Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Geniální studenti z geniálního gymplu vyhráli co mohli

Hodonín /FOTOGALERIE/ – Legionáři už jdou, další bitvu vyhrajou. S takovým heslem šli do televizní soutěže Bludiště studenti kvinty hodonínského gymnázia v Legionářské ulici. A uspěli. Vyhráli dokonce všechno, co mohli. Ve třech kolech postupně porazili tři soupeře z jiných škol.

Zážitková restaurace Vyhlídka, ráj pro gurmány i laiky

Velké Karlovice /PR ČLÁNEK, FOTOGALERIE/ – Zážitková gastronomie. Pojem, o němž jsem ještě před nedávnem neměl takřka žádné pojetí, který se však stále častěji objevuje v nabídkách restaurací či hotelů a mezi milovníky dobrého jídla je stále vyhledávanější.

Zážitková restaurace Vyhlídka, ráj pro gurmány i laiky

Velké Karlovice /FOTOGALERIE/ – Zážitková gastronomie. Pojem, o němž jsem ještě před nedávnem neměl takřka žádné pojetí, který se však stále častěji objevuje v nabídkách restaurací či hotelů a mezi milovníky dobrého jídla je stále vyhledávanější.

Staré recepty? Všechno se rozplývá na jazyku

Dalešice /ROZHOVOR/ – Vkus lidí se v různých epochách proměňuje i v jídle. To, co mlsaly naše prababičky počátkem 20. století za císaře pána a v době první republiky, dnes už příliš neznáme. Vinu určitě nese válka i éra socialistického normovaného stravování.

FOTOGALERIE: Výuka chemie se proměnila v show

Liberec - Jak si vyrobit z chemických příměsí a potravinářského barviva zmrzlinu? Lze křehkou ženu udeřit alespoň růží zmraženou tekutým dusíkem? Za jakým účelem můžeme využít prezervativ k názorné demonstraci při hodině chemie?

FOTOGALERIE: Výuka chemie se proměnila v show

Liberec – Jak si vyrobit z chemických příměsí a potravinářského barviva zmrzlinu? Lze křehkou ženu udeřit alespoň růží zmraženou tekutým dusíkem? Za jakým účelem můžeme využít prezervativ k názorné demonstraci při hodině chemie?

Poloz pumpoval do hráček sebevědomí

Zlín – Po 13 dnech se házenkářky Zlína střetnou se Slavií Praha. Hrozivý debakl 26:38 ze semifinále Českého poháru se pokusí odčinit v nedělním 13. kole interligy na palubovce Pražanek.

Používají prostějovští památkáři dvojí metr?

Prostějov – „Když jsem viděl, jak pan starosta prezentuje v tisku záměr výstavby polyfunkčního domu v židovských uličkách, namíchlo mě to,“ přiznává prostějovský realitní makléř Aleš Hájek. I on chystá obdobný záměr v Knihařské ulici, která rovněž patří do historického centra. „Můj projekt je velmi podobný, ale státní i městští památkáři jej odmítli,“ vysvětlil Hájek.

Era: legendární kavárna ožívá

Brno – V Brně po několika letech ožijí dvě proslavené kavárny. Káva opět zavoní u Kolbabů v Kounicově ulici i v kavárně Era v Černých Polích.

Szeged nabízí jen málo z maďarské kuchyně

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Češi mají rádi maďarskou kuchyni. Paprika, lečo, segedínský guláš, uherák nebo maďarská klobása v českém jídelníčku zdomácněly. Od nabídky brněnské restaurace pojmenované po maďarském městě Szeged – Segedín proto testovací tým Brněnského deníku Rovnost očekává něco víc z chutí maďarské kuchyně. Bohužel se jich tam nedočká.

Sochání: vůně dřeva i benzinu

Hořice /FOTOGALERIE/ – Celý sobotní den jakoby vybízel k návštěvě autokempu u Masarykovy věže samostatnosti. O kus dál na poli pouštěly děti draky a v areálu kempu více než pět dřevosochařů – amatérů startovalo své motorové pily, aby pobavili veřejnost a vytvořili díla v druhém kole prvního ročníku Dřevosochání pod širým nebem.

GLOSA: Zase tak blbě se nemáme

Holdujete pivu? Dopřejte si v hospůdce jednoho desetistupňového zrzouna. Máte rádi zmrzlinu? Nešetřete na sobě a dejte si dva voňavé kopečky.

FOTO: Jirkováci se bavili na pouti

Jirkov – Do ruky zmrzlinu nebo buřta a hurá na koncert. Tak by se dal popsat program mnoha návštěvníků tradiční Hornické pouti.Zatímco horníci si v pátek užívali volna, v sobotu se mohli jít pobavit na pouť.

Letošní sezona venkovních koupališť končí

Valašsko – S teplotami, které jsou každým dnem nižší, přichází i uzavírání letních lákadel a atrakcí. Postupně se zavřou dveře stánků se zmrzlinou, ale také venkovních koupališť.

Peníze, nebo kartu

Komentář - I k policii, zdá se, dorazila ozvěna moderní doby, v níž většina lidí už nosí v peněžence jen pár drobných na zmrzlinu či lístek na tramvaj a větší výdaje platí kartou.

Hostinec U Kroupů se stal Hospůdkou roku

Havlíčkův Brod – Čtenáři Havlíčkobrodského deníku měli po roce opět možnost zvolit si Hospůdku roku. Vybírali z šestnácti restauračních zařízení a nakonec dali nejvíce hlasů havlíčkobrodskému Hostinci U Kroupů. Jeho spolumajitel Tomáš Fendrych svou upřímnou radost nikterak neskrýval.

Morávkou zavoní borůvky na koláčích a také v pivě

Malá Morávka, Karlov - Borůvkové hody pořádají o víkendu mezi 21. a 22. srpnem provozovatelé restaurací a penzionů v Malé Morávce a Karlově pod Pradědem. Těšit se lze na koláče, palačinky, ale i borůvkové pivo.