Kreativ

ŠTÍTEK: zájezd

Ples města se uskutečnil v sobotu 2. února v Týnci nad Sázavou. Dominantním prvkem výzdoby sálu byly barevné šály, které odkazovaly na půlnoční překvapení - vzdušnou akrobacii v podání uměleckého seskupení Arte Levite

OBRAZEM: Na plese města létali akrobati

Týnec nad Sázavou - Ples města se uskutečnil v sobotu 2. února v Týnci nad Sázavou. Dominantním prvkem výzdoby sálu byly barevné šály, které odkazovaly na půlnoční překvapení - vzdušnou akrobacii v podání uměleckého seskupení Arte Levite.

V Městském společenském domě v Kolíně se konala tradiční veselice 4. základní školy z Kolína.

Plesový měsíc ukončila Veselice žáků devátých tříd

Kolín /FOTOGALERIE/ - Již dlouhou tradici má Veselice kolínské čtvrté základní školy v Lipanské ulici, nejdříve se konala v sále Na Zámecké, poté ve Starých lázních, aby se poslední lednový den, ve čtvrtek, uskutečnila ve velkém sále kolínského Městského společenského domu. 

Cestovatel Vladimír Váchal seznámil návštěvníky pavlíkovské galerie se Severní Koreou. Foto: Lenka Rodová

Cestovatel seznámil návštěvníky pavlíkovské galerie s totalitní Severní Koreou

Pavlíkov /FOTOGALERIE/ - Severní Korea je pro cizince prakticky neznámou zemí, je uzavřená před světem a svět je uzavřený před ní. Dostat se do této země a procestovat ji na vlastní pěst, není pro běžného člověka možné. Jedinou možností je koupit si zájezd a vyjet s cestovní kanceláří. To udělal i Vladimír Váchal, cestovatel mladý věkem, ale bohatý svými zkušenostmi z cest, neboť procestoval již bezmála 80 zemí.

U hrobu generála Jaroslava Klemeše.

Nezapomněli na hrdinu

Chrudim, Ústí n. Labem – Členové Klubu vojenských výsadkových veteránů generála Klemeše uskutečnili v úterý za přispění 43. Výsadkového praporu Chrudim zájezd ke generálovu hrobu v Ústí nad Labem.

Indonéský ostrov Bali.

Hvězdy showbyznysu už jsou na Bali. Kam vyrazíte v létě vy?

Stačili jste si už na internetu prohlédnout krásné pláže v exotických destinacích, na kterých se už na přelomu loňského a letošního roku slunily naše moderátorské hvězdy a modelky? A nebyly pro vás inspirací, abyste se pustili do výběru letní dovolené už počátkem roku?

Úspěšný český spisovatel Michal Viewegh na archivním snímku při otevření Peckého pivovaru v Boudě Máma v Peci pod Sněžkou v listopadu 2017.

Michal Viewegh bude listovat v trutnovském kině

Trutnov - Autor několika bestsellerů Michal Viewegh navštíví ve středu Trutnov. Při autorském čtení v rámci projektu Listování v Trutnově představí v kině Vesmír od 19.00 své knihy. Listovací kavárnička bude otevřena hodinu před začátkem představení.

Tradičně jedním z prvních plesů v Nymburce byl i Reprezentační ples města, který se konal v Obecním domě.

OBRAZEM: Na plese města zazpíval Dalibor Janda

Nymburk – Plesová sezóna je už v plném proudu. Tradičně jedním z prvních plesů v Nymburce byl i Reprezentační ples města, který se konal v Obecním domě. Na pódiu i tanečním se parketu se představil i starosta Tomáš Mach. Nechyběla pochopitelně ani bohatá tombola, přičemž vyhrát se dal například i zajímavý zájezd do Paříže. Hudebním vrcholem večera pak bylo vystoupení zpěváka Dalibora Jandy.

Letošní bohatou plesovou sezonu v kolínském Městském společenském domě odstartovali první lednovou sobotu studenti Odborné střední školy podnikatelské.

Kolínské mažoretky vystoupí i v Praze

Kolín - Taneční skupina Srdíčko funguje pod vedením Jarmily Pavlíčkové již třicet let. Mažoretky mají za sebou řadu významných úspěchů a vystoupení, se kterými reprezentují kolínský region i celou Českou republiky. Vystupovaly totiž i v zahraničí. Letošní plány skupiny jsou věnované zejména plesům a festivalu Kmochův Kolín.

Tři nejkrásnější dívky Sezimova Ústí v roce 2017.

Daniela předá žezlo dál

Sezimovo Ústí - Sezimovoústečtí si zvolí v pořadí čtvrtou královnu krásy. Už nyní se mohou zájemkyně přihlašovat.

Letiště. Ilustrační foto.

Cestovní kanceláře očekávají rekordní zájem o zájezdy. Většina destinací zdraží

Chuť Čechů cestovat bude v příštím roce rekordní, očekávají cestovní kanceláře. Trh se zájezdy by mohl vzrůst v řádu jednotek procent, většina destinací zdraží. Mezi nejoblíbenějšími destinacemi by podle cestovních kanceláří měl růst zájem především o Turecko, které má nejlepší poměr ceny a kvality. Vyplývá to z ankety ČTK mezi prodejci zájezdů.  

Ze zooparku utekly ochočené lišky, pomozte je najít.

Ze zooparku utekly ochočené lišky, pomozte je najít

Zájezd - V minulých dnech ze Zooparku Zájezd unikly dvě lišky korsak. Jedná se o menší druh středoasijské lišky, který člověku není nijak nebezpečný. Naopak je na kontakt s lidmi zvyklý a nebojí se. Na první pohled je menší než liška obecná, má kratší nohy i uši a světle hnědou srst.

Ilustrační foto

ČERNÁ A BÍLÁ: Smí hospodský vykázat děti?

Je zákaz vstupu dětem právo podnikatele, či projevem diskriminace? Deník v rámci rubriky Černá a bílá přináší argumenty z obou stran. Cílem je, aby se čtenář mohl seznámit i s postoji, které mnohdy pocitově odmítá, aniž by o nich cokoli věděl.

Gran Canaria. Výhled cestou na nejvyšší horu Pico de la Nieves (1949 metrů nad mořem).

Všechna roční období v jediný den. Na Gran Canaria využijete plavky i šálu

/REPORTÁŽ/ Studené podzimní dny lákají k dovolené v teplých krajinách. Ideální úprk před zimou představují Kanárské ostrovy, na své si zde přijdou příznivci extrémních sportů, obdivovatelé historie i milovníci moře. Za opravdový miniaturní kontinent je považován ostrov Gran Canaria. Díky jeho pestrému povrchu, který je sopečného původu, lze na malém území během jednoho dne zažít všechna roční období. 

Dubaj

Před Vánoci do Dubaje? Zájem českých turistů vzrostl více než o polovinu

Stále více Čechů utíká před vánočním shonem a stresem do teplých krajin. Největší poptávka je tak před Štědrým dnem tradičně po Spojených arabských emirátech, konkrétně po Dubaji. Zájem o zájezdy do oblíbené destinace ve srovnání s loňským rokem vzrostl o 60 procent. Zákazníky láká především teplé počasí a možnost vánočních nákupů.

Ilustrační foto

Vyhráli lyžařský zájezd

Stříbro - Druhý ročník Obchodní akademie Stříbro se může těšit na lyžařský zájezd, na který nebudou muset žáci doplácet.

Na pražském Žižkově slavili 100 let od založení Československa v hospodě U Vystřelenýho oka.

Žižkov slaví vznik republiky. Švejk si dal pivo, výstava ukáže i zájezd Viktorky

/FOTOGALERIE/ Ku příležitosti oslav 100. výročí od založení Československa připravila v tomto týdnu třetí pražská městská část výstavu s názvem My, národ československý jako součást projektu Po stopách „osmiček“ v Praze 3. Žižkovská expozice ukazuje zajímavé materiály z období mezi lety 1918 a 1938, které jsou spjaty s touto legendární čtvrtí. Praha 3 vyrobila také „živou“ pozvánku.

RS Tour

Ke krachu cestovky RS Tour nemuselo dojít, tvrdí portál

Klienti cestovní kanceláře RS Tour, která před dvěma týdny zkrachovala, se zklamání z neuskutečněných zájezdů vůbec nemuseli dočkat. Státní aparát měl totiž dostatek indicií, že s podnikáním majitele a jednatele cestovky Romana Šimka není něco v pořádku. Úředníci mohli zasáhnout, jenže to neudělali, upozornil ve své analýze portál FAEI.cz.

Jestřábi (v bílém) polským Katowicím

Jestřábi oplatili Katowicím porážku

Hokejisté Prostějova odehráli druhé přípravné utkání a opět byly jejím soupeřem polské Katowice. Na rozdíl od úterního duelu v Prostějově tentokrát uspěli Hanáci, kteří vyhráli po samostatných zájezdech.

Egypt - ilustrační foto.

Turisté z Vysočiny cestují rádi. Žádají komfort a ochotně si za něj připlatí

Havlíčkův Brod – Zájem o služby cestovních kanceláří stoupá. Nejoblíbenějšími destinacemi sice nadále zůstávají Bulharsko, Řecko, Tunisko či Chorvatsko ale ve srovnání s milými lety se zvedá poptávka hlavně po cestách do Turecka a Egypta. Rovněž nároky turistů stoupají, žádají luxusnější služby a rádi si za ně připlatí.

Ilustrační foto

Rekreanti si stěžují i na malé hrníčky, mouchy a osamělost

Mezi reklamacemi se objevují i kuriózní stížnosti. Po loňských dovolených si lidé stěžovali i na to, že při snídani měli na čaj jen malé hrníčky nebo že v restauraci létala moucha. Další rekreantka pak byla zklamána tím, že ručník nebyl složen do labutě. Jeden z nespokojených klientů si pak v reklamaci posteskl, že v penzionu byl sám a cítil se osamělý.

Ilustrační foto.

Cestovky mají napilno. Mělničané objevují exotiku

Mělnicko - Šplhat po horách, toulat se starými uličkami měst, nebo si jednoduše lehnout na pláž s oblíbenou knížkou. Tak či onak, s nákupem zájezdů by neměl rozhodně nikdo zaváhat, vzkazují cestovní kanceláře a agentury po celém Mělníku. Češi berou útokem hlavně přímořské státy, spoléhat na last minute nabídky se už nevyplatí.

Cestovatelka a prodejkyně zájezdů Kateřina Peukerová

Blíží se doba dovolených. Pro rodiny s dětmi jsou důležité animační programy

Střední Čechy /ROZHOVOR/ – Mohlo by se zdát, že vyrazit na dovolenou je jen tak. Jednoduché. Pokud jste se ale někam chystali, víte, že to není vůbec jednoduché: vybrat si, kam se vůbec pojede, adekvátně si zabalit věci… A navíc, každý v rodině může mít jinou představu o ideální dovolené. Kam ale lidé míří nejčastěji? Na to jsme se zeptali cestovatelky Kateřiny Peukerové, která zároveň pracuje jako prodejkyně zájezdů.