Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Boršice ožily pohádkovými bytosmi

Boršice /FOTOGALERIE/ – Zelenou měly v sobotu 14. ledna v boršické Kaplance nejrůznější karnevalové masky. Uskutečnil se v ní šestý ročník dětského karnevalu, jehož pořadatelem byla tamní farnost.

Jak vypadá hotel Slavia? Podívali jsme se tam

Svitavy – Slavia. V posledních letech ve Svitavách tolik omílané téma. Z podloubí lidé možná ani nevnímají, co se za zabedněnými dveřmi a výlohami ukrývá. My jsme měli tu šanci se tam podívat.

Mléko za vámi přijede domů

Plzeň – Podobně jako jezdily dříve v ulicích celé republiky auta se zmrzlinou, můžete nyní v Plzni a okolí přímo z vozu koupit mléko. Líňská farma Milknatur nyní kromě prodeje z mlékomatů zavádí i rozvoz baleného mléka na plzeňská sídliště i do okolních obcí.

Secese: nádražní restauraci dávno ujel vlak

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace Secese sídlí v budově hlavního brněnského vlakového nádraží. Vysoký strop, velká okna, honosné lustry i červený koberec připomínají začátek minulého století, kdy restaurace prožívala své nejlepší období.

Obtěžování dívky není vyřešeno

Havlíčkův Brod – Vyšetřování případu dalšího obtěžování nezletilé dívky ze začátku letošního září, ke kterému došlo v havlíčkobrodské Pražské ulici, stále nekončí.

Po osmi týdnech byli na společné večeři

Klatovy - Již osm týdnů mají za sebou soutěžící z naší akce Hubneme s Deníkem Daniela Loudová, Sabina Sádlíková, Jan Jirák a Ludvík Pouza, kteří se utkali před zraky čtenářů Deníku v hubnutí.

Blansko: v Severce vedou věnečky a větrníky

Blansko /TRADIČNÍ PODNIKY BLANENSKA/ – Větrníky, štafetky, dortíky, špičky a další dobroty, až oči přecházejí. Zákusky z cukrárny Severka jsou vyhlášené po celém Blansku i širokém okolí. Lidé si na nich chodívali pochutnat už na začátku osmdesátých let. A oblíbený je podnik pořád. Pečou v něm totiž poctivé zákusky.

Fastfood není špatný. Ale jen jednou za čas

Pelhřimov - Sůl nad zlato, říká se. Všeho ale moc škodí, a v takzvaném rychlém občerstvení je jí více než dost, zdůrazňuje v rozhovoru koordinátorka podpory zdraví při pelhřimovské nemocnici Pavlína  Fridrichovská.

Vůně podzimu kotví v Praze do 20. listopadu

Praha - Podzim může vonět každému jinak. A stejně tak i chutnat. Třeba jako Brasato z kančího maso. Nebo jako jelení hřbet s kaštanovým pyré. Anebo jako srnčí medailonky na rozmarýnu. Možní i jako medailonky z vepřové panenky. Nebo jako pomalu dušený dančí krk.

Síť restaurací miliardáře Buffetta míří do Čech

Praha - Kromě řetězce Dairy Queen uvažuje o příchodu do Česka, je řetězec Texas Chicken, který nabízí kuřecí produkty a je druhý největší na americkém trhu. O vstupu do Evropy také uvažuje zmrzlinová franšíza Marble Slab Creamery, kterou vlastní skupina Global Franchise Group.

Michalův salát ochutnali ve Hvězdě malí a velcí

Uherské Hradiště /FOTOGALERIE/ – Království plné knížek z tajůplné a dobrodružné knihovny třiapadesátiletého herce a mima Michala Nesvadby, přineslo v pátečním podvečeru do dětmi a dospělými zaplněného hlediště kina Hvězda v Uherském Hradišti pořádnou porci legrace a zábavy.

Obchodníci z Hranic počítají ztráty, kvůli opravě Třídy 1. máje

Hranice – Oprava Třídy 1. máje v Hranicích má negativní dopad na obchody a restaurace v jejím nejbližším okolí. Kvůli rekonstrukci silnice totiž podniky přicházejí o obvyklé tržby. Padesátiprocentní i vyšší ztráty oproti normálu jsou v těchto dnech zcela běžné.

Babí léto vydrží do čtvrtka, pak se citelně ochladí

Olomouc – Tolik zmrzliny, kolik vytočil do kornoutu uplynulé volné dny, neprodal zmrzlinář František Čouka ze Štarnova ani některé prázdninové víkendy. Stejně jako jiní prodejci chladivé pochoutky si letošní babí léto nemůže vynachválit. Podle meteorologů už dlouho nepotrvá, už v pátek dá o sobě důrazně vědět studený podzim.

Mladá barmanka ze Zlína pojede na mistrovství světa

Zlín - V pouhých sedmnácti letech se dostala mezi patnáct nejlepších barmanů v zemi, kteří změří své síly na Mistrovství světa v přípravě nealkoholických koktejlů a zároveň v soutěži Mattoni Grand Drink 2011.

Mladá barmanka ze Zlína pojede na mistrovství světa

Zlín - V pouhých sedmnácti letech se dostala mezi patnáct nejlepších barmanů v zemi, kteří změří své síly na Mistrovství světa v přípravě nealkoholických koktejlů a zároveň v soutěži Mattoni Grand Drink 2011.

Jak si vyrobit domácí zmrzlinu?

I když léto končí, zmrzlinu, která k němu zákonitě patří, si rozhodně odepřít nemusíme. Pokud si dokážete doma navíc vyrobit vlastní, bude vám chutnat o to víc. A to nemusíme hovořit o dětech.

TÉMA: Kdo na letošním létě vydělal, kdo prodělal

Letošní letní sezona byla ve znamení nepříznivého počasí. Deštivý byl především červen a červenec. Vzhledem k této skutečnosti nebyla letos hojně navštěvovaná koupaliště, ale spíše zastřešené hospodské zahrádky. Také zmrzlináři doplatili na špatné počasí. Oproti tomu v chladných dnech mnoho Opavanů zavítalo na hrady a zámky.

Bělák láká na Burčák fest i zápas v koňském fotbalu

Bělecký mlýn – Desítku akcí chystají pro veřejnost do konce roku na Běleckém mlýně. „Bude to takový protějšek našich letních akcí, abychom i na podzim a v zimě měli co nabídnout,“ naznačil manažer Běleckého mlýna Zbyněk Škrabal.

Škola vaření: domácí zmrzlina

I když léto končí, zmrzlinu, která k němu zákonitě patří, si rozhodně odepřít nemusíme. Pokud si dokážete doma navíc vyrobit vlastní, bude vám chutnat o to víc. A to nemusíme hovořit o dětech.

Pozor! Vosy zuří. A útočí! Agresivita přemnožených vos dosahuje svého vrcholu.

Náchodsko – Tak jako pravidelně každý rok nastalo období, kdy populace vos v posledním boji o přežití agresivně útočí na své okolí. Nebezpečí bodnutí je velmi vysoké a případná alergická reakce může přivodit vážné zdravotní komplikace. Tento dotěrný hmyz přináší starosti nejen lidem v běžném životě, ale trápí i včelaře, hasiče či praktické lékaře a alergology.

Muž lákal dívku do svého auta

Havlíčkův Brod - Další případ obtěžování nezletilé dívky řeší právě v těchto dnech kriminální policie v Havlíčkově Brodě.

Mladí hasiči dostali sladký doping

N. Hodějovice/Olešník – Požární útok, zatloukání hřebíků i sladký doping v podobě zmrzliny čekaly v sobotu na hasiče při dvou soutěžích.

Plavci Jiskry Domažlice na soustředění

Nové Domky – Rok se sešel s rokem a v Domažlicích skončily další Chodské slavnosti. To každým rokem pro plavecký oddíl Jiskry Domažlice znamená konec prázdnin a začátek přípravy na zimní sezonu. Já a moji kolegové vedoucí, kteří se tábora v Nových Domcích účastní několik let, opět balíme věci na kola, hry atd. Tímto zahajujeme suchou přípravu, při které budeme polykat kilometry na kole a tělo potrápíme náročnými cviky.