Brno /INFOGRAFIKA/ - Rozzuřeného grizzlyho lidé dnes a zítra uvidí na brněnské Kraví hoře. Nemusí se ale bát, že je napadne divoké zvíře. Tak se totiž jmenuje chemický pokus, který je součástí Festivalu vědy.
Brno /INFOGRAFIKA/ - Rozzuřeného grizzlyho lidé dnes a zítra uvidí na brněnské Kraví hoře. Nemusí se ale bát, že je napadne divoké zvíře. Tak se totiž jmenuje chemický pokus, který je součástí Festivalu vědy.
Frýdek-Místek - Začala už opravdu burčáková sezona? Názory na to se trochu různí, jisté však je, že lidé, kteří mají tento nápoj v oblibě, se nejpozději příští týden dočkají.
Ostrava - Ani u jednoho z jedenačtyřiceti vzorků zmrzlin, které podrobili laboratorním zkouškám moravskoslezští hygienici, nebyli prokázáni původci alimentárních onemocnění, jako jsou například salmonely, stafylokoky či listerie.
Frýdek-Místek - Začala už opravdu burčáková sezona? Názory na to se trochu různí, jisté však je, že lidé, kteří mají tento nápoj v oblibě, se nejpozději příští týden dočkají.
Ostrava - Ani u jednoho z jedenačtyřiceti vzorků zmrzlin, které podrobili laboratorním zkouškám moravskoslezští hygienici, nebyli prokázáni původci alimentárních onemocnění, jako jsou například salmonely, stafylokoky či listerie.
Žlutava – Na předválečnou dobu a následující roky až do šedesátých let minulého století se tentokrát zaměřili pořadatelé dalšího ročníku Setkání přátel historické techniky. Konalo se v sobotu na farmě ve Žlutavě a své historické skvosty tam návštěvníkům ukázalo na padesát účastníků.
Rychnovsko – Na některých místech měl začátek školního roku ještě slavnostnější nádech než jinde. Tak tomu bylo i v Olešnici v Orlických horách, kde se po čase dočkali obnovení vlastní samostatné základní školy.
Janovice nad Úhlavou - Konec prázdnin se v Janovicích nad Úhlavou rozhodli ozdobit sladkou tečkou v podobě nanuků a zmrzlin, kterých bylo ve sportovní hale spousta.
Doksy - Na jižních svazích Klůčku se výborně dařilo vinné révě, píše se v historických materiálech o Doksech v době 19. století. Dnes tu sice vinice nenajdeme, ale milovníci dobrého vína si i tak mohou u Máchova jezera přijít na své.
Doksy - Na jižních svazích Klůčku se výborně dařilo vinné révě, píše se v historických materiálech o Doksech v době 19. století. Dnes tu sice vinice nenajdeme, ale milovníci dobrého vína si i tak mohou u Máchova jezera přijít na své.
Havlíčkův Brod - Kšeft je kšeft, a tak přímo v Havlíčkově Brodě je nyní v horkém létě možnost koupit si točenou zmrzlinu, malá porce za patnáct, velká za třicet, přímo pod firemním štítem prodejny „Maso – uzeniny".
Koryčany – Do stánku s občerstvením na Koryčansku se v noci na úterý vloupal neznámý pachatel. Nejprve překonal vstupní dveře a poté ukradl stroj na výrobu točené zmrzliny a automat na kávu. Hodil se mu také kompresor k pultovému výčepu.
Velké Karlovice /ROZHOVOR/ - K létu neodmyslitelně patří grilování a posezení u dobrého jídla pod širým nebem. Tuto pohodu po celé léto nabízí návštěvníkům hotel Horal ve Velkých Karlovicích.
Kladensko - Spalující horko posledních týdnů sice už poněkud polevilo, ovšem letní počasí stále láká lidi do cukráren k chladivému osvěžení. Zmrzliny vařené podle tradičních receptur jsou zárukou kvalitního mlsání.
Velké Karlovice /ROZHOVOR/ - K létu neodmyslitelně patří grilování a posezení u dobrého jídla pod širým nebem. Tuto pohodu po celé léto nabízí návštěvníkům hotel Horal ve Velkých Karlovicích.
Mladá Boleslav - Cukrárna a kavárna na Míráku má otevřeno krátce přes rok. Za tu dobu spolumajitel Lukáš Bednář především zjistil, jak to v takovém podniku funguje.
Opava /ANKETA, DOPLNĚNO/ – Překvapí už to málokoho. Předloni byla z koule krychle, loni bomba a letos? Zmrzlina. K letošnímu tropickému počasí vyloženě sedí.
Staré Město /FOTOGALERIE, DOPLNĚNO/ – Jana a Zdeněk Hanzlíkovi ze Starého Města jsou vítězi pátého ročníku Buchtobraní, pátého ročníku soutěže o nejchutnější a nejkrásnější sladkou dobrotu.
Jižní Čechy - Při výletech a slunění u rybníka nebo řeky nezapomeňte na dostatečný přísun tekutin. K osvěžení pomohou i zmrzliny, na které se zaměřili i jihočeští hygienici.
Každý student uvítá prázdninovou brigádu a práce na festivalu či filmové škole je rozhodně zajímavější než prodávat někde zmrzlinu. I já jsem měl to štěstí, že jsem mohl jako středoškolák pomáhat při zajištění filmové školy.
Česká Lípa - Zavřená nádražní restaurace, nefungující kiosek u kolejí, žádné další služby uvnitř nádražní budovy. Tak to vypadá na vlakovém nádraží v České Lípě.
Česká Lípa - Zavřená nádražní restaurace, nefungující kiosek u kolejí, žádné další služby uvnitř nádražní budovy. Tak to vypadá na vlakovém nádraží v České Lípě.
Planá - O víkendu proběhla v Plané Anenská pouť. Přestože asi víc lidí bylo na koupališti, nadšenci a milovníci oslav a poutí zůstali věrní a už tradiční pouť navštívili.
Praha – Kolapsů z horka dnes v hlavním městě výrazně přibylo, záchranka jela k 30 lidem, kteří zkolabovali, v sobotu k 17. Kolabují lidé všeho věku, mnohdy i zcela zdraví, řekla mluvčí pražské záchranky Klára Fikejzová. Dlouhodobá vedra se podle ní začínají podepisovat také na zdravotním stavu lidí s chronickými nemocemi. Záchranáři teď ošetřují více kardiaků a lidí s oběhovými problémy.
Brno, Kuřim – Hlava na hlavě. Tak to v sobotu vypadalo na jihomoravských koupalištích. Například u brněnské Riviéry lidé čekali v dlouhých frontách. Přestože fungovaly obě poklady, před každou z nich byla dvacetimetrová fronta. Lidé si ale nestěžovali.
Vyškovsko – Vlasy v polévce, pivo načepované pod mírou, seschlá zelenina. Dát si oběd v restauraci někdy může připomínat nějaký béčkový horor. I na Vyškovsku. Čistota prostředí a kvalita potravin se stává obzvláště v letních teplotách pro mnohá stravovací zařízení ožehavým problémem. Na nezodpovědné restauratéry si kromě hygieny posvítí i Sdružení obrany spotřebitelů.