Kreativ

ŠTÍTEK: základní kámen

Slavnostní poklepání základního kamene.

Archeopark v Chotěbuzi bude mít novou dominantu

Základní kámen stavby nové vstupní budovy Archeoparku v Chotěbuzi-Podoboře ve středu slavnostně poklepali zástupce Muzea Těšínska, které Archeopark spravuje, kraje a stavební firmy.

Slavnostní poklepání základního kamene.

Archeopark v Chotěbuzi bude mít novou dominantu

Základní kámen stavby nové vstupní budovy Archeoparku v Chotěbuzi-Podoboře ve středu slavnostně poklepali zástupce Muzea Těšínska, které Archeopark spravuje, kraje a stavební firmy.

Slavnostní poklepání základního kamene.

Archeopark v Chotěbuzi bude mít novou dominantu

Základní kámen stavby nové vstupní budovy Archeoparku v Chotěbuzi-Podoboře ve středu slavnostně poklepali zástupce Muzea Těšínska, které Archeopark spravuje, kraje a stavební firmy.

Česko zpívá koledy - ilustrační fotografie.

Díky akci Česko zpívá koledy si vyzkouší spolupráci

Hvězdlice – Někteří členové Občanského sdružení Slovan jsou zaměstnanci hvězdlického Domova Hvězda. To byl zřejmě hlavní impuls, proč se připojit k celorepublikovému adventnímu setkání Česko zpívá koledy, které v regionu organizuje redakce Vyškovského deníku Rovnost.

Základní stavební kámen nového pavilonu exotických ptáků v pražské zoo - Rákosova pavilonu.

Zoologická zahrada Praha začíná budovat Rákosův pavilon

Troja /VIZUALIZACE/ - V pražské zoo byl slavnostně odhalen základní kámen nového pavilonu exotických ptáků. Ten ponese název po mecenáši a významném chovateli ptactva, Stanislavu Rákosovi, jehož štědrý dar pražské zoo umožnil, aby se mohlo začít se stavbou.

Jaroslav Hlavnička v kanceláři starosty Benešova.

V Benešově budou opět jednat o privatizaci městských bytů

Benešov - Privatizace městských bytů byla v minulém volebním období jedinou záležitostí, která proti sobě postavila členy jednotné koalice. Že výbušné téma prodeje obecního majetku není mrtvé, potvrdil nyní starosta Benešova Jaroslav Hlavnička.

Vojtěch Král

Vojtěch Král: Baví mě zvyšovat si laťku

Opava /ROZHOVOR/ – Když v šedesátých letech v New Yorku jistý doručovatel pošty jménem Demetrius začal značit různé plochy podpisem TAKI 183, nevědomky položil základní kámen novodobému graffiti.

Jaroslav Hlavnička v kanceláři starosty Benešova.

V Benešově budou opět jednat o privatizaci městských bytů

Benešov – Privatizace městských bytů byla v minulém volebním období jedinou záležitostí, která proti sobě postavila členy jednotné koalice. Že výbušné téma prodeje obecního majetku není mrtvé, potvrdil nyní starosta Benešova Jaroslav Hlavnička.

Prohlédnout si pasivní dům můžete dnes a zítra ve Zvoli nad Pernštejnem. Je to příležitost, jak si neformálně popovídat s majitelem domu, který stavbu realizuje svépomocí.

Ve Zvoli se dozvíte, jak se staví pasivní dům

Zvole nad Pernštejnem – V České republice už stojí více než tisíc domů v pasivním standardu. Do osmdesátky z nich může od pátku do neděle nahlédnout široká veřejnost. Koná se totiž 11. ročník mezinárodních Dní otevřených pasivních domů. Jeden rozestavěný stojí ve Zvoli nad Pernštejnem.

Konstrukce, která se objevila u parkoviště v Areálu skokanských můstků Jiřího Rašky na Horečkách ve Frenštátě pod Radhoštěm ponese orientační tabuli.

Návštěvníci Horeček budou mít jasno hned u vstupu

Frenštát pod Radhoštěm - Aktivita Frenštátu pod Radhoštěm a Trojanovic v části Horečky neklesá, spíše naopak, a tak se Frenštátští rozhodli usnadnit návštěvníkům Horeček orientaci v tomto areálu.

Pokládání základního kamene Vodního domu.

Stavbu Vodního domu zahájil přípitek vodou

Hulice – Položením základního kamene Vodního domu, který má vyrůst u přehrady Švihov na Želivce, v úterý oficiálně zahájili jeho výstavbu zástupci společnosti firmy Veolia, Povodí Vltavy a ČSOP Vlašim. Po poklepání na základní kámen si organizátoři stavby s investory stylově připili vodou z Želivky. Poté si prohlédli soutěžní architektonické návrhy Vodního domu.

Firma GROZ-BECKERT CZECH sídlí v Českých Budějovicích v ulici U Sirkárny.

Groz-Beckert nabídne práci dalším lidem

České Budějovice – Groz-Beckert je dnes důležitým dodavatelem a partnerem pro celosvětový textilní a automobilový průmysl. Měli jsme příležitost promluvit s novým vedením Groz-Beckert Czech 
o novém vývoji společnosti 
v České republice.

Místní Romové dokončovali 6. října ve východoslovenské obci Breznica stavbu domů svépomocí. Výstavba je součástí pilotního projektu slovenské vlády na zlepšení životních podmínek romské menšiny.

Pilotní projekt u sousedů: Romové na Slovensku si sami postavili byty

Breznica (Slovensko) - V jednom pokoji novostavby v malé obci Breznica na východním Slovensku žena maluje stěnu, ve vedlejším bytě zase muži kladou plovoucí podlahu. Nejde o profesionály z oboru, ale o obyvatele místní romské osady, kteří postavili svépomocí budovu se třemi byty. Materiál na nové bydlení zaplatil stát. Stavební práce po asi půl roce od položení základního kamene spějí k závěru, dům čeká kolaudace a nové nájemníky stěhování.

Valašskomeziříčští zastupitelé se ve čtvrtek zabývali také studií možné podoby obřadní síně. Prezentaci vítězného návrhu představila předsedkyně poroty Milena Vitoulová.

Architektonická soutěž má vítěze

Valašské Meziříčí – Je konečně rozhodnuto. Odbornou porotu nejvíce zaujala studie brněnských architektů Lukáše Pecky a Ivany Smětákové. Už tak nic nebrání tomu, aby obyvatelům Valašského Meziříčí začala snad v dohledné době v areálu městského hřbitova sloužit nová smuteční obřadní síň.

První konstrukce chystaného nadjezdu

Nadjezd v Poděbradech: stojí první konstrukce

Poděbrady - Jeden z nejočekávanějších projektů budovaný v lázeňském městě Poděbrady na Nymbursku má po přípravných akcích a usazování prvních pilotů do země první jasný a viditelný výsledek. Nad kolejištěm mezi nádražím a Kouteckou ulicí vyrostla kovová brána složená 
z mohutných kusů traverz.

Ilustrační foto

Házenkářky v premiéře smetly Most

Plzeň – První zápas v nové prvoligové sezoně vyšel házenkářkám HC Plzeň na jedničku. Západočešky v domácí hale rozstřílely Most B 25:13.

Slavnostní zasazení pamětní listiny do základů stavby haly distribučního centra společnosti Amazon.

Amazon staví halu za tři a půl miliardy korun

Dobrovíz - Společnost Amazon začala s výstavbou distribučního centra v průmyslové zóně u obce Dobrovíz. Na projektu se společnost s obcí dohodla již před rokem a minulý týden položila základní kámen pro stavbu, která potrvá devět měsíců, přičemž zahájení provozu je plánováno na září roku 2015.

Ilustrační foto

Nová školka se má otevřít v březnu

Zdice – V Zahradní ulici ve Zdicích se už několik týdnů staví nová mateřská škola. Její výstavba začala slavnostním poklepáním na základní kámen v měsíci červenci za účasti premiéra České republika Bohuslava Sobotky.

Kozlovice (v pruhovaném) proti Hranicím

Kozlovice dostaly od Hranic lekci z produktivity

Kozlovice – Derby jak se patří. Nedělní odpoledne patřilo v Kozlovicích diviznímu fotbalu. Na hřiště nováčka soutěže dorazil regionální rival z Hranic. V pohledném a bojovném utkání padly tři branky, všechny však do domácí branky.

Aneta Slavíková

Dobrý den, Vysočino

Ve středu byla veřejnosti neoficiálně představena nová tenisová hala v Humpolci.

ROZMAŘILOU DÁMU Z VYŠŠÍCH VRSTEV ztvární v nové inscenaci Městského divadla Kladno Vražda na Nilu herečka Zdena Hadrbolcová.

Sezona začne v kladenském divadle vraždou

Kladno – Na palubě výletního parníku se ocitnou diváci, kteří se v sobotu 13. září v 19.30 hodin vydají na první premiéru nové sezony Městského divadla Kladno do hlediště Divadla Lampion. Děj hry Vražda na Nilu je vtáhne do detektivního pátrání podle adaptace slavné knihy Agathy Christie Smrt na Nilu (Death on Nile) z roku 1946.