Kreativ

ŠTÍTEK: American Broadcasting Company

V mužstvu Hawks je výraznou osobností vedoucí hráč žebříčku jednotlivců M. Oliva.

Hawks si vykouleli prvenství

Česká Lípa - Na drahách Relax centra hotelu Olympia v České Lípě začal prvními koly již 8. ročník Českolipské amatérské bowlingové ligy.

Ilustrační foto

Nejlepší byli Lední medvědi a Lopatka na uhlí

Ostrava/ V Beach centru TJ Mittal na Varenské ulici pokračovaly minulý víkend dva seriály v plážovém volejbale. V Beach centru TJ Mittal má zítra premiéru Liga smíšených dvojic seniorů.

Pro nejlepší týmy byly připraveny pěkné poháry a další zajímavé ceny.

Když láska k fotbalu je veliká...

Popovice - Místní fotbalový stánek toho pamatuje hodně. V minulosti se zde konaly spartakiády, fotbalisté hráli okresní soutěže, dlouhá léta ho využíval oddíl kopané Rudé hvězdy Jičín.

Ilustrační foto

Veletrh Novojičínska se kvapem blíží

Nový Jičín - Příznivcům výhodných nákupů, dobré zábavy i sportovních zážitků bude patřit Novojičínský sportovní areál v sobotu 17. a v neděli 18. května. Uskuteční se tam již tradiční Veletrh Novojičínska. Letos je to již jeho devátý ročník.

Zejména  žákům druhého stupně základních škol má v tyto dny usnadnit rozhodování ohledně budoucího povolání Olympiáda technických profesí a pracovních příležitostí v Novém Jičíně.

Firmy si učně začínají předcházet

Nový Jičín - Zejména žákům druhého stupně základních škol má v tyto dny usnadnit rozhodování ohledně budoucího povolání Olympiáda technických profesí a pracovních příležitostí v Novém Jičíně. V tamní hale ABC potrvá až do neděle 18. května.

Herec Lubomír Lipský

Lubomír Lipský: Beru život tak, jak jde

Praha/ Vysočina - Uprostřed kolegů na jevišti Městských divadel pražských, v jejichž angažmá je téměř šedesát let, oslaví hned třikrát své pětaosmdesáté narozeniny televizní, filmový a divadelní herec Lubomír Lipský.

Herec Lubomír Lipský

Lubomír Lipský: Beru život tak, jak jde

Praha - Uprostřed kolegů na jevišti Městských divadel pražských, v jejichž angažmá je téměř šedesát let, oslaví hned třikrát své pětaosmdesáté narozeniny televizní, filmový a divadelní herec Lubomír Lipský.

TRAGIČTÍ MILENCI. Zuzana Kajnarová a Jakub Prachař v nové inscenaci Divadla ABC.

Divadlo ABC uvádí starodávnou legendu

Praha - Velká láska není jen iluzí, ale vnější okolnosti ji můžou podněcovat. Protože vztah, který bude zapovězený, je dramatičtější a vášnivější, říká herečka Zuzana Kajnarová, jež se s Jakubem Prachařem představí v rolích tragických milenců.

Supporti v Pardubicích

Ptali se, kdo měl sex před pátým rokem!

Pardubice - „Nevím, jestli jste měl někdo sex před pěti lety svého věku,“ šokoval návštěvníky ABC klubu zpěvák Kryštof Michal během sobotního koncertu populární skupiny Support Lesbiens.

Supporti v Pardubicích

Ptali se, kdo měl sex před pátým rokem!

Pardubice - „Nevím, jestli jste měl někdo sex před pěti lety svého věku,“ šokoval návštěvníky ABC klubu zpěvák Kryštof Michal během sobotního koncertu populární skupiny Support Lesbiens

Bowling - ilustrační foto

Sportlife si upevnil vedení

Česká Lípa - Poslední dvě odehraná kola Českolipské bowlingové ligy přinesla v obou ligách několik překvapivých výsledků.

Snímek z utkání.

Zimní ligu vyhrál L.A. interiér

Chomutov - Závěrečný turnaj má za sebou Chomutovská 1. zimní liga malého fotbalu. Na něm se bojovalo o titul i o udržení. Nejblíže k celkovému vítězství měla vedoucí dvojice L.A. interiér a Sparta, té stačilo oba zápasy vyhrát. Při zaváhání těchto týmů je ale mohl ohrozit třetí Kebek.

Ilustrační foto

Sparta zkolabovala, titul patří Interiéru

Chomutov - První chomutovská zimní liga malého fotbalu měla na programu poslední kolo. Vedoucí Sparta měla vše ve svých rukách – stačilo jí vyhrát oba zápasy a titul byl její. Sparta ale dvakrát prohrála a klesla až na třetí místo. Zimní titul tak patří týmu L.A. interiér, druhý skončil Kebek. Sestupují Elmontis a Global Janoušek.

ZIMNÍ LIGA. Karel Rezek z MTL právě střílí do sítě Sparty gól, který pečetil vítězství 2:0. MTL je v tabulce druhé, Sparta třetí. Do čela se dostal jako jediný tým bez ztráty bodu L.A. interiér

O titul si to rozdá hlavně L.A. interiér se Spartou

Chomutov - První Chomutovská zimní liga malého fotbalu má před sebou už jen poslední kolo. Po předposledním turnaji zůstává v boji o titul především vedoucí dvojice L.A. interiér a Sparta, tyto celky mají shodně 24 bodů. O tři body zpět je třetí Kebek, který by do boje o titul také ještě mohl promluvit.

Premiéru svižné komedie současného rakouského dramatika a kabaretiéra Stefana Vögela Dobře rozehraná partie připravuje Divadlo ABC.

Petr Štěpánek teď chodí do ABC na partičku šachu

Praha - Premiéru svižné komedie současného rakouského dramatika a kabaretiéra Stefana Vögela Dobře rozehraná partie připravuje na sobotu Divadlo ABC. Jednu ze tří hlavních rolí– Leonarda, přítele nesnesitelného válečného veterána Freda Kowinského– vní ztvární Petr Štěpánek.

Ilustrační foto

Příbramské Divadlo Antonína Dvořáka bude patřit špičkovému baletu

Příbram/ Komorní soubor Balet Praha Junior, který je součástí pražského Tanečního centra, vystupuje v příbramském Divadle Antonína Dvořáka každoročně. Letošní představení se uskuteční v pátek 11. ledna od 19 hodin a soubor si jako hosta přiveze Hungarian Ballet Theatre Gödöllõ.

Hollywood stávkuje. Budou se točit špatné filmy?

Americké televizní seriály se pozastavují. Nahradí je reality show

Los Angeles - Stávka hollywoodských scenáristů pokračuje šestým týdnem a její následky už po Vánocích přímo pocítí američtí televizní diváci. Místo nových dílů oblíbených seriálů, jako jsou Zoufalé manželky, Kriminálka Las Vegas, 24 hodin a Kancl, naladí na svých přijímačích samé reality show.

Ilustrační foto

Bílovec byl druhý, Nový Jičín třetí

Nový Jičín - Krajské kolo volejbalu dívek středních škol se uskutečnilo ve sportovní hale ABC v Novém Jičíně. Soutěže se účastnila družstva ze všech okresů Moravskoslezského kraje, pořádajícím bylo družstvo Mendelovy SŠ Nový Jičín.

Sergej Bezrukov (vlevo) a Oleg Tabakov v Divadle na Vinohradech.

Oleg Tabakov se vrátil do Prahy

Praha -Jeden z nejlepších ruských divadelních souborů -Moskevské divadlo Olega Tabakova (Tabatěrka) - se po svém loňském mimořádném úspěchu vrátil do Prahy.

Ilustrační

Španělská klinika prováděla potraty i v osmém měsíci

BARCELONA - Gynekologická klinika ve španělské Barceloně prováděla nezákonné potraty u žen do šestého a možná až do osmého měsíce těhotenství. Skandál začala vyšetřovat španělská policie. Klientkami byly z 80 procent Britky, napsal britský deník The Telegraph.

Policejní ostřelovači se připravují zaujmout svá místa v okolí volební kanceláře Hillary Clintonové.

Drama v Rochestru skončilo, policie zatkla útočníka

USA - Americká policie zatkla muže, který v pátek zajal rukojmí v kanceláři kampaně senátorky Hillary Clintonové v Rochesteru v americkém státě New Hampshire. Oznámila to místní média. Drama podle prvních zpráv z místa činu skončilo bez obětí poté, co se útočník po propuštění posledních rukojmí sám vzdal.

ZIMNÍ LIGA. Karel Rezek z MTL právě střílí do sítě Sparty gól, který pečetil vítězství 2:0. MTL je v tabulce druhé, Sparta třetí. Do čela se dostal jako jediný tým bez ztráty bodu L.A. interiér

Do čela první ligy se posunuli hráči L.A. interiér

CHOMUTOV - Druhý turnaj odehrála v městské sportovní hale Chomutovská 1. zimní liga malého fotbalu.Nejlépe se dařilo mužstvu L.A. interiér, které je na čele soutěže s plným počtem bodů. Hráči L.A. interiéru na turnaji rozstříleli 8:3 loňského mistra ABC, který v první lize neprohrál téměř dva roky. Bez problémů si poradili i s Kundraticemi.

Ilustrační foto

Nezůstal kámen na kameni

ČESKÁ LÍPA - Na první příčku bowlingové ligy se vyhoupl černý kůň soutěže, českolipský Tipsport.

Jednu z hlavních postav inscenace Naše městečko v divadle ABC hraje Vladimír Čech.

Naše městečko otevřelo sezonu v divadle ABC

PRAHA -Inscenací hry Naše městečkovstupujedo nové sezony pražské Divadlo ABC. Nejhranější hra v historii USA z pera známého spisovatele Thorntona Wildera oceněná Pulitzerovou cenou nevyniká dramatickými zvraty ani exotickým prostředím.

Ilustraćní foto

Papírové modely a jejich autoři se představují

TŘEBÍČ - Papírové modely jsou dnes vzácností a mnoho dětí se jim již nevěnuje. Kde jsou ty časy, kdy kluci čekali na každé nové číslo časopisu ABC, aby se mohli pustit do dalšího vystřihování zajímavých automobilů a staveb.

Josef Zíma a Yvetta Simonová při vystoupení na jarmarku v Sobotce.

Oblíbené melodie v podání Zímy a Yvetty Simonové

TŘEBÍČ - Yvetta Simonová a Josef Zíma zpříjemní svým fanouškům středeční večer. V Národním domě v Třebíči zazpívají v 18 hodin, při vystoupení je bude doprovázet orchestr Jiřího Sládka.

Hráči Realu Madrid Casillas, Selgado a Guti vypadají vedle svého letadla spokojeně, ale jinak s ním klub velkou parádu nenadělal.

Letadlo Realu Madrid je tak hlučné, že někde nemůže ani přistávat

ŠPANĚLSKO - Fotbalisté Realu Madrid k zápasu Ligy mistrů na půdě Lazia Řím poprvé cestovali klubovým letadlem, ale velkou parádu s ním nenadělali. Více než 20 let starý stroj typu McDonnell Douglas MD-83 pojmenovaný Šíp už byl podle deníku ABC několik let vyřazen z provozu a je extrémně hlučný.

Ilustrační foto

Na písku byli letos nejlepší Bobříci

OSTRAVA - V lize smíšených dvojic v plážovém volejbale kralují Bobříci. Tým, který tvořili Boček a Mazurová, získal za vítězství ve finálovém turnaji v Beach centru TJ Mittal finanční prémii 2,5 tisíce korun. Druhé místo obsadila dvojice ABC (Brus, Haškovcová), třetí byli Zelenáči (Gelnar, Rymelová).