Kreativ

ŠTÍTEK: vozový park

Pražští strážníci dostali nové motocykly.

Pražští strážníci budou od jara střežit metropoli na nových motocyklech

/FOTOGALERIE/ Stejně jako ostatní motorkáři usednou na své stroje s přicházejícím jarem i strážníci v Praze. V současné době vozový park pražských strážníků sčítá celkem 95 motocyklů. Čtyřiačtyřicet nově pořízených nahradí 51 motorek, které byly nakoupeny v letech 2000 až 2010.

Předávání sanitek v roce 2016.

Pražská záchranka nakoupí 30 nových sanitek za 122 milionů korun

Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy (ZZS HMP) letos nakoupí 30 nových sanitek. Všechny vozy typu Mercedes Sprinter s tzv. skříňovou nástavbou obdrží pražská záchranka od dodavatele do konce roku. Vybavení sanitek připomíná mobilní jednotku intenzivní péče. Vozidla zásadním způsobem přispějí k udržení vysokého standardu poskytované péče pacientům a k obnově vytíženého vozového parku. Nové sanitky nahradí vozidla z let 2007–2009.

Výstavba rodinných domů ve Štítarech

Obec podpoří výstavbu rodinných domů

Lužná – Obec Lužná finančně podpoří výstavbu rodinných domů v části obce Lužná II. na nádraží. Obec bude z letošního rozpočtu investovat částku ve výši patnáct milionů korun, jako podporu výstavby v obci a to konkrétně v lokalitě za vodárnou.

Do místní pečovatelské služby v Jaroměři tak v pondělí putovala fungl nová osobní dodávka značky Dacia Dokker, čímž nahradila své starší předchůdce.

Nová Dacia bude sloužit místní pečovatelské službě

Jaroměř - Již třetí automobil obdržel Dům s pečovatelskou službou v Jaroměři. Slavnostní předání nového sociálního automobilu značky Dacia Dokker se odehrálo v pondělí 12. února ve 13 hodin v areálu Pečovatelské služby.

Příbramská MHD čelí ze strany cestujících dlouhodobé kritice.

Připomínky ke změně jízdních řádů mohou lidé podávat do března

Příbram – Autobusová městská hromadná doprava v Příbrami čelí dlouhodobě ostré kritice z řad cestujících. Mezi největší nedostatky patří podle nich zastaralý vozový park, neochota řidičů, pozdní příjezdy některých spojů a od prosince loňského roku také změna jízdních řádů.

Ilustrační foto

Carsharing má v Praze zelenou

Webové stránky, které umožňují využívat carsharing na území hlavního města jsou na světě. Po dvou letech se je podařilo magistrátu a Asociaci českého carsharingu dokončit. Možnost vyzvedávání a vrácení vozidel bude v modrých a fialových zónách placeného stání.

Ilustrační foto.

Dobrovolní hasiči dostanou nové zázemí

Jindřichův Hradec - Až sedm milionů korun zaplatí hradecká radnice za rekonstrukci, rozšíření a další stavební úpravy objektu jednotky místních dobrovolných hasičů.

Exoti na prodej.

Exoti na prodej: O těchto autech jste určitě nikdy neslyšeli. Ale můžete je mít

Přijde vám, že je aktuální vozový park na našich silnicích poněkud uniformní a nudný? Nezoufejte. Stačí si otevřít nějakou velkou celoevropskou inzerci, zadat jako značku „jiné“ a už se na vás hrne přehršel bizarních a zajímavých aut, která na silnici jen tak nepotkáte. My jsme vybrali šest z našeho pohledu nejzvláštnějších.

Ilustrační foto.

České dráhy se mění. Cestující oceňují nové soupravy i příjemný personál

České dráhy přepravily v roce 2016 rekordní počet cestujících. Průběžná data z letošního roku indikují, že loňská čísla budou překonána. Kdyby zákazníci nebyli spokojeni se službami Českých drah, v konkurenčním prostředí by jistě volili jiný způsob dopravy. Investice do vozového parku i vlastních zaměstnanců se ČD vyplácí a zákazníci výsledky oceňují. Potvrdil to i průzkum spokojenosti a loajality cestujících ČD.

Ikarus 55 byl maďarský, na tu dobu velmi luxusní autobus. ČSAD se jej ale chtěla zbavit, protože jí byl přidělen i přesto, že její flotila se celá skládala ze zmíněných Škoda 706 RO. Ikarus jí tedy navyšoval náklady na údržbu a náhradní díly, proto se s Z

BOPO Třebíč na cestách

Třebíč /SERIÁL "JAK JSME ŽILI"/ - Jak jsme žili v Československu? Nový seriál Třebíčského deníku vždy pátek přinese archivní snímky z různých míst v okrese. 

Ilustrační foto.

Mladá Boleslav má pět nových autobusů

Mladá Boleslav – Prvních pět nových vozů dorazilo do města těsně před Vánocemi. Moderní nízkoenergetické autobusy jsou výraznou měrou financovány pomocí evropských dotací a budou dodávány během následujících pěti let tak, aby byl boleslavský vozový park obnovován postupně.

Ilustrační foto.

Čisté cesty? Díky novým sypačům i tunám připravené soli

Jižní Morava – První sníh, který na Vyškovsku a Blanensku napadl před několika týdny, znamenal pro silničáře z regionu jasný signál. Začíná jim nejnáročnější období roku. Vstupují však do něj s klidem. Vedení obou oblastí se shoduje: Jsme připraveni. A to rovnou s několika novinkami. 

Dvanáct nových vozů Tatra-815 8x8 PRAM. převzal 71. mechanizovaný prapor v Hranicích

Vojenský prapor v Hranicích se pyšní novými tatrovkami

Další modernizace vojenské techniky se dočkal 71. mechanizovaný prapor v Hranicích. Od podzimu se součástí vozového parku stalo dvanáct nových nákladních vozidel Tatra. Kromě jednoduššího řízení nabízí oproti starším vozidlům také lepší uplatnění v boji či noční vidění.

Peníze. Ilustrační foto.

Praha počítá v návrhu rozpočtu na příští rok s rekordními výdaji

/INFOGRAFIKA/ Vedení Prahy připravilo návrh rozpočtu, který poprvé v historii překročil 70 miliard korun. Tradičně nejvíce peněz půjde do oblastí dopravy a školství. Na běžné výdaje, kam patří například náklady na rozšíření svozu komunálního odpadu či obnovu vozového parku dopravního podniku, plánuje město dát přes 53 miliard korun.