Kreativ

ŠTÍTEK: American Broadcasting Company

Sedlčanští ochotníci zkoušejí v divadle na jevišti, ale i na několika dalších místech. Tito dva šermíři „bojovali“ u skladu rekvizit.

Ochotníci v Sedlčanech chystají Noc na Karlštejně

Sedlčany – Spolek divadelních ochotníků v Sedlčanech je činný již 172 let. V posledních několika desetiletích uvádí pokaždé v jarním období nově nastudovanou hru a zhruba pět roků vždy na podzim také kabaret.

Chávez je v umělém spánku, při životě ho prý udržují přístroje

Madrid/Havana - Venezuelský prezident Hugo Chávez je už několik dní v umělém spánku a jeho životní projevy jsou jen velmi slabé. Napsal to dnes s odvoláním na nejmenované zdroje španělský list ABC. Chávez, který byl v Havaně v polovině prosince počtvrté operován kvůli rakovině, může být podle ABC kdykoli od přístrojů odpojen, což by znamenalo jeho smrt.

Na Kozí farmě chovají i ovce

Kozí farma smetla celou republiku

Pěnčín, Praha - Kozí farma Pěnčín rodiny Pulíčkových se stala vítězem jedenáctého ročníku soutěže Farma roku. Zopakovala úspěch farmy Filoun

Barack Obama.

Obama podle médií navrhne ministrem zahraničních věcí Kerryho

Washington - Americký prezident Barack Obama se rozhodl nominovat na ministra zahraničního věcí předsedu senátního výboru pro zahraniční vztahy Johna Kerryho (69). Informují o tom americká média, která se odvolávají na zdroj blízký vládě. Kerry by ve funkci nahradil současnou ministryni Hillary Clintonovou (65) a obecně se předpokládá, že jeho jmenování nebude stát nic v cestě.

Josef Mašek se syny, šestiletým Josífkem a tříletým Štěpánkem.

Papírového stavitele baví nejvíce ponorky a traktory

Úžice - Začínal jako školák s autíčky a mašinkami z časopisu ABC. Časem nůžky nahradil skalpelem a začal lepit velké bitevní lodě nebo ponorky. „To je Blesk McQueen a Mašinka Tomáš," představují šestiletý Josífek a tříletý Tomášek Maškovi z Úžic na Mělnicku své hračky. Papírové. Staví je jejich táta Josef.

Neratovický papír 2012.

Stavitelé modelů dokážou s papírem kouzlit

Neratovice – Auta, letadla, lodě, ponorky, zemědělská i vojenská technika, velké kostely nebo malé rotundy… A všechno z papíru. V neratovickém společenském domě se v sobotu sešli nadšenci, kteří staví papírové modely. Češi, Slováci a Poláci. Spolu se čtrnáctou výstavou Neratovický se tam odehrálo i české mistrovství papírových modelů.

Sergio Ramos z Realu (vlevo) chválí za vstřelený gól parťáka z obrany Pepého.

U Realu bylo dusno, kapitán Levante měl dát po zápase pěstí Pepemu

Madrid - Nedělní zápas fotbalistů Realu Madrid na hřišti Levante měl podle španělských médií pěstní dohru. Kapitán domácího celku Sergio Ballesteros prý po utkání napadl hostujícího obránce Pepeho a následnou hromadnou potyčku hráčů i funkcionářů musela uklidňovat policie.

Mitt Romney

Podle průzkumu si Romney stále Američany nezískal

Washington - Tři měsíce před americkými prezidentskými volbami se republikánskému kandidátovi Mittu Romneymu zatím nepodařilo získat Američany na svou stranu. Podle dnes zveřejněného průzkumu listu The Washington Post a televize ABC má o Romneym nepříznivé mínění 49 procent Američanů, zatímco 40 procentům se zamlouvá.

James Holmes u soudu

Lékařka střelce z Denveru kontaktovala policii už před masakrem

Denver - Lékařka, která na psychiatrii léčila Jamese Holmese podezřelého ze střelby v denverském kině, kontaktovala několik týdnů před krveprolitím policii na Coloradské univerzitě, protože měla obavy z Holmesova chování. Uvedla to v pondělí americká televize ABC s odvoláním na nejmenované zdroje.

Pavel Žur, ředitel Městského divadla v Jablonci a Divadla v Kutné Hoře, s Lucií Bílou.

Sezonu odstartují filharmonici

Jablonec n. N. - Přestože jablonecké Městské divadlo nemá svou vlastní scénu, i tady zavládly divadelní prázdniny. Uzavřely tak 14. divadelní sezóna. A ta byla podle ředitele Pavla Žura velmi úspěšná.

Ilustrační foto.

Novinka z Hodonína: Koupaliště se stane čítárnou

Hodonín – Horkou novinku pro čtenáře na oba prázdninové měsíce připravila hodonínská městská knihovna. Noviny, časopisy a oddechové čtení bude totiž od 2. července půjčovat na hodonínském koupališti, a to za vhodného počasí v pracovní dny sod 11.00 do 17.30.

Ikonický vodní úkaz Niagarských vodopádů, který lidé kromě obdivování pokořují populární jízdou v sudu, každoročně usmrtí zhruba třicet lidí. Mezi lety 1850 a 2011 bylo ve vzdálenějších peřejích postupně nalézáno až 5 000 mrtvol.

OBRAZEM: Kaskadér přešel po laně Niagarské vodopády

USA – Americký provazochodec Nik Wallenda přešel po visutém laně nad Niagarskými vodopády. Třiatřicetiletý akrobat z legendárního klanu Wallendů, který má české kořeny, svůj dech beroucí kousek zvládl za tmy a za necelou půlhodinu.

NEROZLUČNÝ PÁR. Herci Pavel Zedníček a Jana Paulová odehráli jen v Divadle Kalich tisící představení.

Jana Paulová a Pavel Zedníček: Jeden druhého vychováváme a respektujeme

Praha /DVOJROZHOVOR/  – Tisící společné představení pod hlavičkou pražského Divadla Kalich – to už je, panečku, nějaký výkon. Před několika dny jej tam odvedli herci Jana Paulová a Pavel Zedníček, sehraná dvojice, která se na zmíněné scéně objevuje momentálně v pěti titulech – Bez předsudků, Drahouškové, Natěrač, Záhadná Irma a Zamilovat se. Herci Jana Paulová a Pavel Zedníček hovoří v rozhovoru o svém pracovním partnerství, během něhož odehráli jenom v Divadle Kalich tisíc představení…

Rocková skupina Turbo.

Martin Laul: Nová deska Turba vznikala léta

Dvůr Králové – Legendární kapela Turbo křtí 14. června v Praze svoje nové CD s názvem Žár. Právě dnes by se už mělo objevit na prodejních pultech. Deník přináší rozhovor s Martinem Laulem, členem kapely a rodákem ze Dvora Králové nad Labem.

Rocková skupina Turbo.

Martin Laul: Nová deska Turba vznikala léta

Dvůr Králové – Legendární kapela Turbo křtí 14. června v Praze svoje nové CD s názvem Žár. Právě dnes by se už mělo objevit na prodejních pultech. Deník přináší rozhovor s Martinem Laulem, členem kapely a rodákem ze Dvora Králové nad Labem.

Top Dogs Nový Jičín.

Kapitán Milan Miloševič: Divize by pro nás byla výzva

Nový Jičín – Přestože je futsalová sezona definitivně ukončena a čeká se na nový ročník, ne všichni si mohou dopřát odpočinek, zvláště pak ne celky, před kterými stojí případný postup do vyšší soutěže. Své o tom vědí i ve futsalovém týmu Top Dogs Bonver Nový Jičín, který letos zaznamenal nejpovedenější sezonu ve své historii. O kvalitách týmu mimo jiné svědčí i fakt, že gólman Miroslav Polášek byl nakonec vyhlášen nejlepším brankářem celé soutěže.

Ilustrační foto

V Ostravě se bude vzpomínat na Michaela Jacksona

Ostrava - Už za dva dny dorazí do Ostravy další velký hudební projekt. Po lednové The Australian Pink Floyd Show to bude v sobotu 31. března velká dvouhodinová show věnovaná památce krále popu Michaela Jacksona, který v roce 2009 zemřel. „Současnou nejlepší světovou živou hudební a taneční pódiovou show s odkazem Michaela Jacksona přivážejí jeho příbuzní,“ řekl produkční ČEZ Arény Miroslav Beinhauer.

Ilustrační foto

V Ostravě se bude vzpomínat na Michaela Jacksona

Ostrava - Už za dva dny dorazí do Ostravy další velký hudební projekt. Po lednové The Australian Pink Floyd Show to bude 31. března velká dvouhodinová show věnovaná památce krále popu Michaela Jacksona, který v roce 2009 zemřel.

Sabina Laurinová se těší až bude hrát Dámu s kaméliemi i pro diváky.

Laurinová: V příbramském divadle jsem se skoro ztratila

Příbram – Ve čtvrtek se v příbramském divadle představí herečka Sabina Laurinová. Na prknech, která znamenají svět, se ukáže v jedné z rolí ve hře Dáma s kaméliemi. „Po delší odmlce se představím ve velké dramatické roli a moc se na to těším,“ prozradila známá herečka několik dní před premiérou.

Jedním z nejoblíbenějších Zdeňkových kousků je únik z policejních pout.

Konec světa? To rozhodně ne, říká mladý mág

Jablonec n. N. - Jablonecký iluzionista a světově známý lamač světových rekordů Zdeněk Bradáč dnes slaví jubilejní pětadvacáté narozeniny. Při té příležitosti nám v rozhovoru prozradil mimo jiné i to, proč se oproti původním plánům ve velkém vrátil k rekordům.

Jedním z nejoblíbenějších Zdeňkových kousků je únik z policejních pout.

Konec světa? To rozhodně ne, říká mladý mág

Jablonec n. N. - Jablonecký iluzionista a světově známý lamač světových rekordů Zdeněk Bradáč dnes slaví jubilejní pětadvacáté narozeniny. Při té příležitosti nám v rozhovoru prozradil mimo jiné i to, proč se oproti původním plánům ve velkém vrátil k rekordům.

Jak pracuje redakce. To žákům základních škol vysvětlila Blanka Dvořáková z časopisu Junior.

Školáci se učili, jak se dělá časopis

Havlíčkův Brod – Jak se dělá časopis. To bylo hlavním tématem besedy, kterou po žáky základních škol připravila Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě.