Kreativ

ŠTÍTEK: zájezd

Nákupní hysterie kvůli obavám z koronaviru ovládla především hypermarkety. Vykoupené jsou v nich často především konzervy, těstoviny nebo mouka, na dračku jdou i desinfekční prostředky.

Kvůli koronaviru vzali lidé markety útokem

/FOTO, INFOGRAFIKA/ Panika a strach z koronaviru dorazila i do Pardubického kraje. Regály se začínají vyprazdňovat, lidé vzali útokem především trvanlivé potraviny jako mouky, těstoviny, všemožné konzervy a také mléčné výrobky nebo čističe a dezinfekce.

Muž s rouškou před gotickou katedrálou Narození Panny Marie v Miláně (italsky Duomo di Milano) na snímku z 24. února 2020

Storno bez poplatku. Zákazníci mají nárok kvůli koronaviru rušit zájezdy

Od smlouvy na zájezd do oblasti, kde se objevil nový koronavirus a jsou tam vyhlášena ochranná opatření, lze podle občanského zákoníku odstoupit bez storno poplatků. Platí to v případě, pokud v místě pobytu nebo v jeho bezprostředním okolí nastaly mimořádné okolnosti a pokud mají vliv na čerpání služeb nebo dopravu. ČTK to dnes sdělilo ministerstvo pro místní rozvoj (MMR), které má cestovní ruch na starosti. V případě zakoupených letenek se možnosti pro jejich vrácení řídí podle podmínek dopravce, Lufthansa začala nabízet bezplatnou změnu rezervace na vybraných linkách do do Itálie. Bezplatné storno jízdenek do Itálie nabízejí i České dráhy.

Ilustrační foto.

Sedět doma za pecí a tlouct špačky senioři nemusí

Zájezdy, koncerty, besedy, přednášky či výlety. Právě při nich se dříve narození baví v rámci akcí organizovaných radnicemi nebo jejich součástmi zaměřenými na sociální oblast. Nejaktivněji služby poskytují v obcích s rozšířenou působností - Benešově, Vlašimi a Voticích. Ale senioři 'nezahálejí' ani jinde.

Krumlovský průvodce Oto Šrámek (na snímku s klienty z Japonska).

Čína má stop stav na zájezdy, Český Krumlov to ale příliš nepociťuje

Žádný výpadek v počtu zájezdových autobusů, které míří do Českého Krumlova, se zatím nekoná. Tak by se dal shrnout dopad epidemie koronaviru a zákazu vyjíždění hromadných zájezdů z pevninské Číny, který 28. 1. vyhlásila tamní vláda, v prvním únorovém týdnu. Klidnější ulice připisují ti, co se pohybují v cestovním ruchu, hlavně obvyklému mimosezónnímu útlumu.

Dovolená, rekreace, moře, pláž - ilustrační foto

Letošní sezona byla podle cestovek úspěšná. Zájem Čechů o dovolenou rostl

Cestovní kanceláře považují letošní rok za úspěšný. Zájem Čechů o dovolenou v zahraničí rostl díky dobré ekonomické situaci, nakupovali proto dražší a kvalitnější zájezdy. Navzdory prognózám o zpomalení ekonomiky CK doufají v to, že by rok 2020 pro cestovní byznys mohl být podobný jako letošek. Naznačují to i vzrůstající prodeje zájezdů na příští léto. Vyplývá to z vyjádření zástupců CK. K událostem, které letos odvětví ovlivnily, patřilo zejména odstavení letadel Boeing 737 MAX, fúze cestovních kanceláří Fischer a Exim Tours i krach britské CK Thomas Cook.

Senioři na dovolené ve Španělsku. Ilustrační snímek

Aktivních seniorů přibývá, nejčastěji míří "na pohodu" do Španělska

Když před deseti lety začala španělská vláda s dotovaným projektem určeným pouze turistům - seniorům, spustila lavinu, která se ještě nezastavila. Původně chtěla přilákat do země návštěvníky i mimo sezónu. Pak ale cestovní kanceláře zjistily, že klienti 55+ jsou pro ně zajímavou cílovou skupinou. Nyní se některé cestovky na tuto klientelu vyloženě specializují.

Rozhovor s ředitelem portálu Dovolená.cz Petrem Komárkem

V létě navštíví Itálii, na podzim Dubaj, říká šéf portálu dovolena.cz

Jižní Morava /ROZHOVOR/ – Cestovním trhem v září otřásl krach jedné z nejstarších cestovních kanceláří Thomas Cook. Ředitele portálu dovolena.cz se sídlem v Brně , Petra Komárka, úpadek společnosti zasáhl tři týdny po nástupu do vedení. „Otevřel jsem si krizový manuál po své předchůdkyni. První bod byl, ať se zhluboka nadechnu. Pak jsem situaci začal řešit a dva týdny jsem nedělal nic jiného,“ vzpomíná Komárek v rozhovoru pro Deník Rovnost.

Rozhovor s ředitelem portálu Dovolená.cz Petrem Komárkem

Lidé cestují více než dřív. Na podzim láká i Kuba, říká šéf portálu Dovolená.cz

Cestovním trhem v září otřásl krach jedné z nejstarších cestovních kanceláří Thomas Cook. Ředitele portálu dovolena.cz Petra Komárka úpadek společnosti zasáhl tři týdny po nástupu do vedení. „Otevřel jsem si krizový manuál po své předchůdkyni. První bod byl, ať se zhluboka nadechnu. Pak jsem situaci začal řešit a dva týdny jsem nedělal nic jiného,“ vzpomíná v rozhovoru pro Deník Rovnost.

Cestovní kancelář Neckermann. Ilustrační snímek

Cestovní kancelář Neckermann ukončí svou činnost. Zájezdy zajistí Marco Polo

Cestovní kancelář Neckermann nenašla nového investora a do konce letošního roku proto ukončí svou činnost. Podnik ještě jedná o případném prodeji částí firmy. Zájezdy, které měla kancelář naplánované pro příští rok, zajistí společnost Marco Polo International, uvedl dnes mluvčí CK Neckermann Jan Šrámek. CK má podle něj pro příští rok aktuálně prodáno přes 400 zájezdů pro přibližně 1500 klientů.

Ilustrační snímek

Krach cestovky Thomas Cook: Německá pobočka ukončí svou činnost

Německá pobočka zkrachovalé britské cestovní kanceláře Thomas Cook příští týden ukončí svou činnost. Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na členku týmu insolvenčních správců Julii Kappelovou-Gnirsovou. Českou cestovní kancelář Neckermann, která je pobočkou Thomas Cook, to neovlivní, reagoval na dotaz ČTK šéf marketingu CK Jan Šrámek. CK Neckermann podle něj individuálně řeší odjezdy klientů na zájezdy do konce roku. Další kroky budou podle něj záviset i na jednáních s několika potenciálními investory.

Cestovní kancelář Thomas Cook na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem

Krach cestovky Thomas Cook: Německá pobočka ruší všechny zájezdy na příští rok

Šance na přežití německé dceřiné společnosti zkrachovalé britské cestovní kanceláře Thomas Cook se snížily. Společnost dnes oznámila, že ruší veškeré zájezdy s datem odjezdu od 1. ledna 2020, i když jsou částečně nebo úplně zaplacené. Doposud byly zrušeny pouze zájezdy s odjezdem do konce letošního roku. Firma to uvedla v dnešním sdělení.

Žamberská Viola zpívala ve španělské Barceloně

Žamberská Viola zpívala ve španělské Barceloně

V úterý 15. října 2019 se vydalo 30 zpěváků dětského pěveckého sboru Viola ze Základní školy 28. října 581 v Žambnerku na dalekou cestu do Barcelony, aby se od 17. do 20.10. zúčastnili sborového festivalu Cantate Catalunya 2019.

Halloweenská stezka odvahy v Zájezdě se opět vydařila.

Halloweenská stezka odvahy v Zájezdě se opět vydařila

První listopadový pátek v Zájezdě u České Skalice panovala strašidelná nálada. SK Ruchadlo Zájezd, SDH Zájezd a Hospůdka Ruchadlo Zájezd připravily pro děti Halloweenskou stezku odvahy. Ta se nesla v duchu strašidel a pohádek. Na deseti stanovištích, která se nacházela na téměř tříkilometrové trase, čekala na děti spousta soutěží a zábavy.

Evropský den jazyků na základní škole v Obecnici.

Evropský den jazyků na základní škole v Obecnici

V Masarykově základní škole v Obecnici se koncem září uskutečnil projektový den jazyků. Prostory ke konání tohoto dne poskytla místní fara. Jednalo se o projektový den jazyků na základě Evropského dne jazyků, který se slaví každoročně 26. září na základě prohlášení Rady Evropy ve Štrasburku z 6. prosince 2001.

Studenti z Přímky vyrazili do Paříže. Foto: archiv školy

Opravdu magická Paříž

Už jen název musí člověka okouzlit. A co teprve samotný zájezd. Studentky třetího ročníku – Karla Hrúzová a Natálie Wyczawská pod dohledem učitelky Taťány Hanzalové a ve spolupráci s cestovní kanceláří ABC Tours připravily pro studenty naší školy, znojemské Přímky, poznávací zájezd do Francie. Obrovským lákadlem byly nejen památky, a také den strávený v Disneylandu.  

Vánoční trhy. Ilustrační foto.

Drysičtí plánují zájezd na vánoční trhy do Budapešti. Přihlašování je otevřené

Drysice – Adventní atmosféru načerpají na nejvyhlášenějších vánočních trzích v Budapešti obyvatelé Drysic. Sedmého prosince obec pořádá zájezd za 400 korun na vánoční trhy s tradičními maďarskými výrobky i s místními pochoutkami. Odjezd z Drysic je plánovaný v osm hodin ráno a předpokládaná doba návratu je v jedenáct hodin večer.

Fotbalisté z Pňovic navštívili olomouckou Sigmu

Zájezd pňovických benjamínků na Andrův stadion

Fotbaloví benjamínci sokola Pňovice dostali za celosezónní přístup jak tréninkům tak k fotbalovým zápasům od svých trenérů Filipa Kleina a Viktorky Navrátilové krásný dárek - zájezd do Olomouce.

Poznávací zájezd do Třeboně.

Poznávací zájezd klubu důchodců Slaměnka do Třeboně

S finančním přispěním Karlovarského kraje uskutečnil klub důchodců Slaměnka ve dnech 2. a 3.10.2019 poznávací zájezd do Třeboně a blízkého okolí, s konečným cílem seznámit se s rybníkářským dědictvím na Třeboňsku.

O budoucnosti české cestovní kanceláře Neckermann (na snímku z 25. září 2019 je prodejní místo v Praze), pobočce zkrachovalé britské CK Thomas Cook, se v současnosti vyjednává

CK Neckermann začala vyplácet zrušené zájezdy. Zatím vydala půl milionu korun

Cestovní kancelář Neckermann, tuzemská pobočka zkrachovalé britské skupiny Thomas Cook, začala od středy svým klientům vyplácet platby za zrušené zájezdy. Dosud vyplatila zhruba půl milionu Kč, stejnou částku by kancelář měla vyplatit i v pátek. Ve výplatách pak bude pokračovat v dalších dnech. Informace České televize potvrdil ČTK mluvčí společnosti Jan Šrámek. Kancelář bude prodané zájezdy do konce října řešit individuálně podle situace v dané oblasti, plošně už je rušit nebude.

Tým Sokol Hostouň U13 navštívil utkání Salzburg - Vídeň, bonus za výhru v KÁBA CUPu 2019

Skvělá odměna za Kába Cup. Hostouňáci si užili Salzburg

/FOTOGALERIE/ Za vítězství ve velkém krajském turnaji Kába Cup dostali fotbaloví žáci Sokol Hostouň U13 od organizátorů v čele s bývalým borcem Sparty Jiřím Kabylem parádní odměnu – zájezd na zápas rakouské ligy mezi Red Bull Salzburg a Austrií Vídeň.

Tým Sokol Hostouň U13 navštívil utkání Salzburg - Vídeň, bonus za výhru v KÁBA CUPu 2019

Skvělá odměna za Kába Cup. Hostouňáci si užili Salzburg

/FOTOGALERIE/ Za vítězství ve velkém krajském turnaji Kába Cup dostali fotbaloví žáci Sokol Hostouň U13 od organizátorů v čele s bývalým borcem Sparty Jiřím Kabylem parádní odměnu – zájezd na zápas rakouské ligy mezi Red Bull Salzburg a Austrií Vídeň.

Tým Sokol Hostouň U13 navštívil utkání Salzburg - Vídeň, bonus za výhru v KÁBA CUPu 2019

Skvělá odměna za Kába Cup. Hostouňáci si užili Salzburg

/FOTOGALERIE/ Za vítězství ve velkém krajském turnaji Kába Cup dostali fotbaloví žáci Sokol Hostouň U13 od organizátorů v čele s bývalým borcem Sparty Jiřím Kabylem parádní odměnu – zájezd na zápas rakouské ligy mezi Red Bull Salzburg a Austrií Vídeň.

Tým Sokol Hostouň U13 navštívil utkání Salzburg - Vídeň, bonus za výhru v KÁBA CUPu 2019

Skvělá odměna za Kába Cup. Hostouňáci si užili Salzburg

/FOTOGALERIE/ Za vítězství ve velkém krajském turnaji Kába Cup dostali fotbaloví žáci Sokol Hostouň U13 od organizátorů v čele s bývalým borcem Sparty Jiřím Kabylem parádní odměnu – zájezd na zápas rakouské ligy mezi Red Bull Salzburg a Austrií Vídeň.

Tým Sokol Hostouň U13 navštívil utkání Salzburg - Vídeň, bonus za výhru v KÁBA CUPu 2019

Skvělá odměna za Kába Cup. Hostouňáci si užili Salzburg

/FOTOGALERIE/ Za vítězství ve velkém krajském turnaji Kába Cup dostali fotbaloví žáci Sokol Hostouň U13 od organizátorů v čele s bývalým borcem Sparty Jiřím Kabylem parádní odměnu – zájezd na zápas rakouské ligy mezi Red Bull Salzburg a Austrií Vídeň.

Tým Sokol Hostouň U13 navštívil utkání Salzburg - Vídeň, bonus za výhru v KÁBA CUPu 2019

Skvělá odměna za Kába Cup. Hostouňáci si užili Salzburg

/FOTOGALERIE/ Za vítězství ve velkém krajském turnaji Kába Cup dostali fotbaloví žáci Sokol Hostouň U13 od organizátorů v čele s bývalým borcem Sparty Jiřím Kabylem parádní odměnu – zájezd na zápas rakouské ligy mezi Red Bull Salzburg a Austrií Vídeň.

Tým Sokol Hostouň U13 navštívil utkání Salzburg - Vídeň, bonus za výhru v KÁBA CUPu 2019

Skvělá odměna za Kába Cup. Hostouňáci si užili Salzburg

/FOTOGALERIE/ Za vítězství ve velkém krajském turnaji Kába Cup dostali fotbaloví žáci Sokol Hostouň U13 od organizátorů v čele s bývalým borcem Sparty Jiřím Kabylem parádní odměnu – zájezd na zápas rakouské ligy mezi Red Bull Salzburg a Austrií Vídeň.

Tým Sokol Hostouň U13 navštívil utkání Salzburg - Vídeň, bonus za výhru v KÁBA CUPu 2019

Skvělá odměna za Kába Cup. Hostouňáci si užili Salzburg

/FOTOGALERIE/ Za vítězství ve velkém krajském turnaji Kába Cup dostali fotbaloví žáci Sokol Hostouň U13 od organizátorů v čele s bývalým borcem Sparty Jiřím Kabylem parádní odměnu – zájezd na zápas rakouské ligy mezi Red Bull Salzburg a Austrií Vídeň.

Tým Sokol Hostouň U13 navštívil utkání Salzburg - Vídeň, bonus za výhru v KÁBA CUPu 2019

Skvělá odměna za Kába Cup. Hostouňáci si užili Salzburg

/FOTOGALERIE/ Za vítězství ve velkém krajském turnaji Kába Cup dostali fotbaloví žáci Sokol Hostouň U13 od organizátorů v čele s bývalým borcem Sparty Jiřím Kabylem parádní odměnu – zájezd na zápas rakouské ligy mezi Red Bull Salzburg a Austrií Vídeň.

Tým Sokol Hostouň U13 navštívil utkání Salzburg - Vídeň, bonus za výhru v KÁBA CUPu 2019

Skvělá odměna za Kába Cup. Hostouňáci si užili Salzburg

/FOTOGALERIE/ Za vítězství ve velkém krajském turnaji Kába Cup dostali fotbaloví žáci Sokol Hostouň U13 od organizátorů v čele s bývalým borcem Sparty Jiřím Kabylem parádní odměnu – zájezd na zápas rakouské ligy mezi Red Bull Salzburg a Austrií Vídeň.

V sobotu 14. září pořádali hasiči  Horní Těšice zájezd na přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně  a na Dolní Moravu.

Hornotěšičtí vyrazili do Jeseníků

Sláva nazdar výletu, nezmokli jsme už jsme tu, jsme si mohli zazpívat všichni, kdož jsme se zájezdu zúčastnili. V sobotu 14. září pořádali hasiči  Horní Těšice zájezd na přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně  a na Dolní Moravu.

Eva Leinweberová

Účastníci zájezdu: u dcery Evy Leinweberové je film tabu, za vše mohou tanga

Její tvář jste viděli v řadě filmů, jako například Vratné lahve, Ženy v pokušení, Muži v naději, Něžné vlny, i v seriálech Strážmistr Topinka, Dáma a Král, Trpaslík, Vzteklina a další. Když se řekne Jituš z Účastníků zájezdu, je navíc každému jasné, kdo to je – možná ne podle jména, ale tvář se nezapomíná. Herečka Eva Leinweberová (46), která poskytla rozhovor magazínu TV Mini, právě natáčí další snímek.

Prodejní místo české cestovní kanceláře Neckermann v Praze

České turisty vyhodili na Mallorce z hotelu. Budoucnost Neckermanna je nejasná

Zatím dva zájezdy české pobočky cestovní kanceláře Neckermann skončily předčasně. Ostatní klienti firmy pokračují v dovolené podle plánu, část z nich však musela pobyt zaplatit ze svého. Společnost jim náklady slíbila vrátit. CK nyní jedná o osudu říjnových zájezdů, prodané dovolené pro asi 350 zákazníků do konce září už zrušila. ČTK to řekl mluvčí společnosti Jan Šrámek. 

Cestovní kancelář Thomas Cook na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem

Thomas Cook: Německá divize podala návrh na insolvenci, týká se i Neckermanna

Německá součást britské cestovní kanceláře Thomas Cook dnes podala návrh na insolvenční řízení. Chce tak oddělit své značky a aktivity od zkrachovalé mateřské společnosti. Stejný postup se rozhodla zvolit i rakouská divize britské firmy a polská Neckermann Polska. O budoucnosti české cestovní kanceláře Neckermann, která je rovněž pobočkou britského podniku, se v současnosti vyjednává. Zatím česká společnost zrušila zájezdy pro 350 klientů.

Účastníci zájezdu do Švýcarska ocenili podporu města.

Účastníci zájezdu do Švýcarska ocenili podporu města

Na pondělí 23. září připravili účastníci autobusového zájezdu do švýcarského Bätterkindenu z řad žáků VII. a VIII. třídy prezentaci svých zážitků. Poslechnout si je přišli rodinní příslušníci, vedení školy a paní učitelky. Zájezd se již řadu let uskutečňuje díky finanční podpoře města Mirovice. Partnerství obou měst trvá od roku 1992.