Kreativ

ŠTÍTEK: vozový park

Motorový prostor autobusu s pohonem na zemní plyn.

Havířovská MHD končí s naftou

Na linkách MHD v Havířově už nebudou používány autobusy s naftovými motory. Flotilu plynových autobusů doplní první tři elektrobusy.

Rudolf Chloupek.

Primátor dostane nové auto

Jihlava – Reprezentuje naše město, ale vozí ho devět let staré auto. To se brzy změní. Primátor Jihlavy Rudolf Chloupek bude brzy jezdit novým autem. Zastupitelé totiž odsouhlasili 1,3 milionu korun na jeho koupi.

Při oslavách Dne linky 155 si děti mohly prohlédnout vozidla záchranářů, zhlédly také naučné představení zaměřené na záchranu života.

Středočeští záchranáři oslavili Den linky 155

Kladno /FOTOGALERIE/ - Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje oslavila v pondělí takzvaný Den linky 155. Středočeští záchranáři jako jediní zvolili velmi specifický způsob oslav, děti školili pomocí divadelního představení.

Věštkyně a kartářka Gerda Odehnalová (vpravo).

Čeho se nejvíce bojíme, přitahujeme jako magnet

Doupě – Radí lidem, jak překonat těžké životní situace. Nevyhýbá se ani kuriózním otázkám, týkajících se například výběru aut. Gerda Odehnalová z Velkého Meziříčí nejraději věští pomocí karet.

Dva nové motocykly BMW 880 se staly součástí vozového parku dopravních policistů. I s Yamahou 1300 tak aktuálně disponují třemi silnými stroji.

Dopravní policisté mají nové motocykly

Nymburk - Dva nové motocykly BMW 880 se staly součástí vozového parku dopravních policistů. I s Yamahou 1300 tak aktuálně disponují třemi silnými stroji.

Ilustrační foto.

Města zvažují dotace na nákup elekromobilů

Region - Města i obce mohou svůj vozový park rozšířit o ekologická vozidla. Ministerstvo životního prostředí jim na nákup elektromobilů, aut na CNG a plug-in hybridů poskytne dotaci, a to přesahující dvě stě tisíc korun.

Policie bude v Praze následujících šest měsíců testovat provoz elektromobilů.

Policie bude v Praze půlroku testovat auta na elektřinu

Praha - Policie začne v Praze testovat tři automobily s motory na elektřinu. Po půlročním zkoušení policie vozy na elektrický pohon vyhodnotí a pak se rozhodne, zda případně ekologická auta nakoupí do svého vozového parku. Novinářům to ve čtvrtek řekl policejní prezident Tomáš Tuhý, který převzal symbolické klíčky od vozidel BMW. Jde o první auta na elektřinu, které policie začne používat.

Policie bude v Praze následujících šest měsíců testovat provoz elektromobilů.

Policie bude v Praze půlroku testovat vozidla BMW na elektřinu

Praha - Policie začne v Praze testovat tři automobily s motory na elektřinu. Po půlročním zkoušení policie vozy na elektrický pohon vyhodnotí a pak se rozhodne, zda případně ekologická auta nakoupí do svého vozového parku. Novinářům to ve čtvrtek řekl policejní prezident Tomáš Tuhý, který převzal symbolické klíčky od vozidel BMW. Jde o první auta na elektřinu, které policie začne používat.

Škoda 27Tr

Nové trolejbusy pro Ostravu. Ředitel DPO: Budou zcela revoluční

Plzeň /FOTOGALERIE/ - Škoda Electric dodá do Ostravy 12 trolejbusů za více než 160 milionů korun. Plzeňská firma uzavřela s Dopravním podnikem Ostrava smlouvu na dodávku deseti "krátkých" dvanáctimetrových vozidel Škoda 26Tr a dvou kloubových velkokapacitních vozidel 27Tr. Dodávka navazuje na zatím poslední obdobný kontrakt z roku 2015.

Ilustrační foto.

Chodov pořídí hasičům cisternu

Chodov – Nové hasičské auto dostanou patrně už v závěru příštího roku dobrovolní hasiči v Chodově. Jejich vozový park tak doplní moderní cisterna, která nahradí starší vůz CAS 24 T815 z roku 2003.

Ilustrační foto.

Dopravní podnik koupí 60 autobusů na plyn. Cestující potěší klimatizace

Brno – Šedesát nových autobusů na stlačený zemní plyn nakoupí do konce příštího roku brněnský dopravní podnik. Příjemnou novinkou bude jejich klimatizace. „Chceme, aby každý nově pořízený trolejbus nebo autobus měl klimatizaci takzvaného salónu, čili prostoru pro cestující. Kromě toho, že jsme vyslyšeli jejich prosby, také usilujeme o moderní hromadnou dopravu, kterou bude lidé rádi jezdit," okomentovala mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.

Ilustrační foto.

Růžových kol v Brně pojede více. I pro cizince

Brno – Více strojů a jednorázové výpůjčky čekají letos fanoušky sdílení a půjčování kol v systému Rekola. Růžová kola v Brně mají oslovit také cizince díky webu a aplikaci v angličtině.

Ilustrační foto

Letošní zimní údržba Příbrami se prodražila

Příbram – Zimní údržba měst se letos prodražila kvůli dlouhotrvajícím mrazům. Náklady se tak leckde navýšily až o milion korun. Letošní zima byla z pohledu ředitele příbramských technických služeb Pavla Máchy složitá.

Tramvaj Škoda 14T známá jako Porsche.

DPP vrátí do 2019 do provozu 57 opravovaných tramvají Škoda 14T

Praha - Pražský dopravní podnik (DPP) vrátí do roku 2019 do provozu 57 tramvají Škoda 14T známých jako Porsche. Vozy musel podnik odstavit kvůli poruše podvozků. V současné době je zpět na kolejích 21 tramvají. Ve středu to sdělila mluvčí DPP Aneta Řehková. Podnik kromě opravy podvozků upravuje interiér vozů. Celkem podnik koupil 60 těchto vozů.

Vozy městské policie. Ilustrační foto.

Pražští strážnící koupí 66 nových aut, hlavně Hyundai

Praha - Pražští strážnící nakoupí 66 nových aut za 25 milionů korun. Většina bude značky Hyundai, dále sedm minibusů a tři užitkové vozy Volkswagen a dvě dodávky Ford. Výběr dodavatelů pro obnovu vozového parku v úterý schválili radní.

Tramvaj T3. Ilustrační foto.

Praha společně s DPP poskytne Mariopulu osm vyřazených tramvají

Praha - Hlavní město s dopravním podnikem (DPP) poskytne ukrajinskému Mariopulu osm vyřazených tramvají typu T3SU. Vozy jim buď daruje, nebo prodá za sníženou cenu. V pondělí to po jednání představenstva řekl generální ředitel DPP Martin Gillar. Praha darovala Mariopulu dvě tramvaje loni v říjnu.

Ilustrační foto.

Ekologizace MHD v Ostravě může dostat ránu

Se smogem bojuje Ostrava i celý region v tomto období prakticky každý týden. Ostrava chce proto do roku 2020 vyřadit z provozu všechny naftové autobusy a nahradit je mimo jiné elektrobusy. Čistějšímu ovzduší se ale do cesty staví další překážka.

Návštěva prezidenta Miloše Zemana v Královéhradeckém kraji.

Prezident ve Vrchlabí otestoval Kodiaq. Chce ho

Královéhradecko, Vrchlabí - Byl nadšený. Okázalou spokojeností oplýval po vyzkoušení nového vozu z koncernu Škoda český prezident Miloš Zeman. Kodiaqa by podle svých slov rád zařadil do prezidentského vozového parku.

Počítačová hra FlatOut: Total Insanity.

Destrukční FlatOut se příští měsíc vrátí na herní scénu

Oblíbené destrukční závody FlatOut mají oficiálně potvrzené pokračování. Čtvrtý díl dostal podtitul Total Insanity. Přinést má vše, co si hráči oblíbili u jeho předchůdců a také několik novinek pro větší možnosti destrukce. Studio láká především na plně zničitelné závodní prostředí.

Přenášení zraněného, spojování hadic, řezání klády, nebo stavba sněhuláka. Jen část úkolů, před které byli o víkendu v Novém Oldřichově postaveni dobrovolní hasiči z Čech a Německa.

V Oldřichově uspořádali mezinárodní hasičské závody

Nový Oldřichov /FOTOGALERIE/ - Přenášení zraněného, spojování hadic, řezání klády, nebo stavba sněhuláka. Jen část úkolů, před které byli o víkendu v Novém Oldřichově postaveni dobrovolní hasiči z Čech a Německa.

Ilustrační foto

Ostrava 2020: MHD bude bez dieselových autobusů

/DENÍK ZAUJALO/ Kromě pořízení čtyřiceti moderních švýcarských tramvají plánuje ostravský dopravní podnik kvůli ekologizaci i další výraznou obměnu vozového parku. Do roku 2020 by chtěl mít svou „flotilu" bez autobusů s dieslovými motory.

Dopravní podnik Praha. Ilustrační foto.

Pražský dopravní podnik letos investuje do MHD 6,6 miliardy korun

Praha - Pražský dopravní podnik (DPP) letos investuje do MHD 6,6 miliardy korun do 481 projektů. Je to zhruba stejně jako v minulých letech. Novinářům to v úterý řekli primátorčin náměstek Petr Dolínek (ČSSD) a zástupci DPP. Peníze budou investovány do obnovy vozového parku, opravy stanic metra, bezpečnosti v metru nebo opravy tramvajových tratí. DPP je největší městskou firmou a zaměstnává přes 10 tisíc lidí. Jeho provoz město dotuje zhruba 12 miliardami ročně.