Kreativ

ŠTÍTEK: vozový park

Ilustrační foto

Za svoz odpadu se víc platit nebude

Příbram – V příštím roce obyvatelé města nebudou platit vyšší poplatek za svoz komunálního odpadu. Zastupitelé v pondělí schválili návrh rady města na nezvyšování ceny. Lidé tak v roce 2018 budou platit opět 552 korun za osobu.

Na lyském Výstavišti se konalo hned několik výstav. Těmi hlavními byly Kola 2017 a Pivní a vinné slavnosti.

OBRAZEM: Výstaviště ovládly auta a motorky, ale i pivní a vinné slavnosti

Lysá nad Labem - Sportovní závodní vozy, tuningové speciály, autokrosové buginy, ale i nablýskané motocykly. To vše bylo k vidění na výstavě Kola 2017, kterou o víkendu na Výstavišti shlédly stovky příchozích. Ti si mohli prohlédnout také vystavené speciály soutěžící na nejslavnější dakarské rallye.

Jihomoravští zdravotničtí záchranáři budou jezdit k pacientům elektromobilem.

Elektromobil pomůže s úklidem města. Elektroskútr s rozvozem pošty

Jižní Morava /FOTOGALERIE/ – Především k čištění města, vyvážení odpadkových košů či odvozu sekaček využijí pracovníci městských služeb v Hustopečích na Břeclavsku nový elektromobil. Nedávno nahradil nevyhovující vůz se spalovacím motorem. „Chtěli jsme posílit vozový park a chovat se šetrně k životnímu prostředí. Také bude mnohem méně ničit cesty než traktor, který jsme používali dosud,“ odůvodnil vedoucí městských služeb Ivan Chrastina.

Ilustrační foto.

Zastupitelé budou jednat o ceně za vodu i odvoz odpadu

Příbram – Na listopadovém zasedání se budou příbramští zastupitelé mimo jiné zabývat i výší poplatků za svoz komunálního odpadu, za vodu nebo za psa v domácnosti. Rada města zastupitelům předloží návrh, aby se tyto poplatky nezvyšovaly. 

SDH Braškov má novou Tatru 815-7.

Dobrovolní hasiči z Braškova mají novou cisternu

Braškov /FOTOGALERIE/ - Nový přírůstek do svého vozového parku přivítali v sobotu dobrovolní hasiči z Braškova. Oficiálně byla totiž zařazena do výjezdu nová cisternová automobilová stříkačka Tatra 815-7 v hodnotě 7,6 milionů korun. Dále se pokračovalo oceněním některých členů sboru a přátelským, neformálním posezením při dobrém jídle a pití.

Autobusy městské hromadné dopravy Dopravního podniku značky SOR stojící na autobusovém nádraží Na Knížecích v Praze.

V Praze mohly jezdit polské autobusy. Kdyby byly o 220 korun levnější

Český dodavatel nabídl nižší cenu i úspornější spotřebu nafty. Průměrné stáří vozového parku se má ze současných devíti snížit na 7,5 roku. Nákupem sto padesáti nových autobusů dopravní podnik (DPP) ušetří sto milionů korun. Takový je výsledek výběrového řízení na jejich dodavatele. Původně počítal s částkou necelých 1,2 miliardy korun, nakonec ale zaplatí jen 1,08 miliardy.

Zdravotnická záchranná služba v Pardubičkách si 3. října 2017 připomněla 40 let od svého založení. Trocha letitých snímků z historie základny v Pardubičkách.

Záchranka je tady už 40 let

Pardubice – Pardubická záchranka oslavila kulaté narozeniny. Před čtyřiceti lety, 3. října 1977, byla pod Pardubickou nemocnicí založena výjezdová skupina, která dojížděla až k pacientovi. Do té doby v Pardubicích věc zcela nevídaná.

Senior centrum v Uherském Hradišti převzalo v úterý 19. září nový automobil Dacia Dokker, který doplní její už tříčlenný vozový park.

Senior centrum získalo nový automobil

Celkově třetí vozidlo pro výjezdy za klienty či jejich přepravu získala pečovatelská služba Senior centrum Uherské Hradiště. Dvě poslední z nich přitom obdržela přes projekt Sociální automobil, na jehož pořízené se pod taktovkou reklamní agentury Kompakt podílejí především místní firmy.

Bohuslav Sobotka v roce 2017

Pohledem Jiřího Jandy: Plnou parou vpřed

Místní tradice už od dob pověstného sociálně-demokratického Zemáku a jeho spanilé jízdy zdejšími luhy a háji až k hlavnímu vchodu do Strakovy akademie je neúprosná. Před volbami to prostě musí být jízda, až budou voličům oči přecházet. Jaký vozový park pro cesty za nimi letos zvolili nynější kandidáti?

Ilustrační foto.

Beroun rozšíří vozový park o elektromobily

Beroun - O tři elektromobily bude rozšířen vozový park města Berouna. Jeden bude využívat správa městských parkovišť a parkovacích míst, která zajišťuje i servis bikeboxů pro parkování kol a provozuje parkovací dům. Zbylá dvě bude mít k dispozici pečovatelská služba.  

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Ekologické vrakoviště

Zpráva o tom, že kvůli stávající legislativě u nás kvete dovoz ojetin starších patnácti let, vypadá na první pohled jako ostuda. Stárnutí vozového parku se bere jako nežádoucí trend, neboť starší vozy nesplňují přísné ekologické limity a zamořují ovzduší.

Ilustrační foto.

Charita Luhačovice potřebuje nové, spolehlivé auto

„Čím dál častěji pociťujeme, že potřebujeme v nejbližší době obnovit náš vozový park. Proto jsme od června zahájili kampaň, díky níž chceme získat peníze na nákup nového charitního vozu od firem i jednotlivců, kteří nám chtějí pomoci,“ uvedla za Charitu Anna Martincová.

Městští strážníci testují elektromobil.

Písečtí strážníci testují elektromobil

Písek - Jízdní vlastnosti, provozní náklady a možnosti budoucího využití prověřují od letošního dubna městští strážníci v Písku u elektromobilu, který na půl roku posílil jejich vozový park.

Elektromobil. Ilustrační foto.

Radniční úředníci budou brázdit ulice v elektromobilu

Třebíč –Třebíčí se zanedlouho bude prohánět nový elektromobil, který rozšíří vozový park radnice. Pro zaměstnance úřadu to nebude premiéra, před časem měli elektromobil zapůjčený, aby si vyzkoušeli, jak se s ním jezdí. Radnice teď obdržela rozhodnutí o poskytnutí dotace na nákup elektromobilu, o kterou žádala již s předstihem.

Cheznovičtí dobrovolní hasiči  oficiálně převzali nováčka do vozového parku Tatru CAS 30 se speciální výbavou v hodnotě sedm a půl milionu korun.

Cheznovický vozový park omládl

Cheznovice – V letní seriál se proměnila prezentace nových vozidel pro sbory dobrovolných hasičů na Rokycansku. Po Skořicích a Hlohovicích přišly na řadu Cheznovice.

Slavnostní předání automobilu v rámci projektu Sociální automobil proběhlo 14. července v Domově Harcov Liberec. Na snímku zleva manažer projektu, Zdeněk Maruška a ředitelka Domova Harcov, Vladimíra Řáhová.

Pomáhají postiženým. Namísto státu

Liberec – K lékařům, do úřadů na nákupy, ale třeba i za zábavou. K tomu všemu bude klientům Domova pro mentálně postižené sloužit sociální vůz. Nový vůz Dacia Dokker v pátek získali od agentury Kompakt. Ta už od roku 1997 pomáhá ústavům a sociálním zařízením s pomocí sponzorů získat tolik potřebné dopravní prostředky.

Elektroskútr  využívaný Městskou policií v Písku.

Město koupí dva elektromobily

Písek - Město a jím řízené organizace zaměřují při obnově vozového parku stále větší pozornost na elektromobily. Nyní díky dotaci ve výši 440 tisíc korun budou pořízeny dva elektromobily.

Ilustrační foto

Nové hasičské auto odjelo do Vlásenice

Vlásenice – V pořadí již druhé moderní hasičské auto brázdí pelhřimovské silnice. Nejnovějším přírůstkem do vozového parku se mohou od poloviny června chlubit dobrovolní hasiči z Vlásenice.

Pavel Zavadil, záložník Slezského FC, má Mini Clubman.

Pavel Zavadil si pořízením Mini Clubmanu splnil sen

Když se podíváme na vozový park fotbalistů Slezského FC Opava, na první pohled zaujme vůz záložníka Pavla Zavadila. Už rok se vozí v Mini Clubmenu, což je prodloužená verze populárního Mini Cooperu. Jak sám zkušený fotbalista přiznává, tímto vozem si splnil svůj sen.

Den otevřených dveří pro veřejnost v příbramské stanici Hasičského záchranného sboru.

Hasiče profíky otázky na tělo nezaskočily

Příbram /FOTOGALERIE/ - Není na překážku, že profesionální hasiče v Příbrami řídí Kladno? Proč nezasahují u požárů ženy? Kdo vyjede k dalšímu požáru, když jsou všichni ze stanice v terénu? I takové dotazy zní v úterý dopoledne z úst dětí, které si nenechávají ujít ve stanici příbramské stanice hasičského záchranného sboru vyhlášení dalšího ročníku výtvarné soutěže.

Kardinál Duka požehnal vozidlům středočeské záchranky.

Kardinál Duka požehnal vozidlům středočeské záchranky

Středočeský kraj /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Na nádvoří vlašimského zámku požehnal sanitkám středočeské záchranné služby kardinál Dominik Duka. Kardinál, arcibiskup pražský a primas český požehnal sedmi sanitám, které byly na nádvoří přistaveny jako zástupci celého vozového parku záchranky.

EXTERNÍ FOTOGRAFIE >>> Foto: ZZS Středočeského krajeVlašim (20. 6. 2017) – Devadesát sanitek a téměř dvě stovky záchranářů jsou ve středních Čechách v terénu den co den.  To v úterý odpoledne připomněla hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) na nádvo

Sanitky středočeských záchranářů vyjíždějí do trénu s požehnáním

Vlašim – Devadesát sanitek a téměř dvě stovky záchranářů jsou ve středních Čechách v terénu den co den. To v úterý odpoledne připomněla hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) na nádvoří zámku ve Vlašimi, kde sedmi sanitním vozům zastupujícím celý vozový park středočeských záchranářů požehnal arcibiskup pražský a primas český Dominik kardinál Duka.

Děti nahlédly do policejního vozu.

OBRAZEM: Děti nahlédly do policejního vozu

Kutná Hora - Školáci strávili čtvrteční dopoledne s policisty pracujícími v našem městě. Přivítala nás Vendulka Marečková, která nás provedla jednou z částí budovy Policie ČR.