Kreativ

ŠTÍTEK: vozový park

Trolejbus s alternativním elektrickým pohonem na zkušebních jízdách v Plzni. Ilustrační foto.

Nové trolejbusy překonají i místa bez trolejí. Na baterie ujedou až 10 kilometrů

Brno – Až dělníci rozkopou a přeruší elektrické vedení ve Veveří nebo Údolní ulici, cestující městskou hromadnou dopravou nemusí omezovat pohyb trolejbusy. Brněnský dopravní podnik totiž plánuje koupit deset vozů, které využívají k pohonu také energii z baterií. Cestující v nich tak projedou i místy, kde nevedou troleje.

První elektrobus se v Krnově představí ve středu. Cestující ho poznají podle tohoto označení.

Po Krnově začne jezdit první elektrobus

Společnost Arriva bude v Krnově provozovat místní autobusovou dopravu dalších pět let. Ve středu 18. ledna ve 13 hodin na krnovském náměstí představí nové autobusy a jeden elektrobus.

Nový autobus, vlevo šéf dopravního podniku Daniel Dunovský, vpravo dopravně-technický náměstek David Jehlička.

Mostecko má nové autobusy pro městskou hromadnou dopravu

Most, Litvínov - Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova posílil svůj vozový park. Pořídil pět nových autobusů SOR NB12, které budou nasazeny do MHD v Mostě a Litvínově. Na linkách se objeví do února. Dnes o tom informoval ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský.

Nové Tatry pro armádu ČR

Tatra dodala armádě 26 nových vozů. S tříměsíčním předstihem

Kopřivnická automobilka Tatra dnes dodala armádě s tříměsíčním předstihem 26 valníků typové řady Tatra Tactic. Vozy slavnostně předala dnes, v Centru zabezpečení materiálem technických služeb ve Štěpánově na Olomoucku. Ministr obrany Martin Stropnický řekl, že jde o novou dodávku po třech letech.

Elektrobus společnosti 3CSAD

Rok 2017 v Hranicích: elektrobusy, infocentrum o propasti i další revitalizace

Hranice – Na spoustu novinek se v roce 2017 mohou těšit obyvatelé Hranic. Do ulic by měly vjet nové elektrobusy a město nadále hodlá pracovat na zlepšení dopravní situace ve městě. Plánuje se také pokračování v revitalizaci sídlišť Struhlovsko a Nová. Lepší propagace by se poté měla dočkat Hranická propast.

Mazací tramvaj.

DPP slavnostně rozsvítil ozdobenou mazací tramvaj zvanou mazačka

Praha/FOTOGALERIE/ - Pražský dopravní podnik (DPP) v pondělí rozsvítil ozdobenou mazací tramvaj, takzvanou mazačku. Vůz je slavnostně vyzdoben světly a andělem s trumpetou. Tramvaj byla letos rekonstruována a na její plošinu byla přimontována cisterna s vodou. Tramvaj při jízdě promazává koleje a v létě bude kropit travnaté pásy mezi kolejemi. Její jízdu mohou lidé sledovat živě na internetu.

Ilustrační foto

Olomouc má dotace na osm nových tramvají. Kdy vyjedou?

Olomouc - V novém elektrobusu a osmi nových nízkopodlažních tramvajích se budou do dvou let vozit lidé v Olomouci. Dopravní podnik získal dotaci na nákup bezemisních vozidel pro městskou hromadnou dopravu a vozy vyrazí do ulic koncem roku 2018.

Bazén.

Nový bazén či nová smuteční síň, rozpočet Litvínova s tím počítá

Litvínov - Litvínovští radní se zabývali návrhem rozpočtu města pro rok 2017. V navrhovaném rozpočtu jsou uvedeny velké investiční akce, jako je výstavba nové plavecké haly nebo výstavba mostu přes ulici Mezibořská. Návrh se také zaměřuje na údržbu komunikací a veřejného osvětlení ve městě, kam poputuje značná částka peněz.

Ilustrační foto

Horská služba je připravená

Krušné hory - Horská služba Krušné hory na letošní zimní sezonu obměnila svůj vozový park. „Pořídili jsme dva sněžné skútry a jedno lehké terénní auto," uvedl náčelník Horské služby Krušné hory Miroslav Güttner.

Poprvé v pátek vyjel do ulic města nový trolejbus Škoda 27 Tr s trakční baterií. Ten disponuje moderním vybavením s 42 sedadly. Vejít se sem může až 125 cestujících.

Trolejbus jede i tam, kde nevedou dráty

České Budějovice - Už žádné zpoždění linek MHD v případě dopravní nehody. Díky novému trolejbusu Škoda 27 Tr je to dost pravděpodobné. Jeho řidiči už totiž nemusí třeba v případě srážky aut čekat na vyřešení nehody a uvolnění jízdního pruhu pod dráty. Díky trakční baterii stačí stáhnout „tykadla", v tu chvíli se z trolejbusu stává klasický autobus.

Rekonstruovaná tramvaj svezla první cestující.

Rekonstruovaná tramvaj včera svezla první cestující

Most, Litvínov - V plném provozu je od včerejška rekonstruovaná tramvaj VARIO LFR.S. Popřát šťastnou cestu v doprovodu ředitele Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniela Dunovského přišli na výchozí zastávku v Litvínově, Citadela zástupci litvínovské radnice místostarosta Milan Šťovíček a místostarostka Erika Sedláčková.

Metro. Ilustrační foto.

DPP začne do dvou let řešit obnovu vozového parku metra

Praha - Pražský dopravní podnik (DPP) začne do dvou let řešit obnovu vozového parku metra. Ve čtvrtek to v rozhovoru řekl generální ředitel DPP Martin Gillar. Soupravám na všech třech trasách v následujících letech skončí životnost. DPP provozuje tři trasy metra, na kterých je 61 stanic. Provoz metra stojí podnik ročně několik miliard korun.

TATRA 148 je jako nová. Dubští hasiči ji opravovali dva roky.

Tatra dubských hasičů je jako nová. Sehnat některé díly byl problém

Dubí - Dobrovolní hasiči v Dubí mají novou chloubu. Jde o klenot z Kopřivnice konkrétně Tatru 148. Před časem ji získali do svého vozového parku a vzhledem k tomu, že nebyla úplně v top stavu, tak ji opravili. No spíše z ní udělali „nový" stroj. „Skoro každou součástku jsme měli v ruce. Co se nevyměnilo, tak se alespoň řádně vyčistilo," řekl velitel SDH Dubí Robert Wegert.

Arriva na autobusové lince Teplice –  Praha. Ilustrační foto.

Jezdíte do Prahy? Pozor ode dneška na změny

Teplice – Možná jste si toho také všimli, Arriva v průběhu října na lince Teplice – Praha nasadila nové autobusy. Zájem o přepravu je velký. Za sedm měsíců provozu přepravily autobusy mezi Teplicemi a Prahou už skoro 130 tisíc cestujících.

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje pořídila nové vozidlo technologické a komunikační připravenosti.

Záchranka má nové vozidlo

Liberecký kraj - Do vozového parku krajských záchranářů přibyl vůz zajišťující v případě potřeby jejich technologie a spojení.

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje pořídila nové vozidlo technologické a komunikační připravenosti.

Záchranka má nové vozidlo

Liberecký kraj - Do vozového parku krajských záchranářů přibyl vůz zajišťující v případě potřeby jejich technologie a spojení.

Jízda elegance členů Velociped bicykl klubu Kolešovice Doba minulá

Vášeň pro velocipedy probudilo první kolo Stadion nastříkané barvou na radiátory

Kolešovice – Šedesát devět kol, takovým „vozovým parkem" se mohou pochlubit členové Spolku Velociped bicykl klubu Kolešovice. Zahlédnout jste je i historická kola mohli při jízdě historického vlaku Kolešovka nebo při různých akcích, například o kolešovickém posvícení před historickou sušárnou chmele. Svá kola také vystavili na jesenickém festiválku přírodních sportů.

NOVÁ SANITA. Zdeněk Kovář, který novou sanitku jindřichohradecké nemocnice bude řídit, přihlížejícím při slavnostním představení vozidla ukázal jeho vybavení a nechal je, ať si vyzkoušejí manipulaci jak s lehátkem, tak s transportním křeslem.

Pacienty bude vozit nová sanitka

Jindřichův Hradec – Nový sanitní vůz uvedla do provozu nemocnice v Jindřichově Hradci, která v současné době disponuje deseti sanitami.

ředitel záchranky Roman Sýkora a vedoucí úseku nelékařských zdravotnických profesí Miloš Kukačka

Krajská záchranka má jako první v ČR certifikaci kvality

Karlovarský kraj - Čtyřleté úsilí všech pracovníků Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje (ZZSKK) přineslo jedinečné ocenění. Krajští záchranáři získali jako první v republice certifikaci Spojené akreditační komise (SAK), která potvrzuje zavedení a dodržování standardů, které v konečném důsledku pomáhají jak samotným záchranářům, tak i pacientům.

Nový ekomobil

Do ulic Sokolova vyrazí nový ekomobil

Sokolov - Nejen šetrná k životnímu prostředí, ale dokonce i s minimálními provozními náklady. To jsou hlavní důvody, proč Sokolovské technické služby (SOTES) začaly nakupovat novou techniku. První elektromobil rozšířil vozový park SOTES právě v těchto dnech.

Ilustrační foto

V Česku je prý milion aut s nefunkčním filtrem pevných částic

V Česku jezdí až jeden milion dieselových aut s nefunkčním, poškozeným, nebo dokonce demontovaným filtrem pevných částic, což je jedna pětina tuzemského vozového parku. Uvedla to společnost ÚAMK. Nesprávně fungující nebo chybějící filtr přitom způsobuje, že vozidlo vypouští do ovzduší o 90 % více sazí a dalších rakovinotvorných částic, než by mělo.

Duchcovský špitál má další novou sanitku.

Nemocnice má další sanitku. Mzdy šly sestrám nahoru

Teplicko - Další obměny se dočkal vozový park městské nemocnice v Duchcově. Ke třem novým sanitkám přibyla čtvrtá. „Jsou to vozy, které splňují všechny standardy požadované na západ od našich hranic," řekl ředitel duchcovské nemocnice Jaroslav Míč.

Ilustrační foto

ÚAMK: V ČR je milion aut s nefunkčním filtrem pevných částic

Praha - V Česku jezdí až jeden milion dieselových aut s nefunkčním, poškozeným, nebo dokonce demontovaným filtrem pevných částic, což je jedna pětina tuzemského vozového parku. Odhadla to společnost ÚAMK. Nesprávně fungující nebo chybějící filtr přitom způsobuje, že vozidlo vypouští do ovzduší o 90 % více sazí a dalších rakovinotvorných částic, než by mělo.

Ilustrační foto

Město Krnov má tři nová auta a skútr

Čtvrtina zaměstnanců krnovské radnice 21. září šla do práce pěšky, aby varovali před nárůstem automobilové dopravy. Město Krnov letos z dotací koupilo čtyři nová vozidla.

RUDOLF ADAM (vlevo)  předává klíče od nového auta řediteli Amalthey Davidu Svobodovi.

Na nové auto pro Amaltheu se složili místní podnikatelé

Chrudim – Terénní pracovníci zapsaného spolku Amalthea, která pomáhá řešit problémy v rodinách tak, aby se předcházelo umísťování dětí do ústavní nebo pěstounské péče, budou moci spolehlivěji dojíždět za svými klienty. Od společnosti Kompakt získali zbrusu nový automobil, na který se složili regionální podnikatelé.

Ilustrační foto

Stop sanitám, přesto budou

Karlovarský kraj - Špatná, ale zároveň i dobrá zpráva míří z hejtmanství ke zdravotnické záchranné službě Karlovarského kraje. Žádost o dotace na nákup nových sanitních vozů neprošla, přesto ale sanitky budou. Je to ale vůbec možné?