Kreativ

ŠTÍTEK: závislost

Restaurace Alcron hotelu Radisson SAS Alcron v Praze.

Dvě pražské restaurace obhájily michelinskou hvězdu. Alcron o ni přišel

Michelinskou hvězdu pro rok 2018 obhájily pražské restaurace La Degustation Boheme Burgeoise a Field, o prestižní ocenění naopak po šesti letech přišel restaurační podnik Alcron. V tiskové zprávě o tom informovala PR agentura Weber Shandwick. Podle ní to uvádí aktuální vydání gastronomického průvodce Michelin, které bylo slavnostně představeno v Budapešti.

Restaurace Alcron hotelu Radisson SAS Alcron v Praze.

Dvě pražské restaurace obhájily michelinskou hvězdu. Alcron o ni přišel

Michelinskou hvězdu pro rok 2018 obhájily pražské restaurace La Degustation Boheme Burgeoise a Field, o prestižní ocenění naopak po šesti letech přišel restaurační podnik Alcron. V tiskové zprávě o tom informovala PR agentura Weber Shandwick. Podle ní to uvádí aktuální vydání gastronomického průvodce Michelin, které bylo slavnostně představeno v Budapešti.

Na poli nebo v lese se dá najít spoustu pokladů. Mezi nimi třeba keltská kachnička nebo polská středověká mince.

Hledání pokladů není jen koníček, ale i relax

Rakovník - Kdo z nás někdy nechtěl najít poklad? Asi každý když byl malý, měl tento sen. Lukášovi Horákovi a Lubošovi Červenkovi tato záliba zůstala do dnes. Jsou to přátelé a někdy hledají i společně. Lukáš hledá i s archeology a jeho nálezy jsou v také v rakovnickém muzeu. Oba říkají, že je to taková jejich závislost.

Ilustrační foto

K žadatelům míří další desítky milionů na nové kotle

Střední Čechy – Částka 87 milionů korun z takzvaných kotlíkových dotací na výměnu starých uhelných kotlů s ručním přikládáním ve středočeských rodinných domech za moderní a ekologičtější zdroje tepla má čerstvě našlápnuto k 802 příjemcům.

Milan Roskopf překonal světový rekord ve vytrvalostním žonglování třemi bowlingovými kuželkami.

OBRAZEM: V Pelhřimově padl nový světový rekord v žonglování

Pelhřimov – Dalším rekordem do své sbírky si může oficiálně připsat Milan Roskopf z Bratislavy. V pondělí 26. března totiž v Pelhřimově dokázal s časem 2 minuty a 57 sekund překonat dosavadní světový rekord ve vytrvalostním žonglování třemi bowlingovými kuželkami.

Jak vyzrát na jarní prořez dřevin

Jaro je konečně zde a my se po zimě, která se relativně hodně protáhla, můžeme těšit na teplejší dny. Období, než se stromy a keře zcela probudí ze zimního spánku, je ideálním pro jejich zástřih. Díky pravidelné kultivaci můžete některým dřevinám prodloužit život až o třetinu a ovocné stromy vám vaši péči později oplatí na bohatší úrodě.

Carles Puigdemont

Puigdemont po vydání zatykače odjel z Finska do Belgie. Zadržen byl v Německu

Vůdce katalánských separatistů Carles Puigdemont byl od čtvrtka na návštěvě Finska, kde se účastnil konference a setkání se zákonodárci. Zde ho také zastihlo páteční rozhodnutí španělského soudu, který jej společně s dalšími dvanácti politiky obžaloval ze vzpoury kvůli loňskému pokusu o vyhlášení nezávislosti Katalánska. Bývalý premiér zamířil o víkendu zpět do Belgie, kde se skrýval před španělskou justicí. Cestou byl ale zadržen v Německu. Údajně ho zatkli, když překročil hranici z Dánska.

Katalánské strany podporující nezávislost regionu na Španělsku

Třináct katalánských politiků včetně expremiéra je obžalováno ze vzpoury

Španělský vyšetřující soudce podal v pátek žalobu na 13 katalánských politiků kvůli loňskému pokusu vyhlásit nezávislost Katalánska. Mezi třinácti separatisty je uprchlý katalánský expremiér Carles Puigdemont, kandidát na nového premiéra Jordi Turull a bývalá šéfka katalánského parlamentu Carme Forcadellová.

Vlajka EU

Diskuze o czexitu znepokojuje 78 procent firem. Čtvrtina by zvažovala odchod

Nejistota spojená s diskuzí o takzvaném czexitu, tedy vystoupením Česka z Evropské unie (EU), už pronikla do vrstev manažerů a investorů firem – znepokojeno je 78 procent z nich. Více než čtvrtina podniků by v případě opuštění EU zvažovala přesunutí svých investic do jiných zemí. Alespoň to vyplývá z březnového průzkumu Česko-německé obchodní a průmyslové komory (ČNOPK), kterého se zúčastnilo 150 firem.

Revolution train v Hradci Králové - vlak s interaktivní expozicí pro školy a mládež o drogách.

Protidrogový vlak zastavil v Hradci

Hradec Králové - Vlak proti drogám v úterý zastavil na hradeckém nádraží. Vlaková souprava Revolution Train pomáhá odradit děti od drog pomocí interaktivního a zážitkového vzdělávání.

Oprava cesty. Ilustrační foto

Chystá se oprava silnice z Chvalčova do Rajnochovic

Začít měla v závislosti na počasí už totp ondělí 19. března a potrvá až do 30. listopadu: řeč je o opravě frekventované krajské silnice II/437 v úseku začínajícím za Chvalčovem a končícím u křižovatky s místní komunikací na Rajnochovice. „Řidiče čeká v místě částečná uzavírka.

oční vady, ilustrační foto

Vyzrajeme na oční vady?

Dle posledních údajů trpí oční vadou více než 60 procent populace. V souvislosti s tím roste popularita nejen refrakční oční chirurgie. Oční medicína má v současnosti k dispozici moderní a bezbolestné metody léčby očních vad či očních onemocnění.

sůl, ilustrační foto

Sůl: Bílé zlato

Jak víme, sůl může být nad zlato a ne nadarmo se jí říká též bílé zlato. Pro římské legionáře, kteří dostávali žold ve formě soli, to platilo dvojnásob… A kdy a proč se vlastně sůl začala používat?

Středočeský kraj a poskytovatelé sociálních služeb zvou nejen své zaměstnance na tradiční velikonoční výstavu, která se letos bude konat 19. března od 9 hodin v budově Krajského úřadu Středočeského kraje.

Krajský úřad se na půl dne stane dějištěm velikonočního trhu

Střední Čechy – Nazdobená vajíčka v nejrůznějších úpravách, pomlázky, perníčky, beránci, mazance, rozmanitá jarní výzdoba, ale i spousta dalších výrobků, které dokážou vykouzlit jarní atmosféru. To vše bude nejen k vidění, ale i k mání na Josefa během celého dopoledne na chodbách středočeského krajského úřadu. Na pondělí 19. března se chystá prodejní výstava velikonočních předmětů, pochoutek i dekorací, kterou hejtmanství tradičně připravuje společně s poskytovateli sociálních služeb.

Soudní síň. Ilustrační foto.

Soud projedná případ úmrtí vězně po nesprávném podání metadonu

Obvodní soud pro Prahu 4 dnes projedná případ dozorce z pankrácké věznice, který čelí obžalobě kvůli úmrtí vězně po nesprávném podání metadonu. Soudce muži původně uložil půlroční podmínku za porušení povinností dozorčí služby. Obžalovaný s tím ale nesouhlasil, a věc se proto bude řešit ve veřejném hlavním líčení. Muži hrozí maximálně dva roky vězení.

Andrej Babiš.

Iniciativa chce odstoupení Babiše, plánuje sebrat milion podpisů

Milion podpisů za odstoupení premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO) chce do počátku června sesbírat na facebooku iniciativa Milion chvilek. Iniciátorům akce, která od spuštění 25. února získala téměř 160 tisíc podpisů, se nelíbí Babišova minulost spojovaná s komunistickou Státní bezpečností ani jeho nynější vystupování.

Školáci okusí život feťáka v protidrogovém vlaku

Ani pervitin, ani marihuana. Drogou 21. století je cukr

/ROZHOVOR/ „Strojvůdce“ drogového vlaku Pavel Tůma v rozhovoru vyprávěl, jaké impulzy ho vedly k vytvoření naučného interaktivního projektu pro školáky, a také o legálních drogách, které nás ohrožují stejně jako ty nelegální.

Milan Samko u soudu v Klatovech.

Dealer drog žádá soud ještě o jednu šanci

Klatovsko – Situaci, která se u soudu často nevidí, nabídlo líčení s drogovým dealerem Milanem Samkem (33 let, na snímku) z Horažďovic. Přestože dva z mužů, kteří od něj podle obžaloby nakupovali drogy, výslovně u soudu popřeli, že by jim cokoli dodal, on se k tomu přiznal.

Ilustrační foto

Pět anglických pacientů volalo dohromady 8303krát na nouzovou linku. Za rok

Během jednoho roku byla pro pouhých pět pacientů v Anglii vyslána ambulance a odpovědi v nouzi více než 1500krát. Těchto pár pacientů zároveň uskutečnilo celkem 8303 nouzových volání. Mluvčí britské Národní zdravotní služby řekl, že tato volání byla nejčastěji spojena s mentálním zdravím, chronickou bolestí nebo závislostí na alkoholu a drogách.

Krajský soud v Ostravě. Ilustrační foto.

Kyselinový útočník si za mřížemi posedí déle

Odvolání kyselinový útočníka Jana L. u Krajského soudu v Ostravě vyneslo obžalovanému ještě vyšší trest. Opavský okresní soud ho letos v lednu poslal do vězení na čtyři roky nepodmíněně a k tomu ještě kvůli závislosti na pervitinu nařídil ambulantní ochrannou léčbu. Dotyčný ovšem s trestem nesouhlasil a jal se dožadovat spravedlnosti u vyšší soudní instance.

pár, ilustrační foto

Láska pro dva domovy

Chodí spolu na rande, do kina i na večeři. Dělají vše jako ostatní běžní partneři. Až na jedno – nebydlí ve společném bytě a v dohledné době na tom nechtějí nic měnit.  

Kraj se bude účastnit programu Evropské komise Horizont 2020. Ilustrační foto.

Kraj podpořil rozvoj bioekonomiky

Ústecký kraj – Auta, která jezdí na cukr, měsíční balení léků nahrazené jednou superpilulkou. Výzkumné programy, jež nabízejí šance mladým vědcům nacházet nové inovace, by se mohly brzy promítnout i do Ústeckého kraje, který by měl na jednom z nich začít spolupracovat.