Kreativ

ŠTÍTEK: American Broadcasting Company

Tomáš Kapsa

Tomáš Kapsa: Jsem zkrátka takový betlémový Harpagon

Rakovník /ROZHOVOR/ - Za čtyřicet let Tomáš Kapsa nasbíral více jak sto čtyřicet převážně papírových betlémů. Většinu z nich má uloženou v krabici. Čas od času se jimi probírá, protože mu to dělá dobře, takže má Vánoce vlastně po celý rok. Jak sám o sobě říká, je takový betlémový Harpagon.

Snímek z utkání Florida - Nonac CV 09.

Futsal: Elitní liga má dva neporažené

Chomutov, Spořice – O minulém víkendu nezadržitelně pokračovala Chomutovská zimní futsalová liga. V Chomutově zápolily týmy z první ligy, ve Spořicích odehrála druhý turnaj čtvrtá nejvyšší soutěž.

Ilustrační foto

Většina Američanů souhlasí s užíváním skenerů

USA - Téměř dvě třetiny Američanů souhlasí s používáním tělesných skenerů na letištích. Ukázal to průzkum pro deník The Washington Post a televizní stanici ABC. Polovina dotázaných ale vyjádřila nesouhlas s přísnými tělesnými prohlídkami, jimiž musí projít ti cestující, kteří odmítli kontrolu v tělesném skeneru.

Obama odmítl spekulovat o zásahu proti KLDR

USA - Prezident USA Barack Obama odmítl spekulovat o možném americkém vojenském zásahu proti Severní Koreji kvůli dělostřeleckému ostřelování jihokorejského území. Ve vyjádření pro televizi ABC sice potvrdil, že Washington bude Jižní Koreu bránit, konkrétní kroky ale neupřesnil. Nejprve chce záležitost projednat se svým jihokorejským protějškem I Mjong-bakem.

V Novém Jičíně se konal jubilejní 10. rožník Memoriálu Miroslava Rešla v zápase řecko-římském a volném stylu pro přípravky, žáky, kadety a seniory.

Jubilejní ročník Memoriálu Miroslava Rešla

Nový Jičín /FOTOGALERIE/ – Ve sportovní hale ABC se konal jubilejní X. ročník Memoriálu Miroslava Rešla v zápase volný styL a řecko-římský pro přípravky, žáky, kadety a seniory. Na turnaji se objevili borci takových klubů jako Vítkovice, Třinec, Olomouc, Čechovice, Nový Jičín, Tichá, Krnov či Hradec Králové.

Olivia Prokopová se svojí vzácnou trofejí

Olivia se výkonnostně předběhla o tři roky

USA – V drtivé většině turnajů v nejstarší a nejkvalitnější minigolfové profesionální soutěži světa, kterou už jedenapadesátou sezónu pořádá Pro Putters Association, se udělují poháry jen vítězům. Jedinou výjimkou je nejnáročnější a nejvíce ceněný z těchto podniků - PPA National Championship, kde několikakilogramovou broušenou trofej vždy obdrží i poražený finalista.

Ilustrační foto

Basketbalistky i trenéři se na šampionátu zapojí do charity

Brno, Praha – Nejen zábava a úspěch stojí v pozadí mistrovství světa basketbalistek, které od 23. září pořádá Česká republika. Šampionát doprovází také charitativní projekt All Baskets Count (ABC), který navazuje na tradici akce Každý koš pomáhá.

Jeden z exponátu, který uvidíte ve Vratimově. Podpis Jiřího Štěpničky s věnováním z roku 1991.

Uvidíte i podpis Jana Wericha

Vratimov – Vratimovské kulturní středisko uspořádá od 22. června výstavu hereckých autogramů z dlouholeté sbírky Viléma Vlka z Palkovic.

Výlet Chebských do Prahy.

Výletníci viděli Prahu z lodě

Cheb, Praha - Viděli jsme přesně místo, kde se natáčeli chobotničky, Národní divadlo, zkrátka všechno, co se dá z lodě vidět.

Vše o mé matce - premiéra v Divadle ABC: zleva Vladimír Marek, Dana Batulková, Dana Syslová

Lorcova svatba bez vášně, Almodóvar bez kontroverze

Praha /EXKLUZIVNÍ RECENZE/ - Městská divadla pražská vstoupila do nového roku dvěma premiérami, jež spojuje španělský původ. Krvavou svatbou Federica Garcíi Lorcy, dramatem o nespoutané a smrtící vášni nepřijatelné lásky. A hrou Vše o mé matce podle filmové předlohy Pedra Almodóvara. Oba příběhy o různých způsobech lásky a jejím více či méně šťastném naplnění dostaly ve zpracování divadla Rokoko a ABC podobu, která ani v jednom případě nenaplňuje původní hloubku tématu.

Ilustrační foto.

Futsalisté Unitedu postoupili do dalšího kola poháru

Frýdek-Místek – V novojičínské sportovní hale ABC se po dlouhé době opět konalo oficiální futsalové utkání. Svůj domácí zápas zde v minulém týdnu odehrál Top Dogs Nový Jičín, který nastoupil ve 3. kole Poháru ČMFS proti diviznímu týmu United z nedalekého Frýdku-Místku.

Českolipský deník cup pokračoval v Novém Boru dalším kolem.

Výsledkový servis

Českolipsko - Deník přináší aktuální sportovní výsledky, které přinesl uplynulý víkend.

Ilustrační foto.

Amatérská liga se roztočila prvními koly

Česká Lípa - Prvními koly začal 11. ročník oblíbené Českolipské amatérské bowlingové ligy. Jako v předešlých ročnících se všechny zápasy odehrávají na bowlingových drahách v Relax centru hotel Olympia v České Lípě.

Už osmý ročník výstavy For Model na olomouckém Výstavišti Flora.

VIDEO: Na For Model na Floru přišly tisíce lidí

Olomouc – Na osm tisíc lidí si nenechalo ujít letošní ročník výstavy modelů a sběratelství For Model na olomouckém Výstavišti Flora. Výstava trvala od pátku do neděle, tedy o den méně, i tak však přilákala o pět stovek návštěvníků více než v loňském roce.

Charlie a Raymond: Jan Konečný a Radek Valenta v Kracikově inscenaci.

Rain Man přináší na jeviště více humoru

Praha – Na osvědčenou adaptaci filmového scénáře (naposled mohli diváci zhlédnout Almodóvarovo Vše o mé matce v ABC) si znovu posvítili i v pražském Divadle pod Palmovkou. Po úspěšné Sugar (Někdo to rád horké) tam přivádějí na jeviště komediální drama Rain Man. Jeho první česká premiéra se uskutečnila 27. 2., druhá bude 5. března.

Chomutovská 1. zimní liga malého fotbalu zakončila sezonu 2009/2010.

Zimním futsalovým mistrem je L.A. interiér

Chomutov - V městské sportovní hale se konal závěrečný turnaj elitní Chomutovské zimní ligy malého fotbalu a rozhodně se bylo na co dívat. O titul, další medailová umístění i o jedno sestupové místo, se totiž bojovalo až do posledního zápasu!

Teroristický útok na Světové obchodní centrum 11. září 2001

Tsunami kouře: nové fotografie z 11. září

USA - Prach a tma v něm. Americká televize ABC vůbec poprvé ukázala sérii dosud nezveřejněných fotek teroristického útoku z 11. září 2001 na „dvojčata“, Světové obchodní centrum.

Ilustrační foto.

Boj o titul Zimního mistra se vyjasňuje

Chomutov - Předposlední turnaj odehrála v městské sportovní hale elitní Chomutovská zimní liga malého fotbalu a v boji o titul i o sestup se částečně vyjasnilo.

Splašené nůžky. Ilustrační foto.

Abonentní vstupenky jsou vyprodané

Třebíč – První polovina abonentních představení na rok 2010 v Třebíči začala. Hned první představení skupiny A/1 a A/2 se setkalo s nebývalým zájmem publika.

Pro mnoho herců se stal kultovní seriál Ztraceni odrazovým můstkem k jejich další kariéře, například (zleva) pro Matthewa Foxe, Evangeline Lilly a Joshe Hollowaye.

Seriál Ztraceni se chýlí ke konci a pokračování se prý nechystá

USA – Seriál Ztraceni americké televizní stanice ABC, který si získal za léta vysílání mnoho fanoušků a takřka kultovní status, za několik měsíců skončí a další pokračování se prý nechystá, napsala agentura AP. Jeho autoři tvrdí, že od první řady vědí, jak bude poslední záběr vypadat. Závěrečnou epizodu, která se bude v USA vysílat v květnu, však údajně ještě nenapsali.

Schindlerova stodola v Malé Morávce se zaplnila návštěvníky, kteří byli zvědaví na její novou podobu.

Schindlerova stodola v novém

Malá Morávka /FOTOGALERIE,VIDEO/– Schindlerova stodola v Malé Morávce svou novou podobu poprvé představila veřejnosti 27. prosince. Její program expozic a přednášek v roce 2010 shrnuje Kulturní kalendář s fotografiemi Malé Morávky.

TÁBOR. Tak vypadá tábor horolezců ve výšce necelých 7 000 metrů nad mořem po klidné noci.

Cesta na osmitisícovku dokáže změnit život

Třebíč - Ve chvíli, kdy se vám podaří dorazit na místo výškového tábora, máte většinou nedlouho do západu slunce. Teplota klesá o 30 i více stupňů Celsia a nastává jiná kratochvíle.

Pohled na travou porostlé zbytky zdí lásenické tvrze. Foceno na  podzim 1983

Zaniklá tvrz aneb Jak být archeologem

Lásenice - Asi není mnoho mých věkových vrstevníků či dokonce o řadu let mladších, kteří by nečetli slavný komiks Václava Šorela „Tvrz“, který vycházel před více než 30 lety v tehdy velice populárním časopisu ABC.

Zástupci mistrovského týmu Hawks Česká Lípa s vítězným pohárem a dalšími trofejemi.

Hawks Česká Lípa obhájil mistrovský titul

Česká Lípa – Po dramatickém závěru v 10. ročníku Českolipské amatérské bowlingové ligy se stal mistrem tým Hawks Česká Lípa. Skvělým náhozem – 297 bodů – se v tomto ročníku blýsknul M. Oliva.

Největší model výstavy představovala americká ponorka, jejíž velikost byla v poměru 1:72.

Modely zaujaly hlavně děti

Kladno - Ve Stella baru na náměstí Svobody v Kladně bylo o víkendu k vidění několik desítek modelů nejen letadel a tanků.

Restaurace Zentral na počátku dvacátého století.

Z HISTORIE: Z restaurace Zentral jsou dnes Hradčany

Chomutov – Budova stála na tomto místě už v patnáctém století, ale restaurace a kavárna v ní vznikla až mnohem později, ve druhé polovině 19. století, a to spojením dvou čísel popisných. Domu, který měl dveře do Revoluční ulice a přiléhajícího baráku, který stál směrem do dnešní Mostecké.

Květa Fialová

Květa Fialová: Štěstí je filozofie, nic jiného

Uherské Hradiště /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ – Jméno Květy Fialové patří na české divadelní scéně k pojmům. Nesmírně vitální herečka nedávno oslavila osmdesáté narozeniny. Věk jí ale rozhodně neubírá na pracovitosti. Hraje i několik představení denně, točí pro televizi a ještě stíhá rozdávat radost lidem v domovech důchodců. Nyní zkouší s ansámblem uherskohradišťského Slováckého divadla inscenaci Harold a Maude. Komedie přináší poněkud kontroverzní pohled na lásku, smrt a měšťáctví. Hlavním hrdinou je nešťastný, silně nihilistický Harold Parker Chasen. Jeho jedinou zábavou je inscenovat své sebevraždy a obcházet pohřby neznámých lidí. Na jednom z nich se seznámí s téměř osmdesátiletou Maude, která je, i přes svůj věk, plná chuti do života. Další novinka Slováckého divadla bude mít premiéru 16. ledna. „Harolda jsem hrála asi tři roky po revoluci v divadle ABC s Filipem Blažkem, později s boleslavským souborem. Když mě do Hradiště pozvali na premiéru muzikálu Adéla ještě nevečeřela, spatřila jsem Harolda (Josef Kubáník, herec a mluvčí divadla, pozn. red.). Řekla jsem si, proč bych si tuto krásnou hru nemohla dát ke svým osmdesátinám jako dárek,“ vzpomíná známá herečka.