Kreativ

ŠTÍTEK: zájezd

Služby města Pardubic

Služby města Pardubic koupily drahé pozemky

Pardubice - Jen se přestalo o Službách města Pardubic (SMP) mluvit v souvislosti s kauzou, kdy vedení této akciovky odjelo za veřejné peníze na zájezd do Jihoafrické republiky, už je tu další problém. Jako první na něj upozornila TV Prima.

Včelařský ples zahájil plesovou sezonu v Prachaticích.

Včelaři zaplnili sál Národního domu do posledního místa

Prachatice - Plně zaplněné Velké náměstí osobními automobily dávalo předzvěst, že 8. včelařský ples, který pořádala základní organizace Českých včelařů v Prachaticích, bude sál Národního domu obsazen do posledního místečka.

Vánoční Vídeň.

Na vánoční trhy do Vídně? Cestovní kanceláře stále nabízejí volná místa

Brno /ANKETA/– Anna Knězková z Brna se už několik let plánuje podívat na vánoční trhy ve Vídni. „Zatím mi to nikdy nevyšlo. Láká mě především vánoční atmosféra města. Letos se už na trhy určitě vydám. Odrazují mě ale davy lidí, proto zkusím jet v pracovní den,“ řekla Knězková. Z Brna a celé jižní Moravy míří do rakouské metropole každoročně tisíce lidí. Cestovní kanceláře pro ně pořádají i zájezdy. Vyprodáno nemají.

Veletrh fiktivních firem ve Vysokém Mýtě.

OBRAZEM: Studenti v M-klubu uzavírali fiktivní obchody

Vysoké Mýto /FOTO/ - Sladkosti, nemovitosti či zájezdy. Čtrnáct fiktivních firem ze středních škol v Pardubickém a Královéhradeckém kraji si ve středu v prostorách mýtského M-klubu zakoušelo tvrdý chleba živnostníků.

Ivana Sušilová vede soubor od jeho vzniku, tedy 15 let.

Vedoucí Oldšavy Ivana Sušilová: Na nové členy čekáme s otevřenou náručí

ROZHOVOR / Z olšavských důchodců vznikl v Uherském Brodě soubor, který letos slaví už 15 let. Oldšava za dobu svého působení procestovala půlku světa. Jeho vedoucí Ivana Sušilová (na snímku) Slováckému deníku prozradila, co všechno se svými kolegy zažili na cestách I jak vidí budoucnost mladých folkloristů. 

Žáci SŠ obchodu, řemesel a služeb v Žamberku se podíleli na přípravě jídel na velvyslanectví ČR v Gruzii při příležitosti oslav Dne české státnosti.

Pracovní zájezd do Gruzie

Žamberk - Na požádání Pardubického kraje byla naší školou vybrána skupina čtyř žáků - kuchařů, kteří se měli podílet na přípravě jídel na velvyslanectví ČR v Gruzii při příležitosti oslav Dne české státnosti. Vybraní žáci byli: Adam Nastoupil, Jan Dvořák, Veronika Krejsová a Zita Daňková. Jejich pedagogický doprovod zajišťoval Jaroslav Horák.

Drahomír Kadlec // HBC Alpiq Kladno - HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 2:3 prodl.

Vicemistr klesl hluboko do kolen

Kladno – S nečekanou nadílkou se vrátili hokejbalisté Kladna z extraligového utkání v Hradci Králové. V souboji druhého s třetím padli 0:7!

Fotografie Robina Böhnische - "Jeruzalém - nedělitelný a věčný"

Na výstavu fotografií: Jeruzalém - nedělitelný a věčný

Hradec Králové - „A naše nohy stojí již ve tvých branách, Jeruzaléme,“ říká se ve 122. žalmu. Návrat do Jeruzaléma, hlavního města Izraele, je vždy malým svátkem. Návštěva Svaté země bez alespoň krátké zastávky ve Městě míru prostě není úplná.

Michal Viewegh v Kavárně Chotěboř četl pasáže ze svých knih. Některé byly velmi pikantní.

Michal Viewegh: práce nočního hlídače je pro spisovatele ideální

Chotěboř – Michal Viewegh je nejprodávanějším českým spisovatelem. Na svém kontě má 30 knížek, které byly přeloženy do 15 jazyků, mimo jiné například i do hebrejštiny. Několik jeho děl se objevilo na filmovém plátnu, kde se okamžitě staly hitem. Spisovatel, který přežil prasknutí aorty, vyprávěl v Kavárně Chotěboř nejenom o své práci, ale i o okamžicích, které mu změnily život.

Letiště Leoše Janáčka v Mošnově. Ilustrační foto.

Slunečný podzim jedině u moře

Ceny leteckých zájezdů k moři jsou na konci sezony oproti létu o více než deset procent levnější. Kam turisté vyrážejí v říjnu nejvíce?  

Žáci devátých tříd poznávali Bavorsko.

Žáci devátých tříd poznávali Bavorsko

Písek - Ve čtvrtek 5. října v pět hodin ráno vyrazilo 42 žáků devátých tříd a tři paní učitelky ze Základní školy Edvarda Beneše v Písku na dvoudenní poznávací zájezd Romantické Bavorsko.

Silvestrovské představení pardubického divadla - Bláznivé nůžky - mělo tečku v podobě vyhlášení inscenace roku. Tou se stal Amadeus.

Bláznivé nůžky slaví deset let

Pardubice – V pátek uplyne deset let od premiéry komedie Bláznivé nůžky, kterou Východočeské divadlo poprvé přivedlo na česká divadelní prkna.

DENÍK bus VOLBY lídři

S lídry na zájezdu aneb volební Deník-bus

Budou tři odpoledne a před zlínským hotelem Baltaci stojí autobus. Tedy volební speciál, ať jsme přesní. Osm lídrů z osmi uskupení ze Zlínského kraje veze za voliči do Otrokovic. „Přišel jsem radši s předstihem. Taky bych to nemusel stihnout,“ naráží na dopravu na cestách Vladimír Koníček (KSČM).

Školní rok na novostrašecké umělecké škole zahájili žáci pásmem vystoupení.

OBRAZEM: Společně zahájili nový školní rok

Nové Strašecí - Slavnostní fanfára v podání učitele Miroslava Thumy a Vojtěcha Kovalského zahájila slavnostní koncert, který se konal začátkem října v Novostrašeckém kulturním centru. Tento koncert zahájil celý školní rok Základní umělecké školy v Novém Strašecí.

Pěvecký sbor Gymnázia Jiřího z Poděbrad funguje už dvacet let. Na půdě školy si výročí připomněli narozeninovým koncertem, který byl průřezem repertoáru sboru.

OBRAZEM: Slavící sbor vydal mozartovské album

Poděbrady - Už dvacet let funguje Pěvecký sbor Gymnázia Jiřího z Poděbrad. Ten koncertuje živě nejen po celé republice, ale má za sebou i úspěšné zájezdy do některých evropských zemí. 

Herečka Květa Fialová.

Otázka na víkend: životní role

Orlickoústecko - Víkendová porota Orlického deníku: V tomto týdnu odešly dvě významné osobnosti českého herectví Jan Tříska a Květa Fialová. V jaké roli si je vybavíte?

Soudní síň. Ilustrační foto.

Soud začne rozplétat kauzu, kde figuruje firma z fondů Babiše

Pražský městský soud začne v pondělí rozplétat případ zmanipulovaných tendrů České pošty, který se týká zadávání malých stavebních zakázek a zakázek na dodávky pneumatik a náhradních dílů. Před soudem stane pět bývalých manažerů pošty, pět zástupců firem a tři společnosti, mezi které patří také hustopečská firma Agrotec ze svěřenských fondů předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Z obžaloby, kterou získala ČTK, vyplývá, že za některé zakázky padaly úplatky v podobě peněz, notebooku, zájezdu na fotbalový zápas Realu Madrid, ale také žádné.

Některé zastávky v Příbrami nemají zázemí ani lavičku.

Na některé zastávky si cestující nosí židli

Příbram – Starší cestující si v Příbrami nemají kam sednout při čekání na autobus městské hromadné dopravy. Jednak kvůli tomu, že se na několika místech obnovují přístřešky, dále z důvodu nevybavenosti stávajících zastávek.

Ilustrační foto

Češi vyrážejí na podzim za teplem. Do Řecka, ale i na exotické zájezdy

I po skončení letních prázdnin vyrážejí čeští turisté za teplem do svých oblíbených destinací. Ze statistik cestovní agentury Invia vyplývá, že téměř 30 procent z nich na podzim volí dovolenou v Řecku. Zvýšený zájem však turisté mají také o severoafrické země a Turecko, kde i na podzim panuje podnebí vhodné ke koupání.

Jitka Honsová s certifikátem.

Kouzlo Slováckého divadla objevují v celé zemi

ROZHOVOR / Slováčtí herci odehráli v loňském roce 339 představení, což je nejvyšší číslo v historii a svědčí o opravdu mimořádném diváckém zájmu. Kouzlo uherskohradišťské scény ale začíná objevovat celá republika. Není to ještě ani měsíc od začátku nové sezóny a divadelníci mají za sebou devět zájezdů.

Květa Fialová. Ilustrační foto.

Zemřela Květa Fialová, herečka se svébytným pohledem na svět

Hrála ve snímcích Fantom Morrisvillu, Slaměný klobouk, Adéla ještě nevečeřela nebo Účastníci zájezdu. Asi nejvíce ji proslavila postava barové zpěvačky Tornádo Lou z filmové parodie Limonádový Joe aneb Koňská opera. Mnohé role krásných, hrdých či svéhlavých žen ztvárnila také na divadelním jevišti.

Bývalá ředitelka Služeb města Pardubic Lea Tomková

Manažeři zaplatili za cestu do Jihoafrické republiky

Pardubice – Kauza, která několik měsíců hýbala pardubickou politickou scénou, je uzavřena. Alespoň podle radních města. Bývalé vedení akciovky Služby města Pardubic (SMP) zaplatí náklady na svůj zájezd do Jihoafrické republiky ve výši 323 tisíc korun.

Stěhování chrámu vážícího dva tisíce tun.

Číňané přesunuli buddhistický chrám. Třicet metrů urazil za dva týdny

Přesně dva týdny. Tolik času stačilo technikům v Šanghaji k tomu, aby přestěhovali starobylý buddhistický chrám Jade vážící přes dva tisíce tun o třicet metrů na betonových podvalech. V Guinessově knize rekordů v kategorii "přeprava nejtěžšího předmětu po kolejích" ale stále vede Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Mostě. 

Běsnění hurikánu Irma. Díky operativním přesunům se české výpravě vyhnulo to nejhorší, a celá to přežila ve zdraví.

Strach a beznaděj. Jak jsem utíkala před Irmou

Havana /NA VLASTNÍ KŮŽI/ - Jmenuji se Vendula, žiji v Chrudimi a pracuji v Pardubicích v jedné velké české cestovní kanceláři na pozici prodejce zájezdů a letenek. Naše CK vypsala informační cestu na Kubu, já byla vybrána a velmi šťastná, že se tam podívám. Letělo nás 12 a to 11 prodejců a 1 manažer prodeje.

Běsnění hurikánu Irma. Díky operativním přesunům se české výpravě vyhnulo to nejhorší, a celá to přežila ve zdraví.

Strach a beznaděj. Jak jsem utíkala před Irmou

Východní Čechy/ Havana /NA VLASTNÍ KŮŽI/ - Jmenuji se Vendula, žiji v Chrudimi a pracuji v Pardubicích v jedné velké české cestovní kanceláři na pozici prodejce zájezdů a letenek. Naše CK vypsala informační cestu na Kubu, já byla vybrána a velmi šťastná, že se tam podívám. Letělo nás 12 - a to 11 prodejců a 1 manažer prodeje.