Kreativ

ŠTÍTEK: animovaný film

Kino Napajedla: Toy Story 4: Příběh hraček

Tip Deníku: Kino promítá animovaný film

Boskovice – Letní kino v Boskovicích má v pondělí 12. srpna na programu film, který pobaví celou rodinu. Promítat se bude animovaný snímek Toy Story 4: Příběh hraček.

ilustrační foto

Tip Deníku: Lysické kino zve na animovaný film

Lysice - Letní kino v Lysicích má dnes na programu film Raubíř Ralf a internet. Ve druhé pokračování úspěšného animovaného snímku se diváci opět setkají s oblíbenými hlavními hrdiny.

Požár studia v japonském Kjótu

Ukradli mi román, uvedl žhář z Kjóta. Při požáru studia zahynulo 33 lidí

Muž, který je podezřelý z podpálení studia animovaného filmu v japonském Kjótu, tvrdí, že mu toto studio ukradlo nápad na román. Dnes o tom informovala agentura Kjódó s odvoláním na zdroj z okruhu vyšetřovatelů. Při čtvrtečním požáru zemřelo 33 lidí a více jak 30 utrpělo zranění a podle agentury Reuters šlo o největší hromadnou vraždu v Japonsku za posledních 18 let.  

Požár ve studiu animovaného filmu v japonském velkoměstě Kjótu

Žhář zapálil japonská studia animovaného filmu. Zemřelo nejméně 33 lidí

Při požáru ve studiu animovaného filmu v japonském velkoměstě Kjóto zemřelo nejméně 33 lidí. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na místní hasiče, kteří dokončili prohledávání budovy. Dalších 36 osob bylo raněno, z nichž deset vážně. Oheň podle policie úmyslně založil ve druhém poschodí třípatrové budovy jednačtyřicetiletý muž, který ve studiu vylil hořlavou tekutinu a zapálil ji. Byl převezen do nemocnice s popáleninami obličeje a hrudi. Ke žhářství se přiznal, napsala agentura Kjódo.

Denisa Grimmová v lopuchovém háji.

Denisa Grimmová: Inspirovala mě krajina dětství u Hlinné

Litoměřicko /ROZHOVOR, FOTO/ - Skoro sto loutek. S takovým ansámblem natáčí režisérka Denisa Grimmová s manželem Janem Bubeníčkem na Barrandově animovaný film „Myši patří do nebe“, pohádkový příběh o přátelství, který se dotkne i vážnějšího tématu smrti formou srozumitelnou dětem.

Ceny na 18. ročníku mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm byly rozdány. Na snímku Vlčí dům.

Anifilm rozdal ceny nejlepším

Třeboň – Animorphy, ceny udělované snímkům v jednotlivých soutěžních kategoriích mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm, byly rozdány.

V Česku chybí animované seriály pro malé děti. ČT na ně nemá dost peněz

Česká animovaná tvorba stagnuje kvůli malé podpoře, a české děti tak sledují spíše zahraniční tvorbu a formuje je kultura cizích zemí. V ČR chybí české animované seriály, ČT na ně má málo peněz. Předškolní děti přitom podle psychologů získávají 60 až 70 procent všech informací o světě z videa. Při dnešní debatě o krizi české animované tvorby to na filmovém festivalu Anifilm v Třeboni řekli zástupci Asociace animovaného filmu (ASAF) a další diskutéři.

Festival animovaného filmu Anifilm začal 7. května.

Anifilm byl oficiálně zahájen

Třeboň - Osmnáctý ročník mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm byl v úterý 7. května večer oficiálně zahájen.

Výstava Krysáci v novopackém muzeu.

V Nové Pace se zabydleli Krysáci

/FOTOGALERIE/ Postavičky z animovaného filmu Krysáci si můžete po celý květen prohlédnout v malé síni novopackého Suchardova domu, kde se dozvíte i zajímavosti ohledně natáčení příběhů Krysáků.

Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm v Třeboni. Ilustrační foto.

Dům animace nebude, město raději opraví lázně

Třeboň – Zastupitelé Třeboně většinově upřednostnili zvýšenou investici do kompletní rekonstrukce Bertiných lázní, které jsou v majetku města. Tím padlo očekávané vytvoření expozice animovaného filmu s názvem Dům animace v budově renesanční radnice na náměstí.

Toy Story 3

Jak vznikaly animáky Coco nebo Nemo, prozradí výstava

Až do 26. května si fanoušci animovaného filmu mohou prohlédnout výstavu Pixar 30 let animace. Skicy, modely a kresby z filmů Toy Story: Příběh hraček, Život brouka, Příšerky s.r.o., Hledá se Nemo, Úžasňákovi a mnoho dalších najdete na výstavě v pražských Holešovicích. Ta ukazuje základní principy tvorby animovaných filmů a přibližuje návštěvníkům, jakým způsobem vznikají.

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) převzal záštitu nad výstavou studia Pixar. Na slavnostní zahájení vzal i svého syna.

Doporučuju nejen jako primátor, ale i táta. Hřib zahájil výstavu studia Pixar

Světoznámé animační studio Pixar představuje v Praze skicy, kresby a modely z filmů, jako je Příběh hraček, Auta nebo Ratatouille. Na návštěvníky čeká mimo jiné iluzivní stroj Zoetrop (praxinoskop), ve kterém ožijí modely animovaných postav. Expozice, která mapuje 30 let působení studia, se otevřela na Výstavišti v pátek 15. února a potrvá až do 26. května. Výstavu ve čtvrtek představili novinářům organizátoři. Slavnostního zahájení se zúčastnil také pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) se synem.

Spejbl a Hurvínek

V Plzni vznikly nejslavnější české loutky. Tradici připomínají divadla i muzeum

Táhne mu na stovku a přitom nezestárl ani o jeden den. Je přechytralý, nosí staromilský frak, dřeváky na nohou a všechno poplete. Na zvídavé otázky svého syna odpovídá tak, že publikum brečí smíchy. Taťulda Spejbl. Legrační příběhy, nichž je spolu se svým synem Hurvínkem, Máničkou, paní Kateřinou Hovorkovou alias bábinkou a psem Žerykem hlavním hrdinou, pobavily už několik generací. 

Úžasňákovi 2

Do Holic dorazí superhrdinové

Holice - Holické kino promítající v tamějším kulturním domě má v úterý od 17 hodin na programu film Úžasňákovi 2.

Pracovní listy nesly nápis "Příběh srdíčka."

Žáci ZŠ Chyňava si přibližovali česko-italskou stopu zajímavým projektem

Chyňava /FOTOGALERIE/ - Koncem ledna uběhlo přesně 100 let, co se italští váleční exulanti vraceli zpět do svých domovů. Na Chyňavě a v okolních obcích strávili nakonec více než 4 roky. Ovšem vztahy mezi Italy a Čechy již nezmizely, což dodnes dokládá například Stezka česko-italského přátelství, která před několika lety vznikla v Chyňavě. 

Raubíř Ralf 2.

Filmový tip: Raubíř Ralf se vrací a „bourá“ internet

Liberec – Nedávno vtrhlo do kin pokračování animovaného filmu Raubíř Ralf. Spolu s ním se vrátily všechny původní postavičky a i řada nových, například Disney princezny jako Locika, Popelka, Elsa, Sněhurka a další. Film můžete aktuálně zhlédnout v multikině CineStar Liberec. 

Ilustrační foto.

Velká premiéra malých filmů

Pardubice – Výsledky kurzů animace pro děti laboratoře Bujón Divadla 29 ve středu budou k vidění právě v Divadle 29 v Pardubicích.

Do kin míří Mimi a Líza

Svět nejen podle Mimi a Lízy. V předvánočním čase míří do kin dva nové animáky

V křehkém čase předvánočních týdnů do kin doputovaly shodou okolností hned dva animované snímky pro nejmladší děti. Oba mají navíc v centru dvojici kamarádů Mimi a Lízu a Gordona a Paddy. Pod prvním jsou podepsáni čeští autoři a producenti a odehrává se ve městě, druhý je situovaný do lesních zákoutí a vznikl ve švédské produkci.    

Pohádka Máša a medvěd

Máša a medvěd míří do Prahy. Na ledě představí unikátní show

Osmadvacet krasobruslařů, tanečníků a akrobatů, pestrobarevné kostýmy. Už jen pár dnů zbývá do chvíle, než odstartuje show Máša a medvěd na ledě, jedinečná moderní adaptace na světoznámý animovaný seriál Máša a medvěd. Show se uskuteční v pražské O2 aréně 22. prosince od 10 hodin a od 14 hodin.  

Porotci  Florian Schnell a Louise H. Johansen.

Filmový festival skončil vyhlášením vítězných filmů

Domažlice – Při slavnostním zakončení jedenáctého ročníku mezinárodního filmového festivalu zaměřeného na dětský film se v domažlickém kinosále rozdávaly ceny. Tentokrát šlo o tzv. Festivalové klapky, které mířily dle výběru Mezinárodní odborné poroty ke třem filmům ze tří kategorií.

Základní umělecká škola Jakuba Jana Ryby v Příbrami se pyšní novým animovaným filmem s názvem Naši Italové, který vypráví o exodu italských obyvatel za první světové války do Čech, konkrétně na Příbramsko.

Animovaný film připomíná vysídlení Italů do Čech

Rožmitál pod Třemšínem - Základní umělecká škola Jakuba Jana Ryby se v těchto dnech právem pyšní novým animovaným filmem s názvem Naši Italové, který vypráví o exodu italských obyvatel za první světové války do Čech, konkrétně na Příbramsko. Pracovaly na něm starší skupiny žáků výtvarného oboru a kolegové hudebníci z milínské pobočky a LDO.

Vytvořte si ve Sladovně vlastní animovaný film!

Vytvořte si ve Sladovně vlastní animovaný film!

Písek - Do písecké dětské galerie jsme pozvali zkušené animátorky ze společnosti Ultrafun, aby nám poodkryly něco ze svého animačního umění. A podělí se o to také s vámi. Využijte jedinečnou možnost. Přijďte se o víkendu 20. a 21. října podívat do Sladovny, dozvědět se a hlavně si vyzkoušet, jak se dělá animovaný film.

Anifilm Třeboň 2018 - první den.

OBRAZEM: Nadšenci i tvůrci se sjeli do Třeboně

Třeboň – Již po sedmnácté přijeli do Třeboně na Anifilm, festival animovaného filmu, turisté, filmoví nadšenci, studenti filmových škol i sami tvůrci z České republiky, ale i ze zahraničí.

z filmu Psí ostrov

Anifilm odpočítává dny. Zahájí jej Psí ostrov oceněný v Berlíně

Psí ostrov. Novinka Wese Andersona oceněná na Berlinale otevře za dva týdny Anifilm v Třeboni.Třeboň Zábavný vypravěč Anderson, který má na kontě také Grandhotel Budapest nebo Fantastického pana Lišáka, se se svým posledním animovaným filmem těšil v Berlíně značné pozornosti a vyprodal několik velkých sálů. Teď uvidí vtipné podobenství o psech zápasících o svou důstojnost i čeští diváci.

Noc s Andersonem v kolínské knihovně

Děti nocovaly v knihovně

Kolín – Letošní Noc s Andersenem na téma Pejsek a Kočička proběhla v kolínské knihovně na třech místech. Ve Štítarech, kde na děti čekal program od 18 do 23 hodin, měli malí čtenáři za úkol vyrobit ingredience do dortu pro pejska a kočičku. Pak všichni uvařili dort a následovaly různé soutěže, poznávačky a čtení.