Kreativ

ŠTÍTEK: volný čas

Konopné mléko vyrábějí dva Slováci. Martin a Daniela

Nové konopné mléko prospívající zdraví. Začali ho vyrábět dva mladí Slováci

Už nechcete pít kravské mléko? Rádi byste vyzkoušeli jinou alternativu a sójovému mléku jste nepřišli na chuť? Řešením je mléko z konopí. Nápoj začali vyrábět dva mladí Slováci z čistě rostlinných surovin. Proto si na něm pochutnají i vegani. Jeho základní složkou jsou konopná semínka, dalšími pak kešu oříšky, vanilka, kokosový cukr a voda.

Ilustrační foto.

Akce Severských pánů v Krnově

Společenství Severských pánů se věnuje historickému šermu a probouzí v dětech zájem o historii hrou na středověk. Pro všechny, kdo podobně pracují s dětmi i dospělými, připravilo společenství v Krnově velikonoční setkání CZWACH 2018.

Ilustrační foto.

Příměstské tábory? Zájem rodičů je velký

Lovosice, Roudnice n. L. - Pět příměstských táborů v létě pořádá lovosický dům dětí a mládeže Elko. Jsou ovšem už teď kompletně obsazené. „Naplnilo se to během týdne,“ uvedla pedagožka volného času Věra Hamerníková s tím, že tak rychlí byli rodiče už loni.

Z krajského kola soutěže v odborných dovednostech Kovo junior si odvezl Pavel Kořenek 1. místo (na snímku uprostřed) a Tomáš Stavárek 2. místo (na snímku vlevo).

Zámečníci z Hranic se probojovali do celostátního kola

Významného úspěchu dosáhli dva studenti oboru strojní mechanik zámečník ze Střední průmyslové školy v Hranicích. Z krajského kola soutěže v odborných dovednostech Kovo junior si dovezl Pavel Kořenek první místo a Tomáš Stavárek druhé. Oba si tak zajistili postup do celostátního kola.

Rožnov pod Radhoštěm. Ilustrační foto.

Vsetín chce lákat turisty krátkými videoklipy, investuje do nich statisíce

Vedení vsetínské radnice nechá vytvořit několik propagačních videí, kterými chce do města přilákat turisty. Případným návštěvníkům představí město jako ideální místo pro trávení volného času. Spoty se bude město prezentovat na veletrzích cestovního ruchu či v programu regionální televize po celé České republice. Za výrobu krátkých filmů zaplatí město 350 tisíc korun bez DPH.

Vítězkou soutěže Hamé super střelec pro sezonu 2017/2018 se stala biatlonistka z Jilemnice Magdalena Bergerová.

Nástupkyně Vítkové se pyšní titulem Super střelec

Jilemnice - Už čtvrtý ročník za sebou má biatlonové zápolení o ceny Hamé v Novém Městě na Moravě, z nichž se rekrutují nejlepší střelkyně a střelci v dorostenecké kategorii. V konkurenci více než 130 dívek a chlapců z celé republiky si na dvaadvaceti střeleckých položkách vystříleli vítězství Magdalena Bergerová a Ondřej Mánek. To vše zvládli během čtyř kol biatlonových závodů Českého poháru sezony 2017/2018.

Matěj Nedvěd na mistrovství ČR ve střelbě mladšího dorostu s českým bronzem.

Matěj Nedvěd si v Plzni vystřílel český bronz

České Budějovice – Na mistrovství ČR ve střelbě ze vzduchových zbraní na střelnici plzeňské Dukly v disciplíně vzduchová puška měli své zastoupení i mladí českobudějovičtí střelci SSK Stromovka.

Ondřej Boula (vlevo)

Vařím, uklízím, peru a žena leží, vtipkuje volejbalista Boula

Brno – Oba hrají za brněnský tým volejbal a rvou se o postup v extraligovém play-off. Ne, opravdu se nejedná o spoluhráče nebo kamarády, nýbrž o manžele. Brněnský nahrávač Ondřej Boula a jeho manželka, královopolská blokařka Kristýna Boulová si v době vyřazovacích bojů paradoxně užívají o něco víc volného času.