Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Dům, kde pivo a kořalka tekly proudem

Opočno – Další dům v Zámecké ulici nese čp. 38. I když jej mají starší Opočeňáci spojený s notářem, jeho začátky byly zcela odlišné – tak trochu alkoholické.

Takt soutěžil na mistrovství republiky v disciplínách Art

Liberec - „Nikdo by na začátku školního roku neřekl, že dětičky, co trénují od září, budou mít šanci bojovat na mistrovství republiky. Finále byla obrovitánská odměna a nakonec padaly slzy při vyhlašování, kde naše dětičky získaly krásné 5. místo," hlásila šéfová liberecké taneční skupiny Takt Kateřina Štěpánková.

Otrokovice otevřely zbrusu novou Městskou kavárnu

Otrokovice - Vůně čerstvě mleté kávy i lahodných zákusků láká od středy návštěvníky Otrokovické Besedy. V jejím přízemí v moderně rekonstruovaných prostorách se totiž otevřela nová Městská kavárna.

Otrokovice otevřely zbrusu novou Městskou kavárnu

Otrokovice - Vůně čerstvě mleté kávy i lahodných zákusků láká od středy návštěvníky Otrokovické Besedy. V jejím přízemí v moderně rekonstruovaných prostorách se totiž otevřela nová Městská kavárna.

Nejlepší student - výčepní: Jsem v klidu, přihlížející nevnímám

Plzeň - Načepovat dvě piva a přinést je hostům. Úkol na první pohled snadný, mnoha studentům se však nervozitou doslova klepou ruce. Není divu, když soutěží o nejlepšího studentského výčepního a každý jejich pohyb sleduje přísná porota. Stačí drobnost a body jdou dolů. A oči porotců jsou neúprosné.

Na co si dávat pozor při nákupu jahod?

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

Muž si v zavřeném supermarketu uspořádal hostinu, spořádal 57 krabic zmrzliny

Louisville - Velkou noční hostinu si podle policie uspořádal v zavřeném supermarketu v americkém státě Kentucky jeden třicetiletý muž. Přišlo se na to v pondělí ráno, když šel manažer prodejny otevřít a mezi odpadky našel 57 prázdných krabic od zmrzliny. Podle místní televizní stanice WAWE-TV pak objevil muže, který se o den dřív v prodejně před zavírací hodinou skryl a unikl pozornosti zaměstnanců.

Do Česka míří deset amerických restauračních řetězců

Praha – Na český trh se letos chystá vstoupit deset velkých amerických řetězců restaurací a provozoven rychlého občerstvení. Mezi nimi jsou Church's Chicken, Dairy Queen, Papa John's Pizza nebo Denny's. Vyplývá to z informací České asociace franchisingu (ČAF) a Americké ambasády v Praze. Řetězce nyní hledají v ČR masterfranšízové partnery.

Městské legendy varují před pavouky, únosci dětí nebo žiletkami

Klatovsko – Městské legendy, známé také jako urban stories, se tradují už velmi dlouho. Některé z nich, se dají vystopovat do sedmdesátých let minulého století. Společné mají jedno, šíří se převážně ústním podáním. I když moderní elektronická doba vytlačuje vyprávění legend a smyšlené příběhy zaplavují e-maily.

OBRAZEM: Když je chemie legrace...

Rumburk - Moderní hodinu chemie si užili studenti Gymnázia Rumburk. Přijeli za nimi doktorandi a studenti Vysoké školy chemicko-technologické
v Praze.

Kdo se podívá do divadelního zákulisí v Uherském Hradišti

Uherské Hradiště - Slovácké divadlo přichází s další hravou akcí pro své nejvěrnější diváky. Zapojit se do ní může vlastně každý. Stačí jediné mít speciální růžový odznak, kterým se diváci hlásí uherskohradišťskému divadlu.

Čokoládová, vanilková, jahodová! Prostějovanům chutná klasika

Prostějov /ANKETA/ – Sluneční paprsky a teplé počasí nevylákalo lidi od televizních obrazovek jen do přírody či na zahrádku, ale i ke stánkům s chladivou pochoutkou. Podle prostějovských zmrzlinářů většina zákazníků nerada experimentuje a dává přednost klasice. Nejvíc na odbyt jde čokoládová a vanilková zmrzlina.

Čokoládová, vanilková, jahodová! Prostějovanům chutná klasika

Prostějov /ANKETA/ – Sluneční paprsky a teplé počasí nevylákalo lidi od televizních obrazovek jen do přírody či na zahrádku, ale i ke stánkům s chladivou pochoutkou. Podle prostějovských zmrzlinářů většina zákazníků nerada experimentuje a dává přednost klasice. Nejvíc na odbyt jde čokoládová a vanilková zmrzlina.

Neznámá země je festival o cestování, pro lidi a o lidech

Jak chutná pečený ananas s vanilkovou zmrzlinou po thajsku nebo balkánská musaka? Tohle a ještě mnohem víc zjistíte, když navštívíte festival o cestování a poznávaní kultur. Již osmnáctý ročník festivalu Neznámá země, který začal 19. dubna, nachystal pro návštěvníky zajímavou novinku.

Neznámá země je festival pro lidi a o lidech

Zlín – Jak chutná pečený ananas s vanilkovou zmrzlinou po thajsku nebo balkánská musaka? Tohle a ještě mnohem víc zjistíte, když navštívíte festival o cestování a poznávaní kultur. Již osmnáctý ročník festivalu Neznámá země, který začíná právě dnes, chystá pro návštěvníky zajímavou novinku.

Jaro je tady. K minisukním a zmrzlině si připravte deštník

Zlín - Kašna na zlínském náměstí Míru je sice zatím bez vody, do ulic Zlína už ale na pár dnů zavítalo ryzí jaro. Zatím bohužel dočasně, o víkendu má pršet. „O víkendu se vyplatí nezapomenout doma deštníky. Má být oblačno a místy očekáváme přeháňky," tvrdí meteoroložka Dagmar Honsová.

Nástup jara: fronty u zmrzliny a relax. O víkendu se ale ochladí

Sokolovsko - Nejen lidé na Sokolovsku si od začátku týdne užívají typického jarního počasí. Odpolední teploty se šplhají přes dvacet stupňů, což láká na brusle, zahrady nebo do přírody. O víkendu se ale podle meteorologů musíme připravit na výrazné ochlazení.

„Dost hustý", ocenili studenti netradiční vyučování chemie

Žďár nad Sázavou - Trochu jinou hodinu chemie zažili studenti Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Žďár nad Sázavou. Budoucí chemičky z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze (VŠCHT) tam Hodinu moderní chemie odučily hned několikrát.

Slunce vytáhlo lidi do parků

Plzeň - Teploty dosahující až 21 stupňů vytáhly Plzeňany ven dobít energii po nekonečné zimě. Lidi lákalo hlavně posezení a lenošení na trávě v sadovém okruhu.

OBRAZEM: Olympií voněla zmrzlina. Z dusíku

Brno – Jak vypadá pečivo vyrobené z modré pšenice? Jak vyrobit z jogurtu a zkapalněného dusíku zmrzlinu? Na tyto otázky odpoví návštěvníkům brněnského nákupního centra Olympia výstava pojmenovaná Zábavná věda. Od pátku až do neděle 21. dubna jim studenti i profesoři z brněnské Mendelovy univerzity chtějí představit vědu jako zábavný obor.

Postrach domažlických obchodníků je za mřížemi

Domažlice - Vloupání a krádež v domažlickém gymnáziu, vykradení trafiky u kavárny Enzo, vyloupení obchodu na domažlickém náměstí a krádež v obchodním domě má na svědomí jeden pachatel, třicetiletý muž.

Postrach domažlických obchodníků je za mřížemi

Domažlice  –  Vloupání a krádež v domažlickém gymnáziu, vykradení trafiky u kavárny Enzo, vyloupení obchodu na domažlickém náměstí a krádež v obchodním domě má na svědomí jeden pachatel,  třicetiletý muž.

Gastro Hradec: sushi, svíčková či špenátová zmrzlina

Hradec Králové - Sto padesát čtyři soutěžících, dvě stě čtyřicet osm stolů, dvanáct různých svíčkových omáček, čtrnáct vyřezávaných melounů a pět bojovníků v kategorii Sushi. To vše nabídne další ročník Gastro Hradec Vitana Cup 2013 již ve čtvrtek 18. dubna v královéhradeckém kongresovém centru Aldis. Při soutěži se zde představí například školy z Pouchova, Hronova, Pardubic či Chrudimi.

Gastro Hradec: sushi, svíčková, melouny či špenátová zmrzlina

Hradec Králové – Sto padesát čtyři soutěžících, dvě stě čtyřicet osm stolů, dvanáct různých svíčkových omáček, čtrnáct vyřezávaných melounů a pět bojovníků v kategorii Sushi. To vše nabídne další ročník Gastro Hradec Vitana Cup 2013 již ve čtvrtek 18. dubna v královéhradeckém kongresovém centru Aldis.

Gastro Hradec: sushi, svíčková, melouny či špenátová zmrzlina

Hradec Králové – Sto padesát čtyři soutěžících, dvě stě čtyřicet osm stolů, dvanáct různých svíčkových omáček, čtrnáct vyřezávaných melounů a pět bojovníků v kategorii Sushi. To vše nabídne další ročník Gastro Hradec Vitana Cup 2013 již ve čtvrtek 18. dubna v královéhradeckém kongresovém centru Aldis.

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

OBRAZEM: Studenti zkoumali mléko. A vařili kulajdu

Boskovice – Základní složení a senzorické vlastnosti různých druhů mlék. Ekonomické zhodnocení výroby a nákladů na produkci litru kravského mléka. Ale také výroba másla, zmrzliny, koktejlů či vaření voňavé kulajdy nebo zelňačky.

Hodinu chemie měli studenti zpestřenou o netradiční pokusy

Havířov - O tom, že chemie není jen nudný obor, se přesvědčili studenti Střední průmyslové školy elektrotechnické. Ve čtvrtek k nim na návštěvu se svým programem "Hodina moderní chemie" zavítali doktorandi z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

Vrtkavé počasí dělá starosti hlavně včelařům

Táborsko - Zatímco loni touto dobou jsme se vystavovali jarnímu sluníčku, v úterý jsme odhrnovali nový sníh. Zmrzlina šla na dračku, rozkvetlá louka bledulí, denní teploty kolem 17 stupňů. Těmito slovy jsme přesně před rokem popisovali aktuální počasí na jihu Čech. A letos? Titulek z pondělního vydání Deníku to vystihuje přesně: Zima se stále drží zuby nehty. Pravda se ukázala hned večer, kdy opět začalo sněžit.

Brigáda? Bez známých to nejde, shodují se studenti

Karlovarský kraj - Prodej zmrzliny, půjčování loděk nebo mytí oken aut na čerpacích stanicích to bývaly svého času vysněné letní brigády. Studenti ale v posledních letech naříkají, že je stále obtížnější sehnat v Karlovarském kraji na prázdniny práci. Starat se tak musí už nyní.