Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Je libo zmrzlinu? Zajděte před Hlásku

Opava /ANKETA, DOPLNĚNO/ – Překvapí už to málokoho. Předloni byla z koule krychle, loni bomba a letos? Zmrzlina. K letošnímu tropickému počasí vyloženě sedí.

Brigády: rychlejší vítězí

Ostrava - Nejspolehlivěji se práce hledá přes známé a prostřednictvím internetu. Největší šance na srpnovou brigádu nabízí obor marketing.

Nejlepší cukráři? Hanzlíkovi

Staré Město /FOTOGALERIE, DOPLNĚNO/ – Jana a Zdeněk Hanzlíkovi ze Starého Města jsou vítězi pátého ročníku Buchtobraní, pátého ročníku soutěže o nejchutnější a nejkrásnější sladkou dobrotu.

Říkám, že není magor jako magor

Každý student uvítá prázdninovou brigádu a práce na festivalu či filmové škole je rozhodně zajímavější než prodávat někde zmrzlinu. I já jsem měl to štěstí, že jsem mohl jako středoškolák pomáhat při zajištění filmové školy.

Kolapsů z horka v Praze dnes přibylo, záchranka jela k 30 lidem

Praha – Kolapsů z horka dnes v hlavním městě výrazně přibylo, záchranka jela k 30 lidem, kteří zkolabovali, v sobotu k 17. Kolabují lidé všeho věku, mnohdy i zcela zdraví, řekla mluvčí pražské záchranky Klára Fikejzová. Dlouhodobá vedra se podle ní začínají podepisovat také na zdravotním stavu lidí s chronickými nemocemi. Záchranáři teď ošetřují více kardiaků a lidí s oběhovými problémy.

Lidé čekali před koupalištěm v dlouhých frontách

Brno, Kuřim – Hlava na hlavě. Tak to v sobotu vypadalo na jihomoravských koupalištích. Například u brněnské Riviéry lidé čekali v dlouhých frontách. Přestože fungovaly obě poklady, před každou z nich byla dvacetimetrová fronta. Lidé si ale nestěžovali.

Ve Vyškově si posvítí i na pivo nebo zmrzlinu

Vyškovsko – Vlasy v polévce, pivo načepované pod mírou, seschlá zelenina. Dát si oběd v restauraci někdy může připomínat nějaký béčkový horor. I na Vyškovsku. Čistota prostředí a kvalita potravin se stává obzvláště v letních teplotách pro mnohá stravovací zařízení ožehavým problémem. Na nezodpovědné restauratéry si kromě hygieny posvítí i Sdružení obrany spotřebitelů.

Zemědělci na Tachovsku zalévají pole ručně

Tachovsko - Léto jede v plném proudu a my máme za sebou jeden z nejteplejších dnů. Někdo si horka a slunce užívá a umí si s horkem poradit. Volný čas tráví se zmrzlinou u koupaliště a někdo jako vždy nespokojený si stěžuje, že je v létě horko.

Nemocnicím v Kroměříži chybí klimatizace

Kroměříž – Horké dny mnoho lidí tráví u vody, jak se ale s vedrem vyrovnávají pacienti v nemocnicích? V Kroměříži jsou nemocnice dvě: Nemocnice milosrdných sester svatého Vincence de Paul na Malém Vale a Kroměřížská nemocnice na Havlíčkově ulici, ani jedna z nich není zcela klimatizovaná. Personál obou nemocnic se ale snaží zajistit pacientům alespoň částečný komfort.

Sousedé zakázali v horku grilování

Slon se postaral ve čtvrtek v dolnobavorském Burgkirchenu o rozruch. Ošetřovatel Stefan Frank se dopoledne procházel se svým 29letým Benjaminem středem města, aby upoutali na program hostujícího cirkusu Luna.„Benjamin se projevil jako zvědavec a nahlédl i do cukrárny," popisuje deník PNP. „Chobotem nasával vůně lákavých zmrzlin; jaká se mu zalíbila nejvíc, nebylo jednoznačně rozpoznatelné." Stefan Frank Benjamina vychoval a jsou jako otec se synem. Spolu také vystupují v cirkusu: jeho svěřenec třeba hraje fotbal nebo fouká do harmoniky.

Nemocnicím chybí klimatizace

Kroměříž – Horké dny mnoho lidí tráví u vody, jak se ale s vedrem vyrovnávají pacienti v nemocnicích? V Kroměříži jsou nemocnice dvě: Nemocnice milosrdných sester svatého Vincence de Paul na Malém Vale a Kroměřížská nemocnice na Havlíčkově ulici, ani jedna z nich není zcela klimatizovaná. Personál obou nemocnic se ale snaží zajistit pacientům alespoň částečný komfort.

Jsou tropy, lidé hledají vodu

Frýdek-Místek - V těchto horkých dnech denní teploty přesahují tropickou třicítku. Někteří lidé nejsou zrovna příznivci těchto teplot a hledají způsoby, jak se osvěžit. Dokonce i město bojuje proti horkých dnům. Deník se ptal lidí ve frýdecko-místeckých ulicích, jak se s horkem vypořádávají.

Budějovické tropy: v úterý 31 °C

České Budějovice - Teplota naměřená odpoledne rekord z roku 2009, kdy bylo 36,8 stupňů, netrumfla. Ve středu bude oblačno až zataženo, místy přeháňky, bouřky, denní teploty budou 29 °C, v pátek a o víkendu pak vyskočí i nad 30 °C. V neděli může být až 35 stupňů.

Zemědělci zalévají pole ručně

Tachovsko - Léto jede v plném proudu a my máme za sebou jeden z nejteplejších dnů. Někdo si horka a slunce užívá a umí si s horkem poradit. Volný čas tráví se zmrzlinou u koupaliště a někdo jako vždy nespokojený si stěžuje, že je v létě horko.

Budějovické tropy: v úterý 31 °C

České Budějovice - Teplota naměřená odpoledne rekord z roku 2009, kdy bylo 36,8 stupňů, netrumfla. Ve středu bude oblačno až zataženo, místy přeháňky, bouřky, denní teploty budou 29 °C, v pátek a o víkendu pak vyskočí i nad 30 °C. V neděli může být až 35 stupňů.

Ve Vyškově si posvítí i na pivo nebo zmrzlinu

Vyškovsko – Vlasy v polévce, pivo načepované pod mírou, seschlá zelenina. Dát si oběd v restauraci někdy může připomínat nějaký béčkový horor. I na Vyškovsku. Čistota prostředí a kvalita potravin se stává obzvláště v letních teplotách pro mnohá stravovací zařízení ožehavým problémem. Na nezodpovědné restauratéry si kromě hygieny posvítí i Sdružení obrany spotřebitelů.

Řada na zmrzlinu stála napříč celou ulicí

Uherské Hradiště – Slunečné letní počasí s teplotami atakujícími třicetistupňovou hranici dělá radost nejen hospodským ve venkovních zahrádkách, ale i prodejcům zmrzliny.

Lidé se ještě umějí bavit a neztrácejí smysl pro humor

Klášterec nad Orlicí – Tak to bych vám přál vidět! Krásné letní sobotní odpoledne v Klášterci nad Orlicí patřilo tentokrát milovníkům dobré zábavy. Vše začalo fantastickou přehlídkou nejrůznějších plavidel, která často s nasazením všech sil sjížděla několik stovek metrů dlouhý úsek Divoké Orlice.

Lidé se ještě umějí bavit aneb Řekoplavci v Klášterci

Klášterec nad Orlicí /FOTOGALERIE/ – Tak to bych vám přál vidět! Krásné letní sobotní odpoledne v Klášterci nad Orlicí patřilo tentokrát milovníkům dobré zábavy. Vše začalo fantastickou přehlídkou nejrůznějších plavidel, která často s nasazením všech sil sjížděla několik stovek metrů dlouhý úsek Divoké Orlice.

Zmrzlinu mám pořád ráda, i když ji prodávám už čtyři roky

Strakonice – Ani za čtyři roky, co Lidmila Baloušková prodává zmrzlinu, ji chuť na ni nepřešla. Pořád to pro ni zůstává příjemné schlazení v horkém letním dni. „Já osobně preferuji ovocnou. Když je vedro, dám si jí skoro každý den," přiznala.