Kreativ

ŠTÍTEK: zájezd

Běsnění hurikánu Irma. Díky operativním přesunům se české výpravě vyhnulo to nejhorší, a celá to přežila ve zdraví.

Strach a beznaděj. Jak jsem utíkala před Irmou

Východní Čechy/ Havana /NA VLASTNÍ KŮŽI/ - Jmenuji se Vendula, žiji v Chrudimi a pracuji v Pardubicích v jedné velké české cestovní kanceláři na pozici prodejce zájezdů a letenek. Naše CK vypsala informační cestu na Kubu, já byla vybrána a velmi šťastná, že se tam podívám. Letělo nás 12 - a to 11 prodejců a 1 manažer prodeje.

Ilustrační foto

Do Dnů evropského dědictví se zapojí i Brod

Český Brod – Na výlet za sakrálními památkami Českobrodska se vydají zájemci autobusem z Českého Brodu Sraz účastníků je v 9 hodin před informačním centrem, který zájezd pořádá.

Hranická kapela Hra'n'ice reprezentovala město v Nizozemsku.

Hranická kapela reprezentovala město v Nizozemsku

Město Leidschendam – Voorburk je už pětadvacet let spojeno s Hranicemi. Mezi oběma městy funguje skvělá spolupráce a i proto se v srpnu vydala mladá kapela Hra’n’ice společně s Lenkou Kopřivovou za komisi zahraniční spolupráce a Janou Černou, která reprezentovala město, do Nizozemska na Letní festival písní.

Ilustrační foto

Zkrachovala CK Azur Reizen, na trhu působila 21 let

Dvě české cestovní kanceláře v pondělí oznámily, že byly nucené vyhlásit úpadek. Azur Reizen působila na trhu 21 let. Spolu s ní skončila i sesterská cestovka Maxi Reisen. CK Azur Reizen o situaci informovala na svém webu.

Prázdninové soustředění folklorního souboru Jitřenka na Slovensku.

Jitřenka poznávala Slovensko

Dolní Čermná /Píšete nám/ - K létu patří soustředění. To ví i pěvecký soubor Jitřenka z Dolní Čermné, který nakonec místo do plánovaného Splitu vyrazil o prázdninách na soustředění do slovenských Roháčů. „Ubytování jsme měli po celou dobu v Habovce, což byla paráda, protože jsme to měli všude blízko do hor, na koupání i za kulturou,“ říká Věra Hejlová. Soubor se podíval na Roháčská plesa, do termálního centra v Oravici, absolvoval horskou túru a nakonec navštívil Oravský hrad. 

Ilustrační foto.

Prodavačky z Vesny: „Nemáme na živobytí“

Platy, které dostávají prodavačky v české firmě Vesna, jsou podle odborů na hranici bídy. Firma kvůli tomu čelí dlouhodobé kritice zaměstnanců i Odborového svazu pracovníků obchodu.

Běh kolem středu Evropy bavil malé i velké závodníky. Těší se na 3. ročník.

Běhali kolem středu Evropy

Lišov - Sobotní 2. ročník Běhu kolem středu Evropy přivedl na start mnoho dětských závodníků i dospělých.

Otevření turistického informačního centra Středočeského kraje

Středočeši chtějí Praze odlákat část turistů k sobě

Střední Čechy – Co zajímavého se dá vidět i zažít takřka za humny? Pro tyhle informace si obyvatelé i návštěvníci metropole mohou přijít do obnoveného turistického informačního centra Středočeského kraje u křižovatky Husovy ulice s Karlovou na Starém Městě. Ne že by Pražené okolí hlavního města neznali – přece jen lze ale objevit náměty na zajímavé výlety.

Judisté si užili soustředění v Jesenici.

Judisté si užili soustředění v Jesenici

Kladensko /FOTOGALERIE/ - Soustředění mladých judistů se konalo v Jesenici, přičemž se ho zúčastnily oddíly z Mostu, Buštěhradu i Kladna. Bohatý program, který zahrnoval krom juda také oblíbenou sebeobranu, základy ovládání chladných zbraní, jako jsou nunchaku, hvězdice a vrhací nože, byl letos obohacen také o dril v ovládání krátkých a dlouhých střelných zbraní. 

Ilustrační foto

Na pláži s mobilem. Zn.: Šéf nepočká

Už jste se vrátili z dovolené? Nevadí. Ta další jistě nenechá na sebe dlouho čekat. Malý právní rádce se může hodit vždy. Jistě to znáte i z vlastní zkušenosti. Zůstat v přímém kontaktu s prací i během dovolené se dnes jednoduše nosí. A není to česká specialita, nýbrž celoevropský trend. Podle německé agentury Bitkom se k tomu přiznává 71 procent dotázaných.

Ilustrační foto.

Ostrov zvládl vstup a slavil první výhru

Ostrov – Již před startem podzimní části krajského přeboru ostatní účastníci krajského zájezdu označili ostrovský FK jako hlavního aspiranta na triumf v nejvyšší krajské fotbalové soutěži, za což je pěkný bonus v podobě postupu do divize.

V Itálii havaroval autobus s českými turisty.

Karel byl prima chlap, vzpomínají na tragicky zemřelého řidiče autobusu kolegové

Rakovník – Tragická událost z pátečního dne zasáhla kromě rodiny a nejbližších také všechny, kdo zemřelého Karla S. z Pavlíkova znali. Osudný se tomuto zkušenému řidiči autobusu stal zájezd do severoitalského údolí Val di Non. Autobusu, který řídil, zřejmě selhaly brzdy, a tak asi kilometr před cílem spolu s třicítkou cestujících na sedadlech najel Karel S. do travnatého protisvahu ve snaze autobus nouzově zastavit. Náraz ho ale vymrštil ven. Jako jediný nehodu nepřežil. 

Turisté se Egypta nebojí.

Turisté se Egypta nebojí. Cestuje jich tam více než vloni

Egypt/Pardubický kraj – V době útoku v egyptské Hurghadě si tam svou dovolenou užívali i lidé z Pardubického kraje. „Bydleli jsme na periferii Hurghady, v den útoku jsme byli zrovna v poušti. Doma se o nás hrozně báli, protože se s námi nešlo spojit,“ vzpomíná na svou dovolenou Michal Procházka z Chrudimi.

Mladý hokejista Andrej Gluchov.

Mladík z Chabarovsku trénoval v Mostě, doma se z bytu kouká do Číny

Most – V minulém týdnu probíhal na zimním stadionu v Mostě přípravný kemp mladých hokejistů, jehož pořadatelem byl místní Avantgard Hockey. Až z dalekého Chabarovsku, který je od severočeského města vzdálený 10 544 kilometrů, na něj dorazil nadějný hráč Andrej Gluchov. 

Kulturní léto na farní zahradě.

Zahrada ožívá koncerty i filmy

Lanškroun - Kulturní léto v zámeckých zahradách pokračuje další akcí, dnes od 19.30 hodin vystoupí Trio Š.O.K. Vokálně instrumentální trio působí na hudební scéně od ledna 2003.

Krnovský Cvilín nemohl chybět v programu návštěvníků z litevského Telšiai, francouzského Saint-Égrève a polského Mińsku Mazowieckého.

Partneři z Polska, Francie a Litvy navštívili Krnov

Poznání Krnova a jeho okolí bylo cíkem zástupců turistických informačních center z partnerských měst. Na Krnovsko přijeli zástupci litevského Telšiai, francouzského Saint-Égrève a polského Mińsku Mazowieckého.

Na farmě Bláto se lidé ponořili do atmosféry Nového Zélandu.

Na farmě Bláto byl na jeden den kousek Nového Zélandu

Bláto /FOTOGALERIE/ - V rámci projektu Kulturní léto na Blátě se na místní farmě konal den Nového Zélandu. „My jsme pro dnešek přichystali novozélandský den, kde návštěvníci například uslyší povídaní o Novem Zélandu a to prostřednictvím Vlaďky Kennett, což je honorární konzulka, a Jaroslava Duška," prozradila Jana Pacáková z cestovní kanceláře, která se výhradně věnuje zájezdům do této země. 

Ilustrační foto

Trend prodlužování léta. Rekordní předprodeje hlásí cestovky i na září a říjen

Rostoucí trend v celé Evropě – „prodlužování léta“, dorazil i k nám. Klienti si stále častěji vybírají svou dovolenou i mimo hlavní sezonu, přičemž mezi nejvyhledávanější destinace, kam směřují letecké zájezdy, patří Řecko, Itálie Turecko nebo Španělsko. Zájem je však i o památky a přírodu na Slovensku či v Rakousku.    

V pondělí uplynulo šedesát let od chvíle, kdy horolezci vystoupili na do té doby bezejmenný vrchol. Pojmenovali jej Pik Brno.

Horu pojmenovali po Brně. Před šedesáti lety

Brno /FOTOGALERIE/ - Byla to trochu partyzánská akce. Když v roce 1957 vyjel do tehdejšího Sovětského svazu zájezd cestovní kanceláře, mezi účastníky bylo i devatenáct horolezců z Brna. Ti se po tajné domluvě s průvodci od zájezdu na dvanáct dní oddělili, aby s ruskými horolezci mohli lézt po Kavkaze. Zdolali několik štítů. V pondělí uplynulo šedesát let od chvíle, kdy vystoupili na do té doby bezejmenný vrchol. Pojmenovali jej Pik Brno. „Na vrchol jsme dosáhli v deset hodin dopoledne,“ říká člen výpravy Arnošt Mader (uprostřed).

Armáda KLDR - ilustrační foto

Američané se už nepodívají do KLDR. Vláda USA chystá zákaz

Spojené státy se prý chystají zakázat svým občanům cestovat do Severní Koreje. Podle BBC o tom informovaly dvě agentury, které zájezdy do KLDR zajišťují. Koryo Tours a Young Pioneer Tours uvedly, že americká vláda zákaz oznámí 27. července. V platnost pak vstoupí o třicet dnů později.

V kempu. Marika Šoposká a Václav Jílek.

Z Vyšehradu na Hrad aneb Mezi Líbánkami na Jadranu a Shakespearem

Praha - „Líbánkám na Jadranu říkáme Účastníci zájezdu 2, protože mají tu samou poetiku, tematickou notu,“ říká Jílek, který se v novinkovém titulu divadla Studio DVA, jež je dalším autorským počinem režiséra Patrika Hartla, objevuje po boku Mariky Šoposké, Evy Holubové a Boba Klepla. 

Sepekov. Ilustrační foto

Za barokními památkami Písecka

Písek - Spolek Přátelé Kamenného mostu Písek připravil pro zájemce o historické památky na sobotu 22. července zajímavý zájezd.

Ilustrační foto

Memoriál Jaroslava Krause ovládl Oráčov

Slabce - V sobotu se uskutečnil již 22. ročník Memoriálu Jaroslava Krause, kterého se každoročně účastní 4 týmy. Pro letošní rok to byly dva týmy slabeckých hráčů, SK Oráčov a Vega tour, jistě všem známý Karel a Karel z filmu Účastníci zájezdu. 

Bude nová. Takto vypadá objekt bývalé prodejny před rekonstrukcí. Obec zatím hledá nový název budovy.

Hledají jméno pro stavbu uprostřed návsi

Hodice – V Hodicích na Jihlavsku vedení obce vyzývá místní, aby vymysleli nový název pro multifunkční centrum. To má vzniknout z bývalé prodejny a kamenické dílny, která byla ještě donedávna v soukromém vlastnictví.