Kreativ

ŠTÍTEK: volný čas

Pratur Karlík, nový maskot Středočeského kraje

Přijeďte něco obdivovat, zažít – i utratit, lákají Středočeši Slováky

Střední Čechy - Jedinečné možnosti v oblasti cestovního ruchu (a to nejen díky pestré nabídce historických, kulturních, přírodních i technických památek, ale i rozmanitým příležitostem k trávení volného času lákajícím k prodloužení pobytu na více dní) – a také oblast zaslíbená gastronomickým zážitkům i region obchodních příležitostí. 

V ŘÍŠI DIVŮ. V historických prostorách Stojanova gymnázia Velehradě panovala příjemná plesová atmosféra.

V Říši divů Stojanova gymnázia se ocitlo téměř šest set plesajících

/FOTOGALERIE/ Plesová sezona nabírá ve slováckých dědinách a městech na obrátkách. O čtvrtém pátečním večeru se do ní v poutním Velehradě zapojilo tamní Společenství přátel Stojanova gymnázia (SGV) reprezentačním školním bálem, nesoucím podtitul v Říši divů. A jaký to byl ples, který je už minulostí? Podle mnohých návštěvníků velkolepý, podle jiných opět nadmíru vydařený.

Ilustrační foto.

Začíná nábor do kroužků. Děti se naučí sestavit elektrický obvod či tančit salsu

Brno – Svou dceru posílá po škole do kroužků už pět let Brňan Robert Lang. „Vyzkoušela toho hodně, včetně krasobruslení. Zůstala však u tancování, které ji baví nejvíce. Mívá i taneční vystoupení,“ řekl muž. Nejenom že děti zájmové kroužky zabaví, zbavují je i stresu a únavy ze školy. Rodiče už mohou začít vybírat z nabídky brněnských center na letošní rok.

Obyvatelé regionu, a to jak jedinci, tak instituce, mohou prostřednictvím webových stránek www.noveboleslavsko.cz být impulsem ke zlepšení života v regionu.

Program Nové Boleslavsko se zaměří i na pomoc sociálně znevýhodněným skupinám

Mladá Boleslav – Iniciativa 10 týdnů pro Nové Boleslavsko je v plném proudu. Obyvatelé regionu, a to jak jedinci, tak instituce, mohou prostřednictvím webových stránek www.noveboleslavsko.cz být impulsem ke zlepšení života v regionu. Na zmíněném webu nalezne každý formulář, který vyplní. Všechny podněty budou pečlivě zváženy.

Zlaté koruny pro ty, kteří pracují s mládeží.

Zlaté koruny pro ty, kteří pracují s mládeží

Trutnov - Ocenit dlouholetou práci lidí, kteří na úkor svého volného času nezištně pracují s dětmi a mládeží, je cílem Královéhradeckého kraje. Historicky počtvrté se proto rozdávaly plakety Zlatá koruna. Mezi patnácti oceněnými jsou i dobrovolníci z trutnovského okresu.

Ilustrační foto.

Lidé uvidí město očima turistů. Při Noci hotelů

Brno – Prožít noc v jednom ze známých brněnských hotelů, kochat se výhledem z něj nebo dopodrobna poznat jeho útroby při speciálních komentovaných prohlídkách mohou nejen Brňané v noci na sobotu.

Ilustrační foto.

Turisté se vydají do pražské Štefánikovy hvězdárny

Červené Pečky - Nedávno vyrazili turisté z Červených Peček do Divadla Bez zábradlí v Ptaze, kde zhlédli komediální příběh. Dalším cílem bude opět naše hlavní město - tentokrát ale navštíví známou Štefánikovu hvězdárnu. Astronomický výlet je v plánu na neděli 24. března.

Josef Karel.

Josef Karel: Spokojený umělec neexistuje? Je to šílené klišé, ale na mě sedí

Liberecký kraj /ROZHOVOR, FOTO/ – Josef Karel se živí jako střihač, aktuálně se podílí na projektu Nemlčíme. Nicméně už pár let se ve svém volném čase věnuje malování. I přes roční pauzu má pocit, že se vydal správnou cestou. Považuje se za amatérského umělce s tvůrčí duší. „Kreativita je prostě základ. Patří mezi důležité složky osobnosti, kterou je škoda zabíjet, a bez které si nedovedu představit vykonávat jakoukoliv činnost, nebo profesi,“ svěřil se.

Sociálně terapeutická dílna. Ilustrační foto.

Sociálně terapeutické dílny nabízejí volná místa

Kutná Hora - Nové sociálně terapeutické dílny určené lidem s lehčím mentálním, kombinovaným či jiným zdravotním postižením, se podařilo otevřít v Kutné Hoře. Významnou pomoc sehrály finanční prostředky z fondů Evropské unie.

Ilustrační foto

Tvoříme aktivnější Boleslavsko. Přijďte s nápady, jak rozvíjet region

Mladá Boleslav – 10 týdnů pro Nové Boleslavsko. To je název iniciativy, díky níž může každý občan regionu podat návrhy, jak zlepšit život v Mladé Boleslavi a jejím okolí. Za tímto účelem byl založen Nadační fond ŠKODA AUTO a spuštěn program Nové Boleslavsko, na němž spolupracuje automobilka, město Mladá Boleslav, město Kosmonosy, Středočeský kraj, vláda a další subjekty. ŠKODA AUTO do fondu vložila 30 milionů eur.

Přestavba areálu Na Nivách

Trutnov má v plánu rekordní investice

Trutnov - Když se daří, tak proč neinvestovat ve velkém? I tak se dají stručně shrnout nejbližší plány okresní metropole. Loni utratila rekordní sumu 229 milionů korun. Pro letošek sice ještě nemá schválený ostrý rozpočet, ale už nyní je jasné, že se dostane na přibližně stejnou částku.

Návštěvníci si mohli zkusit vyrobit starou síťovku v moderním pojetí.

Výstavu Retro 60 v kladenském muzeu doplnil ještě workshop

Kladno /FOTOGALERIE/ - Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně hostí již od konce listopadu až do 10. února výstavu Retro 60. U této příležitosti ještě uspořádalo v sobotu odpoledne workshop, kde si zúčastnění mohli zkusit vyrobit starou síťovku v moderním pojetí.

Ilustrační foto

Ve Family a Senior Pointech bude pořádně živo

Vysočina – Family a Senior Pointy na Vysočině zveřejnili progam na první letošní půlrok. Ani letos nebudou chybět aktivity zaměřené na další vzdělávání, zdravý životní styl nebo smysluplné trávení volného času. 

Trenér stolních tenistek Moravského Krumlova Jindřich Bíla.

Evropské kluby lákají svou kvalitou, říká trenér stolních tenistek Bíla

Moravský Krumlov – Svým svěřenkyním obětuje skoro veškerý volný čas. Trenér stolních tenistek Moravského Krumlova Jindřich Bíla s nimi cestuje na extraligové zápasy, stará se o organizaci klubu a k tomu vede firmu na výrobu kuchyní. „Byť to někdy není úplně snadné, zvládnout se to dá. Výhodou a nezbytnou nutností je svobodné zaměstnání, které mám a které mi umožní přesunout své pracovní činnosti tak, abych je mohl skloubit s tréninkovými povinnostmi,“ přiblížil Bílav rozhovoru pro Naše Znojemsko.

ilustrační foto

Vydejte se na keramické tvoření

Týniště nad Orlicí - Kdo neví, jak by ve středu naložil s volným časem, může zamířit do Domu dětí a mládeže v Týništi nad Orlicí.

Ilustrační foto

Veřejnost bude opět rozhodovat o milionu z rozpočtu

Příbram - Loni se veřejnost poprvé mohla zapojit do takzvaného participativního rozpočtu a rozhodnout tak, jak bude investovaný milion korun z příbramského rozpočtu. Do projektu se nakonec přihlásilo přes čtyřicet návrhů, z nichž se tři dočkají v letošním roce realizace.

Zámek v Holešově. Ilustrační foto.

Osobnosti Holešova na ocenění nominují občané

Zástupci města Holešova tradičně chtějí ocenit osobnosti, která mají pro město největší přínos v kulturním, sportovním, spolkovým či volnočasovém životě, a tímto jim poděkovat za práci, kterou pro město převážně ve svém volném čase odvádějí. Ocenění budou předány v rámci Dnů města Holešova.

Ilustrační foto

Centra POSEZ chtějí přivítat nové partnery

Střední Čechy – Kdo by se chtěl přidat? S touto otázkou se na případné partnery míní obrátit středočeské hejtmanství v souvislosti se svým projektem POSEZů – kontaktních center pro seniory a lidi se zdravotním handicapem, provozovaných ve spolupráci s místními partnery.