Kreativ

ŠTÍTEK: zájezd

Dovolená u moře, ilustrační foto.

Češi letos rekordně cestují i mimo hlavní sezonu. Cestovky jsou spokojené

Co měsíc, to rekord. Tuzemské cestovní kanceláře si letos mohou spokojeně mnout ruce. Už na začátku kalendářního roku v lednu a únoru prodaly v předprodejích skoro 40 procent celoroční kapacity. A nejenom to. Potvrdil se trend z minulých let, kdy Češi častěji cestují i na krajích hlavní sezony, tedy v květnu a říjnu.

Písečtí v Terezíně.

Písečtí se zúčastnili tryzny v Terezíně

Písek, Terezín – Základní organizace Českého svazu bojovníků za svobodu Písek v rámci projektu město Písek nejen pětačtyřicátý uspořádala zájezd do města Terezína na Terezínskou tryznu.

Zámek Dobříš

Vodňanští senioři jsou aktivní

Vodňany - Sdružení aktivních seniorů Vodňanska funguje od podzimu 2016 a má 130 aktivních členů. V kalendářním roce pořádají desítky akcí a poznávacích zájezdů. 

Ilustrační foto

Pasy budeme kopírovat dál, potvrzují cestovky

/SERIÁL DENÍKU - GDPR/ Češi, kteří si letos koupí dovolenou až těsně před sezonou, budou podepisovat více papírů než dosud. Už za 15 dní vstoupí v platnost nová přísnější pravidla ochrany osobních údajů, takzvané GDPR. A přestože celounijní předpis zasáhne i do provozu cestovních kanceláří, ty paradoxně netuší, jak moc velké omezení to bude. 

Dovolená u moře, ilustrační foto.

Lidé z Příbramska tráví dovolenou rádi na jihu Evropy, ale často i v ČR

Příbram – Letošní jaro je poměrně teplé až skoro s letním počasím a tak není divu, že se lidé pomalu začínají ohlížet po nejrůznějších zájezdech a plánech na dovolenou. Navíc doba, kdy jsme mohli vybírat jen víceméně mezi německou Rujánou, maďarským Balatonem či bulharskými Zlatými písky a jen ti šťastnější z nás vyrazili do vytoužené Jugoslávie, je naštěstí už definitivně pryč.

Dovolená u moře, ilustrační foto.

Rakovničané nejvíce kupují zájezdy k moři

Rakovnicko – Za dva měsíce začínají letní prázdniny. Děti nebudou chodit do škol ani školek a proto je to nejlepší čas na letní dovolenou. Zjišťovali jsme pro čtenáře Rakovnického deníku, kam se lidé z Rakovníka v létě chystají jet relaxovat.

Turisté na pláži v Punta Cana, Dominikánská republika

Ochrana klientů před rizikem krachů cestovek se zvýší. Novela dostala zelenou

Třetím čtením dnes prošla v Poslanecké sněmovně novela zákona o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovního ruchu. Nyní míří do Senátu. Nově tak zákazník před zakoupením zájezdu obdrží přesné informace nejen o nakupovaných službách, ale i o způsobu jejich zajištění pro případ úpadku cestovní kanceláře. Informovalo o tom ministerstvo pro místní rozvoj.  

Velikonoční tvoření v Ledcích.

OBRAZEM: Velikonoční tvoření v Ledcích

Ledce - V příjemném prostředí společenského sálu při Obecním úřadu v Ledcích se scházejí místní ženy na rukodělnou činnost, zaměřenou k tradičním svátkům. Před blížícími se velikonočními svátky se sešlo na patnáct zájemkyň z Ledců, Slaného a Drnku, aby si pod vedením lektorky Míly Blahníkové ze slánského ateliéru Čtyřlístek vytvořily dekorační věnec k velikonoční výzdobě. Není to jediná akce, kterou členky z kulturně společenské komise na nastávající dny připravují.

Jiří Dostoupil z Šakvic zdolal Mont Blanc.

Chvílemi lezl i po čtyřech. Horolezec z Šakvic zdolal Mont Blanc

Šakvice - Čtrnáct hodin zakončených nepředstavitelnou únavou, že nebyl schopný si připravit ani jídlo. Boj s nedostatkem kyslíku. Jiří Dostoupil z Šakvic na Břeclavsku si sáhnul na dno fyzických sil. Úspěšně zdolal nejvyšší horu Evropy Mont Blanc.

Za projekt vyhráli zájezd do Brna a další podporu.

Za projekt vyhráli zájezd do Brna a další podporu

Orlickoústecko - Soutěž o nejlepší (mimo)školní projekt zná své vítěze. Do soutěže MAS Orlicko se zapojilo osmatřicet projektů a vítězi se po únorovém hlasování veřejnosti staly projekty Zdravé stravování a Co jsme si vypěstovali, to si sníme.

Jaromír Jágr

Poplach na zimáku. Místo Jágra vyrazil na led nezvaný host

Kladno – Muž oblečený v hokejovém dresu na bruslích krouží po ledě, klouzající strážníci se ho zpočátku marně snaží dohnat. Přítomní to z tribuny celé točí a komentují. Groteskní scénka z nějakého filmu? Kdepak! Realita čtvrtečního dopoledne na kladenském zimáku. A s poněkud vážnějším pozadím.

Infotour a Cykloturistika 2018

Veletrh v Aldisu potěší turisty

Hradec Králové - Turisté a cestovatelé si užijí veletrh Infotour a Cykloturistika, který začíná v pátek v kongresovém centru Aldis.

Diacel vyrazil na hory do Itálie.

Diacel vyrazil na hory do Itálie

Písek - Diacel Písek, sdružení rodičů dětí s diabetem a celiakií, uspořádal opět lyžařský zájezd na část jarních prázdnin.

Dvojice z Mělnicka kradla z garáží vše. Kromě obvyklých pneumatik ji nenechaly klidnou ani další věci.

Vykradli vám garáž? Přihlaste se policii

Královéhradecko - V minulém týdnu krajští policisté informovali o dopadení dvojice zlodějů z Mělnicka, která se po dobu tří let soustředila na vykrádání garáží. Škodu, která v současné chvíli přesahuje dva miliony, páchal pár i na Rychnovsku.

Příslušníci minometné baterie 71. mechanizovaného praporu se připravují na nasazení v novém druhu zahraniční operace, které je čeká v letošním roce.

Minometčíci cvičí na nový druh zahraniční operace

Příslušníci minometné baterie 71. mechanizovaného praporu se připravují na nasazení v novém druhu zahraniční operace, které je čeká v letošním roce. V minulém týdnu vyzkoušeli nové tatrovky a procvičovali reálné nasazení. Absolvují také ostré střelby z minometu PRAM na Libavé.

Dovolená u moře, ilustrační foto.

Češi kupují více zájezdů s předstihem, zájem o first minute se zčtyřnásobil

Zájem o nákupy výhodných letních dovolených v režimu first minute je každým rokem větší. Před pěti lety vybíralo s předstihem dovolenou jen několik tisíc lidí, letos už cestovní agentura Invia eviduje čtyřnásobný počet objednávek. Roste i počet cestujících s dětmi. V probíhající sezoně doposud tuzemští turisté utratili za first minute dovolené více než 825 milionů korun.

Hosté v peckovské škole v rámci projektu Edison.

Mezinárodní projekt Edison podruhé na peckovské škole

Pecka - Před dvěma lety se naši žáci měli možnost setkat během jednoho týdne s lektory z pěti zemí, kteří strávili týden v našem městečku. Ve škole vedli hodiny v anglickém jazyce, kdy dětem zábavnou formou představovali svou zemi.

Paměťová karta. Ilustrační snímek

Statistici upravili spotřební koš. Přidali paměťové karty, vypadla CD a DVD

Statistici po dvou letech upravili složení svého spotřebního koše. Sestává ze zhruba sedmi stovek výrobků a služeb důležitých pro spotřebu domácností. Na vývoji jejich cen sledují inflaci. Nově do něj zařadili například ceny paměťových karet. Svůj význam pro statistiku již nyní naopak ztratila třeba nenahraná CD a DVD.