Kreativ

ŠTÍTEK: volný čas

Mikuláši a čerti v tradičních maskách si dali dostaveníčko 3. prosince 2018 v centru Vsetína. Konal se tu Mikulášský den. Čerti zvážili děti na čertovských vahách.

Děti navštívily mikulášskou družinu. Podívejte se

Mikuláši a čerti v tradičních maskách si dali v pondělí dostaveníčko v centru Vsetína. Pracovníci domu kultury a střediska volného času Alcedo pro ně připravili za spolupráce s Městem Vsetín tradiční Mikulášský den.

Ilustrační foto

Kuchařskou soutěž v Přibyslavi ukončila lidská zloba

Přibyslav – Před čtyřmi lety v roce 2014 začala v Přibyslavi amatérská soutěž ve vaření a pečení. Měla úspěch a konala se každý rok za účasti desítek lidí z Havlíčkobrodska. Už se konat nebude. Vše zmařila lidská zášť.

Rokycany vstoupily do adventu.

Rokycany vstoupily do adventu

Rokycany – Velkoryse pojali představitelé okresního města vstup do svátečního období. Od pátku do neděle přichystali ve spolupráci se školami, muzeem, knihovnou atd. paletu pořadů.

Sobotní parkourový workshop v Humpolci pod dohledem Daniela Pospíchala.

Kluci z Humpolce i okolí začali objevovat taje parkouru

Humpolec /FOTOGALERIE/ – Zábava, nad níž někteří dospělí nechápavě kroutí hlavou, dorazila i do Humpolce. Docela početná skupina kluků se tam pustila do základů parkouru, parkourového způsobu překonávání překážek. V sobotu udělali mladí zájemci pod vedením nadšených trenérů další kroky, aby byli zase o něco lepší.

Řezbář Marek Pilař se svými nástroji.

Řezbář Marek Pilař: Homer Simpson musel do kamen

Mladá Boleslav /ROZHOVOR/ - Marek Pilař z Rohatska objevil při svém zaměstnání ještě druhou vášeň. Řezbařině se věnuje přes jedenáct let a v předadventním čase měl nyní zvlášť napilno. Pod jeho rukama vznikal betlém, který bude zdobit obec Plužná.

Šťastné chvíle při předávání dárků Ježíškových vnoučat v Novém domově pro seniory v Karviné.

Nejde jen o dárky, Ježíškova vnoučata nadělují více

Začalo to letošní účastí v projektu Ježíškova vnoučata a pokračovat to bude novým přátelstvím a občasným vyplněním volného času dvou pánů z Nového domova pro seniory v Karviné. Projekt Českého rozhlasu, kde lidé obdarovávají osamělé seniory vánočními dárky, oslovuje každý rok stále více lidí. Zapojily se i Kateřina Gablerová a Barbara Chudá z Karviné.

Sjezdovka Skalka, prosinec 2017. Ilustrační foto.

Na Skalce se již bruslí a chystá se Mikulášský trojboj

Skalka Family Park je rodinný areál, který je tím ideálním místem k aktivnímu trávení volného času i odpočinku nejen v létě, ale i v zimě.Vareálu jsou dvě sjezdovky, každá s délkou přes 300 metrů, samozřejmostí je rychlý a pohodlný vlek.

Ilustrační foto.

Streetwork Beztíže: Nákupní centra jsou tikající bombou

Gang zhruba 130 mladých lidí operující v okolí brněnského obchodního domu Vaňkovka, novináři pojmenovaný Vaňkovka gang, může být zodpovědný za sérii útoků na děti i dospělé. Podle policie mají jeho členové prokazatelně na svědomí vážná zranění čtrnáctiletého chlapce. Je to však jen vrcholek ledovce: nákupní centra po celé republice jsou tikající bombou, protože lákají problémovou mládež a je jen otázkou času, kdy dojde k dalším incidentům.

Na dni otevřených dveří se při práci představila také pravidelná návštěvnice dílny Karolína Adámková.

Terapeutická dílna v novém kabátě. Nabízí rodinné prostředí a laskavý personál

Karolína Adámková z Hošťálkové je na invalidním důchodu. Nástrahy běžného života zvládá, ale hodně jí pomáhá trávení volného času v sociálně terapeutické dílně. Dojíždí do ní do vsetínských Rybníků a prostředí i personál si nemůže vynachválit. Dílnu, která se dříve jmenovala U Šikovných oveček, po osmi letech opravili a navštěvuje jí stále více uživatelů.

Bohumínské ženy, které si říkají krojovanky, šijí originální tašky ze zbytků látek, výtěžek použijí na obnovu tradic místního kroje.

Šijí tašky proti igelitkám. A kvůli krojům

„Celé to vzniklo náhodou. Mluvili jsme o tom, jak nás štvou neekologické igelitky a protože remcání nestačí, řekli jsme si, že s tím něco uděláme,“ říkají bohumínské krojovanky, které z výtěžku edice originálních tašek pořídí nové kusy tradičního místního kroje.

Miss Kolínsko 2018.

Miss Kolínska 2018 se stala Martina Ulrichová

Kolín /FOTOGALERIE/ - Kolínsko zná svou novou miss. Stala se jí šestnáctiletá Martina Ulrichová. Ta kromě titulu Miss Kolínska 2018 získala i titul Miss Sympatie. Galavečer soutěže Miss Kolínsko 2018 se uskutečnil v úterý v hlavním sále Městského divadla v Kolíně. Hlediště bylo takřka celé zaplněné.

Nepřístupný brownfield jako pulzující místo. Cukrkandl hlásí úspěšnou sezónu

Letní kino, volejbalový turnaj, živá hudba, opékání buřtů a míchané koktejly s čerstvými bylinkami na místě, kde ještě před půl rokem byl oplocený a nepřístupný brownfield. Zní to jako pohádka? Nikoli. Cukrkandl, komunitní prostor pod modřanským komínem, se během léta proměnil v pulzující areál, kde si návštěvníci mohli dopřát například dobrou kávu, nechat si opravit kolo nebo třeba aktivně strávit svůj volný čas zahradničením či sportováním. Brány Cukrkandlu se návštěvníkům pro tuto sezónu uzavřely, veřejnosti se opět otevře na jaře.  

Ilustrační foto.

Roste zájem o raw a bezlepkové cukroví. Ceny klasického se nemění

Brno – Některé domácnosti provoní vánočním cukrovím domy už víc než měsíc před Vánoci, jiné rodiny raději svěří tvorbu tradičních pochoutek do rukou osvědčených cukrářů. Výrobcům sladkého se diáře pomalu plní, v příštích dnech očekávají ještě větší nával.

Ilustrační foto.

Ekologický nadšenec ve volném čase uklízí přírodu

Karviná – Někomu se způsob trávení volného času Martina Špaldoně může zdát přinejmenším zvláštní. Možná a jak komu. Tento osmatřicetiletý karvinský psycholog ve chvílích volna vyráží za město a v mnohdy špatně dostupných místech sbírá odpadky.

Výstava prací vězňů.

Vězni u sousedů ve volném čase tvoří

Pasov - Vězni přísně střežené věznice ve Straubingu budou v sobotu a v neděli vždy od 12 do 17 hodin prodávat svá vlastní umělecká díla, napsala PNP.