Východní Čechy - Prázdniny mají být časem odpočinku, klidu a pohody. Nejen pro děti, ale i rodiče. Odpadnou starosti s ranním vstáváním, psaním úkolů a kontrolou pomůcek. To však neznamená, že hodíme péči o potomky za hlavu. Naopak, je povinností rodičů připravit dětem pestrý a zajímavý program. Samozřejmě po dohodě s nimi.
Sokolov – V jedné ruce drží školák zmrzlinu či tašku s plavkami a ručníkem, v druhé vysvědčení. To byl včera dopoledne častý jev v sokolovských ulicích. Samé jedničky na vysvědčení totiž otvíraly dětem ze Sokolova dveře cukrárny nebo krytého plaveckého bazénu.
Chrudimsko - Prázdniny mají být časem odpočinku, klidu a pohody. Nejen pro děti, ale i rodiče. Odpadnou starosti s ranním vstáváním, psaním úkolů a kontrolou pomůcek. To však neznamená, že hodíme péči o potomky za hlavu. Naopak, Je povinností rodičů připravit dětem pestrý a zajímavý program. Samozřejmě po dohodě s nimi.
Praha /AKTUALIZOVÁNO/ – Za to, že i v první prázdninový den budeme mít trojkoaliční vládu, možná vděčíme dětem s pěkným vysvědčením, které ve čtvrtek přišly k Andělu. Špičky Věcí veřejných jim v Pitomé kavárně za známky rozdávaly zmrzlinu, což zřejmě příznivě naladilo předsedu strany Radka Johna.
Orlickoústecko - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Orlický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 17 - Sport Bar U Mlejna.
Olomouc – Kdo by v těchto teplých dnech neměl chuť na to, osvěžit se zmrzlinou. Hygienici, kteří se vydali na první letošní kontroly chladivé pochoutky, mají pro její vyznavače prozatím tu nejlepší zprávu.
Svijanský Újezd – Dát si zmrzlinu a opít se? Od července se vám to klidně může přihodit, když si totiž na Slavnostech svijanského piva, které se konají v sobotu 16. července, dáte jejich speciální pivní zmrzlinu. Delikatesa má mít dvě příchutě – jednu po světlém Knížeti s 5,6 % alkoholu a jednu po tmavé Kněžně s 5,2 % alkoholu.
Svijanský Újezd – Dát si zmrzlinu a opít se? Od července se vám to klidně může přihodit, když si totiž na Slavnostech svijanského piva, které se konají v sobotu 16. července, dáte jejich speciální pivní zmrzlinu. Delikatesa má mít dvě příchutě – jednu po světlém Knížeti s 5,6 % alkoholu a jednu po tmavé Kněžně s 5,2 % alkoholu.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Dlouhý jídelní lístek kuchaři brání, aby se jednotlivým receptům věnoval pečlivěji. Dojem napravuje atmosféra podniku a obsluha.
Frýdek-Místek – Zákusky, cukroví, dorty, koláče, záviny, zmrzliny – to jsou záležitosti pro mlsné jazýčky, které stihneme spořádat během několika minut. Co však za tím stojí práce, to už dokáže ocenit málokdo.
Frýdek-Místek – Zákusky, cukroví, dorty, koláče, záviny, zmrzliny – to jsou záležitosti pro mlsné jazýčky, které stihneme spořádat během několika minut. Co však za tím stojí práce, to už dokáže ocenit málokdo.
Královéhradecko - Pětatřicet dětí prvních a druhých tříd ze Základní školy ve Svobodných Dvorech mohlo v pátek 24. června nahlédnout do „zákulisí“ farmy soukromého zemědělce Davida Smetany.
Olomouc, Velká Bystřice – Dostat vysvědčení ve vlaku? Proč ne. Netradiční zakončení roku mají od čtvrtečního rána v paměti žáci, olomoucké Fakultní základní školy na Hálkově ulici.
Brno – Brněnské náměstí Svobody provoněly speciality ze Středomoří. Začal tam totiž první ročník Festivalu středomořských chutí a vůní, který potrvá až do soboty.
Velké Poříčí- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 14 - Staročeská hospůdka.
Michal David (50) se nedávno upsal reklamě, v níž do zmrzliny přidává céčka a v pozadí zní jeho oblíbený hit. A právě díky takovým a podobným hitům si zpěvák a skladatel mohl dovolit přepychový dům, který mu může každý závidět!
Čestice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 6 - Čestická hospoda.
Orlickoústecko - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Orlický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 9 - Café bar Márty.
Konecchlumí -V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to Restauraci a penzion U Patřínů.
Dašice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 7 - Terasa Na Ostrově
Ostrava - S moderátorkou, scenáristkou a dramaturgyní České televize Lindou Bendovou o zmrzlině, touze hrát na klavír, cvičení Bikram jógy a vaření „v sebeobraně“.
Kutná Hora – Neznámý zloděj kradl mezi 31. květnem a 7. červnem ve Vocelově ulici v Kutné Hoře. Pachatel se prý vloupal do skladu jedné místní provozovny, kde odcizil stroj na výrobu zmrzliny, jehož hodnota dle vyjádření poškozeného činí čtyři sta devadesát pět tisíc korun. od)
Kounov u Dobrušky - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 5 - Hotel Zlatý Potok.
Orlickoústecko - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Orlický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 1 - Kavárna Bella
Přerov – S blížícími se letními radovánkami přicházejí mnohdy i problémy a různá onemocnění. Kromě úpalu, úžehu či spálené kůže trápí v horkém počasí dospělé i děti různé střevní potíže.