Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

První hot dog v Československu museli přejmenovat

Brno - Grilované kuře „na stojáka", nebo chlebíček jen tak do ruky cestou do práce. Stravování ve stylu fast foodu, které je dnes pro mnoho lidí běžné, se v Brně poprvé objevilo už začátkem srpna 1967. Tehdy otevřelo v hotelu Slovan v Lidické ulici první bistro v Československu.

Křepičtí opět připravují svoje Hry bez hranic

Křepice - Dvanáct družstev po deseti soutěžících z okolních obcí bude bojovat o vítězství v křepických Hrách bez hranic. Jedná se o sportovně-zábavné klání, které se letos koná už potřetí. Bitvu mohou diváci zhlédnout tuto sobotu na fotbalovém stadionu v Křepicích. Akce začne v deset dopoledne.

Zmrzlina ochladí i chutná

Liberec - Zajděte na kopečkovou nebo točenou zmrzlinu. V horkém letním počasí je to to pravé. Točená zmrzlina je o pár korun dražší než kopečková a na výběr je většinou ze dvou druhů, které je možné namíchat. Za kopeček v Liberci zaplatíte 12 až 15 korun a za točenou od 15 do 20 korun.

Výročí kaple slavili v Ivančicích se zmrzlinou a na kolotoči

Ivančice – Poslechem vystoupení hudebních skupin, jízdou na kolotoči nebo nakupováním na trzích mohli v sobotu na náměstí v Ivančicích na Brněnsku návštěvníci Svatojakubské pouti oslavit výročí postavení kaple svatého Jakuba nad městem. Tradice se tam drží už od patnáctého století.

Festival v Buchlovicích láká na česnekovou srpchu

Buchlovice /PROGRAM SLAVNOSTÍ/ - Milovníci česneku mají určitě v kalendářích zaškrtnutou sobotu 28. července, kdy se v areálu zámeckého parku v Buchlovicích uskuteční už 11. ročník Festivalu česneku.

Cukrářka: Prodáváme liškovou zmrzlinu, ale nejoblíbenější je vanilková

Praha /ROZHOVOR, INFOGRAFIKA/– Upatlané dětské tvářičky ozdobené radostným úsměvem. Taková kouzla umí zmrzlina. Sama se ovšem nevyrobí, na to tu jsou jiní odborníci. Třeba cukrářka pražského hotelu Kempinski Hybernská Veronika Biskupová vyrobí v létě až patnáct kilo této pochoutky za den.

Hospůdka roku: Cukrárna Zdena

Svitavy - V rámci soutěže Hospůdka roku 2012, kterou pro čtenáře připravil Svitavský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 21.

Národní památné stromy

Rozsochatec – K létu nepatří jenom koupání, zmrzlina, dovolená a grilování. Ale také výlety, táboráky, spaní pod širákem nebo večerní procházky.

Majiteli restaurace poškodil i automaty

Morkovicko – Nemilé překvapení čekalo v pondělí brzy ráno majitele restaurace 
v obci na Morkovicku. Během nočních hodin se do jeho pohostinstsví někdo vloupal.

Závodníci uctili své předchůdce

Horní Radouň – Ve čtvrtek po překonání téměř dvou tisíc kilometrů ukončili svou strastiplnou jízdu na motocyklech z počátku dvacátého století Libor Marčík s Petrem Hošťálkem v Muzeu motorových kol v Horní Radouni.  

V Itálii v září otevřou své první muzeum zmrzliny

Řím – Oblíbená je v kornoutu, na dřívku i v poháru a málokdo ji zvlášť v létě odolá. Řeč je samozřejmě o zmrzlině, která bude mít nyní v Itálii i své první muzeum. „Museo del gelato" (Muzeum zmrzliny) se slavnostně otevře 27. září ve městě Anzola dell' Emilia u italské Boloni, informovala agentura APA.

Hospůdka roku: Restaurace Na Kumburáku, Kumburský Újezd

Jičínsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Jičínska, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Hygiena se lepší, hodnotí kontroloři

Kroměřížsko – V letních parných dnech je víc než kdy jindy důležité dbát na skladování potravin a dodržování hygienických norem. Platí to především pro provozovatele stánků s občerstvením a zmrzlináře.

OBRAZEM: Svijanské slavnosti 2012

Svijanský Újezd - Tradiční pivní slavnosti pořádal o uplynulém víkendu pivovar Svijany. Do areálu koupaliště ve Svijanském Újezdu přijely tisíce lidí.

Zmrzlinu už nemůžu ani vidět, říká zmrzlinářka

Jihlava – Točit zmrzlinu začala už v květnu s příchodem slunečných dnů. Míša měla na letní brigádu opravdu štěstí. „Chvíli jsem sice s přístrojem zápolila, ale teď si točení zmrzliny celkem užívám," říká.

Oblíbená česká zmrzlina? Ta nejlevnější

Praha – Teplé počasí letos zatím přeje prodeji zmrzlin, jejichž odbyt roste. Stále více Čechů ale nakupuje levnější druhy, některé zmrzliny letos navíc podražily. Vyplývá to z prodejních statistik výrobců zmrzlin a obchodních řetězců.

Svijanské: Pivní zmrzka a dvě stage s kapelami

Svijanský Újezd /PIVNÍ SLAVNOSTI, KONCERTY/ - O Svijanské pivní slavnosti je stále větší zájem, pořadatelé rozšířili areál. Kapely budou hrát na dvou stagích. Všechny osvěží pivní zmrzlina.

Ristorante Pizzerie Lanza

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2012, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 14 - Ristorante Pizzerie Lanza

Podloubí v centru mění vzhled

Trutnov - Stále platí, že pokud majitel obnoví prostranství před domem na náměstí, získá čtyřicet procent nákladů.

Zmrzlinu už nemůžu ani vidět, říká zmrzlinářka

Jihlava – Točit zmrzlinu začala už v květnu s příchodem slunečných dnů. Míša měla na letní brigádu opravdu štěstí. „Chvíli jsem sice s přístrojem zápolila, ale teď si točení zmrzliny celkem užívám," říká.

Ústecký cukrář: Dort jsme vinařům vezli až do Mikulova

Ústí nad Labem - Pamatuji si, že to pro mě byl vždy svátek. Chodili jsme tam s rodiči celkem často a přesto v tom bylo něco výjimečného. Na zmrzlinu si ale vzpomenu vždy, když jdu kolem cukrárny Barborka na Mírovém náměstí. A to už je to hezkých pár let zpátky.

Děti si zahrály minigolf

Tachov – Centrum podpory rodiny Tachov společně s klubem Relax nabízí dětem každé prázdninové pondělí různorodé akce. Dodnes si mohly vyzkoušet minigolf či rukodílnu . Obě akce se líbily, děti si je užily a těší se na další.

Rokycanská voda je v obležení

Rokycany - Děti se nemohly včerejšího dne dočkat. Sotva dostaly vysvědčení v často horkem rozpálených třídách, okamžitě zamířily zchladit se k vodě. Rokycanské koupaliště bylo proto doslova v obležení. Podobná situace se dá kvůli tropickému počasí očekávat i v následujících dnech.

11. Cafe Bajer

Cafe Bajer

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2012, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 11 -Cafe Bajer.

Kutnohorský deník zve školáky na zmrzlinu!

Kutná Hora – Dobré vysvědčení si zaslouží odměnu. A odměňovat se letos rozhodl také Kutnohorský deník. Každý žák základní školy, který se bude v letošním školním roce pyšnit vysvědčením se samými jedničkami, může vyrazit na Karlov v Kutné Hoře na zmrzlinu. Je tam pro něj připravena jedna porce točené „zmrzky" zdarma. Stačí vyplnit kupon z novin a s vysvědčením ho předložit zmrzlináři

Škola končí, co dát dětem za vysvědčení? Pěknou knihu

Praha – Na čerstvých vysvědčeních právě osychá inkoust a rodiče možná přemýšlí, co věnují svým školákům za pěkné známky… Kromě tradiční návštěvy ZOO, zmrzliny, či koupaliště je možné zaskočit do knihkupectví a pořídit tam nějakou pěknou knížku. Vždyť dlouhé prázdninové večery jsou jak stvořené k ponoření se do dobrodružných příběhů… Nechte se námi inspirovat.

Bitvu o bučovický zámek Švédové prohráli. Už potřetí

Bučovice /REPORTÁŽ/ – Šmolkově modré nebe, oslepující sluneční paprsky a stovky lidí korzujících po bučovickém náměstí a jeho okolí proměnily jindy klidné město v rušné místo plné smíchu, řehtání koní a křiku dravců. Už za několik desítek minut se tu švédští vojáci pokusí dobýt zámek.