Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Penzion Libuň

Libuň - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to Penzion Libuň.

Staročeská hospůdka

Velké Poříčí- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 14 - Staročeská hospůdka.

Senioři zápolili, děti bavily

Nový Bor /FOTOGALERIE/ - Středeční odpoledne se v Novém Boru konaly hned dvě zajímavé akce, a to Sportovní hry seniorů a Akademie ZŠ U Lesa.

Čestická hospoda

Čestice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 6 - Čestická hospoda.

Café bar Márty

Orlickoústecko - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Orlický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 9 - Café bar Márty.

Kavárna Ámos, Jičín

Jičín -- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, ato Kavárnu Ámos.

Terasa Na Ostrově

Dašice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 7 - Terasa Na Ostrově

KRIMI MIX: Zloděj si odnesl chladničku i barové židle

Kutná Hora – Neznámý zloděj kradl mezi 31. květnem a 7. červnem ve Vocelově ulici v Kutné Hoře. Pachatel se prý vloupal do skladu jedné místní provozovny, kde odcizil stroj na výrobu zmrzliny, jehož hodnota dle vyjádření poškozeného činí čtyři sta devadesát pět tisíc korun. od)

Hotel Zlatý Potok

Kounov u Dobrušky - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 5 - Hotel Zlatý Potok.

Kavárna Bella

Orlickoústecko - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Orlický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 1 - Kavárna Bella

Letní průjmy: pozor na zmrzlinu i grilování

Přerov – S blížícími se letními radovánkami přicházejí mnohdy i problémy a různá onemocnění. Kromě úpalu, úžehu či spálené kůže trápí v horkém počasí dospělé i děti různé střevní potíže.

Víceměřičtí pokoří dvou a půl tisícovku. Přidáte se?

Víceměřice – Nadšenci z řad víceměřických zahrádkářů pokračují ve sledu svých legendárních akcí. Po mazlivé prvomájové lóbačce lákají tentokrát všechny nadšence do turistiky, ale i zapřísáhlé pecivály na čtvrtý ročník Víceměřického výšlapu. Spojený je se zdoláním Kozlova, tajemstvím opředené místní „dvou a půl tisícovky“ (2500 decimetrů nad mořem), s nádherným výhledem do širokého okolí.

FOTO: Léto se vrátí o víkendu

Nymbursko -Malí naháči běhající ve vodních atrakcích v lázeňském parku, dospělí na cyklostezce do půli těla a se zmrzlinou v ruce nebo koupající se páry v Jezeře.

Bruntálští tanečníci zvítězili ve Štúrovu

Bruntál, Štúrovo – Taneční skupina Move2You z Bruntálu pod vedením Petry Čechové se zúčastnila na pozvání Centra volného času ze slovenského partnerského města Štúrova taneční soutěže Megatanec 2011.

FOTOGALERIE: Farma bavila soutěžemi i zvířaty

Ústí nad Labem, Slavošov – Projet se na koni. Prohlédnout si zblízka různé druhy (pro nás často exotických) ovcí včetně krotkých malých plemen připomínajících spíš plyšáky. A vidět i pštrosy, lamy či poníky a exotické ptactvo. To vše mohli v sobotu přes den návštěvníci ekologické farmy Natural ve Slavošově na tradiční akci - již 14. Koňském dnu.

Sehnat si teď brigádu bude boj

Mostecko – Sehnat letní brigádu bude letos pro studenty na severu Čech opět velmi obtížné, odhadují lidé z branže. Málo nabídek mají i pracovní agentury.

Obchod lákal kutily na klobásu, pivo i květiny

Plzeň /FOTOGALERIE/ - Kovové bariéry obsypané několika stovkami netrpělivých lidí, kolem zní hlasitá muzika a vtipné hlášky moderátora. Nešlo ale o žádný rockový koncert či fotbalový zápas, ale o otevírání nového plzeňského hobbymarketu Hornbach.

Obchod lákal kutily na klobásu, pivo i květiny

Plzeň – Kovové bariéry obsypané několika stovkami netrpělivých lidí, kolem zní hlasitá muzika a vtipné hlášky moderátora. Nešlo ale o žádný rockový koncert či fotbalový zápas, ale o otevírání nového plzeňského hobbymarketu Hornbach.

Mlsný anděl pomáhá v Plzni

Plzeň – V plzeňské ulici Otýlie Beníškové funguje unikátní pekařství. Sladké i slané pečivo, které si odtud odnesete, totiž připravili hendikepovaní klienti Domova pro osoby se zdravotním postižením Stod.

Studenti mají stále šanci najít letní brigádu

Žďársko – Nejvyšší čas shánět si letní brigádu mají vysokoškoláci a náctiletí na Žďársku. Poptávka po prázdninové práci však bude pravděpodobně i v letošním roce převyšovat nabídku. Alespoň to vyplynulo z odpovědí, které Žďárský deník obdržel od oslovených zaměstnavatelů ve žďárském okrese.

Nisa: Tady se má máma kdysi potkala s tátou

Liberec - Po bezmála roce se před několika dny opět otevřela proslulá liberecká kavárna Nisa. Nájemce slibuje, že se tady bude i tančit, a třeba hrát divadlo. V Nise to bude žít.

Do přáníčka mamince napíšu, že ji mám moc ráda

Ostrava /VIDEOANKETA/ - Jaké názory mají žáci ostravských základních škol? Podívejte se na naši videoanketu, kterou jsme natočili se žáky ze třetí třídyZákladní školy Zelená v Ostravě-Mariánských Horách.

Slovácké divadlo připravuje Finální smršť

Uherské Hradiště – „Zábavný a uvolněný vstup do prázdnin si nemůžeme nechat ujít,“ tvrdí divadelníci a ihned poté, co se rozhodlo, že se na Buchlov letos nevypraví, vznikla akce s názvem Finální smršť.

AFO molekulárně vařilo, jedla se i skvělá zmrzlina

Olomouc – Letošní festival Academia film Olomouc se zaměřil na chemii a kromě její historie lidem servíruje i její méně známé obory. Jedním z nich byla třeba páteční molekulární gastronomie, která provoněla Divadlo hudby. Na přednášce profesora Miroslava Raaba se totiž i molekulárně vařilo.

Míří jednání s BandRem ke konečné dohodě?

Uherský Brod – Několikaměsíční zpoždění nabralo zprovoznění Klubu alternativní hudby v uherskobrodském kulturním centru Máj, kde už od prosince úspěšně funguje 3D kino a před měsícem oficiálně otevřeli ostatní provozy.

Zmrzlina? Teplo už je na ni dost

Vyškov – Pocit příjemného chladu na jazyku, sladká ovocná chuť a zpravidla zlepšená nálada – po dlouhém zimním období je zmrzlina opět v kurzu. Otázku „Čokoládovou, jahodovou nebo vanilkovou?“ mohou Vyškované slyšet už několik dní z místních cukráren či malých zmrzlinových okýnek.

Heslo Černého medvěda: chutně a moderně

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Návštěvníky potěší nejen dobrá jídla, ale i příjemná a ochotná obsluha. Jedinou chybou restaurace je malý výběr vegetariánských pokrmů