Kreativ

ŠTÍTEK: volný čas

Akce Křída 2019 se uskutečnila v pátek 13. září na novojičínském Masarykově náměstí.

OBRAZEM: Náměstí v Novém Jičíně ozdobila křída

Křída 2019 - tak se jmënovala akce Centra volného času FOKUS Nový Jičín, která se uskutečnila v pátek 13. září. Kdo měl chuť, mohl přijít na Masarykovo náměstí v Novém Jičíně, u organizátorů si vyzvedl barevné křídy a mohl se pustit do díla. 

Textař, fotograf, písničkář, básník a spisovatel Josef Fousek

Písničkář, fotograf a spisovatel Josef Fousek bude hostem pořadu Tady to znám

Jakou vazbu na střední Čechy mají známé osobnosti? Řada z nich tu bydlí, řada z nich tu tráví svůj volný čas. Každý pátek po 11. hodině ve vysílání Českého rozhlasu Region si jednu ze známých osobností pozve k mikrofonu Pavel Vítek v pořadu Tady to znám.  Hostem dalšího vydání bude písničkář, fotograf a spisovatel Josef Fousek, který přiblíží místa, jež mu v našem kraji přirostla k srdci.

Holešovské SVČ TYMY uspořádalo Trpasličí tábor.

Děti si užily trpasličí tábor

Poslední prázdninový týden se v holešovském Středisku volného času TYMY uskutečnil tábor pro nejmenší děti s názvem Trpasličí léto.

Ilustrační foto.

Přihlašování do kroužků ve Znojmě? Nově přes internet

Znojmo – I na webu od letoška mohou zapsat rodiče děti do kroužků znojemského Střediska volného času. „Sportovní, hudební i další kroužky začnou od října. Přihlášky si rodiče mohou vyzvednout v našich budovách v Sokolské ulici a v ulici J. M. Curie. Nově mohou využít příhlášení online,“ uvedla ředitelka střediska Hana Bílková.

Akce Volný čas není nuda v Havlíčkově Brodě.

Volný čas není nuda: Zájmové organizace se představily dětem

Havlíčkův Brod /FOTO, VIDEO/ – Napříč celou Vysočinou postupně putuje akce nazvaná Volný čas není nuda, která má za cíl přiblížit kroužky, které mohou děti v daném městě navštěvovat. Letos přehlídka odstartovala v pátek 6. září v havlíčkobrodském parku Budoucnost.

Příměstský tábor s vesmírnou tematikou pořádalo SVČ TYMY.

Den otevřených dveří v TYMY

Rodiče, kteří by rádi přihlásoli své děti do nějakého kroužku, se mohou i se svými ratolestmi přijít podívat do holešovského Střediska volného času TYMY.

Středisko volného času Na Nivách

Centrum pro volný čas se otvírá

Největší dílo trutnovské radnice od roku 2010 – Středisko volného času Na Nivách, je hotové. Tento týden dojde k oficiálnímu otevření centra a o víkendu se otevřou jeho brány veřejnosti.

Vojtěch Toms sám a zdarma čistí židovský hřbitov v Litomyšli.

ROZHOVOR: Vojtěch Toms čistí sám a zdarma

/FOTOGALERIE/ Dlouhou dobu zanedbávaný židovský hřbitov v Litomyšli má od června nového správce. Vojtěch Toms tráví ve svém volném čase desítky hodin týdně na místě, o kterém mnoho lidí ani neví, že existuje. Za dva měsíce udělal spoustu práce. Snaží se hřbitov vyčistit a zbavit plevele, což se mu úspěšně daří. Vše navíc dělá sám a zadarmo.

Centrum denních služeb Barborka v Ledči nad Sázavou.

Kdo není vidět, neexistuje

Ledeč nad Sázavou – Kdo není vidět, aspoň občas, ten neexistuje. To platí i pro město Ledeč nad Sázavou.  

Jindřich Doležy

Jindřich Doležy kutí a inovuje v práci i ve volném čase

Jindřich Doležy s Václavem Hořejším založil první sdílenou elektrodílnu The Cave. Už za nedlouho jej čeká také větší boleslavská akce zaměřená na elektro. "Jsme otevřená elektrodílna, což znamená, že se specializujeme na elektroniku a učíme s ní pracovat všechny, které to zajímá. Lidé si u nás můžou tvořit vlastní elektro projekty, pořádáme různé výukové kurzy a aktivně se zapojujeme do komunity makerů. Díky naší specializaci si můžeme dovolit skvělé zázemí a vybavení. K tomu nám pomáhají i naše znalosti a zkušenosti z IT, elektrotechnických oborů a obecně nadšení pro eletrotechniku," říká o sobě a své dílně Doležy.

Jan Fišar

Jan Fišar má aktivit na rozdávání

Pedagog volného času z Domu dětí a mládeže v Kralupech nad Vltavou Jan Fišar má práci, která ho baví a naplňuje. Stejně tak přináší radost, zábavu a mnoho dobrodružných zážitků také dětem, kterým připravuje širokou škálu zajímavých činností.

Přírodní památka Vidoule.

Naděje pro Vidouli. Město smění pozemky a postaví areál pro volný čas

Poslední důležité pozemky na Vidouli, kde do budoucna plánuje Praha vybudovat volnočasový areál, by mělo hlavní město získat v nejbližších měsících. Zdejší pozemky pražský magistrát vymění za jiné v oblasti Vysočan, Stodůlek a Střížkova. Lidé v Praze 5 se tak mohou těšit na nový park, cesty a venkovní hřiště. Směnu musí ještě schválit pražské zastupitelstvo.

Areál volného času v Havířově.

Cyklisté ocení nový asfalt pod letním kinem, děti nové hřiště

V roce 2010 tehdejší vedení havířovské radnice oznámilo, že se mu podařilo získat od Ministerstva průmyslu a obchodu dotaci ve výši 255 milionů korun na vybudování infrastruktury v plánovaném Areálu volného času. Ten je však od té doby více méně u ledu.   

Vladimír Furdík coby Noční král v seriálu Hra o trůny

Noční král z Hry o trůny žije v Olomouci: Miluji ji. Má zde vysněné království

Před Nočním králem a fenomenálním úspěchem Hry o trůny znali slovenského herce a kaskadéra Vladimíra Furdíka jen opravdoví znalci filmu. Přitom patřil mezi vyhledávané tváře hollywoodských produkcí a ke spolupráci jej zvali takoví velikáni jako Ridley Scott či Guy Ritchie. Neprožíval to. Noční král alias Vladimír Furdík nežije v Beverly Hills a neopájí se úspěchem.

Ilustrační foto.

Univerzita třetího věku a volného času přijímají studenty

Zájemcům každého věku, kteří si chtějí rozšířit vědomosti, nabízí Univerzita Pardubice přednášky i kurzy zaměřené na historii, ekonomiku či dopravu. Tři fakulty teď přijímají přihlášky ke studiu na Univerzitě třetího věku a Univerzitě volného času.

Děti si ve středisku volného času TYMY převzali ocenění Talentík 2019.

Nadané děti si přebraly ocenění

Již 13. ročník má za sebou akce s názvem „Talentík“. V rámci něj jsou oceněni chlapci a děvčata, které nominuje vedení základních škol a středisko volného času.  

Získejte inspiraci, jak trávit čas s rodinou

Získejte inspiraci, jak trávit čas s rodinou

Den rodin v Karlových Varech nabídne alternativní způsoby trávení volného času i výhody náhradní rodinné péče. Jarní část programu ČSOB pomáhá regionům tento projekt finančně podpoří. Nyní se hraje o to, jak velkou částkou.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Nový leták dává seniorům tipy, jak trávit volný čas

Kolín - Kde mohou senioři někoho nového poznat, něco nového se dozvědět, jaké organizace pořádají volnočasové aktivity pro seniory? Na tyto otázky se snaží dát odpověď leták, které nově vydal odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Leták obsahuje seznam organizací, které v Kolíně dlouhodoběji zajišťují volnočasové aktivity pro seniory.

Jan Hrabačka.

Čtenářská rubrika: Jan Hrabačka se loučí

Pan učitel Jan Hrabačka je neodmyslitelně spojen s Domem dětí a mládeže Domino v Domažlicích, jako by byl pro domažlické jistotou a garancí kvality efektivně tráveného volného času.