Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Bělák láká na Burčák fest i zápas v koňském fotbalu

Bělecký mlýn – Desítku akcí chystají pro veřejnost do konce roku na Běleckém mlýně. „Bude to takový protějšek našich letních akcí, abychom i na podzim a v zimě měli co nabídnout,“ naznačil manažer Běleckého mlýna Zbyněk Škrabal.

Škola vaření: domácí zmrzlina

I když léto končí, zmrzlinu, která k němu zákonitě patří, si rozhodně odepřít nemusíme. Pokud si dokážete doma navíc vyrobit vlastní, bude vám chutnat o to víc. A to nemusíme hovořit o dětech.

Pozor! Vosy zuří. A útočí! Agresivita přemnožených vos dosahuje svého vrcholu.

Náchodsko – Tak jako pravidelně každý rok nastalo období, kdy populace vos v posledním boji o přežití agresivně útočí na své okolí. Nebezpečí bodnutí je velmi vysoké a případná alergická reakce může přivodit vážné zdravotní komplikace. Tento dotěrný hmyz přináší starosti nejen lidem v běžném životě, ale trápí i včelaře, hasiče či praktické lékaře a alergology.

Muž lákal dívku do svého auta

Havlíčkův Brod - Další případ obtěžování nezletilé dívky řeší právě v těchto dnech kriminální policie v Havlíčkově Brodě.

Mladí hasiči dostali sladký doping

N. Hodějovice/Olešník – Požární útok, zatloukání hřebíků i sladký doping v podobě zmrzliny čekaly v sobotu na hasiče při dvou soutěžích.

Plavci Jiskry Domažlice na soustředění

Nové Domky – Rok se sešel s rokem a v Domažlicích skončily další Chodské slavnosti. To každým rokem pro plavecký oddíl Jiskry Domažlice znamená konec prázdnin a začátek přípravy na zimní sezonu. Já a moji kolegové vedoucí, kteří se tábora v Nových Domcích účastní několik let, opět balíme věci na kola, hry atd. Tímto zahajujeme suchou přípravu, při které budeme polykat kilometry na kole a tělo potrápíme náročnými cviky.

Slavný fotograf Štreit mapuje osudy cizinců

Šumpersko – „Dobrý den, můžu si vás vyfotografovat? Nemusíte přestávat v práci, chci vás zaznamenat ve vašem prostředí, tak jak jste,“ rozmlouvá vysoký fotograf s prošedivělým plnovousem s mužem, který prodává zmrzlinu na Hlavní třídě v Šumperku.

Slavný Štreit mapuje osudy cizinců. I v Šumperku

Šumpersko – „Dobrý den, můžu si vás vyfotografovat? Nemusíte přestávat v práci, chci vás zaznamenat ve vašem prostředí, tak jak jste,“ rozmlouvá vysoký fotograf s prošedivělým plnovousem s mužem, který prodává zmrzlinu na Hlavní třídě v Šumperku.

Grilované ovoce? Sladká tečka za hostinou

V seriálu, který vzniká ve spolupráci se školou vaření Chefparade, jsme již psali o obecných zásadách při grilování a také jsme se zaměřili na maso, uzeniny a zeleninu. Dnes přinášíme tipy na grilované ovoce a sýry.

Děti se ocitly v pohádkovém hradu.

Brumov-Bylnice - /FOTOGALERIE/ Děti se ocitly v pohádkovém hradu.ALERIE/ Poslední srpnová neděle v letošním roce patřila na brumovském hradu nejmenším.

Zmrzlina je kvalitní, zlepšuje se i hygiena prodeje

Ostrava - Je zmrzlina, kterou si kupujeme v létě ve stáncích, kvalitní? Dodržují prodejci a výrobci zmrzliny hygienické normy? To od poloviny června zjišťovali pracovníci Krajské hygienické stanice v Ostravě.

Osvěžení v centru u pítka přišlo vhod

Chrudim - Vlna veder včera vrcholila také v Chrudimi. Teploty se vyšplhaly ke třiceti stupňům Celsia již v dopoledních hodinách a odpoledne dokonce teplotu značící tropický den hravě a s velkou rezervou překonaly.

Mši doprovodí klavíristé

Žampach – Sobotní pouť sv. Bartoloměje začne mší svatou, kterou bude sloužit v místní kapli žamberský farář Oldřich Kučera.

Koupaliště počítají ztráty

Litoměřicko – Jako jednoznačně nejhorší za poslední léta označili provozovatelé koupališť na Litoměřicku letošní letní sezonu.

Slavošov: ráj milovníků koní

Severní Čechy – Pouze několik málo kilometrů od Ústí nad Labem leží malá vesnička Slavošov, která nabízí ráj pro milovníky přírody a hlavně pro milovníky koní.

Zapékací misky: ověřená klasika, která zpříjemní vaření

Zapékací misky nejsou v našich kuchyních žádným nováčkem. Pečicí nádoby z keramiky nebo porcelánu jsou zkrátka ověřenou klasikou, oblíbenou zejména pro svou odolnost, snadnou údržbu a v neposlední řadě i noblesní vzhled. Proto také existuje mnoho receptů, při nichž můžeme jejich ceněné vlastnosti skvěle využít.