Kreativ

ŠTÍTEK: animovaný film

Natáčení v Kroměříži. Ilustrační foto

Kraj chce vrátit filmaře do regionu, vytvořil program na podporu filmu

Rovných deset milionů korun vyčlenil Zlínský kraj ve svém rozpočtu na dotační program, kterým chce přilákat filmaře do regionu a vrátit tak Zlínskému kraji pověst filmové destinace. Podpořeny budou hrané, dokumentární či animované filmy určené pro distribuci v kinech či v televizním vysílání.

Krajská vědecká knihovna. Ilustrační foto

Knihovna zve na Rejžka i Finsko

Liberec – Kaleidoskop Jana Rejžka aneb Hudba, kterou na Radiožurnálu určitě neuslyšíte. Hudební redaktor a renomovaný kritik se o své názory pondělí v pondělí 18. září v Krajské knihovně v Liberci od 17. hodiny.

Sedačky. Kino. Ilustrační foto.

Jevany budou žít filmem

Jevany – Filmový maraton startuje dnes v 11 hodin dopoledne pásmem animovaných filmů pro děti. Od 13.30 se milovníci české kinematografie mohou těšit na film Což takhle dát si špenát. Poté se bude promítat Noc na Karlštejně. a následně filmy Práce pro chlapa a Hon na divochy a na závěr se od 21 hodin bude promítat snímek nazvaný Pírko.

Pardubické letní kino.

Balerína zatančí na plátně kina

Pardubice – V Pardubickém letním kině dnes večer budou organizátoři promítat dětem. Na programu je rodinný animovaný film Balerína, který vypráví příběh mladé dívky Félicie, jejíž největší vášní je tanec.

Ilustrační foto

Kam za kulturou

Strakonicko - Přinášíme vám tipy Strakonického deníku pro volný čas.

Děti si zkoušejí vyrobit animovaný film.

Děti se učí kouzlu animace

Katovice - Od pátku 28. do neděle 30. července v rámci Pootavského léta probíhá na katovické faře animátorská dílna pro děti.

Muzeum české loutky a cirkusu v Prachaticích. Ilustrační foto

Jak se tvoří animovaný film

Katovice - V rámci programu Pootavského léta je na víkend od 28. do 30. července naplánována Animátorská dílna pro děti od šesti let.

Animovaný film ve Sladovně Písek.

Příměstský tábor s animovaným filmem

Písek – Ve čtvrtek 27. července se ve Sladovně uskuteční premiéra. Účastníci prázdninového příměstského tábora rodičům představí výsledek svého několikadenního snažení – animovaný film Náš vesmír.

Prostějovský festival Pod Lipami

Festival Pod Lipami žije! V jiné délce a provedení

V menším ale přece. Lidé se po roce opět mohou těšit na prostějovský festival Pod Lipami. Zatímco však místo konání bude stejné, tedy evangelický sbor a zahrada okolo něj, akce samotná bude jiná. Především v tom, že místo dvou dnů si ji lidé budou moct užít pouze v den jediný - v sobotu devětadvacátého července.

V letním kině na brněnském výstavišti v sobotu večer zhlédly desítky diváků Teorii tygra. Film byl jeden ze tří, které mohli navštívit při prvním promítacím víkendu zdarma.

Tragikomedie o krocení mužů zaplnila hlediště. Výstaviště ožilo letním kinem

Brno – Jak úspěšně i neúspěšně krotit muže? A lze vůbec z dosahu ženské nadvlády uniknout? Na podobné otázky nabízel párům nápovědu film Teorie Tygra. V letním kině na brněnském výstavišti jej v sobotu večer zhlédly desítky diváků. Film byl jeden ze tří, které mohli navštívit při prvním promítacím víkendu zdarma. Další promítání se uskuteční v neděli.

Po celý červenec mohou lidé v Panském dvoře v Telči navštívit ojedinělou kupoli, ve které se promítají filmy.

Na sférické kino se lidé dívají vleže

Telč – Zhlédnout film ve sférickém kině mohou návštěvníci telčského Panského dvora každý den do konce července. Promítání začíná každou celou hodinu a film si lidé vybírají až na místě. Seznam snímků je dostupný na webových stránkách sférického kina.

Ilustrační fotografie.

V letním kině budou číst poezii

Kolín - Kolínské letní kino nenabízí svým návštěvníkům pouhou projekci filmů. Dnes se diváci mohou těšit na portrét Alice Cooper v rámci rock film festivalu a zítra bude kino v parku u Ztracené uličky otevřené už od 19 hodin.

Dívky ze Školního sportovního klubu Základní školy Štáflova opět zabodovaly se svou choreografii Sluneční soustava.

Zlatý Havlíčkobrodský střevíček pro Štáflovku

Havlíčkův Brod – Svou choreografii Sluneční soustava v brodské sportovní hale předvedly dívky ze Školního sportovního klubu Základní školy Štáflova. Tato choreografie jim přinesla první místo i na celorepublikovém finále soutěže Česko se hýbe ve školách. A u poroty zvítězilo i tentokrát.

Celé rodiny si šily pod vedením výtvarnice Galiny Miklínové svého rodinného lichožrouta.

OBRAZEM: Do výroby lichožroutů se pustili i rodiče

Nymburk - Malí lichožrouti, kteří se živí ponožkami, takže nám z každého páru zbývá jedna – lichá, naplnili v neděli foyer nymburského kina Sokol. Konal se tu výtvarný workshop pro děti i rodiče, na němž se setkali s výtvarnicí, režisérkou a autorkou Lichožroutů Galinou Miklínovou a pod jejím vedením si mohli ušít rodinného lichožrouta.

Žáci základních škol představili své filmy.

Žáci se pochlubili krátkými animovanými filmy o předsudcích

Praha - Žižkovské kino Aero ve čtvrtek praskalo ve švech. A to neobvykle už před polednem. Mezi diváky převažovali žáci druhého stupně šesti pražských základních škol, kteří se zaujetím sledovali na plátně své vlastní výtvory: krátké animované filmy na téma předsudky.

Ilustrační foto

Simpsonovi tématem přednášky

O legendárním americkém animovaném seriálu Simpsonovi bude ve středu 14. června řeč ve hvězdárně ve Valašském Meziříčí.

Ilustrační foto.

Letní tábory lákají zajímavými tématy

Prázdniny jsou přede dveřmi, ovšem čas volna budou mít převážně školou povinné děti. Pracující rodiče ale nemusí zoufat, mají klasickou možnost poslat dítě na tábor.

Ilustrační foto

Za loutkami do parku

Strakonice - První a opravdu skvělá příležitost zažít program uprostřed přírody bude v sobotu 10. června od rána do večera (9:30 až 21:00 hodin), kdy park ožije loutkami a divadlem.

57. ZLÍN FILM FESTIVAL 2017 - Mezinárodní festival pro děti a mládež. Maskoti

Téměř 130 000 hostů přijelo do Zlína na festival

Davy nadšených dětí, úžasné filmy, skvělá atmosféra a výtečné festivalové akce i koncerty. Zlín Film Festival potěšil snad všechny účastníky, hosty nebo jen náhodné kolemjdoucí. Do města zavítala celá řada filmových hvězd z České republiky i ze zahraničí, své filmy uvedlo 89 delegací.

Filmařská soutěž Animág Kroměříž. Ilustrační foto

Filmařská soutěž Animág Kroměříž 2017 míří do finále

Druhý ročník celostátní soutěže krátkých animovaných snímků Animág 2017 vyvrcholí tento týden v Kroměříži. Nejlepší krátké snímky autorů ve věku 6 až 19 let už se v minulých dnech předvedly na plátně kina Nadsklepí, a právě tam také nejlepším tvůrcům už v úterý 30. května od 14 hodin porota předá ocenění na slavnostním zakončení, které bude navíc ozvláštněno inspirativní světelnou show.

Ilustrační foto.

Krysáci: spor autorů o práva s televizí možná skončí u soudu

Břeclav, Praha – Jak se kradou Krysáci. Tak se jmenuje kniha, kterou připravuje skupina autorů úspěšného televizního animovaného seriálu. „Chceme v ní poukázat na to, jakým způsobem se v současnosti hospodaří s animovanou tvorbou, a to nejen v České televizi, ale obecně," uvedl jeden z tvůrců Krysáků Cyril Podolský, který spojil svůj život pracovně i s Břeclaví.

Ilustrační foto.

Krysáci: spor autorů o práva s televizí možná skončí u soudu

Břeclav, Praha – Jak se kradou Krysáci. Tak se jmenuje kniha, kterou připravuje skupina autorů úspěšného televizního animovaného seriálu. „Chceme v ní poukázat na to, jakým způsobem se v současnosti hospodaří s animovanou tvorbou, a to nejen v České televizi, ale obecně," uvedl jeden z tvůrců Krysáků Cyril Podolský, který spojil svůj život pracovně i s Břeclaví.

Adam Elliot, tvůrce oscarového snímku Harvie Krumpet, byl hvězdou letošního Anifilmu.

Pravda nesmí brzdit dobrý příběh. Adam Elliot

Třeboň – Práce, kterou začal tvořit před 21 lety, nyní provází filmové festivaly jako třeba letošní třeboňský Anifilm, kde byl Adam Elliot, významný tvůrce "animáků" pro dospělé, hlavním hostem.

Adam Elliot

Kuřte život až do filtru, vzkazuje Adam Elliot

/ROZHOVOR/ Adam Elliot. Muž, s nímž stojí za to se potkat osobně. Vyhlíží totiž trochu jako postavy z jeho animovaných filmů: velké oči, žádné vlasy, zato smysl pro humor. Držitel Oscara letos zavítal na Anifilm do Třeboně.

Třeboň zaplavil animovaný film.

V Třeboni ocenili filmovou tvorbu

Třeboň – O víkendu skončil Anifilm, mezinárodní festival animovaného filmu, který lákal do Třeboně téměř celý týden filmové nadšence z různých koutů země. V soutěžních sekcích se utkalo 123 snímků, které hodnotila odborná porota.

Třeboň zaplavil animovaný film.

Pozor, hodný, ale moc velký pes!

Třeboň – V centru města, kde se v těchto dnech odehrává šestnáctý ročník mezinárodního festivalu kresleného filmu Anifilm, se prochází Maxipes Fík.

Anifilm v Třeboni. Ilustrační foto.

Události, které tento týden čekají Jihočechy

Jižní Čechy - Od podělí do neděle se v Třeboni koná mezinárodní festival animovaného filmu Anifilm. Diváci v Třeboni uvidí filmy světově proslulých a oceňovaných autorů, jako jsou například držitel Oscara Michaël Dudok de Wit nebo animátoři na Oscara nominovaní, jako například Theodor Ushev a Koji Yamamura.

Ilustrační foto

Děti si zkusí animaci s legem

Pardubice - Vytvořit si vlastní krátký animovaný film není v době chytrých telefonů a patřičných aplikací nic těžkého. Přesto má animace svá úskalí a pravidla, která se vyplatí znát. Děti si je vyzkouší při výtvarných dílnách Animace z lega, které připravilo Východočeské muzeum v Pardubicích jako doprovodný program k výstavě Svět kostiček.