Kreativ

ŠTÍTEK: zájezd

Thomas Cook dolétal. Jedna z nejstarších cestovek na světě zkrachovala, chybí jí čtvrt miliardy dolarů

Krach Thomase Cooka: Hotely vyhodily hosty na ulici, Řecko se bojí velkých ztrát

Krach britské cestovní kanceláře Thomas Cook je pro Řecko největší ranou od finanční krize, napsal ve svém dnešním vydání řecký list Naftemporiki. Turistický sektor by mohl podle odhadů místních turistických svazů přijít až o 500 milionů eur (zhruba 13 miliard korun). Španělé pak odhadují ztráty spojené s nesplacenými účty britského touroperátora na 200 milionů eur (5,2 miliardy korun), informovala agentura DPA. Někteří britští turisté si stěžují, že byli v důsledku krachu cestovní kanceláře Thomas Cook vyhozeni z hotelu, kde právě pobývali.

Letadlo cestovní kanceláře Thomas Cook. Ilustrační foto

Cestovní kancelář Thomas Cook zkrachovala. Neckermann zastavil prodej zájezdů

Jedna z největších cestovních kanceláří na světě, britská firma Thomas Cook kvůli finančním potížím zkrachovala, informovala o tom dnes agentura Reuters. Společnost Thomas Cook patřila mezi nejstarší cestovní kanceláře na světě a jejích služeb využívalo asi 19 milionů klientů ročně. Podle agentury Reuters je nyní na dovolené v zahraničí s touto firmou asi 600 tisíc lidí a bude tak proto nutná velká společná operace vlád i pojišťoven. Cestovní kancelář Neckermann zastavila kvůli krachu mateřské firmy prodej zájezdů v České republice.

Ilustrační foto.

Hodějice pořádají zájezd do Medvědí soutěsky. Přihlašování pomalu končí

Hodějice - Kamenitá rokle s mnoha dřevěnými žebříky, vodopády a krásnými výhledy na průzračnou vodu. Tak vypadá Medvědí soutěska v rakouském Štýrsku, kterou můžou devatenáctého října navštívit obyvatelé Hodějic na Vyškovsku. Obec pořádá do rokle zájezd, na který se můžou zájemci hlásit na obecním úřadě. Poslední šance je v pátek 20. září.

Pístovské mokřady 2018.

Organizátoři závodů vymysleli pro diváky nové legrácky

Víte, co mají společného závody kočárků, spoře oděné dívky v bažinách, destruction show nebo autobusový zájezd do tůně? Všechny tyto legrácky a další novinky si vymysleli pořadatelé letošního ročníku offroadových závodů v bývalém vojenském areálu u Jihlavy, které tentokrát budou plné adrenalinu. Pístovské mokřady se uskuteční ve dnech 21. a 22. září.  

Denisa Kirschnerová a Martin Klásek při fotografování pro Deník v Divadle Spejbla a Hurvínka v Praze 30. července v Praze.

Spejbl a Hurvínek? Zodpovědnost, ale jedeme v tom odmalička, říká loutkářské duo

Spejbl a Hurvínek je pojem, který zná snad každý našinec i mnohý cizinec. Za tím, co tento pojem znamená v současnosti, je také práce Martina Kláska a Denisy Kirschnerové. Po Miloši Kirschnerovi a Heleně Štáchové zdědili velkou zodpovědnost i radost. Jak je na tom jejich loutkové divadlo nedlouho před Spejblovými 100. narozeninami?

Majitel investiční skupiny KKCG Karel Komárek.

Majitel Exim Tours kupuje od miliardáře Komárka CK Fischer

Německá skupina Rewe, majitel Exim Tours, kupuje od skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka Cestovní kancelář Fischer, napsal server iDNES.cz. Výši transakce neuvedl. Zástupci firem se k obchodu odmítli podle serveru vyjádřit. Spojení špiček českého trhu se zájezdy musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Senioři ze Slaměnky si zájezd na Náchodsko pochvalovali.

Slaměnkářský zájezd na Náchodsko

Sokolovský klub důchodců Slaměnka má za sebou jeden z vrcholů letošní sezóny – týdenní turisticko-poznávací zájezd na Náchodsko (byl uskutečněn za finanční podpory města Sokolov).

Eva Leinweberová

Účastníci zájezdu: U dcery Evy Leinweberové je film tabu, za vše mohou tanga

Její tvář jste viděli v řadě filmů, jako například Vratné lahve, Ženy v pokušení, Muži v naději, Něžné vlny, i v seriálech Strážmistr Topinka, Dáma a Král, Trpaslík, Vzteklina a další. Když se řekne Jituš z Účastníků zájezdu, je navíc každému jasné, kdo to je – možná ne podle jména, ale tvář se nezapomíná. Herečka Eva Leinweberová (46), která poskytla rozhovor magazínu TV Mini, právě natáčí další snímek.

S potulným mnichem ve Váránasí.

Eva sekla s učením, po čtyřicítce vyrazila do světa: Život v klášteře je řehole

Mám ráda lidi, kteří si dokážou plnit své sny. A Eva Mahrová, která miluje barvu dálek a moře a se kterou jsem se sešla k rozhovoru pro týdeník Vlasta, k nim každopádně patří. Po čtyřicítce opustila místo učitelky v mateřské škole a stala se turistickou průvodkyní. Vyzkoušela si život v buddhistickém klášteře a také se nějakou dobu starala o nepálské děti ulice.

Uzavírka. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Prodloužili uzavírku cesty ve vnitrobloku Tyršova

Benešov – Nový, pozdější termín ukončení úplné uzavírky komunikace ve vnitrobloku Tyršovy ulice, oznámil zhotovitel tamní stavby. Dokončení by podle nejnovější informace radnice by mělo přijít teprve v pondělí 30. září. Komplikace pro uživatele komunikace ale nejsou zásadní. Objízdná trasa totiž vede po souběžné cestě ve vnitrobloku. Tamní komunikace je uzavřena kvůli zajištění výstavby polyfunkčního domu. Celková délka uzavírky je pouhých 50 metrů.

Dovolená a létání - Ilustrační foto

Recept na dovolenou v klidu a bez nervů existuje. Na co si dát pozor?

Lákají vás spontánní cesty do exotických končin, nebo svou dovolenou raději svěříte do rukou odborníků? Každopádně byste neměli zapomínat na základní pravidla a vybavení, bez nichž se během svých cest neobejdete. Cestovní trendy se sice rok od roku mění, ale opalovací krémy, cestovní pojištění, potřebné léky nebo doklady by ve vaší kabelce rozhodně neměly chybět. Bezstarostná dovolená začíná.

Písečtí se zúčastnili pietní akce v Lidicích.

Písečtí se zúčastnili pietní akce v Lidicích

Písek - V sobotu 15. června se členové ZO ČSBS Písek a Jednoty ČsOL Písek zúčastnili zájezdu spolu s delegací městyse Bernartice na pietní vzpomínkové akci v Lidicích u příležitosti 77. výročí vyhlazení obce Lidice.

Klub seniorů působí v Kroměříži od roku 1974.

Senioři se věnovali hudbě, józe a výletům

Seniorský klub byl v Kroměříži založen roku 1974. Jeho historie je ale ještě delší. Klub totiž vznikal na základech bývalého seniorského zájezdového kroužku Pal Magneton, který svým bývalým zaměstnancům poskytoval poukazy na zájezdy.

Soutěž o exkluzivní zájezd na Tour de france

POSLEDNÍ ŠANCE. Vyhrajte exkluzivní zájezd na Tour de France a potkejte hvězdy

Jaké by to bylo projet se na závodním speciálu s bývalým vítězem Tour de France Andy Schleckem? Nebo sledovat výkony vrcholových cyklistů bezprostředně z doprovodného vozidla či popíjet šampaňské v helikoptéře? O všechny tyto jedinečné zážitky a mnohé další si můžete zahrát v soutěži se Sportovním deníkem.

Cesta na dovolenou. Ilustrační foto.

Cestovní kanceláře hlásí nárůst prodaných zájezdů. Odstávce boeingů navzdory

Odstavení letadel Boeing 737 MAX mírně zpomalilo prodej zájezdů, přesto však některé cestovní kanceláře hlásí až o čtvrtinu více prodaných zájezdů než loni. Zhruba o deset procent kvůli kauze s letadly podražily last minute pobyty, kterých bude o prázdninách v nabídce méně. Vyplývá to z odpovědí cestovních kanceláří, které oslovila ČTK.  

Léto, voda, odpočinek

Jak prožít dovolenou v klidu a bez nervů?

Lákají vás spontánní cesty do exotických končin, nebo svou dovolenou raději svěříte do rukou odborníků? Každopádně byste neměli zapomínat na základní pravidla a vybavení, bez nichž se během svých cest neobejdete. Cestovní trendy se sice rok od roku mění, ale opalovací krémy, cestovní pojištění, potřebné léky nebo doklady by ve vaší kabelce rozhodně neměly chybět. Bezstarostná dovolená začíná.

Na Bus Stopu A na Chvalšinské se pracuje, brzy na něm vyrostou i závory.

Český Krumlov zavádí poplatky pro turistické autobusy. Výjimku dostaly školy

Povinná rezervace předem a 1250 korun za vyložení a naložení turistů, to čeká od soboty provozovatele zájezdových autobusů, které přijedou do Českého Krumlova. Vjezd zdarma stále mají mateřské a základní školy, autobusy se středoškoláky pak mají zastavení za polovinu ceny. Město je první v Česku, který tímto způsobem začíná omezovat počet turistů. 

Na Bus Stopu A na Chvalšinské se pracuje, brzy na něm vyrostou i závory.

Školní zájezdy v Krumlově platit za výstup a nástup nebudou

Český Krumlov - Povinná rezervace předem a 1250 korun za vyložení a naložení turistů, to čeká od soboty všechny provozovatele zájezdových autobusů, které přijedou do Českého Krumlova. Výjimku dostaly mateřské a základní školy, ty mají vjezd zdarma, střední školy ušetří díky velké slevě.

Ilustrační fotografie.

Převýšov na dalekou cestu, Dvůr předehrává s Čáslaví

Ve středu se hraje kompletní vložené 34. kolo České fotbalové ligy. Jediného zástupce v soutěži z našeho kraje (Převýšov) tentokrát čeká pořádně dlouhý zájezd, neboť zavítá na trávník 220 kilometrů vzdálených Karlových Varů.

Jitka Štěpánová

Jitka Štěpánová: První průvodcovské zkušenosti jsem získala v Paříži

V cestovním ruchu pracuji již od roku 1991 a své první průvodcovské zkušenosti jsem získala při průvodcování v Paříži. Má první cesta do této kouzelné metropole vedla jako doprovod zkušeného průvodce Čedoku. Snažila jsem se co nejvíce naučit, pečlivě jsem si vše zapisovala a hlavně sledovala reakce a vnímavost účastníků zájezdu. Nyní s odstupem 27 let mohu říci, že se zájem cestovatelů o náplň zprostředkovaných informací mění. Dnešní turisté se již většinou nespokojí s pouhou návštěvou muzea a prohlídkou exponátů. Místo toho hledají atraktivní, spontánní zážitek, zajímá je vždy příběh konkrétního místa.

Tajemnice divadla Marcela Trčálková

Hrací plán vzniká na rok a půl dopředu, říká tajemnice divadla Marcela Trčálková

ROZHOVOR/ Letošní květen patří ve Slováckém divadle k rekordním měsícům. Divadelníci odehrají celkem 39 představení a absolvují 4 zájezdy. V plném proudu jsou i přípravy nejočekávanějšího projektu letošní sezóny, muzikálu Chicago, jehož premiéra se uskuteční už 22. června. Jak se vše musí a daří divadlu skloubit, prozradila tajemnice uměleckého provozu Slováckého divadla Marcela Trčálková.  

Písečtí navštívili Terezín.

Písečtí navštívili Terezín

Písek - Jednota ČsOL Písek spolu s ZO ČSBS Písek připravily pro své členy a další spolky v rámci projektu "Město Písek nejen 45" a žáky základních škol E. Beneše, T. G. Masaryka, T. Šobra a J. Husa z Písku zájezd na Terezínskou tryznu do Terezína, a to v neděli 19. května.

Poznávací zájezdy pro seniory.

Pořádají poznávací zájezdy pro seniory

Písek - Místní skupiny VIII., IX., X. Oblastního spolku Českého červeného kříže Písek a Akademie III. věku každoročně pořádá pro seniory mnoho poznávacích zájezdů.

Přes tři hrady šlo skoro osm tisíc lidí

Přes tři hrady šlo skoro osm tisíc lidí

Pochod Přes tři hrady přilákal 7916 lidí, z toho 623 cyklistů. Nejvíc lidí startovalo z Potštejna (3593 účastníků), ze Sopotnice pak 2839 lidí a ze Žampachu 1484 turistů. Vítězem losování o zájezd se stal Petr Jeníček z Častolovic.

KÁBA CUP 2019 - kvalifikační turnaj Lhota 14. 5. 2019

Kába Cup odstartoval ve Lhotě. Vítězové pojedou do Salzburgu

Lhota /FOTOGALERIE/ – V krásném sportovním areálu ve Lhotě u Kladna se v úterý nebojovalo o mistrovské body do krajského přeboru, přesto tady emoce a nadšení z fotbalu sálaly stejným způsobem. Ani ledový vichr nezastavil aktéry prvního ze sedmi turnajů šestého ročníku Kába Cupu, aktuálně největšího středočeského turnaje určeného pro kategorii žáků do 13 let.

KÁBA CUP 2019 - kvalifikační turnaj Lhota 14. 5. 2019

Kába Cup odstartoval ve Lhotě. Vítězové pojedou do Salzburgu

Lhota /FOTOGALERIE/ – V krásném sportovním areálu ve Lhotě u Kladna se v úterý nebojovalo o mistrovské body do krajského přeboru, přesto tady emoce a nadšení z fotbalu sálaly stejným způsobem. Ani ledový vichr nezastavil aktéry prvního ze sedmi turnajů šestého ročníku Kába Cupu, aktuálně největšího středočeského turnaje určeného pro kategorii žáků do 13 let.

Dovolená a létání - Ilustrační foto

Cestovky našly náhradu za odstavené boeingy. Ubyde však zájezdů last minute

Cestovní kanceláře se s nucenou odstávkou strojů Boeing 747 MAX vyrovnaly ještě před začátkem hlavní sezony. Rekreanti se podle nich nemusí obávat, že by se nedostali tam, kde chtějí strávit dovolenou. Na dovolenou se tak bude více létat se zahraničními společnostmi. Nabídka last minute se přesto sníží až o desítky procent.

Dovolená u moře - Ilustrační foto

Last minute zájezdů ubývá. Vyčkávání se může vymstít

Čekat s výběrem zájezdu na poslední chvíli se podle oslovených cestovních kanceláří nemusí letos vyplatit zejména rodinám s dětmi nebo klientům, kteří požadují konkrétní hotel. Podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří Jana Papeže může nabídka takzvaných last minute pobytů v srpnu meziročně klesnout až o 50 procent, a to hlavně do nejžádanějších destinací, jako je Řecko nebo Baleárské ostrovy. Oproti loňsku mohou podle odhadu CK podražit až o deset procent. Je to kvůli velkému zájmu o first minute zájezdy a odstavení letadel Boeing 737 MAX z bezpečnostních důvodů.

Ilustrační snímek

Češi vymění velikonoční mrskačku za dovolenou. Nejčastěji zamíří do Egypta

/ANKETA/ Během velikonočních svátků zamíří Češi na dovolenou, nejčastěji do Egypta. Tam stráví Velikonoce celkem 29 procent turistů, kteří si zakoupili zájezd u cestovní agentury Invia. Rovných 11 procent cestovatelů si ve svátečním čase užije termální lázně v Maďarsku a 10 procent zvolilo rekreaci v tuzemsku. Zájem je také o lyžování v italských a rakouských Alpách nebo o eurovíkendy v Paříži.

Cesta na dovolenou. Ilustrační foto.

Velikonoce jako příležitost k dovolené. Zájem Čechů o zájezdy stoupá

O velikonoční zájezdy vzrůstá mezi Čechy zájem. Nejoblíbenější destinací prodlouženého víkendu, který bude za zhruba dva týdny, je Egypt. Vyplývá to z ankety mezi cestovními kancelářemi. Zájmu o zájezdy pomohlo uzákonění Velkého pátku mezi státní svátky, v ČR je tak čtyřdenní volno. Například podle Slevomatu vzrostl zájem proti době, kdy v pátek volno nebylo, o 20 procent.

Dovolená v Bulharsku

U 150 cestovek je nejasné pojištění proti úpadku. Zcestná informace, hájí se MMR

Prodeje dovolených na léto 2019 jsou v plném proudu, přesto Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) netuší, zda je pojištěno proti úpadku 150 tuzemských cestovních kanceláří. Informoval o tom portál FAEI.cz, který údaje zjistil z volně dostupných dat zveřejněných samotným ministerstvem. To je za cestovní ruch zodpovědné. Pro pořádaní zájezdů je pojistka proti krachu základní podmínkou. MMR se nicméně proti tvrzení FAEI.cz ohradilo, podle úřadu se jedná o zavádějící a nepřesné informace. 

2. obecní společenský ples v Knovízi.

OBRAZEM: Účastníci plesu vyhráli zájezd i dřevo

Knovíz - Sobota 23. února patřila v Knovízi 2. obecnímu společenskému plesu. Ples byl vyprodán již v lednu, bavilo se více jak sto obyvatel obce. Hlavním hostem programu byl Zbyněk Drda, vítěz třetí řady televizní reality show Česko hledá Superstar.

Studenti ISŠ Rakovník si pobyt v belgickém Bruselu užili.

Studenti ISŠ vyhráli zájezd do Bruselu

Rakovník – Integrovaná střední škola Rakovník se zapojila do Soutěže pro studenty středních a vysokých škol o zájezd do Bruselu, a jelikož získala prvenství, užila si několikadenní pobyt v hlavním městě Belgie.