Kreativ

ŠTÍTEK: American Broadcasting Company

Baník OKD Karviná

Házenkáři Karviné se utkají i s Barcelonou

KARVINÁ - Posledním soupeřem karvinských házenkářů v základní skupině Ligy mistrů se podle předpokladů stala Barcelona. Katalánský celek zvítězil ve středu nad Bragou 37:28, v úvodním utkání předkola v Portugalsku předtím Barcelona vyhrála 28:26.

Ilustrační foto.

O finalistech ligy smíšených dvojic je rozhodnuto

OSTRAVA - Pátý turnaj beach volejbalové ligy smíšených dvojic, kterou pořádá TJ Mittal Ostrava, rozhodl o týmech pro závěrečné finále. Hrát se bude v Beach centru na Varenské ulici 2. září a kvalifikovalo se do něj osmnáct párů.

Tříměsíční mláďata psa ušatého se mají k světu.

Zoo patřila psům ušatým

TROJA - Trojčata psa ušatého byla hlavními hvězdami sobotního programu v pražské zoo. V zahradě se totiž uskutečnil jejich křest.

Radek Kratochvíl

Pro snowboard lidi nemusí až do Prahy

OLOMOUC - Především mladí vyznavači životního stylu skateboarding a snowboarding chodí nakupovat do prodejen Radka Kratochvíla. „Naše obchody se ale neomezují jen na vybavení, specializujeme se také na módu," říká Kratochvíl.

Live Earth 2007

Live Earth diváky v USA a Británii moc nelákal

LOS ANGELES - Přenos koncertů Live Earth přitáhl v USA a Británii k televizím poměrně málo lidí. Na obrazovkách měl například sledovanost než koncert pořádaný před týdnem na počest princezny Diany.

Pohled z oblaků se prodraží

Al-Kájda cílí na Česko, řekla ABC. Vnitro to odmítá

PRAHA/NEW YORK - Americká televize ABC citovala v pondělí na svých webových stránkách z tajné zprávy CIA, v níž zpravodajci čtrnáct dní před útokem na skotském letišti v Glasgow varovali, že Al-Kájda cílí na Skotsko.

Jericho

Jericho má ještě šanci, lobbovalo se oříšky

USA - Seriálu Jericho zazvonil umíráček vprostřed děje. Malý zájem diváků způsobil, že skalní fanoušci se neměli dozvědět rozuzulení. Masivní fanouškovská kampaň může zachránit televizní seriál.

Ilustrační foto

Američan, který letěl s tuberkulozou, se omluvil

WASHINGTON - Muž trpící vzácnou a nebezpečnou formou tuberkulózy, kvůli němuž americké úřady vydaly varování mimo jiné i pro některé pasažéry ČSA, se omluvil za komplikace, které svým jednáním způsobil. Lituje prý, že nedbal rad lékařů a odjel na svatbu a líbánky do zahraničí.

Paul Newman v Road to Perdition

Končím a jdu do důchodu, říká Paul Newman

LOS ANGELES - Dvaosmdesátiletý Paul Newman založil potravinářskou firmu, restauraci, angažuje se v charitě, ale na hraní už mu nezbývá dost sil.Slavný americký herec oznámil konec kariéry

Ilustrační foto

Otec nebo strýc? Američtí bratři se dohadují o otcovství

WASHINGTON - O otcovství děvčátka, na které jeho matka požaduje placení výživného, se už tři roky dohadují dva američtí bratři ze státu Missouri. Žádný z nich nepopírá, že se během pár hodin téhož dne potěšili - aniž by o tom věděli - se stejnou ženou.

Miroslav Caban

Caban Shisha Pangmu nezdolal, je rád, že přežil

HUSTOPEČE - Je technicky nejjednodušší osmitisícovkou a zkušeným horolezcům by neměla činit výraznější problémy. Její profil výstupu normální cestou je mírný, ale zato pořádně dlouhý. Přírodě ovšem prozatím člověk neumí poručit. To poznal při cestě na vrchol himalájské Shisha Pangmy také hustopečský Miroslav Caban. Jeho expedice se ale na rozdíl od jiných vrátila alespoň živa a zdráva.

Miroslav Caban

Caban Shisha Pangmu nezdolal, je rád, že přežil

HUSTOPEČE - Je technicky nejjednodušší osmitisícovkou a zkušeným horolezcům by neměla činit výraznější problémy. Její profil výstupu normální cestou je mírný, ale zato pořádně dlouhý. Přírodě ovšem prozatím člověk neumí poručit. To poznal při cestě na vrchol himalájské Shisha Pangmy také hustopečský Miroslav Caban. Jeho expedice se ale na rozdíl od jiných vrátila alespoň živa a zdráva.

Rychlé šípy mají výstavu

Ke stému výročí narození spisovatele Jaroslava Foglara otevřelo v těchto dnech Muzeum hlavního města Prahy výstavu. Výstava je zároveň věnována také stým narozeninám prvního kreslíře komiksu Rychlé šípy Jana Fischera.

Herec Stanislav Fišer ukazuje své obrazy, které přivezl do Tyry.

Herec Stanislav Fišer vyšel na horu Ostrý

TŘINEC-TYRA - Známý český herec Stanislav Fišer je hostem osmého ročníku Třineckých dnů umění. Nezapomenutelný dabér Vinnetoua Stanislav Fišer společně se svou životní partnerkou Antonií Hemerkovou přijel v minulých dnech na chatu Nemocnice Třinec v Tyře, kde se při tradičním plenéru schází část výtvarníků.

Heroes

Ve Státech skončili slavní Heroes. Dorazí i do Česka

PRAHA - Když loni v září vstupovali Heroes ve Státech na televizní obrazovky NBC, málokdo čekal takový úspěch. Seriál se ale záhy stal konkurencí dalším "moderním" sériím, jako jsou Ztraceni nebo Prison Break, a získal si spoustu fanoušků.

Milan Lebeda, jeden z kurátorů výstavy Od Bobří řeky do Stínadel

Jaroslava Foglara a jeho Rychlé šípy připomíná pražské muzeum

PRAHA - Ke stému výročí narození spisovatele Jaroslava Foglara a zároveň stým narozeninám prvního kreslíře komiksu Rychlé šípy Jana Fischera otevřelo dnes Muzeum hlavního města Prahy výstavu. Na přípravě se podílelo sdružení přátel Jaroslava Foglara - pedagoga volného času dětí a mládeže, jemuž od jinošských let přezdívali Jestřáb.

Modelář lodí Vladimír Šmíd

Šmíd: Baví mne stavět modely lodí a závodit

BLANSKO - Vzhůru na palubu dálky volají, vítr už příhodný vane nám. Tajemné příběhy nás teď čekají, mým domovem bude oceán. V ráhnoví plachty vítr nenadouvá. Pohon lodě zabezpečuje totiž sada akumulátorů. Posádku ani škuner neleká bouře ni uragán.

Ilustrační foto

Pět německých a tureckých radikálů chystalo prý útok v Německu

WASHINGTON/BERLÍN - Pětičlenná skupina německých a tureckých radikálních muslimů připravovala atentáty na jihozápadě Německa, kde jsou rozmístěni američtí vojáci. S odvoláním na německé policejní zdroje to uvádí časopis Focus v článku, který se má objevit v pondělním vydání tohoto magazínu a z něhož dnes s předstihem citovala agentura AFP.

Miroslav Caban

Cabana v Himalájích trápí rozmary počasí

BŘECLAV - Výpravu Miroslava Cabana postihly další problémy. S tím se však na „střeše světa“ musí počítat. Tentokrát je překvapil vítr. Když se vrátili do tábora C1, fičel kolem nich rychlostí 120 kilometrů za hodinu. „Bylo to něco hrozného. Už jsem to jednou zažil na Cho Oyu. Tam nás hurikán uzavřel do stanů na čtyři dny,“ svěřuje se Caban se svými zkušenostmi.

Miroslav Caban

Horolezec Caban i přes problémy pokračuje dál

HIMALÁJE - Expedice Miroslava Cabana pokračuje. Spolu se dvěma jeho přáteli se dostali až do předsunutého tábora s označením ABC. Poté se, alespoň na chvíli, jejich cesty rozdělily. Miroslav Caban nebyl spokojen se svojí aklimatizací a tak se rozhodl sestoupit do Tingri, kde chtěl nabrat síly v tamních termálních lázních, Jenda sestoupil do tábora BC o šest set výškových metrů níže a v táboře ABC zůstal jen Jirka, který se cítil ve formě. Dohodli se, že za pár dní se všichni sejdou opět v předsunutém táboře.

Studenti univerzity ve virginském Blacksburgu podepisují kondolenční knihu.

Pravděpodobný vrah z Virginie byl samotář, psal o hrůzném násilí

NEW YORK - Student Čo Sung-hu, který zřejmě povraždil v pondělí na univerzitě ve virginském Blacksburgu 32 lidí a pak spáchal sebevraždu, byl podle spolužáků až nepřiměřeně uzavřeným člověkem, který se na univerzitě takřka nestýkal s okolím. Napsal prý dvě školní literární práce plné "hrůzného násilí".

Moravské letouny připlavaly po tsunami

SYDNEY/PRAHA – Na lodi s pomocí pro oběti tsunami připluly povstalcům na Srí Lanku letouny z moravských Otrokovic. Čtyři stroje Zlín Z-143L převezli rozebrané pod plachtami na sever ostrovní země. Patrně z Austrálie.