivolaná hlídka policistů provedla u ženy dechovou zkoušku, která prokázala téměř dvě promile alkoholu.

Pracovník TSmCh Karel Novák čistí jezýrko.

Větve i odpadkové koše. To všechno loví pracovníci technických služeb z jezírek

Chomutov - Technické služby pravidelně čistí dvě jezírka v hlavním parku a na Březenecké, která mají ve své péči. Vodní dílka se musí zbavovat nečistot, které se tam nahromadí. Jedná se o větve či rostliny, výjimkou však není ani nepořádek vhozený vandaly. “Jezírka by měla sloužit především pro ozdobu a zpestření městského prostředí.

V jezírku ve Škodalandu se utopil jednatřicetiletý muž

Tonoucího nezachránil ani plavčík

Plzeňský kraj – Hned dvakrát po sobě dokázali během víkendu plavčíci na rokycanském koupališti zachránit topící se lidi. Ve stejnou dobu ale lákavá vodní hladina jezírka u borské přehrady ukázala svoji nejkrutější tvář, ve Škodalandu nenávratně pohltila jednatřicetiletého muže.

Ilustrační foto.

Highlineři se procházeli mezi skalními věžemi desítky metrů nad zemí

Východní Čechy, Náchodsko - Málokomu se naskytnou takové adrenalinové zážitky jako takzvaným highlinerům, tedy jakýmsi provazochodcům na laně ve výškách mezi skalami, o uplynulém víkendu v Adršpašském skalním městě na Náchodsku. Zde se už podruhé konal Adršpach Highline meeting.

Ilustrační  foto.

Vytrvalý déšť zvedl
 hladinu Svitavy

Svitavy – Pondělní dopolední vydatný déšť musel pořádně zacloumat s nervovou soustavou lidí, kteří mají své zkušenosti s povodněmi z přelomu tisíciletí.

Za vodními radovánkami do Pasohlávek

Za vodními radovánkami do Pasohlávek

Rekreační oblast Pasohlávky se rozprostírá podél severního břehu Horní Novomlýnské nádrže. Patří k velmi oblíbeným a vyhledávaným rekreačním oblastem u nás, a to zejména díky vodě, která poskytuje návštěvníkům mnoho příležitostí k radovánkám a zážitkům.

Údolí Oslavy.

Obavy zažehnány, v přírodní rezervaci přehrada nevznikne

Třebíčsko - Čas od času se mezi lidmi vynoří zvěsti o tom, že přírodní rezervaci Údolí Oslavy a Chvojnice čeká stejný osud, jaký potkal v sedmdesátých letech minulého století sousední údolí řeky Jihlavy. Tedy stavba přehrady. Vodohospodáři i energetici nicméně uklidňují obyvatele, že nic podobného nehrozí. Alespoň ne ve výhledu desítek let.

Výlov rybníku v Loučimi

Loučimští lovili rybník v červenci

Loučim – Poněkud nezvyklá podívaná se naskytla náhodnému spolucestujícímu projíždějícímu Loučimí při pohledu na náves a její rybník. Pár chlapů téměř po pás ve vodě se sítí v ruce, na břehu připravená káď…