Kutná Hora – Tradiční Sedlecká pouť se po roce opět vrací do Kutné Hory a s ní i několik desítek pouťových atrakcí. Mezi prvními na místo dorazily autodrom, labutě a obávaná K2.
Liberecký kraj - Na Hotelové škole v Turnově proběhl kulinářský kurz pro kuchaře, kteří se učili trpělivosti a preciznosti, dvou vlastností dobrého cukráře.
Liberecký kraj - Na Hotelové škole v Turnově proběhl kulinářský kurz pro kuchaře, kteří se učili trpělivosti a preciznosti, dvou vlastností dobrého cukráře.
Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Periodická tabulka zpaměti, vyjmenovávání sáhodlouhých vzorců či marná snaha zapálit kahan. Nic z toho v pátek studenty hradecké střední průmyslové školy v Hradební ulici nečekalo. Naopak, byli svědky prudkých vzplanutí, výroby zmrzliny a dokonce levitace.
Hradec Králové - Periodická tabulka zpaměti, vyjmenovávání sáhodlouhých vzorců či marná snaha zapálit kahan. Nic z toho v pátek studenty hradecké střední průmyslové školy v Hradební ulici nečekalo. Naopak, byli svědky prudkých vzplanutí, výroby zmrzliny a dokonce levitace.
Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?
Olga už by dávno bývala v Německu, kdyby se nezastavila u jezera někde poblíž Smolenska. Sedla si, roztáhla deku a chvíli se upřeně dívala na hladinu vody. Trochu ji mrzelo, že všudypřítomné kačenky neuměly ani létat a tak se jenom nešikovně plácaly ve vodě. Byl zrovna nejteplejší den za celý rok, voda v jezeře tedy nebyla zmrzlá, ale pouze ledová. Olga neváhala a skočila šipku mezi kačenky.
Brno - Přestože teplé jarní počasí si Brňané užívají už několik týdnů, na pivo nebo oběd pod širým nebem si museli počkat až do úterý. V centru města jsou totiž restaurační zahrádky povolené až od prvního dubna. Přitom řada městských částí jim umožňuje celoroční provoz.
Brno - Přestože teplé jarní počasí si Brňané užívají už několik týdnů, na pivo nebo oběd pod širým nebem si museli počkat až do úterý. V centru města jsou totiž restaurační zahrádky povolené až od prvního dubna. Přitom řada městských částí jim umožňuje celoroční provoz.
Kladno /ROZHOVOR/ - Jarní odpoledne láká děti k okénku, kde prodávají zmrzlinu. Kladenská firma Ňam Ňam uspěla se svojí zmrzlinou a zákusky v soutěži Potravinářský výrobek Středočeského kraje 2013.
Olomouc /ANKETA/ – Eva Konečná šla ve čtvrtek odpoledne s dcerou a neteří nakoupit do obchodního centra na okraji Olomouce. Děti měly chuť na zmrzlinu a ona po vyčerpávajícím nákupu na kafe.
Kamenice nad Lipou – Do zahájení devátého ročníku Hračkobraní, jež se koná na zámku v Kamenici nad Lipou, sice ještě nějaký ten měsíc zbývá, ale už od začátku nového roku pořadatelé pracují na jeho organizaci.
Brno – Se začátkem astronomického jara vtrhlo do Brna a okolí také opravdové jarní počasí. Zimní bundy alespoň během odpoledne nahradila trička s krátkým rukávem, parky i třeba cyklostezky se zaplnily lidmi. Dobré obchody hlásili také pohotoví prodejci zmrzliny. Na dvou místech Jihomoravského kraje dokonce padly teplotní rekordy.
Brno – Se začátkem astronomického jara vtrhlo do Brna a okolí také opravdové jarní počasí. Zimní bundy alespoň během odpoledne nahradila trička s krátkým rukávem, parky i třeba cyklostezky se zaplnily lidmi. Dobré obchody hlásili také pohotoví prodejci zmrzliny. Na dvou místech Jihomoravského kraje dokonce padly teplotní rekordy.
Kamenice nad Lipou – Do zahájení devátého ročníku Hračkobraní, jež se koná na zámku v Kamenici nad Lipou, sice ještě nějaký ten měsíc zbývá, ale už od začátku nového roku pořadatelé pracují na jeho organizaci.
České Budějovice – Teploty posledních dnů poněkud předběhly dobu, přeskočily jaro a vrhly se přímo do léta. V pátek na mnoha místech Jihočeského kraje meteorologové zaznamenali teplotní rekordy.
Rokycany - Ve čtvrtek Muzeum dr. B. Horáka provoní sladké dobroty. Postará se o to nově zahajovaná výstava Historické cukrárny a též žáci Střední školy v Jeřabinové ulici, kteří přispějí dobrotami. Akci odstartuje 16. hodina.
Jen co jsem v neděli kolem druhé odpolední poprvé ten den otevřel dveře bytu a záhy vyklouzl i z domovních dveří na čerstvý vzduch, už se to na mě vyvalilo.
Škola. Každé ráno projdeme bránou a pod přístřeškem už nás vítají někteří pracovníci. Naposledy se pokochám obrovským výhledem na nekonečné moře a pak už se jen zařadím do davu. Všichni se loudavým krokem přesunují do budov. Všechno se to ještě zdržuje neustálým zdravením.
/SERIÁL TÝDENÍKU/ Škola. Každé ráno projdeme bránou a pod přístřeškem už nás vítají někteří pracovníci. Naposledy se pokochám obrovským výhledem na nekonečné moře a pak už se jen zařadím do davu. Všichni se loudavým krokem přesunují do budov. Všechno se to ještě zdržuje neustálým zdravením.
Slušovice – Jako smyslů zbavený se choval sedmadvacetiletý muž v jednom z barů ve Slušovicích. Ve čtvrtek ještě před polednem si vybil svoji zlost na vybavení baru.
Velvary – Jak se dá v chemické laboratoři vyrobit lahodná zmrzlina, vytvořit dým bez ohně, případně nechat vznášet předměty ve vzduchu, předvedly tento týden žákům Základní školy ve Velvarech studentky Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT) v Praze.
České Budějovice - Studenti na nohou, někteří dokonce stojící na lavicích, aby lépe viděli. U tabule vzniká kouř, který používají filmaři, ale také lahodná zmrzlina vyrobená za pomoci tekutého dusíku. I tak může vypadat středoškolská hodina chemie.
České Budějovice - Studenti na nohou, někteří dokonce stojící na lavicích, aby lépe viděli. U tabule vzniká kouř, který používají filmaři, ale také lahodná zmrzlina vyrobená za pomoci tekutého dusíku. I tak může vypadat středoškolská hodina chemie.
Tachovsko – Mistři kuchaři spolu s účastníky kurzu připravovali chutná jídla podle generacemi osvědčených receptů, i těch, které jsou přizpůsobené tempu dnešní doby.
Tachovsko – Mistři kuchaři spolu s účastníky kurzu připravovali chutná jídla podle generacemi osvědčených receptů, i těch, které jsou přizpůsobené tempu dnešní doby.
Olomoucko - Prvního února to bude už deset let, co s námi žije modrý pomocník Facebook. Toto jubileum nezmiňujeme jen tak. Chceme totiž vyhlásit fanouškovskou soutěž týkající se FB stránek Olomouckého deníku!
Chocerady – Jednou ze základních škol, kterou se svým projektem Hodina moderní chemie navštívili doktorandi, a studenti Vysoké školy chemicko-technologické v Praze byla Základní škola Chocerady.
Nové Město na Moravě – Farmářské trhy v Novém Městě na Moravě jsou tak úspěšné, že je začali pořádat i v zimě. Produkty farmářů místních a z blízkého okolí nakupovali lidé na Vratislavově náměstí poprvé v sobotu od osmi hodin ráno.
Lovosice – Jak udělat plamen tří barev, střepy karafiátu nebo zmrzlinu v chemické laboratoři si na vlastní kůži vyzkoušeli žáci Základní školy Sady pionýrů v Lovosicích.
Jihlava - Letošními festivalovými kategoriemi, podle kterých podniky vybírají pokrmy do nabídky, jsou celkem tři s názvy To jste ještě nejedli, Ctíme tradiční recepty a zvyklosti a Láska prochází žaludkem.
Bruntál /FOTOGALERIE/ - Vědec anglického původu Michael Londesborough, známý též z televizního pořadu Port, předváděl své pekelné kousky v bruntálské základní škole Okružní.
Bruntál /FOTOGALERIE/ - Vědec anglického původu Michael Londesborough, známý též z televizního pořadu Port, předváděl své pekelné kousky v bruntálské základní škole Okružní.
Ratibořice - „Polévka bude česká silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky. Předkrmem pak bude račí nákyp a aspik s husičkou v rosolu na německý způsob, dále štika dle paní mlynářky, anglický rostbíf, šunka, pečený bažant podávaný se špekovými knedlíčky a s červeným zelím, římský punč a na závěr dezerty, jako například vídeňský štrůdl, vánoční štola, cukroví, ovoce, vanilková a oříšková zmrzlina," představuje štědrovečerní tabuli pro princeznu Bathildis, prince Viléma a hosty vrchní zámecká kuchařka Róza.
Ratibořice - „Polévka bude česká silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky. Předkrmem pak bude račí nákyp a aspik s husičkou v rosolu na německý způsob, dále štika dle paní mlynářky, anglický rostbíf, šunka, pečený bažant podávaný se špekovými knedlíčky a s červeným zelím, římský punč a na závěr dezerty, jako například vídeňský štrůdl, vánoční štola, cukroví, ovoce, vanilková a oříšková zmrzlina," představuje štědrovečerní tabuli pro princeznu Bathildis, prince Viléma a hosty vrchní zámecká kuchařka Róza.
Ratibořice - „Polévka bude česká silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky. Předkrmem pak bude račí nákyp a aspik s husičkou v rosolu na německý způsob, dále štika dle paní mlynářky, anglický rostbíf, šunka, pečený bažant podávaný se špekovými knedlíčky a s červeným zelím, římský punč a na závěr dezerty, jako například vídeňský štrůdl, vánoční štola, cukroví, ovoce, vanilková a oříšková zmrzlina," představuje štědrovečerní tabuli pro princeznu Bathildis, prince Viléma a hosty vrchní zámecká kuchařka Róza.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Kralupy nad Vltavou - Jedna z učeben Střední odborné školy a středního odborného učiliště v Kralupech nad Vltavou na Mělnicku se proměnila v pokusnou laboratoř. Obsadili ji studenti Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, aby svým mladším kolegům ukázali, jak může být chemie zábavná a zajímavá.