Kreativ

ŠTÍTEK: závislost

Kraj se bude účastnit programu Evropské komise Horizont 2020. Ilustrační foto.

Kraj podpořil rozvoj bioekonomiky

Ústecký kraj – Auta, která jezdí na cukr, měsíční balení léků nahrazené jednou superpilulkou. Výzkumné programy, jež nabízejí šance mladým vědcům nacházet nové inovace, by se mohly brzy promítnout i do Ústeckého kraje, který by měl na jednom z nich začít spolupracovat.

LUDĚK ŠELLER  zvítězil v nedělním závodě klasickou technikou na Šumavském skimaratonu.

Chodovští lyžaři zazářili na Šumavském skimaratonu

Kvilda – Během posledního únorového víkendu se to na Šumavě hemžilo běžkaři. Konal se zde totiž druhý největší lyžařský maraton v České republice. Ten si nenechala ujít ani početná skupina borců z Chodska.

DO SBÍRKY OBLEČENÍ ve prospěch obecně prospěšné společnosti MOMENT ČR se hokejisté Vítkovic už zapojili. Přidáte se v neděli před posledním utkáním základní části extraligy proti Liberci i vy?

Přijďte na Vítkovice a pomozte dobré věci. Hokejisti už šatník „pročistili“

Chystáte se v neděli do Ostravar Arény na poslední utkání základní části hokejové extraligy mezi Vítkovicemi a Libercem, které začne v 16.20 hodin? A rozhodli jste se udělat jarní pořádek ve svých šatnících a vyřadit oblečení, které ještě není na „vyhazov“, ale už ho nebudete nosit? Pokud ano, můžete pomoci dobré věci.

Jordi Sánchez

Katalánci ve slepé uličce: Puigdemont navrhl na premiéra uvězněného Sáncheze

Uprchlý katalánský expremiér Carles Puigdemont, který stále pobývá v Belgii, navrhl ve čtvrtek místo sebe na post šéfa katalánské vlády Jordiho Sáncheze. Separatistický aktivista Sánchez je ale od loňského října ve vazbě. Katalánský parlament také dnes odmítl návrh, který by znovu potvrdil říjnovou deklaraci nezávislosti. Separatisté tak nakonec schválil pouze rezoluci, která potvrzuje legitimitu kandidatury Puigdemonta. Informovala o tom agentura Reuters.

Ilustrační foto

Poznejte Vietnam, zemi dětí

Karlovy Vary – Krajská knihovna Karlovy Vary zve na večer plný vyprávění i hraní o zemi kónických klobouků, peněz, smlouvání, kýče, imitace a rýže, který se koná v sále knihovny ve Dvorech ve čtvrtek 1. března od 17:00 hodin.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Jane Walker

Udělat něco pro ženy už napadlo kde koho, ale když s tím přichází největší světový výrobce lihovin, nelze to přehlédnout. Navíc, když kvůli tomu mění logo a místo Jeníka chodce kráčí na láhvi luxusní skotské míchané whisky sličná Jane.

V uplynulých dnech byli u 15. ženijního pluku v Bechyni zaškoleni noví strojníci Odminovacího kompletu Božena 5. Zkušenosti jim předávali ženisté nasazení při odminování v Jordánsku.

OBRAZEM: Armáda trénovala v Bechyni odminování

Bechyně - V uplynulých dnech byli u 15. ženijního pluku v Bechyni zaškoleni noví strojníci Odminovacího kompletu Božena 5. Zkušenosti jim předávali ženisté nasazení při odminování v Jordánsku.

Utoya, rekonstrukce události na norském ostrově roku 2011, kde extremista Breivik zastřelil 69 teenagerů na letním táboře sociálních demokratů.

Berlinale končí. Kdo uloví medvěda?

Teroristé, uprchlíci, retro, portréty známých osobností i rodinné vztahy. A jeden psí animák. To je v kostce letošní hlavní soutěž na Berlinale, jejíž vítěze vyhlásí vedení festivalu už dnes večer.  

Přednáška na téma Tabák a jeho vliv na zdraví v Nemocnici Pelhřimov.

V nemocnici se bavili o škodlivosti tabáku

Pelhřimov - V úterý zamířili do areálu Nemocnice Pelhřimov lidé závislí na tabáku nebo ti, kteří se o této problematice chtěli dozvědět víc. V salonku tamní jídelny totiž odstartovala přednáška na téma Tabák a jeho vliv na zdraví, kterou pelhřimovská nemocnice uspořádala ve spolupráci se Společností pro léčbu závislosti na tabáku.

Někdejší katalánská poslankyně Anna Gabrielová

Katalánská exposlankyně Gabrielová uprchla do Švýcarska. Hrozí jí zatykač

Bývalá poslankyně katalánského parlamentu Anna Gabrielová odmítá vypovídat před madridským soudem, který ji vyšetřuje kvůli snahám o nezávislost Katalánska. Dvaačtyřicetiletá představitelka separatistické strany CUP, jež momentálně pobývá ve Švýcarsku, se tak stala šestým katalánským politikem, který je na útěku před španělskou justicí. 

Ilustrační foto

Služby, které neplatí pojišťovny, chce desítkami milionů podpořit kraj

Střední Čechy – Příspěvek na fungování dětských center, úhrada části nákladů na provoz záchytných stanic, ale i AT poraden, jež pomáhají bojovat se závislostmi, peníze na sociální služby – či třeba financování nezbytných informačních systémů. To jsou jen příklady využití 33,8 milionu korun, které chce kraj poslat na financování zdravotnických služeb, jež se jeví jako potřebné, ale z veřejného zdravotního pojištění na ně pojišťovny nepřispívají.

Na juniorskou obdobu klání Toughest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežije, přijely do Žďáru hasičské sbory z celého regionu. Své síly měřily děti na trati, kde jednotlivé úkoly simulovaly skutečný zásah.

VIDEO: Mladí hasiči měřili své síly, čekala je náročná trať

Žďár nad Sázavou – Více než stovka malých dobrovolných hasičů se v sobotu sjela do Žďáru nad Sázavou. V tělocvičně tamní Základní školy Švermova od rána měřili své síly v prvním ročníku juniorské obdoby soutěže Toughest Firefighter Alive (TFA) – Nejtvrdší hasič přežije.

Stanislav Šulc.

Pohledem Stanislava Šulce: Víc zbraní

Střílení ve školách je staré jako Amerika sama. Dokonce starší. Historicky první incident podobný středeční tragédii se totiž odehrál 26. července 1764, tedy ještě před vyhlášením nezávislosti na Britském království. Od té doby se jich jen na americké půdě odehrály stovky. 

Demonstrace v centru Atén

Moudřejší ustoupí? Makedonie slíbila, že kvůli sporu s Řeckem změní název

Makedonie a Řecko významně pokročily ve vyjednávání o vyřešení dlouholetého sporu o název balkánské republiky. Makedonský premiér Zoraz Zaev totiž oznámil, že jeho země je ochotná přidat ke svému názvu zeměpisný přívlastek. Země by se tak nově mohla jmenovat Severní nebo Horní Makodonie, napsala agentura AP.

Ilustrační foto

Děti pijí alkohol už od dvanácti. Pomoci má kampaň Zůstaň nad vlivem

Tvrdým alkoholem si připíjejí pravidelně, nezřídka si dají i cigaretu či marihuanu. S pitím se naprostá většina dětí z Brna a jižní Moravy setkala už na základní škole, řadu z nich tato záliba dostala do nemocnice. Varovat mladé před drogami chce nová kampaň Zůstaň nad vlivem.

Ilustrační foto

Děti pijí už od dvanácti. Pomoci má kampaň Zůstaň nad vlivem

Brno – Tvrdým alkoholem si připíjejí pravidelně, nezřídka si dají i cigaretu či marihuanu. S pitím se naprostá většina dětí z Brna a jižní Moravy setkala už na základní škole, řadu z nich tato záliba dostala do nemocnice. Varovat mladé před drogami chce nová kampaň Zůstaň nad vlivem.

Rekonstrukce dvojnásobné vraždy v Trutnově

Na protidrogovou politiku chybí 100 milionů, oznámil Babiš

Na zajištění protidrogové politiky v Česku chybí pro letošek v rozpočtu zhruba 101 milionů korun. Ministerstvo práce prověří, zda by se peníze na odborníky či centra prevence závislosti na hazardu nedaly získat z nevyčerpaných financí z fondů z EU. Po jednání vládní rady pro koordinaci protidrogové politiky to oznámil premiér v demisi Andrej Babiš (ANO). 

Ke kampani "Suchej únor" se přidal i Krumlovák Ivan Studený.

Alkohol si neodříká. V únoru ale „suší“

Jižní Čechy – Má rád pivo a kvalitní rum. Vždy v nejkratším měsíci roku ale Krumlovák Ivan Studený zapíjí i vepřo knedlo vodou. Patří totiž do početné party sušičů. Tedy lidí, kteří se zapojují do celostátní kampaně Suchej únor.

z konference o sociálních sítích

Nejtemnější hlubiny sociálních sítí: hledání manželky či nové choroby

  Třicetiletý Nigerijec Chidimma Amedu požádal loni den před Silvestrem na Facebooku všechny ženy, které se chtějí stát jeho manželkou, aby mu okamžitě napsaly. „Mám už na to věk, jsem připraven a nehodlám plýtvat časem… Pošlete mi své přihlášky. Nejkvalifikovanější z vás si vezmu za ženu 6. ledna 2018. Přihlášky můžete posílat do půlnoci 31. 12. 2017,“ napsal do svého statusu a dodal, že jde o skutečně vážný návrh.  

Andrej Babiš.

Babiš: Protidrogová agenda pod ministerstvem zdravotnictví nebude

Protidrogová agenda se nebude přesouvat z Úřadu vlády na ministerstvo zdravotnictví. Dohodli se na tom dnes premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) a národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil. Možný přesun protidrogové politiky kritizovaly v posledních dnech opoziční strany, podle kterých by to mohlo boj proti drogám oslabit.

Létající Čestmír....

Kočka není pes: druhá série TV poradny vstupuje hlouběji do života rodin

Řada z nás si pořídí zvířecího miláčka jako přítele, pro potěšení, na mazlení nebo jen tak. A ejhle, náš život se změní. Občas máme načůráno v posteli, sousedi si stěžují, že když odejdeme do práce, náš pes proštěká celé dopoledne, milovaný kocour nám likviduje nábytek… Co s tím? Naši odborníci vám poradí.

Praha 10 nechala přeložit část svého webu do znakového jazyka.

Přelomový krok: Praha 10 si nechala část svého webu přeložit do znakového jazyka

Městská část Praha 10 se jako jeden z prvních úřadů v republice rozhodla, že přeloží část svého webu do znakového jazyka.  Jedná se o informace typu jak vyřídit nové doklady, či zažádat o obecní byt. Zároveň je přeložena i část sociálního portálu, který městská část provozuje a kde se řeší témata jako násilí, problémy s dětmi či nemocnými rodiči.

Ilustrační foto

Uzavírky a omezení. Nutné opravy potrápí řidiče i chodce

Nové Město nad Metují - V letošním roce čeká Nové Město nad Metují nebývalé množství rekonstrukcí silnic a chodníků. Ty do budoucna přinesou vyšší komfort jízdy a chůze po tamních komunikacích, současně však bude řidiče i chodce trápit několik uzavírek.

Ilustrační foto

Kapitalistické počítačové hry poškozují mozky mládeže, varovala KLDR

Oficiální list severokorejské vlády Rodong Sinmun v pondělí varoval před nebezpečím závislosti na počítačových hrách. Nebezpečí pro mysl mladých lidí přitom podle něj představují zejména ty z nich, které se odehrávají v kapitalistickém světě. Informovala o tom jihokorejská agentura Jonhap.

Ilustrační foto.

Dálnice kolem Prahy čekají omezení kvůli stavbám

Střední Čechy – Na dálnicích kolem Prahy se bude stavět, a to na spojnicích metropole a středních Čech prakticky všemi směry: větší akce a opravy se chystají především na dálnicích D5, D8 či D11, ale také na D0 – na Pražském okruhu.