Kreativ

ŠTÍTEK: zájezd

Ilustrační foto.

Čtvrté místo? Před sezonou bych se tomu vysmál, přiznává spokojený kouč Bohunic

Brno - Po mohutné vlně odchodů se na podzim mužstvo konsolidovalo, do jara vstupovalo z páté příčky tabulky s šestadvaceti body. V jarní sezoně krajského přeboru vybojoval omlazený celek fotbalistů Bohunic ještě o bod víc a nakonec skončil čtvrtý. „Kdyby mně to před sezonou někdo řekl, tak bych se mu vysmál. Sezona však skončila nad naše očekávání,“ bilancuje trenér Lukáš Kříž.

Ilustrační foto

Kam na dovolenou? Do Tuniska a Egypta se lidé bojí

Egypt, Tunisko či Turecko. Před několika lety byly tyto destinace vyhledávaným místem pro ideální dovolenou. S ohledem na současnou situaci ve světě se však v posledních letech lidé spokojí s tradičním Chorvatskem nebo Španělskem. Do kurzu jdou také tuzemské dovolené.

Letiště Leoše Janáčka v Mošnově. Ilustrační foto.

Mošnovské letiště hlásí: Nezouváme se!

Zájem o leteckou přepravu s počátkem letních prázdnin narůstá. Už v květnu, kdy sezona letních dovolených začala, vzrostl počet cestujících v porovnání s loňským rokem o 45 procent. Na co se letos turisté využívající k přepravě leteckou dopravu mohou na mošnovském letišti těšit?

Ilustrační foto.

Červencové svátky využije k cestování o pětinu více lidí než loni

Na dva státní svátky uprostřed pracovního týdne se mohou Češi těšit hned z kraje letních prázdnin. První červencový týden tak tradičně využívají k cestování na dovolenou. Letos dle aktuálních statistik cestovní agentury Invia využije výhodného termínu o 21 procent více turistů než vloni. Zájezdy do populárních destinací jsou tak na první červencový týden z velké části vyprodané.

Koncert České filharmonie pod širým nebem.

Bělohlávka ve filharmonii zastoupí dirigenti Altrichter, Hrůša a Netopil

Část závazků České filharmonie (ČF) v Praze i v zahraničí po úmrtí Jiřího Bělohlávka převezmou dirigenti Petr Altrichter, Jakub Hrůša a Tomáš Netopil. Vedení ČF se snaží zajistit, aby domluvené programy doznaly co nejméně změn, řekl dnes v rozhovoru s ČTK generální ředitel ČF David Mareček. Nejvážnější problém podle něj představuje hledání nového šéfdirigenta. ČF to již řeší, v nejbližších dvou měsících však nebude komentovat žádná jména, dodal.

Muslimské ženy, ilustrační foto

Muslimky jely uctít do Polska památku holocaustu, setkaly se ale s rasismem

Skupina asi dvaceti dětí, převážně muslimů ze školy Theodora Heussa v Berlíně, jela do Polska na poznávací zájezd s cílem navštívit bývalé koncentrační tábory. Lidé jim na ulici plivali do tváře a křičeli, ať vypadnou. Organizátor školního výletu si hodlá stěžovat polské ambasádě.

Fotbalisté Střekova slavili 70 let výročí od založení klubu. Popřát přijela i Kozlovna s Láďou Vízkem.

FOTO: Střekov slavil 70 let. S Vízkem a dalšími hvězdami

Střekov – Povedené oslavy výročí 70 let od založení klubu mají za sebou fotbalisté Střekova. Pogratulovat jim přijel i internacionál a držitel zlaté olympijské medaile z roku 1980 Ladislav Vízek se svou Kozlovnou! Domácí starou gardu ale nešetřil a jeho tým s hráči jako Budka, Jeslínek či Divecký, zvítězil.

Po 75 letech se do kapličky v Zájezdu vrátil zvon.

Do kapličky v Zájezdu se vrátil po dlouhých letech zvon

Zájezd - Po 75 letech se v sobotu 24. června zpět do kapličky vrátil zvon. Kaplička, která v roce 2015 - 2016 prošla celkovou rekonstrukcí za tři čtvrtě milionu korun, se tak dočkala zvonu, který k ní neodmyslitelně patřil od roku 1922. Na začátku druhé světové války byl však zrekvírován a roztaven pro výrobu armádní děl.

Finále Kába cupu v Horních Počaplech ovládli fotbalisté Dolních Břežan.

Kába cup ovládly naděje z Břežan, Čechie skončila druhá

Horní Počaply /FOTOGALERIE/ – Svátek mládežnického fotbalu a parádní zakončení sezony. To bylo finále Kába cupu, které v sobotu hostily Horní Počaply. Z nejcennějšího poháru a prémie v podobě zájezdu na německou Bundesligu se radují Dolní Břežany.

Tiskovka k originálnímu hudebnímu festivalu BUsFEsT.

Baťovskou architekturu Zlína můžete poznat z autobusu

14|15 BAŤŮV INSTITUT připravuje projekt komentovaných prohlídkových tras autobusem „Poznávejme baťovskou architekturu města Zlína". Prohlídky budou již brzy nabízeny školám, hotelům a dalším organizacím v cestovním ruchu. První předváděcí jízda se uskutečnila ve středu.

Dvanáct škol bojovalo v Neratovicích o finále McDonald's Cupu.

O zájezd a Kába cup bude bojovat šestnáctka týmů

Mělnicko – Už jen hodiny zbývají do finále Kába cupu, který odstartuje v sobotu ráno v Horních Počaplech. Šestnáctka týmů bude ve vísce na Mělnicku bojovat o zájezd na německou Bundesligu, který získá vítěz celého turnaje.

Ilustrační foto.

Na konec školního roku se mohou jedničkáři těšit!

Kolínsko /ANKETA/ - Ten dlouho očekávaný okamžik se kvapem blíží. Těší se na něj děti i jejich rodiče, o učitelích nemluvě. V pátek 30. června si školáci dojdou do školy pro vysvědčení, někteří pro své první výroční, někteří pro své poslední „dětské", které je vstupenkou do života studenta.

Ilustrační foto.

Na konec školního roku se mohou jedničkáři těšit!

Kutnohorsko /ANKETA/ - Ten dlouho očekávaný okamžik se kvapem blíží. Těší se na něj děti i jejich rodiče, o učitelích nemluvě. V pátek 30. června si školáci dojdou do školy pro vysvědčení, někteří pro své první výroční, někteří pro své poslední „dětské", které je vstupenkou do života studenta.

Ilustrační foto.

Na konec školního roku se mohou jedničkáři těšit!

Benešovsko /ANKETA/ - Ten dlouho očekávaný okamžik se kvapem blíží. Těší se na něj děti i jejich rodiče, o učitelích nemluvě. V pátek 30. června si školáci dojdou do školy pro vysvědčení, někteří pro své první výroční, někteří pro své poslední „dětské", které je vstupenkou do života studenta.

Ilustrační foto.

Tepličané se při nákupu dovolených vrací k prodlouženým pobytům

Teplice - Lidé v teplickém okrese letos preferují tradiční evropské destinace, které jsou cenově dostupné a stabilní. Vzdálenější a pouze letecky dostupné rekreační letoviska patří také ke standardům, ale zájem je ovlivněný světovými událostmi spojenými s uprchlickou krizí.

Ilustrační foto.

Se školou do Anglie? Rodiče dětí z Kroměřížska netají strach

Přestože Česku se zatím naštěstí teroristické útoky vyhýbají, jejich psychologický dopad je také u nás znát. Poslední útoky ve Velké Británii tak například znepokojily rodiče dětí, které v těchto dnech vyrážejí na každoroční výlety: mnohé školy z Kroměřížska totiž pořádají kurzy, stáže nebo zájezdy do zahraničí.

NEFALŠOVANÁ RADOST. Mladší žáci SK Slaný se mohli po Kralupech a Dobrovici jako třetí tím v pořadí potěšit s pohárem pro vítěze Kába cupu.

Kába cup: šestnáctka týmů už počítá dny do finále

Střední Čechy – Posledních šestnáct týmů ve hře, ale zájezd na utkání německé bundesligy pouze pro jediný. Kába cup, fotbalový turnaj týmů mladších žáků, hrajících nanejvýš na okresní úrovni, zná obsazení letošního finále.

Dvě koťata karakalů znají svá jména, podle sester Williamsových se jmenují Serena a Venus.

Koťata karakalů dostala jména po známých tenistkách

Zájezd /FOTOGALERIE/ - Zoopark Zájezd ležící nedaleko Buštěhradu slaví další chovatelský úspěch. Tentokrát se v zooparku podařilo odchovat dvě koťata karakalů, kočkovitých šelem podobných rysům žijících v Africe a Jihovýchodní asii. Kmotry se při sobotním křtu stali Jiří Peters a Ladislav Eberl.

V Děčíně proběhlo ve středu 7. června 2017 živé vysílání Snídaně s Novou.

OBRAZEM: Ewa Farna zazpívala lidem v Děčíně k snídani

Děčín – Ewa Farna ve středu brzy ráno zpívala fanouškům v Děčíně. Populární zpěvačka byla hostem živého vysílání Snídaně s Novou, které se konalo od 6 hodin na Smetanově nábřeží pod děčínským zámkem.

Ilustrační foto.

Nižší ceny dovolených u moře ovlivnila silnější koruna jen nepatrně

Posílení koruny od uvolnění měnové politiky ČNB v dubnu se zatím v korunových cenách zahraničních zájezdů neprojevilo. Mírné aktuální zhodnocení o dvě a půl procenta nemá zatím vliv na aktuální ceny formou last-minute zájezdů. Nicméně očekávaní zhodnocení koruny se projevilo už před ukončením intervencí v nižších katalogových cenách zájezdů na léto 2017.

Setkání ve Vykulené Sově v Písku.

Poslední setkání v Sově před prázdninami

Písek - Poslední předprázdninové setkání z cyklu pořadů připravovaných spolkem Přátelé Kamenného mostu se uskuteční zítra od 19 hodin v Kávovém klubu Vykulená Sova.

Jana Rousová

Jana Rousová: Každou sobotu chodíme na vandr

/ROZHOVOR/ První májový den vládla u rozhledny na Hraničním vrchu dobrá nálada. Klub českých turistů Krnov tam pořádal májové setkání, k rozhledněz Třemešné či od Města Albrechtic mířili turisté všech věkových kategorií. Počasí vyšlo, jak ostatně Jana Rousová tři dny předtím předpovídala.