Kreativ

ŠTÍTEK: animovaný film

Odhalení  podoby nové sošky Českého lva za účasti autora Ronyho Plesla, herečky Anny Geislerové, člena prezidia ČFTA Davida Ondříčka, majitele sklárny Rückl Martina Wichterleho a herce Jiřího Bartošky.

Komu dát lva? Český film je i nadále v nesnázích

Český lev je tu. Je mu pětadvacet, ale lze tušit, že stejně jako filmoví kritici má těžkou hlavu. Vybrat z bídy loňské produkce laureáty výročních cen určitě nebylo lehké. Už dnes večer zjistíme, jak to dopadlo. 136 hlasujících akademiků vybíralo z 25 hraných a animovaných filmů a 26 dokumentů.

Tvůrci filmu Touch me Not

Zlatého medvěda z Berlinale veze rumunský snímek Nedotýkej se mě

Zlatého medvěda pro nejlepší film 68. ročníku mezinárodního filmového festivalu Berlinale získal rumunský film Nedotýkej se mě, na jehož vzniku se podílela i česká produkce. Stříbrného medvěda za nejlepší režii si odnáší americký režisér Wes Anderson za animovaný film Psí ostrov.  

Vernisáž výstavy

Kam za zábavou v okolí v těchto dnech?

Hradecko /POZVÁNKY/ - Pořádáte zajímavou kulturní, sportovní či společenskou akci? Chcete, aby se o ní dozvědělo co nejvíce lidí? Přidejte ji do nové rubriky Tipy Deníku, kterou najdete na stránce: www.hradecky.denik.cz/tipy/pridat/. Stačí, když zde do kolonky Přidat akci připojíte facebookovou adresu vaší události.

Vernisáž výstavy

Kam za zábavou v okolí v těchto dnech?

Hradecko - Pořádáte zajímavou kulturní, sportovní či společenskou akci? Přidejte ji do nové rubriky Tipy Deníku, kterou najdete na stránce: www.hradecky.denik.cz/tipy/pridat/. Stačí, když zde do kolonky Přidat akci připojíte facebookovou adresu vaší události.

Cinestar Liberec.

Tip na film: Coco

Liberec – Animovaný film Coco si odbyl svou premiéru na začátku roku, ale stále se drží a patří mezi top filmy. Získal dvě nominace na Oscara, a to v kategorii Hudba - píseň a Animovaný film.

Cinestar Liberec.

Filmové tipy. Na co vyrazit aktuálně do kina

Liberec – Ve spolupráci s multikinem CineStar Liberec přinášíme přehled premiér a filmů, které lze aktuálně zhlédnout. Do kin vtrhl dlouho očekávaný film Padesát odstínů svobody zakončující erotickou trilogii a děti ocení animovaný film Sněhová královna: Tajemství ohně a ledu.

Petr Poš bude mít svá díla v Karlových Varech.

Poš vystavuje Pastviny

Karlovy Vary - Výstava Pastviny Petra Poše v Interaktivní galerii Becherova vila představí autorovu volnou grafickou tvorbu, kterou doplní návrhy loutek, knižní ilustrace, filmové plakáty, ale i scénografie k animovaným filmům.

Cinestar Liberec.

Filmové tipy. Na co vyrazit aktuálně do kina

Liberec – Ve spolupráci s multikinem CineStar Liberec přinášíme přehled premiér a filmů, které lze aktuálně zhlédnout. Děti zaujme animovaný film Coco, Filip Renč natočil podle stejnojmenné knihy od Haliny Pawlowské film Zoufalé ženy dělají zoufalé činy a Liam Neeson se představuje v Cizinci ve vlaku.

Režisér a Oráč. Jiří Trnka při práci na Starých pověstech českých, konkrétně na scéně s Přemyslem Oráčem

Odkaz legendy animovaného filmu Trnky připomene výstava za devět milionů

Střední Čechy – Na první pohled se to nezdá, ale tahle informace je ryze současná: chystá se retrospektivní výstava prací všestranného výtvarníka (malíře, knižního ilustrátora, loutkaře, světově proslulého animátora, ale i filmaře spisovatele) Jiřího Trnky nazvaná V zahradách imaginace, která má být v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře k vidění od 23. listopadu 2019 do 19. dubna 2020. Aktuálně její konání odsouhlasili středočeští radní.

Principál Pepíno předvede svůj cirkus Pipíno

V Měšťanské besedě zahrají pro děti

Plzeň - V neděli 7. ledna hraje Měšťanská beseda pro nejmenší diváky. Principál Pepíno předvede od 14:30 nebo od 16 hodin svůj světoznámý cirkus Pipíno se všelijakými ptačími exoty a artisty.

Cinestar Liberec.

Filmové tipy. Na co vyrazit aktuálně do kina

Liberec – Ve spolupráci s multikinem CineStar Liberec přinášíme přehled premiér a filmů, které lze aktuálně zhlédnout. Můžete se těšit hned na 4 premiéry včetně nového českého filmu Špindl a animovaného filmu Ferdinand.  

Jiří Brdečka

Zasmušilý Jiří Brdečka

Činorodý malíř, spoluautor scénářů a režisér animovaných filmů měl osobitý smysl pro humor, který dotáhl i v závěru svého života. Jiří Brdečka se narodil před sto lety na Štědrý den. Letošní výročí, jež se završí v neděli, provázejí dva projekty.

Mikuláš nadělovat v Příbrami už podruhé, ohňostroj se lidem líbil.

OBRAZEM: Mikuláš i ohňostroj lidi nadchl

Příbram – Druhou mikulášskou nadílku tentokrát spojenou s ohňostrojem připravilo město pro veřejnost na odpoledne 7. prosince. Program byl rozdělený do dvou částí. První se odehrávala na náměstí 17. listopadu, druhá pak u příbramského bazénu.

Donald Trump při setkání s válečnými veterány

V Kongresu máme Pocahontas, urazil senátorku Trump

Americký prezident Donald Trump nazval senátorku demokratů Elizabeth Warrenovou Pocahontas, postavičkou z animovaného filmu Walta Disneyho. Řekl to při ceremoniálu s americkými indiány, kteří jsou válečnými veterány z druhé světové války.

Ve valašskomeziříčské Vrtuli - světě her a poznání pro děti je od začátku listopadu 2017 k vidění výstava obřího leporela výtvarnice a spisovatelky Lucie Seifertové.

Výstava ve Vrtuli přiblíží české dějiny

FOTOGALERIE / Ve valašskomeziříčské Vrtuli světě her a poznání pro děti je od minulého týdne k vidění výstava obřího leporela výtvarnice a spisovatelky Lucie Seifertové, která mimo jiné spolupracovala s Českou televizí na stejnojmenném animovaném seriálu. 

Sedačky. Kino. Ilustrační foto.

Filmové tipy. Na co vyrazit aktuálně do kina

Liberec – Ve spolupráci s multikinem CineStar Liberec přinášíme přehled premiér a filmů, které lze aktuálně zhlédnout. Animovaný film plný monster, tragický osud československé političky a hororové narozeniny. Tak se dají shrnout premiéry nových tří filmů. 

Ilustrační foto.

Malované zpívání

Práce žáků Základní umělecké školy Bruntál mohou vidět diváci na nové výstavě v Galerii v kapli v Bruntále, výstava má název Malované zpívání 2.

Úspěšná autorka knižních ilustrací a animovaných filmů Galina Miklínová vystavuje Ve Věži.

OBRAZEM: Autorka Lichožroutů vystavuje Ve Věži

Mělník - Úspěšná autorka knižních ilustrací a animovaných filmů Galina Miklínová představila v mělnické galerii Ve Věži výstavu skýtající kresby z nejznámějších knížek, které doplňuje projekce filmů a čítárna. I v rámci dětské scény Mělnického vinobraní potěšila celou řadu dětských fanoušků originálním workshopem, kde si každý mohl vyrobit vlastního lichožrouta s rodokmenem. Výstava v galerii Ve Věži bude k vidění až do neděle 5. listopadu.