Kreativ

ŠTÍTEK: Basilej

Libor Podmol se chce v sezoně MS, co nejvíc radovat jako v Krakově z druhého místa.

Nejsem ještě ve stoprocentní formě, říká Libor Podmol před startem šampionátu

Znosim – Náročnou přípravu měl Libor Podmol před novou sezonou ve freestyle motokrosu, která začíná v sobotu 28. ledna závodem ve švýcarské Basileji. Místo rehabilitace zlomené klíční kosti absolvoval mistr světa z roku 2010 týden na Dakarské rallye. „Myslel jsem si, že na Dakaru budu mít víc času a prostoru se věnovat svému tělu, ale spíše jsem do těla dostával," popisoval Podmol, který posledních čtrnáct dní strávil ve Španělsku.

Petr Pilát

Pilník vyhlásil útok na bednu

Pyšely – V loňském roce měl Petr Pilát jen čtyři volné víkendy. Důvod? Přední český freestyle motokrosař se vedle závodů věnoval také exhibicím. Velice nabitý program má také v roce 2017. „Počítám, že závodů bude kolem dvaceti a exhibicí může být tak třicet. Skoro vůbec si neodpočinu, což mi ale moc nevadí," popsal Pilát, kterému začne již v sobotu 28.1. v Basileji sezona mistrovství světa ve freestyle motokrosu. Na ni trénoval ve Španělsku u Maikela Melera.

Petr Pilník Pilát i v roce 2017 bude továrním jezdcem rakouské značky KTM.

Pilát je opět továrním jezdcem KTM

Praha – Český freestyle motokrosař Petr Pilát bude také v roce 2017 továrním jezdcem KTM. S rakouskou značkou podepsal novou smlouvu. Pilát s KTM jezdí už od roku 2004. „Jsem moc rád, že mě vzali opět pod svá křídla. Kontrakt jsme podepsali v jejich sídle v Mattighofenu. Tam jsem dokonce viděl jejich nový tovární speciál pro MotoGP," popisoval Pilát, který se v letošním roce šampionátu ve freestyle motokrosu umístil na celkovém čtvrtém místě.

Lucas Pérez překonal gólmana Basileje Tomáše Vaclíka hned třikrát.

Wenger po hattricku v LM velebil Lucase: Je to střelec, má čich na góly

Basilej - Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger po zápase Ligy mistrů v Basileji chválil střelecký instinkt útočníka Lucase Péreze, který hattrickem přispěl k hladké výhře 4:1. Francouzský kouč měl radost, že "Kanonýři" si na závěr úvodní fáze vybojovali první místo ve skupině, ale i tak očekává těžký osmifinálový los.

Lionel Messi se podílel gólem na vítězství Barcelony nad Mochengladbachem jedním gólem_

V Lize mistrů postupují Neapol a Benfica, Basilej v Evropě končí

Praha - Fotbalisté Benfiky Lisabon a Neapole si zajistili postup do jarních bojů v Lize mistrů ze skupiny B. Benfica prošla dál i přesto, že s Neapolí prohrála 1:2. Besiktas totiž utrpěl debakl 0:6 na hřišti Dynama Kyjev a nevyužil šanci na postup. Zahraje si jen Evropskou ligu.

Libor Podmol (vlevo) si projede Dakar s reportérem rádia Vlastou Korcem.

Podmol pojede Dakarskou rallye

Praha – Freestyle motokrosař Libor Podmol se v budoucnu plánuje zúčastnit Dakarské rallye. V následujícím ročníku nejtěžší motoristické soutěže pojede s týmem BARTH Racing v asistenčním voze, aby nasál atmosféru a poznal jihoamerické tratě. V roce 2018 se chce představit v motocyklové kategorii. „Vedl mě k tomu vnitřní pocit, touha pokořit v životě další cíl. Z Dakarské rallye mám obrovský respekt, zároveň mě fascinuje," prohlásil Podmol, který by se stal prvním freestyle motokrosařem v legendární pouštní soutěži.

Lionel Messi dal oba góly Barcelony na hřišti Celtiku Glasgow.

LM: Messi vystřílel Barceloně postup, slaví i City. Arsenal jen remizoval

Glasgow /FOTOGALERIE/ - Fotbalisté Barcelony vyhráli na stadionu Celticu Glasgow 2:0 díky dvěma gólům Lionela Messiho a potřinácté za sebou postoupili do osmifinále Ligy mistrů. Ze skupiny C se vedle Katalánců už po pátém kole kvalifikoval také Manchester City, kterému stačila v Mönchengladbachu remíza 1:1.

Satirický průvod.

Satirický průvod poukázal na Zemana nebo vztahy s Čínou

Praha /FOTOGALERIE/ - Satirický průvod masek Sametové posvícení s nadsázkou poukázal například na prezidenta Miloše Zemana, vztahy s Čínou nebo potřebu používání obnovitelných zdrojů. Průvod, v němž bylo několik desítek lidí, se vydal z Kampy přes Karlův most a Národní třídu na Václavské náměstí. Tam se připojí ke Koncertu pro budoucnost.

PATRONEM utkání Legendy v Ostravě je za sparťanskou stranu někdejší útočník Vratislav Lokvenc, který se minulý týden zúčastnil tiskové konference věnované exhibičnímu duelu.

Vratislav Lokvenc: Rivalitu mezi Baníkem a Spartou dělají hlavně fanoušci

/ROZHOVOR/ Má značný podíl na tom, že se prosincová exhibice mezi legendami Baníku a Sparty uskuteční. Někdejší skvělý fotbalový útočník Vratislav Lokvenc pomáhal se skládáním letenského celku, který při účasti jmen jako Horňák, Siegl, Novotný, Grygera nebo Chovanec lze označit za hvězdný.

PATRONEM utkání Legendy v Ostravě je za sparťanskou stranu někdejší útočník Vratislav Lokvenc, který se minulý týden zúčastnil tiskové konference věnované exhibičnímu duelu.

Lokvenc: Rivalitu mezi Baníkem a Spartou dělají hlavně fanoušci

Ostrava /ROZHOVOR/ - Má značný podíl na tom, že se prosincová exhibice mezi legendami Baníku a Sparty uskuteční. Někdejší skvělý fotbalový útočník Vratislav Lokvenc pomáhal se skládáním letenského celku, který při účasti jmen jako Horňák, Siegl, Novotný, Grygera nebo Chovanec lze označit za hvězdný.

Marek Suchý na tiskové konferenci před zápasem s Dánskem.

Tvoříme nový tým, uvědomuje si Suchý. Řekne si o návrat do sestavy?

Mladá Boleslav - Stoper Marek Suchý začal kvalifikaci mistrovství světa jako kapitán, po úvodních dvou zápasech se Severním Irskem a Německem ale vypadl ze sestavy a v posledních dvou duelech s Ázerbájdžánem a Norskem zůstal jen na lavičce. V přípravném zápase s Dánskem by měl opět nastoupit a rád by si dobrým výkonem řekl o další šanci.

Rafael Nadal

Nadal se k tenisu vrátí na exhibičním turnaji v Abú Zabí

Madrid - Španělský tenista Rafael Nadal zahájí novou sezonu na přelomu prosince a ledna na tradičním exhibičním turnaji v Abú Zabí. Čtrnáctinásobný grandslamový šampion, jenž letošní sezonu ze zdravotních důvodů ukončil už v říjnu, bude ve Spojených arabských emirátech obhajovat titul. Jeho soupeřem by mohl být i Tomáš Berdych, jenž rovněž dostal od pořadatelů pozvánku.

Marek Suchý v dresu Basileje.

Důležitý gól Suchého. Pomohl Basileji udžet neporazitelnost

Basilej - Obránce fotbalistů Basileje Marek Suchý gólem přispěl k závěrečnému obratu a výhře 2:1 v zápase 14. kola švýcarské ligy proti Lausanne. Ještě v 90. minutě úřadující mistr prohrával, dvěma slepenými brankami v nastavení ale domácí stav otočili a udrželi si neporazitelnost.

Radost fotbalistů Arsenalu.

Liga mistrů: Čtveřice týmů má postup v kapse, City se pomstili Barceloně

Praha /FOTOGALERIE/ - Fotbalisté Arsenalu porazili v Lize mistrů Ludogorec Razgrad 3:2, přestože prohrávali už o dvě branky. Londýnský celek si díky výhře v předstihu zajistil místo v osmifinále, stejně jako Paris St. Germain, Atlético Madrid a Bayern Mnichov. Možnost postoupit naopak promarnily Neapol s Barcelonou.

Andy Murray na turnaji ve Vídni.

Murray se znovu přiblížil Djokovičovi, Čilič uniká Berdychovi

Vídeň - Britský tenista Andy Murray potvrdil skvělou formu triumfem na halovém turnaji ve Vídni a zvýšil tlak na pozici světové jedničky Novaka Djokoviče. Olympijský vítěz z Ria zdolal ve finále 6:3, 7:6 Jo-Wilfrieda Tsongu z Francie a získal titul na třetím turnaji za sebou. Chorvat Marin Čilič zdolal ve finále v Basileji 6:1, 7:6 Japonce Keie Nišikoriho a v boji o postup na Turnaj mistrů zvýšil náskok před Tomášem Berdychem.

Francouzský tenista Gaël Monfils.

Další jméno pro Turnaj mistrů. Do Londýna pojede i Monfils

Londýn - Francouzský tenista Gaël Monfils se ve třiceti letech poprvé v kariéře představí na Turnaji mistrů pro nejlepších osm hráčů roku. Účast na finále sezony ATP Tour v Londýně 13. až 20. listopadu si zajistil jako šestý muž po životní sezoně, v níž ve Washingtonu získal svůj nejcennější titul a na US Open si zahrál semifinále.

Fotbalisté Sparty se radují z výhry nad Hapoelem Beer Ševa.

České kluby dál drží místo pro přímý postup do Ligy mistrů

Praha - Ačkoli Liberec, Plzeň a Sparta získaly v úvodních třech kolech základních skupin Evropské ligy dohromady jen devět bodů, nadále drží pro český fotbal jedenáctou příčku podle koeficientu UEFA před Švýcarskem. Na třinácté Nizozemsko mají nadále téměř pětibodový náskok, je proto stále pravděpodobnější, že uhájí místa znamenající přímý postup do Ligy mistrů od sezony 2018/19.

Tomáš Vaclík

Vaclík třikrát inkasoval od PSG, přesto uznal: Náš nejlepší zápas v LM

Basilej, Praha - Přestože fotbalisté Basileje ve středu prohráli na stadionu Paris St. Germain jasně 0:3, tak podle reprezentačního brankáře Tomáše Vaclíka paradoxně podali nejlepší výkon v tomto ročníku Ligy mistrů a tak krutý výsledek si nezasloužili. Sedmadvacetiletý gólman věří, že švýcarský šampion dokáže za dva týdny PSG doma potrápit víc a bodovat.

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola

Guardiola se vrací do Barcelony, Vaclíka a Suchého čeká PSG

Barcelona - Fotbalová Liga mistrů ve středečním třetím kole skupinové fáze nabídne šlágr Barcelony s Manchesterem City. Na stadion Camp Nou se v roli hosta vrátí bývalý úspěšný trenér Katalánců Pep Guardiola. Basilej s českými reprezentanty Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým nastoupí na hřišti Paris St. Germain.

Breel Embolo.

Schalke přišlo o rekordní posilu, Embolo si zlomil kotník

Gelsenkirchen - Fotbalistům Schalke se zranila letní posila Breel Embolo. Devatenáctiletý švýcarský útočník, který v létě přišel z Basileje za 22,5 milionu eur (608 milionů korun) a stal se nejdražším nákupem v historii klubu, utrpěl v sobotním bundesligovém zápase s Augsburgem zlomeninu kotníku.

Brankář české reprezentace Tomáš Vaclík.

Vaclík po další ztrátě: Bohužel jsme dole, pomohl by nám šťastný gól

Ostrava - Čeští fotbalisté prodloužili nepříliš povedený start do kvalifikace mistrovství světa o bezgólovou domácí remízu s Ázerbájdžánem. Brankář Tomáš Vaclík si sice před domácím publikem v rodné Ostravě mohl kompenzovat zklamání alespoň vychytanou nulou, ale to pro něj byla slabá útěcha.

Ilustrační foto

Kvůli bombové hrozbě evakuovali nádraží v německém Rastattu

Stuttgart – Německá policie dnes dopoledne kvůli bombové hrozbě na několik hodin evakuovala nádraží v Rastattu na jihozápadě země. Přerušena byla dočasně i železniční doprava na spojnici mezi Mannheimem a švýcarskou Basilejí, informovala agentura DPA. Nic podezřelého se ale nakonec nenašlo.

Kvalifikace MS 2018: Německo - Česko

Němci jsou na jiné úrovni, uznal kapitán Suchý. Teď chce tři body

Hamburk - Přestože čeští fotbalisté podlehli v sobotním druhém utkání kvalifikace mistrovství světa na půdě Německa 0:3, podle kapitána Marka Suchého podali lepší a odvážnější výkon než na červnovém evropském šampionátu proti Španělsku, s nímž prohráli gólem v závěru 0:1. Stoper Basileje věří, že si národní tým spraví chuť v úterý výhrou doma nad Ázerbájdžánem.

Tomáš Vaclík dostal tři góly, řadu dalších šancí ale zlikvidoval

Vaclík: Němci totálně dominovali, Neuer u nás mohl hrát v záloze

Hamburk - Přestože Tomáš Vaclík několikrát svůj tým podržel, třem gólům ve své síti nezabránil a čeští fotbalisté tak prohráli v kvalifikaci mistrovství světa v Německu jasně 0:3. Brankář Basileje připustil, že tak velký rozdíl mezi oběma týmy nečekal.

Tomáš Vaclík

Vaclík: Proti Němcům budeme nebezpečnější než s Basilejí na Arsenalu

Praha - Reprezentačního brankáře Tomáše Vaclíka čeká během jedenácti dnů druhý zápas se špičkovým soupeřem. Minulý týden v Lize mistrů s Basilejí prohrál na stadionu Arsenalu 0:2, v sobotu se v kvalifikaci o mistrovství světa 2018 postaví proti německým obhájcům zlata. Sedmadvacetiletý fotbalista věří, že výběr Karla Jarolíma bude v Hamburku hrát lépe a ofenzivněji než švýcarský šampion v Londýně.

Ilustrační foto

V lipské zoo utekli z výběhu dva lvi, jednoho museli zastřelit

Lipsko (Německo) - Dva lvi utekli dnes ze svého výběhu v zoologické zahradě v saském Lipsku. Jednoho z nich se podařilo před polednem zahnat zpět, druhého ale museli chovatelé zastřelit, informoval list Leipziger Volkszeitung (LVZ). Šelmy se z výběhu dostaly před začátkem otevírací doby, v zahradě tak ještě nebyli žádní návštěvníci.

Tomáš Vaclík sleduje, jak míč po střele Walcotta míří do jeho branky

Vaclík zachránil Basilej od debaklu na Arsenalu, Bayern poprvé prohrál

Londýn /FOTOGALERIE/ - Fotbalisté Basileje i přes velmi dobrý výkon brankáře Tomáše Vaclíka prohráli ve 2. kole Ligy mistrů 0:2 na hřišti Arsenalu. Český gólman zlikvidoval favoritovi několik šancí, ale nestačil na dvě střely Thea Walcotta. Bayern Mnichov poprvé v sezoně zaváhal, když prohrál 0:1 na hřišti Atlética Madrid.

Brankář Arsenalu Petr Čech.

Arsenal přivítá Basilej. Na souboj Čech vs. Vaclík ale zřejmě nedojde

Praha - Fotbalisté Arsenalu ve středu v Lize mistrů budou hostit Basilej, ale pravděpodobně nedojde na gólmanský souboj mezi domácím Petrem Čechem a jeho reprezentačním nástupcem Tomášem Vaclíkem. V prvním zápase skupiny A totiž v brance "Kanonýrů" dostal přednost David Ospina a pomohl k remíze 1:1 na stadionu Paris St. Germain.

Tomáš Vaclík

Derby jako rituál. 'Dvojčata' Vaclík se Suchým budou fandit z Basileje

Basilej, Praha - Mohli si hrát s dcerkami. Mohli zajít do oblíbené italské restaurace. Mohli vyrazit na procházku k Rýnu a šoupat nohama o spadané listy. Nic z toho Tomáš Vaclík s Markem Suchým v neděli odpoledne v Basileji neudělají. Sejdou se totiž u jednoho z nich a pustí si fotbalové derby Sparty se Slavií.

Ilustrační foto.

Integrace 
po švýcarsku: 
Ruku podáš, 
a bez výmluv

Basilej - Začlenění cizinců. Evropští politici si s ním lámou hlavy. Příklad za všechny. Na 
jaře 2016 rozhodovali švýcarští soudci, zda dva žáci muslimského vyznání musí podávat učitelce ruku, nebo ne. Potřesení ruky s kantorem je zdejším zvykem.

MISTR SVĚTA. Mladý veslař Jan Zavadil (vlevo) ze Semic se stal mistrem světa. Už před pár týdny slavil i titul evropského šampiona

Po titulu mistra Evropy získal Jan Zavadil i světový triumf!

Semice – Je to jen pár týdnů, co mladý sportovec ze Semic Jan Zavadil slavil titul juniorského mistra Evropy ve veslování. Uběhlo pár dní a mohl jásat znovu. Tentokrát se stal dokonce se svými spolubojovníky na párové čtyřce světovým šampionem. Tomu se říká vydařená sezona.

Hvězdná trojka Barcelony (zleva) Neymar, Lionel Messi a Luis Suárez se radují z gólu proti Celticu.

Barcelona zostudila sedmi góly Celtic, Čech viděl remízu Arsenalu z lavičky

Praha - Fotbaloví fanoušci se dočkali. Milionářská Liga mistrů zvedla svou oponu. Jaké představení na úvod základních skupin nábídla? Barcelona zničila Celtic Glasgow 7:0. Lionel Messi se pod vysokou výhru podepsal hattrickem, Neymar byl hned u pěti gólů. Naopak Basilej s Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým jen remizovala 1:1 s přemožitelem Plzně Ludogorcem Razgard. Arsenal na úvod nechal sedět Petra Čecha jen mezi náhradníky a to se mu vymstilo, proti PSG inkasoval už po 49 vteřinách, nakonec vydřel bod.

Brankář Arsenalu Petr Čech.

LM startuje. Do boje jdou i Čech, Vaclík a Suchý. Bayern cílí na rekord

Praha - Osmi zápasy začne v úterý hlavní fáze Ligy mistrů a v první hrací den by se měli představit i tři ze čtyř českých fotbalistů v soutěži, které svedl los do skupiny A. Basilej s brankářem Tomášem Vaclíkem a stoperem Markem Suchým přivítá bulharského přemožitele Plzně ze závěrečného předkola Ludogorec Razgrad a Arsenal s gólmanem Petrem Čechem se představí ve šlágru večera na půdě favorizovaného Paris St. Germain.

Přepravy do Střední Asie a na Kavkaz

Už nejen od Basileje po Tbilisi, s přepravní společností Gebrüder Weiss nově až po Ulánbátar! A to nejen po silnici, ale i po železnici. Společnost poskytuje dokládkové a celovozové přepravy na Kavkaz a do oblasti Střední Asie, a to do států:

Brankář fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík.

Táta vs. táta. Kdo nahradí Petra Čecha v reprezentační brance?

Praha - Který Tomáš bude jedničkou fotbalové reprezentace v kvalifikaci na mistrovství světa? Vaclík, nebo Koubek? Teoreticky by měli být rivalové, ale nic jejich vztah nevystihuje tak dobře, jako následující scénka: když Koubek po narození dcery Julie nemohl spát, volal si s Vaclíkem, tátou 18měsíční Nicole.

Marek Suchý.

Suchý věří, že naváže s Jarolímem na spolupráci ze Slavie: Hrozně se těším

Praha - Stoper Marek Suchý se těší na éru pod novým trenérem fotbalové reprezentace Karlem Jarolímem o to víc, že pod ním před jedenácti lety začínal svou ligovou kariéru ve Slavii. Nynější stoper Basileje by měl být jedním ze stavebních kamenů obměněného národního týmu a v úvodních dvou utkáních s Arménií a Severním Irskem dokonce možná bude i kapitánem.

Brankář Arsenalu Petr Čech.

Pikantní los Ligy mistrů: Dojde na souboj Čecha s Vaclíkem a Suchým

Monako - Ve fotbalové Lize mistrů se čeští fanoušci dočkají souboje Petra Čecha z Arsenalu a Tomáše Vaclíka s Markem Suchým hájící dres Basileje. Rozhodl o tom čtvrteční los základních skupin v Monaku. Skupinu A doplňují Paris St. Germain a Ludogorec Razgrad, který postoupil na úkor Plzně.

Rakousko - Švédsko: Aleksandar Dragovic a Zlatan Ibrahimovic

Dragovic míří do Leverkusenu, překonal rakouský rekord

Leverkusen - Bayer Leverkusen získal obránce Aleksandara Dragovice z Dynama Kyjev za deset milionů eur. Více peněz dosud žádný klub za rakouského fotbalistu nezaplatil. Dosavadním maximem bylo devět milionů eur, které stál rovněž Dragovic při přestupu z Basileje do Kyjeva před třemi roky.

Ilustrační foto

Švýcarsko se prý může stát tranzitem pro uprchlíky do Německa

Basilej – Švýcarsku prý hrozí, že se stane novou tranzitní cestou pro běžence, kteří se snaží dostat do Německa. Napsal to nedělník Neue Zürcher Zeitung am Sonntag, který tvrdí, že od počátku roku se přes Švýcarsko do Německa pokusilo proniknout 3385 lidí – o 40 procent víc než za stejné období předchozího roku.

Karel Jarolím

Jarolím se ujal nároďáku. Musí nahradit opory a chce se spojit s Rosickým

Praha - Role trenéra fotbalové reprezentace se Karel Jarolím ujal teprve v pondělí, přesto už stihl první inspekční cestu do Švýcarska na zápas Basileje s brankářem Tomášem Vaclíkem a obráncem Markem Suchým. Nabitý program ho čeká i nadále, když o víkendu zamíří do Dánska. Rád by se také spojil s kapitánem Tomášem Rosickým, který zvažuje svou další budoucnost.

Ilustrační foto

Zkoumání panamského finančního systému není nezávislé, tvrdí ekonom

Panama - Panamská vláda podle amerického ekonoma Josepha Stiglitze zřejmě nemá zájem na tom, aby se nezávisle prošetřila kauza takzvaných Panamských dokumentů. Ty se týkají ukrývání příjmů stovek lidí a firem z celého světa v daňových rájích. Vláda podle Stiglitze odmítá zaručit, že bude zveřejněna zpráva nezávislého výboru, který má v souvislosti s odhalením Panamských dokumentů prošetřit finančně právní praxi v Panamě. Informovala o tom agentura Reuters.