Kreativ

ŠTÍTEK: volný čas

Ilustrační foto.

V Dobrém Poli nepůjde Czech Point nebo pokladna. Stěhují úřad

Dobré Pole – Stěhování obecního úřadu začalo včera v Dobrém Poli. Lidé musí až do osmého listopadu počítat s omezeními, nebudou fungovat některé služby, jako třeba Czech Point nebo pokladna. Nový obecní úřad vznikne v bývalém centru volného času.

Lampion. Ilustrační foto.

Síť zve na na tradiční Světélkovou slavnost

Pacov – Tradiční Světélkovou slavnost připravilo na čtvrtek 31. října Středisko volného času Síť Pacov ve spolupráci s CMŠ Jonáš. Děti, které středisko Síť navštěvují, opět zavzpomínají na zesnulé, a to nejen na své blízké, ale i na ty, jimž už nikdo takovou vzpomínku nevěnuje.

Výstava železničních modelů v Trutnově

Přes tři tisíce lidí se přišly podívat v Trutnově na výstavu vláčků

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Na velkou čtyřdenní výstavu železničních modelů v Trutnově se přišlo podívat během prodlouženého víkendu 3269 lidí. Poprvé se konala v novém prostředí Střediska volného času Na Nivách. Pořádal ji Klub železničních modelářů. Více než třítisícová účast je na dlouholeté poměry tradiční a oblíbené přehlídky mašinek, kolejišť a nádraží spíše průměrná. Loni ji navštívilo o 121 lidí více, v roce 2013 ji vidělo 4518 a v roce 2007 dokonce rekordních 5743 lidí.

V SVČ TYMY se uskutečnilo Halloweenské noční deskohraní.

Na Halloweenském nočním deskohraní nechyběla stezka odvahy

Další noční deskohraní se konalo v e Středisku volného času TYMY 18. až 19. října. Hlavním programem večera byly deskové hry. Připravovali jsme se na krajské kolo deskových her, které se bude konat v listopadu u nás v Holešově.  

Rekonstrukce bývalého Kina Moravia finišuje. Podařilo se zachovat původní schodiště, jehož stupně jsou přeleštěné. Prostor ozvláštňují pastelové barvy stěn.

VIDEO: Za symbolický poplatek bude možné trávit volný čas v novém centru

Třebíč – Pastelové barvy některých stěn, šedá vinylová podlaha, kovové konstrukce, sklo, dřevěná okna a dveře. To jsou nové prvky, které okamžitě zaujmou při vstupu do bývalého Kina Moravia ve Smrtelné ulici centru Třebíče. Zaniklý biograf se podle přání třebíčských obyvatel mění na komunitní centrum. Kdo sem chodíval na filmy, pozná uvnitř už jen původní krásné schodiště.

Ilustrační foto

Jaké to je nevidět?

Středisko volného času Radovánek, Nadační fond Českého rozhlasu, Světluška a Lions Club Bohemia Plzeň uspořádaly interaktivní hry pro žáky základních škol u příležitosti Světového dne zraku.

Ilustrační foto. .

Festival zdraví a jógy v Krnově

Krnov hostí 19. října již jedenáctý ročník Festivalu zdraví a jógy. Pořádá ho Yoga Centrum Krnov ve všech čtyřech sálech Středisku volného času SVČ.

SVČ TYMY organizovalo ve spolupráci s Domem zahraniční spolupráce Erasmusdays.

Středisko volného času TYMY se účastnilo Erasmusdays 2019

10. až 12. října se konala celoevropská akce Erasmusdays. Tuto akce vyhlásil Dům zahraniční spolupráce. Během třech dnů se uskutečnila řada aktivit na podporu programu Erasmus+ v rámci celé Evropy. Středisko volného času TYMY je již řadu let zapojeno do programu Erasmus+. Proto jsme se také velmi rádi zapojili do této celoevropské kampaně.

Děti i školáci si užili jarní tvoření v benešovském centru. Během celého dne mohli vyrábět zajíčky, ptáčky, kuřátka, ozdobné závěsy z proutků i dekorace z proutí.

Vyrobí si dekorace do dětských pokojíčků

Výtvarná dílna pro rodiče s dětmi, to je něco pro uvědomělé rodiče, kteří vědí, že rozvíjení kreativity je pro ně a především pro jejich ratolesti tím nejlepším trávením volného času.

Ilustrační foto.

Dětský domov hledá babičky a dědečky

Dětské centrum Klaudiánovy nemocnice navštěvují dobrovolníci již deset let. Jedná se o dětský domov pro děti od narození do čtyř let, který spadá pod Klaudiánovu nemocnici. 

Ilustrační foto.

Troufnete si na noční maraton?

Jestli nevíte jak naložit s volným časem a máte rádi zábavu, dobrodružství i překvapení, můžete vyrazit do Týniště nad Orlicí.

Den kávy si zájemci užívali u horolezecké stěny.

Den kávy si zájemci užívali u horolezecké stěny

Přiblížit milovníkům kávy, jak lahodný nápoj správně připravit, se v úterý rozhodl nadšený barista Lukáš Materna v Trutnově. Na oslavu Dne kávy uspořádal ochutnávku u horolezecké stěny ve Středisku volného času na Nivách.

Tip na středu 2. října: Moc a síla hypnózy

O vlivu hypnózy,  sugesci a mentalismu na lidské podvědomí bude mluvit hypnotizér Jakub Kroulík na středeční přednášce v holešovském Středisku volného času TYMY. Odhalí, jak podvodníci tyto metody používají, aby vytvořili dojem paranormálních jevů.

SeniorPoint funguje v Novém Jičíně od středy 25. září. Ilustrační foto.

V Novém Jičíně kraj otevřel SeniorPoint

Jaké jsou dostupné sociální služby? Co dělat ve volném čase? Co se hraje v kině nebo v divadle? Nejen na tyto otázky dostanou důchodci odpovědi v Novém Jičíně na jednom místě. Nově ve městě funguje služba SeniorPoint pro občany starší 55 let.

Uffo má generálního partnera na tři roky.

FOTO: Uffo má generálního partnera na tři roky

Generálním partnerem Společenského centra pro kulturu a volný čas Uffo v Trutnově se stala na tři roky společnost Kasper Kovo. Protagonisté Rudolf Kasper a Libor Kasík ve čtvrtek slavnostně podepsali smlouvu.

SVČ TYMY připravilo pro děti Den bez aut.

Děti si vyzkoušely nordic walking a jízdu na vozíku

Evropský týden mobility si užily také děti z holešovských základních a mateřských škol. Pracovníci Střediska volného času TYMY pro ně připravili bezpečnostní akci Den bez aut na hřišti v Novosadech.

Na koupališti v Komárově se uskutečnil v neděli Wannado Festival. Děti přišli pozdravit i známí sportovci Lucie Šafářová a Tomáš Plekanec.

Největší náborová akce v zemi: děti zkusily netradiční sport, pozemský famfrpál

Brno /VIDEO/ – Tradiční i netradiční sporty si mohly vyzkoušet děti v neděli na brněnském koupališti Biotop. Konala se tam největší sportovní náborová akce v České republice – Wannado Festival. Zavítaly sem tisíce lidí. „Naším hlavním cílem je přivádět děti, ale i starší, k aktivnímu životnímu stylu. Prostřednictvím pozitivních zážitků, aby si šli sami ve volném čase na místo sezení u elektroniky zajezdit na kole nebo zaběhat,“ řekl zakladatel akce Jakub Makalouš.

Sportovní klub Fénix Opava motivuje mládež ke zdravému životnímu stylu.

Tak jako Fénix vstal z popela, ožívají i členové opavského workoutového spolku

Začali jako projekt inspirující a motivující mládež ke zdravému životnímu stylu. Majitelka spolku Fénix Opava Nikol Širancová prozradila, že se jim nelíbila situace v naší republice. „Děti ve většině případů tráví svůj volný čas nesmysluplně, tedy u počítačů, televize a mobilních telefonů. My to chceme změnit,“ sdělila Nikol Širancová.

Akce Den policistou na Šumpersku

Děti si vyzkoušely práci policistů. Podívejte se

Vyzkoušet si práci policistů měli ve čtvrtek 19. září možnost žáci osmých tříd z několika základních škol na Šumpersku. Šumperský územní odbor policie pořádal ve spolupráci se střediskem volného času Doris Šumperk soutěž s názvem Den policistou. Celkem osm tříčlenných družstev mělo v průběhu soutěžního dopoledne možnost poměřit své síly v různých policejních disciplínách.

Ilustrační foto.

Malované zpívánky

Novou divadelní sezonu pro děti i jejich rodiče zahájí ve společenském sále Centra volného času (CVČ) ve Vietnamské ulici v Ostravě-Porubě ve středu 25. září.

V místě bývalých sprch na Novém rybníku v Příbrami vyrostl rodinný koutek.

V místě bývalých sprch na Novém rybníku vyrostl rodinný koutek

Sportovně relaxační areál Nový rybník v Příbrami rozšířil své služby pro návštěvníky. Těm nyní nabízí další nový prostor pro trávení volného času. Na místě bývalých sprch vzniklo nově vytvořené posezení pro rodiny s dětmi. Podle původních plánů ale v místě měl být grilovací koutek. Ten ale v jeho zamýšlené podobě nepovolili hygienici.

Dobové fotky ukazují, jak se žilo ve městech a obcích regionu za Československa. Unikátní seriál ve vašem Deníku najdete každý pátek.

Aktivní trávení volného času láká po desetiletí

V pátečním vydání rubriky Jak jsme žili v Československu si na několika snímcích ze sbírky Regionálního muzea a galerie v Jičíně připomeneme, jak a kde se za minulého režimu sportovalo v Jičíně a jeho okolí. Nebude chybět ani fotka ze spartakiády.