Kreativ

ŠTÍTEK: zájezd

Koncert anglických hudebníků ledoval zaplněný evangelický kostel.

Angličtí hudebníci rozezněli evangelický kostel v Lysé

Lysá nad Labem - Neuvěřitelných 58 hudebníků z britské chlapecké školy Radley College se vměstnalo na improvizované pódium v zaplněném evangelickém kostele v sobotu odpoledne. Svůj koncert začali řízným Slovanským tancem od Antonína Dvořáka.

Lyžování na horách.

Krkonoše hlásí nárůst úrazů

Trutnovsko - Stejně, jako v jiných pohořích, i v Krkonoších přivedly jarní prázdniny na sjezdové tratě mnoho návštěvníků, ruku v ruce s tím roste oproti minulým týdnům počet úrazů.

Oheň nad Pchjongčchangem hoří, zimní olympijské hry byly zahájeny.

Místo dovolené na olympiádu do Koreje

Pardubicko - Cestovní kanceláře nabízejí zájezdy na olympiádu do Koreje. Kvůli velké vzdálenosti a vysokým cenám o ně však lidé velký zájem neprojevili.

Dubaj

Češi si oblíbili Dubaj. Loni jich tam přijelo na 70 tisíc

Dovolená v Dubaji? Pro Čechy stále oblíbenější turistická destinace. V Loňském roce si ji nenechalo ujít 69 476 z nich, tedy o čtvrtinu více než v roce 2016. A nejpopulárnější ze sedmi států Spojených arabských emirátů nelákal jen je. Celkem do Dubaje v roce 2017 zavítalo rekordních 15,79 miliónů návštěvníků z celého světa.

Ilustrační foto

Jarní prázdniny v Mraveništi začínají

Tachov – Pondělím oficiálně začínají jarní prázdniny pro žáky nejrůznějších škol. Na týden volna je přichystáno hned několik zajímavých akcí a Dům dětí a mládeže v Tachově nezůstává pozadu.

V Kulturním centrum Rakovník se v sobotu 3. února konal sedmý Pivovarský ples na kterém se tančilo až do ranních hodin.

Pivovarský ples v Rakovníku

Na již tradičním plese se tančilo v rytmu skupiny Big Band Bonit. Sál byl téměř plný a ani po půlnoci zábava nekončila. Hudební skupiny se úderem dvanácté hodiny vyměnily a nastoupila skupina Memory Band, která hrála až do konce. Ohlasy lidí na celý ples zněly jednoznačně. Příjemná společnost, skvělá zábava a dobré pivo, co víc si přát.

Český Krumlov - ilustrační snímek.

Knihovna nachystala zájezdy

Cheb - Kdo má chuť poznat nová místa České republiky, ať neváhá. Chebská knihovna totiž letos připravila další výlety po různých českých městech.

Z návštěvy archeologického muzea.

Archeologické muzeum přibližuje zaniklou civilizaci

/CESTOPIS MILANA ČEJKY, DÍL 7./ - V Heraklionu jsme zahlédli také několik mešit, které zde byly vystavěny během mnohaleté osmanské nadvlády. Zajímavým místem je bezpochyby chrám sv. Tita, který byl v 19. století naprosto zničen zemětřesením, ale později došlo k jeho obnově. 

Veletrh fiktivních firem Sokolov

Veletrh firem má ukázat studentům, jak podnikat

Sokolov – Podnikatelské záměry, strategie i kampaně. Příprava studentů na konkurenční prostředí a praktiky v oblasti podnikání, které jsou mnohdy nelehké. To jsou hlavní důvody, proč studenti Střední živnostenské školy v Sokolově pořádají veletrh fiktivních firem. Letos chystají jubilejní, desátý ročník.

Slavnostní představení Rychlých šípů ve Slováckém divadle 5. října

Rychlé šípy mají herci pořád rádi

ROZHOVOR / I přesto, že je komedie Rychlé šípy na repertoáru Slováckého divadla neuvěřitelných sedmnáct let, herci mají inscenaci pořád rádi a rádi ji hrají. „Hraní nás moc baví a rozhodně to není rutina, stále něco vymýšlíme,” říká mluvčí divadla a představitel Dlouhého Bidla Josef Kubáník. 

Špindlerův Mlýn

dTest: Na co si dát pozor, když hledáte ubytování na českých horách

Chystáte-li se zimní dovolenou strávit na českých sjezdovkách, nebudete nejspíše listovat katalogy cestovních kanceláří, abyste si vybrali kompletní zájezd. Pokud si však dovolenou "sestavíte" sami, nechrání vás zákon tak dobře jako v případě zájezdu, který je pojištěný a případné škody řeší jeho poskytovatel. Na co si dávat pozor a jaká jsou vaše práva? 

Na sále Kulturního domu v Malinové tančili nejen hasiči pod taktovkou hudební kapely MK Band.

OBRAZEM: V Malinové se konal 42. Hasičský ples

Malinová - Zatímco v sobotu 20. ledna odpoledne patřil sál Kulturního domu v Malinové zejména dětem, večer se tu konal již 42. Hasičský ples. Ten pořádali dobrovolní hasiči z Krakova, Krakovce a z Malinové.

Ilustrační foto

Zima na krku. A tak míříme za teplem

Boleslavsko /ANKETA/ – V zimě za teplem. Očekávat, že našinec změní ze dne na den svoje dovolenkové priority, by bylo naivní. Egypt, Dominikánská republika, Kanárské ostrovy, ale i Zanzibar, Kuba a Kapverdy. To jsou destinace, o které mají Češi zájem. Prostě teplo a sluníčko jako kompenzace české (ne)zimy. Potvrzují to oslovené cestovní kanceláře v regionu.

Ilustrační foto

Svátky na sněhu či pláži jsou stále oblíbenější

Rakovnicko – Oslavy Vánoc a Nového roku jsou pro většinu lidí neodmyslitelně spjaté s domovem a rodinou. Najdou se však i tací, kteří pohodu v teple domova vymění za dobrodružství a vydávají se o svátcích na cesty. Rozdat dárky nebo odpálit novoroční ohňostroj pak jezdí do hor či k moři do exotických destinací.

Ilustrační foto

Lidé jezdí slavit do hor nebo k moři do exotiky

Příbramsko - Oslavy Vánoc a Nového roku si většinou lidé nedokáží představit jinak než v teple a pohodlí domova. Kromě těch, kteří si bez tepla rodinného krbu nedokáží tyto svátky představit, ovšem existují lidé, kteří naopak volí možnost oslavit jedny z nejhezčích svátků v roce v jiném prostředí. Rozdat si dárky a užít novoroční oslavy a ohňostroj si totiž mohou také například při vycházkách nebo lyžování na horách, nebo na pláži u moře.

Společné focení, v pozadí známé kolo vídeňského Prátru.

Pěvecké sbory zpívaly ve Vídni

Do adventní Vídně se vydaly společně v posledním předvánočním týdnu, ve dnech 19. až 21. prosince, sbor DATIO Střední pedagogické školy a Střední zdravotnické školy svaté Anežky České z Oder a pěvecký sbor Ondrášek ZUŠ v Novém Jičíně.

Ilustrační foto.

Lidé jezdí slavit na hory i do exotiky

Kladensko - Oslavy Vánoc a silvestra jsou pro většinu lidé neodmyslitelně spjaté s domovem. Zatímco jedni si bez tepla rodinného krbu nedokáží tyto svátky představit, jiní naopak volí možnost oslavit jedny z nejhezčích svátků v roce v jiném prostředí. Rozdat dárky, nebo odpálit novoroční ohňostroj, někteří jezdí například na hory nebo také k moři.

Vánoční trhy v Gutenecku  zaujaly i klenečské.

Na Vánoce se naladili v Německu

Klenčí pod Čerchovem – Zájezd na vánoční trhy do bavorského městečka Guteneck, které leží nedaleko našich hranic v okrese Schwandorf, uspořádal v sobotu 9. prosince Výbor pro kulturu a sport městyse Klenčí pod Čerchovem.

Písecký Diacel vyrazil na výlet do Prahy.

Písecký Diacel vyrazil na výlet do Prahy

Písek, Praha - Na sobotu 9. prosince byl naplánován zájezd do Prahy s Diacelem Písek. O letošní byl obrovský zájem – byl prodaný za 3 dny. Za vánoční Prahou se vydalo celkem 50 účastníků, nejen rodičů a dětí.

Ilustrační foto

Studenty z vlašimské akademie uvidíte také v televizi

Vlašim – Jako zájezd studentů na benátském náměstí se v některé z dalších epizod seriálu Ohnivý kuře objeví také studenti Obchodní akademie Vlašim. Ti se do natáčení dostali jako vítězové ve školním sběru víček pro nadaci Dobrý anděl třída.

Ilustrační foto

Inflace byla v listopadu nižší, než se čekalo. Mzdy rostou mnohem rychleji

Meziroční míra inflace klesla ze svého říjnového maxima na 2,6 procent. Je tak nepatrně nižší, než očekával trh, a výrazně nižší v porovnání s aktuálním sedmiprocentním růstem mezd. Index spotřebitelských cen se v listopadu oproti říjnu zvýšil jen o jedno promile. Za růst cen mohou hlavně potraviny a pohonné hmoty, nižší byly naopak ceny zájezdů. 

Příběh Nikol (vlevo dole) zaujal porotu.

Dívka zaujala porotu projektu

Desetiletá Nikol Harabišová ze Základní školy Lubina získala ve čtvrtek 7. prosince ocenění ve 13. ročníku projektu Dětský čin roku. Na Staroměstské radnici si převzala speciální cenu poroty.

Ilustrační foto

Zapomenout! Hronov na Žižkově ukázal jen zlomek toho, co umí

Hronov - Po důležitých výhrách s Nuslemi přišel pro prvoligové volejbalistky Hronova další neméně klíčový zájezd do Prahy. Domácí chtěly rozhodně oplatit svým soupeřkám dvě porážky z hronovské haly a přeskočit je tak ve vyrovnané tabulce. Tomu naopak chtěly hosté zabránit, ale úkol to byl více než těžký.

Ilustrační foto

Češi si letos dopřávali dražší dovolenou. V průměru za ni utratili 16 tisíc

Od loňského srpna se v České republice rapidně zvýšila poptávka po takzvaných first-minute zájezdech k moři. Oproti loňskému roku stoupl počet zájezdů zakoupených v předstihu o více než sedmdesát procent, většina tradičních destinací pro rok 2018 je proto již zcela vyprodána. S předčasným nákupem dovolené je spojen i růst poptávky pro pojištění storna.

Ilustrační foto

Na lyže s cestovkou? Většinu Čechů si rozebrala Itálie s Rakouskem

/INFOGRAFIKA/ Více než polovina Čechů, kteří v zimě vyrazí na hory s cestovní kanceláří, směřuje do Itálie. Hledají zde zejména kvalitní sjezdovky i dobré jídlo. Rakousko skončilo až na druhém místě, přestože je bližší a o více než tisícovku levnější. Ostatní alpské státy pak podle statistiky společnosti Invia už jen paběrkují. 

Trh Striezelmarkt v saské metropoli.

Štóla v Drážďanech, punč ve Vídni. Na trhy za hranice vyráží stále víc lidí

/INFOGRAFIKA/ Na vánoční trhy míří Pražané nejčastěji do Drážďan, Vídně a Budapešti. Nákupy už jim nestačí. Z výletu se stávají poznávací zajezdy. Přestože mají Pražané podle amerického serveru US News Travel nejkrásnější vánoční trhy na světě, s čím dál větší chutí míří obhlížet „konkurenci“ do zahraničí. Nejčastěji se vydávají na jedny z nejbližších, a to do Drážďan. 

Vánoční Vídeň 2017.

Adventní zájezdy do zahraničí jsou v kurzu

Tisíce světel, ozdob, všudypřítomná vůně punče, svařeného vína, pečených kaštanů či jiných pochutin. A většinou také davy lidí. Takto by se v krátkosti dala shrnout atmosféra předvánočních zájezdů na adventní trhy do evropských měst, které lidé vyhledávají stále častěji.