Kreativ

ŠTÍTEK: American Broadcasting Company

Ilustrační foto.

Bowlingová liga má nového lídra

Česká Lípa - Desátý ročník Českolipské bowlingové ligy se přehoupl do druhé poloviny. Po delší době má 1. liga nový vedoucí tým, stalo se jím mužstvo Sportlife Rumburk. Na druhé příčce je tým Hawks, ale ten má sehrán o 1 zápas méně.

Čtená zkouška hry Tajemné rozcestí v Divadle ABC

ABC uvádí parafrázi pohádky o zlaté rybce

Praha – Herci Ladislav Mrkvička (člen činohry Národního divadla), Lucie Pernetová, Martin Písařík a Zdeněk Vencl jsou aktéry nejnovější inscenace pražského Divadla ABC Tajemné rozcestí aneb Zlatá rybka splní každé vaše přání. Podle hry estonského autora Jaana Tätta ji s nimi nastudovala režisérka Lída Engelová. „Na adresu pana Mrkvičky můžu říct, že zkouší tak pilně, až jsme z toho zaskočeni. Někdy nám ani nedovolí, abychom si odskočili. Ale to je jenom dobře, protože při takovém způsobu práce se dá vyzkoušet všechno možné a čas se nezdá tak limitující,“ uvedla Engelová pár dní před premiérou, která je ohlášena na 21. listopadu.

Vypsaná fiXa

Vypsaná fixa v Hradci pokřtí klenot

Východní Čechy - Album Klenot pokřtí ve čtvrtek večer během koncertu v hradeckém kulturním domě Střelnice kapela Vypsaná fixa. Zahájí tak své letošní Klenot Tour 2009, na kterém představuje zbrusu nové album.

Vypsaná fiXa

Vypsaná fixa v Hradci pokřtí klenot

Východní Čechy - Album Klenot pokřtí ve čtvrtek večer během koncertu v hradeckém kulturním domě Střelnice kapela Vypsaná fixa. Zahájí tak své letošní Klenot Tour 2009, na kterém představuje zbrusu nové album.

Květa Fialová oslavila  80 let v divadle ROKOKO s fotografickou výstavou. Na fotografii společně zpěvák Karel Štědrý.

Květa Fialová: Osmdesát let, to je přece krása

Praha - V dobré náladě a rozmaru oslavila ve čtvrtek své osmdesátiny herečka Květa Fialová. Ve foyer pražského Divadla Rokoko nejdřív přihlížela zahájení výstavy fotografií, na nichž je zachycena ve svých divadelních rolích.

Oddíl zápasu TJ Nový Jičín uspořádal 9. ročník Memoriálu Miroslava Rešla v zápase řecko-římském a volném stylu.

Memoriál Rešla přilákal i slovenské zápasníky

Nový Jičín /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Tradiční, letos již 9. ročník Memoriálu Miroslava Rešla v zápase řecko-římském a volném stylu uspořádal oddíl zápasu TJ Nový Jičín ve sportovní hale ABC. Kromě týmů tuzemské špičky z Havířova, Olomouce, Tiché či Nového Jičína, přijeli také borci ze Slovenska.

Ilustrační obrázek

Kdo si dříve objednal Lidové noviny byl podezřelý

Prachatice - „V regálech chyběly časopisy. Chtěl jsem si sehnat časopis ABC, protože ho občas přinesli kamarádi. Ale než jsem sehnal jedno číslo, musel jsem čekat třeba i půl roku. Zkrátka nebylo nikde k sehnání, a když se náhodou objevilo, bylo okamžitě pryč,“ popisoval situaci ze svého mládí David Svoboda.

Ilustrační  foto.

Do Víru míří atleti na Malý svratecký maraton

Vír - Tradiční záležitost je tady. Už v sobotu se ve Víru poběží v pořadí 56. ročník Malého svrateckého maratonu, který připravili atleti místní Jiskry. Poběží se na 32 kilometrů dlouhé trati z Víru do Nedvědice a zpět.

Policisté vyšetřují Jacksonovy lékaře

Los Angeles – Detektivové, vyšetřující náhlé úmrtí zpěváka Michaela Jacksona, se nyní, dva týdny po jeho smrti, zaměří na záznamy léků, které zpěvák dostával na předpis. Hodlají také vyslechnout jeho početné bývalé lékaře.

Horolezec Libor Uher z Frýdku-Místku jako teprve druhý Čech zdolal nejtěžší osmitisícovku K2, která je druhou nejvyšší horou světa. Zdolat samotný vrchol světa se mu zatím nepodařilo.

Libor Uher na Everest nedosáhl

Frýdek-Místek - Horolezecká expedice „K&K pneu Everest 2009“ ve složení Libor Uher, Petr Mašek, Radim Slíva a Petr Valchař nedosáhla cíle. Dva její členové Petr Valchař a Radim Slíva ji kvůli zdravotním problémům předčasně opustili a vrátili se domů.

Český horolezec Mašek na Mt. Everestu: Naděje padly

Mladá Boleslav, Tibet - Sen o zdolání nejvyšší hory světa Mount Everestu se boleslavskému horolezci Petru Maškovi rozplynul. Byly to okamžiky, kdy doslova tuhla krev v žilách. Petr Mašek společně s kolegou Liborem Uhrem z expedice K & K Pneu Annapurna Everest byli od vrcholu vzdáleni jen 548 metrů.

Libor Uher

Libor Uher Everest nezdolal

Himálaje, Frýdek-Místek - Horolezecká expedice „K&K pneu Everest 2009“ ve složení Libor Uher, Petr Mašek, Radim Slíva a Petr Valchař nedosáhla cíle.

Zámečník, tesař, zedník či truhlář a svářeč. Osahat si tyto obory na vlastní kůži mohou od čtvrtka 14. do soboty 16. května žáci základních škol v rámci Olympiády technických profesí.

Olympiáda profesí láká děti na technická povolání

Nový Jičín /FOTOGALERIE, VIDEO/ - „Pořádně se uč, ať máš dobré známky a není z tebe jen dělník,“ říkávají rodiče svým ratolestem. Mnohdy si však neuvědomují, že po světě nemohou běhat pouze právníci či lékaři.

Ilustrační foto

Veletrh Novojičínska pobaví již podesáté

Nový Jičín - Nový Jičín má o program na nadcházející víkend postaráno. V sobotu 16. a neděli 17. května se totiž v areálu zimního a fotbalového stadionu uskuteční jubilejní desátý ročník Veletrhu Novojičínska.

Výstava - Origami Michala Průdka

OBRAZEM: Duhu zdobí origami

Prostějov /FOTOGALERIE/ - Máte rádi origami? Můžete shlédnout jejich výstavu v kulturním klubu Duha. Papírové draky a jiné skládačky zde vystavuje Michal Průdek.

KAREL GOTT. V pardubickém ABC klubu se v pátek uskutečnil ples Českého rozhlasu.

OBJEKTIVEM: Karel Gott exceloval v ABC klubu

Pardubice - Třiatřicetinásobný slavík Karel Gott byl hlavní hvězdou 9. reprezentačního plesu Českého rozhlasu a Krajské hospodářské komory Pardubického kraje, který se uskutečnil v pátek večer v pardubickém ABC klubu. „Takové přijetí jsem opravdu nečekal… Já vím, to už je starý vtip,“ přivítal se s obecenstvem Karel Gott.

Třináct lidí přišlo o život při střelbě ve středisku pro imigranty v Binghamtonu (USA)

Muž v centru pro imigranty postřelil nejméně 4 lidi

Binghamton (USA) - Nejméně 4 lidi v pátek zastřelil neznámý muž ve středisku pro imigranty v Binghamtonu v americkém státě New York. Dalších více než 10 lidí zranil a až 40 dalších drží jako rukojmí.

Ilustrační foto

Světově proslulá komedie pro vážné lidi míří do Strakonic

Strakonice - „Je vůbec něco od tohoto autora, co se mi nelíbilo? Skvělá hra…“ Jinou reakci na konverzační komedii Oscara Wilde Jak je důležité míti Filipa na internetových stránkách nenajdete. Strakoničtí diváci mohou hru zhlédnout v pondělí 9. února od 19.30 hodin v kulturním domě.

Květa_Fialová

S Marií Retkovou si o životě bude povídat Květa Fialová

Strakonice - Čeká nás další setkání v klubovém pořadu Marie Retkové tentokrát s herečkou Květou Fialovou. (Tento pořad byl z technických důvodů přeložen z 12. na 5. února, takže ho uvidí diváci ve velkém sále kulturního domu od 19.30 hodin již tento čtvrtek.)

Snímek z představení Sólo pro cikánku.

One woman show si užije Luba Skořepová

České Budějovice - Uprostřed mrazivé noci vypráví romská žena svůj životní příběh, v němž se mísí realita s fantazií. Příběh ženy, rodiny, rodu i celého etnika…

Zamyšlený nymburský trenér Muli Katzurin

Eurocup: Nymburk nastoupí proti Bilbau

Nymburk - Ve svém třetím vystoupení poháru Eurocup hostí Nymburkv úterý vpodvečerod 18 hodin v Pardubicích největšího favorita, španělské Bilbao, a trenér Katzurin ví, že jeho svěřence čeká těžký úkol.

Ilustrační foto

Mladíci KH Kopřivnice postoupili do Žákovské ligy starších žáků

Kopřivnice - Ve sportovní hale ABC v Novém Jičíně se odehrál kvalifikační turnaj házené o postup do soutěže Žákovské ligy starších žáků. Tohoto turnaje se zúčastnila čtyři nejlepší družstva ze základní části soutěže Severomoravská liga. Družstva HC Zubří A, HC Baník Karviná A, TJ Sokol Ostrava A a KH Kopřivnice A bojovala o první tři místa zaručující postup do Žákovské ligy v sezóně 2008/2009.

Ilustrační foto.

Hawks si stále drží svou neporazitelnost

Česká Lípa - Další dvě kola se odehrála v 8. ročníku Českolipské amatérské bowlingové ligy. Opět bylo k vidění hodně kvalitních výkonů jednotlivců i dramatických bojů na bowlingových drahách.