Kreativ

ŠTÍTEK: zájezd

Ilustrační foto.

Lidé z Havlíčkobrodska se nebojí cest do exotických zemí

Havlíčkův Brod – Turisté z Havlíčkobrodska, kteří se chystají část letošního léta strávit u moře, se nebojí cestovat do exotických oblastí. Nechtějí si odpírat zážitky z těchto krásných zemí jenom kvůli zbytečnému strachu.

Kaktusář Vladimír Ježek ve svých sklenících v Březnici.

Zdravý kaktus vykvete několikrát ročně

Střední Čechy – Období pěstování květin je v plném proudu a nezahálejí ani kaktusáři. Čeká je odměna. Druhá polovina května a celý červen je totiž čas, kdy nejvíce kaktusů vykvétá nádhernými květy všech možných barev a tvarů.

NEFALŠOVANÁ RADOST. Mladší žáci SK Slaný se mohli po Kralupech a Dobrovici jako třetí tím v pořadí potěšit s pohárem pro vítěze Kába cupu.

Kába cup odstartoval, ve hře je opět zájezd na bundesligu

Střední Čechy – Ve Slaném, tedy na hřišti posledních vítězů, odstartoval čtvrtý ročník fotbalového Kába cupu. Klání mladších žáků hrajících nanejvýš na okresní úrovni čeká do konce května sedm kvalifikačních turnajů. Z každého postoupí dva týmy do červnového finále v Horních Počaplech na Mělnicku.

Daniel Bambas v hlavní roli nové inscenace Městského divadla Mladá Boleslav Krás(k)a na scéně.

Městské divadlo hlásí: Na Thálii máme políčeno

Mladá Boleslav – Krás(k)a na scéně, inscenace, kterou v městském divadle režíroval jeho umělecký ředitel Petr Mikeska, se dočkala víc než vřelého přijetí. Drama, jehož tématem je hledání lidské identity, si pochvalují diváci všeho věku i kritici. Bude mít Boleslav svou čtvrtou Thálii?

Vstup do letošního přeboru Středočeského kraje se kolínským týmům docela vydařil.

Dorostenci i junioři vítězně, juniorky v problémech

Kolín - Kolínské týmy juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek vstoupily do letošního přeboru Středočeského kraje v atletice. Ambice na postup do mistrovství Čech, kam z prvních tří kategorií postupují vždy prvá dvě družstva a mezi dorostenkami pouze vítěz, měly oba celky chlapců a juniorky.

Poznávací zájezd studentů do Anglie a Francie.

Poznávací zájezd okořenilo setkání s britskou královnou

Ústí nad Orlicí - Třicítka studentů prvních a druhých ročníků si zpříjemnila začátek pětidenním poznávacím zájezdem po Francii a Anglii. Za doprovodu vyučujících Michaely Krčálové a Elišky Částkové absolvovali nejprve návštěvu francouzské metropole Paříže, většinu pobytu pak strávili na britských ostrovech.

Ilustrační foto.

Klub dostane od města vyšší příspěvek na kulturu

Mnichovo Hradiště – Bohatšího kulturního programu se mohou dočkat občané Mnichova Hradiště. Tamní zastupitelé totiž schválili vyšší příspěvek pro Klub s.r.o., který ve městě pořádá například koncerty, divadelní představení, pořady pro děti nebo zájezdy do pražských divadel.

Ilustrační foto

Korupční kauzu kolem pošty začne soud řešit v polovině května

Praha - Obvodní soud pro Prahu 8 se začne 16. května zabývat korupční kauzou, která souvisí se zajištěním bezpečnostních služeb pro Českou poštu. Před soudem stane šéf bezpečnostní agentury Alkom Security Václav Růžička, která poště hlídala objekty. Druhým obviněným je podnikatel Radko Hašek, který podle spisu za zajištění zakázky pro Alkom nabízel exotické zájezdy. 

Ilustrační fotografie

Na úvod musí pěkně do kopečka

Moravská Třebová – Silničním prologem začíná v sobotu 16. ročník oblíbeného zápolení moravskotřebovských i přespolních cyklistů.

Ilustrační foto.

Při výběru dovolené hraje hlavní roli jistota a pohodlí

Mladoboleslavsko – Vyplatí se first minute zájezdy, nebo letos dojde spíš na jejich opak, takzvané last minute neboli na poslední chvíli? „Výhodou nákupu dovolené už na podzim je nejen sympatická cena, ale zároveň mnohem větší výběr hotelů a služeb, což oceňují zejména rodiny s dětmi," vysvětluje Jaroslava Šimáčková z poděbradské CK Livia.

Ilustrační foto.

Při výběru dovolené hraje hlavní roli jistota a pohodlí

Mělnicko – Vyplatí se first minute zájezdy, nebo letos dojde spíš na jejich opak, takzvané last minute neboli na poslední chvíli? „Výhodou nákupu dovolené už na podzim je nejen sympatická cena, ale zároveň mnohem větší výběr hotelů a služeb, což oceňují zejména rodiny s dětmi," vysvětluje Jaroslava Šimáčková z poděbradské CK Livia.

Ilustrační foto.

Při výběru dovolené hraje hlavní roli jistota a pohodlí

Nymbursko – Vyplatí se first minute zájezdy, nebo letos dojde spíš na jejich opak, takzvané last minute neboli na poslední chvíli? „Výhodou nákupu dovolené už na podzim je nejen sympatická cena, ale zároveň mnohem větší výběr hotelů a služeb, což oceňují zejména rodiny s dětmi," vysvětluje Jaroslava Šimáčková z poděbradské CK Livia.

Návštěvníci humpoleckého kina si mohli v březnu prohlédnout výrobky nejen od tamních seniorů.

Výrobky humpoleckých seniorů měly úspěch

Humpolec – Klub humpoleckého kina letos již podvacáté ožil kreativními nápady. V březnu se tam totiž uskutečnila výstava prací čtyřiatřiceti humpoleckých i přespolních seniorů. Výstavu pořádal výbor Svazu důchodců v Humpolci za účasti všech místních domovů důchodců i denního centra Astra Humpolec.

Současní členové a stálice Divadelního studia D3.

D3 slaví, ale nelení, má hned dvě premiéry

Karlovy Vary - Nejpopulárnější a nejdéle fungující ochotnické těleso, Divadelní studio D3, slaví 55 let své existence. Zkušení bardi učí novou krev a mladí se stávají součástí tradice amatérského divadla.

Ilustrační foto.

Posílená koruna může zlevnit elektroniku i zájezdy

Očekávané posílení koruny po dnešním ukončení devizových intervencí může mít vliv na ceny dováženého zboží, zejména nových modelů elektroniky. Zlevnit by mohla v létě i část "last minute" zájezdů a zimní exotické dovolené. Silnější česká měna ale bude mít negativní vliv na příjezdovou turistiku.

Dětský karneval Slabce

Ženy letos dětem do tomboly napekly padesát dortů

Slabce /FOTOGALERIE/ – Poslední březnová sobota patřila dětem. Doslova se společně vyřádily na maškarním bále, který pro ně každý rok připravují místní zahrádkáři. Programu se ujala dvojice Maty a Dáda. Přichystala pro děti plno veselých písniček i soutěží.

Ilustrační foto.

Na velikonoční víkend výrazně vzrostl zájem o pobyty u moře

Na prodloužený velikonoční víkend letos Češi vyrazí častěji k moři či na krátké pobyty do evropských metropolí. Na čelo žebříčku nejpopulárnějších metropolí se letos vrátila Paříž, zájem o pobyty v Egyptě vzrostl meziročně o 300 procent, vyplývá z ankety mezi prodejci zájezdů.

Běloruští amatérští hokejisté z Vitebsku zvítězili nad rakovnickými juniory po samostatných nájezdech, když po základní hrací době skončil duel 6:6.

Bělorusům se v Rakovníku líbilo

Rakovník - Amatérští běloruští hokejisté, kteří přijeli z města Vitebsk, sehráli nedávno na rakovnickém zimním stadionu čtyři přátelské zápasy.

Krnovská synagoga. Ilustrační foto.

Synagoga zahajuje sezonu

Krnovská synagoga zahájí letošní návštěvní sezónu v pátek 31. března vernisáží výstavy malíře Josefa Odrášky.

Odešel...

Odešel kamarád Milan Hemek

Jablonec n. N. - Milan byl jedním z pilířů liazáckého mládežnického fotbalu, party dirigované Pepíkem Kubínem v roli organizátora, Láďou Svítkem či Pepou Novotným a dalšími, jejichž rukama prošla řada mladých fotbalových nadšenců nejen z liazácké líhně, ale i ostatních v okoli.

Zdeňka Straková

Zdeňka Straková, organizátorka akcí pro seniory

Zdeňka Straková si zasluhuje pozornost za svou dlouholetou, soustavnou, obětavou a nezištnou práci. Připravuje, organizuje a vede každoroční týdenní rekondiční pobyty pro nymburské seniory, početné jednodenní poznávací zájezdy po památkách v ČR, ale i v zahraničí.

Miroslava Nováková

Miroslava Nováková, důchodkyně

Miroslava Nováková již více než pět let stojí v čele klubu seniorů Pohoda v Kostelci nad Orlicí PhDr. Za ty roky proměnila klub v neuvěřitelně aktivní společenství, kam je radost chodit.

Jindra Bártová

Jindra Bártová, středoškolská učitelka a cvičitelka

Jindra Bártová je žena s nekonečnou energií a životním zápalem. Absolventka Fakulty tělesné výchovy a sportu v Praze a učitelka na gymnáziu již řadu let nehledě na věk vede cvičení pro desítky žen všech věkových kategorií. Na jejích hodinách potkáte ženy v rozpětí několika generací, což ale nikomu přítomnému v sále nevadí.

Helena Franclová

Helena Franclová, jednatelka

Helena Franclová vystudovala obory sportovní a kondiční specialista, sociální práce se zaměřením na komunikaci a psychoterapii, je diplomovaným fyzioterapeutem a držitelkou certifikátu Dobrého anděla.