Kreativ

ŠTÍTEK: Basilej

Úspěšní junioři FBC Kladno s koučem Tomášem Leipnerem (vlevo nahoře)

Prague Games očima florbalové ikony Tomáše Leipnera

Praha – Již po jedenácté se na začátku července sjela florbalová mládež do Prahy, aby zde odehrála tradiční turnaj Prague Games, jenž je největším mládežnickým kláním na světě. Své zastoupení zde měl pochopitelně i kladenský FBC, který do boje vyslal celkem pět týmů.

Brankář Basileje Tomáš Vaclík.

Gólman Vaclík se na okamžik mihl v Ostravě

Čerstvě ženatý brankář Tomáš Vaclík se v exkluzivním rozhovoru pro Deník rozmluvil o návštěvě Základní školy, roce v Basileji, situaci v „repre" i mateřském klubu.

Lionel Messi

Messi neutekl Ronaldovi, nejlepší střelci Ligy mistrů jsou z Barcelony

Berlín - Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Už věčný boj těchto hvězd skončil letos smírně - alespoň v Lize mistrů. Argentinský kouzelník dal deset branek, stejnou porci zaznamenal i portugalský kanonýr. Znamená to, že oba zůstali bok po boku také v historické tabulce Champions League.

Fotbalisté Hamburku mají důvod k radosti: zachránili se v Bundeslize

Hamburk slaví, udržel se mezi elitou. Jiráček sledoval drama z lavičky

Karlsruhe - Bylo to drama. Obrovské drama. Všechno směřovalo k tomu, že Bundesliga bude mít dalšího nováčka. Jenže pondělní večer byl nakonec ve znamení Hamburku. Klub, kde působí Jaroslav Drobný a Petr Jiráček, zachránil odvetu v Karlsruhe i svou příslušnost mezi elitou. Nejprve gólem v nastavení a poté další trefou v prodloužení.

Brankář Basileje Tomáš Vaclík.

Vaclík a Suchý se mohou pyšnit švýcarským titulem, slaví s Basilejí

Basilej - Gólman Tomáš Vaclík a obránce Marek Suchý získali s fotbalisty Basileje tři kola před koncem ligy švýcarský titul. Rozhodla o tom remíza 0:0 s Young Boys Bern, za které celý zápas odehrál Jan Lecjaks. Basilej vybojovala šestou ligovou trofej v řadě a celkově má na kontě už 18 mistrovských titulů.

Libor Podmol si ve finále prvního závodu „ustlal“, když neustál trik Surfer Flip. Naštěstí se mu nic vážného nestalo a druhý den si v Basileji doskočil pro bronz.

Podmol přivezl z Basileje bronz

Basilej – Ve švýcarské basilejské St. Jakobshalle se odjel další seriál závodů mistrovství světa ve freestyle motokrosu. Nejlepší český jezdec Libor Podmol bodoval druhý den seriálu, kdy předvedl bezchybnou jízdu, opět ukázal nejtechničtější trik Volt a skončil na třetím místě. V průběžném pořadí vede Španěl Maikel Melero.

Libor Podmol si při tréninku ve Španělsku nakopnul koleno, a tak místo zkoušení triků a přípravy na závody relaxoval na pláži.

Podmola přibrzdilo koleno

Znosim u Vlašimi – V pátek 10. a v sobotu 11. dubna se uskuteční v aréně St. Jakobshalle ve švýcarské Basileji šestý a sedmý závod seriálu mistrovství světa ve freestyle motokrosu. Z českých jezdců se na něm představí Libor Podmol, který se pokusí napravit reputaci po posledním závodě ve francouzském Tours, kdy neustál ve finále trik Volt a skončil na šestém místě.

Libor Podmol skáče na prvním seriálu mistrovství světa.

Risk s Voltem se Podmolovi ve finále nevyplatil

Tours (Francie) – V sobotu 28. března pokračovalo Mistrovství světa ve freestyle motokrosu pátým závodem, který se odehrál ve Francii, v tourské Grand Hall aréně. Nechyběl na něm ani nejlepší český jezdec Libor Podmol, pro kterého ale závod příliš šťastný nebyl.

Buddy Elias

Ve Švýcarsku zemřel bratranec známé oběti nacismu Anny Frankové

Basilej – Ve švýcarském městě Basilej v pondělí večer ve věku 89 let zemřel Buddy Elias, bratranec Anny Frankové. Informovala o tom dnes agentura DPA. Byl posledním příbuzným, který tuto známou oběť holokaustu osobně pamatoval. Loni v listopadu Elias v rozhovoru s listem Basellandschaf­tliche Zeitung prohlásil, že sotva uplyne den, aby na svou sestřenici nevzpomněl.

Zklamaný brankář Basileje Tomáš Vaclík (vlevo) po výprasku od Porta.

Čtyři góly? Poučení. Vaclík už má v Basileji nový cíl: Teď chci double

Porto, Praha /ROZHOVOR/ - Prošel letištní kontrolou, sedl si a v hlavě mu pořád běžel děsivý film: jedna, dva, tři, čtyři. Tomáš Vaclík dostal v Portu čtyři góly a jeho Basilej vypadla z fotbalové Ligy mistrů. „Osmifinále bylo úspěch, ale chtěli jsme víc," vyprávěl Deníku do telefonu 12 hodin po smolném zápase.

Real Madrid - Schalke: Cristiano Ronaldo a jeho radost z gólu

Schalke dusilo Real, Huntelaar (ne)zastínil Ronalda. Vaclík schytal debakl

Praha - Real Madrid se protrápil do čtvrtfinále Ligy mistrů. Obhájce titulu v úterní odvetě prohrál doma se Schalke 3:4, ale i to stačilo na těsný postup. Mnohem snazší práci absolvovali fotbalisté Porta, kteří smetli Basilej 4:0. V bráně švýcarského celku nechyběl Tomáš Vaclík, Marek Suchý nehrál kvůli trestu.

Brankář Basileje Tomáš Vaclík.

Bez Vaclíka to nešlo. Basilej dostala v lize po 4,5 letech čtyři góly

Bern - Absence potrestaného brankáře Tomáše Vaclíka se na fotbalistech Basileje výrazně podepsala a bez své opory prohráli na hřišti Young Boys Bern 2:4. Čtyři branky přitom ve švýcarské lize inkasovali poprvé od srpna 2010. Bern výhrou snížil ztrátu na vedoucí Basilej na 5 bodů.

Trenér brněnských fotbalistů Zbrojovky Václav Kotal.

Trenér Zbrojovky Kotal: Přikryl? Musel jsem překousnout i prodej Lafaty

Brno – Právě proti Dukle odstartoval své angažmá u brněnské Zbrojovky, která tehdy padla 1:2. Pražský celek čeká svěřence trenéra Václava Kotala i v sobotním startu jarní části první fotbalové ligy. Od prvního duelu dvaašedesátiletého kouče na lavičce Jihomoravanů uplynulo už 526 dní a nyní touží po opačném výsledku. „V našem postavení se nemůžeme dívat napravo nalevo, chceme se vlastní hrou prosadit," nabádá.

Basilej - Porto: Derlis Gonzalez a Alex Sandro

Vaclík dostal gól z penalty, Real Madrid neměl problém se Schalke

Basilej, Gelsenkirchen - Blíž do čtvrtfinále Ligy mistrů mají fotbalisté Realu Madrid a Porta. Ve středečních prvních zápasech vyřazovací fáze totiž uspěli na půdě Schalke (2:0), respektive Basileje (1:1). V brance švýcarského mistra se objevil Tomáš Vaclík, který inkasoval po ráně Danila z penalty.

Obraz Paula Gauguina s Tahiťankami.

Sběratel prodal obraz Paula Gauguina za 300 milionů dolarů

Londýn – Ze soukromé sbírky ve Švýcarsku byl za skoro 300 milionů dolarů (7,3 miliardy Kč) prodán obraz Paula Gauguina s Tahiťankami. Kupec je podle všeho z Kataru. Gauguinovo dílo se tak stalo jedním z nejdráže prodaných obrazů ze soukromého vlastnictví.

Úplněk. Ilustrační snímek.

Nespíte? Na vině je úplněk

Liberec /ANKETA/ - Staré národy měly pravdu: úplněk opravdu člověka ničí! V Liberci se lékaři setkávají s náměsíčnými spíš výjimečně

Roger Federer.

Federer se trápil a přiznal: Potím se jako blázen. Djokovič vypadl

Brisbane - Nepřesvědčivý start hvězd do sezony. Švýcarský tenista Roger Federer se v úvodním utkání na turnaji v Brisbane nečekaně trápil s australským outsiderem Johnem Millmanem. Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz prohrával ve druhém kole 4:6 a 1:3, až poté zabral a postoupil po výhře 4:6, 6:4 a 6:3.

Xherdan Shaqiri z Bayernu Mnichov (vpravo) a Rani Khedira ze Stuttgartu.

Půl miliardy za náhradníka. Shaqiri jde z Bayernu do Interu Milán

Řím - Švýcarský záložník Xherdan Shaqiri z Bayernu Mnichov bude do konce sezony hostovat v Interu Milán. Italský klub potvrdil transfer prostřednictvím twitteru. V létě by pak podle italských médií mohl třiadvacetiletý fotbalista k Nerazzurri přestoupit za 18 milionů eur (asi 502 milionů korun) a podepsat čtyřletou smlouvu.

Basilej - Liverpool: Raheem Sterling překonal Tomáše Vaclíka, ale z ofsajdu

Vaclík: Nechtěli jsme Bayern nebo Barcelonu. Porto se dá vyřadit

Praha - Přáli si hrát proti týmu z Německa. Snad celá Basilej před pátečním losem osmifinále Ligy mistrů vyhlížela Dortmund - hratelný soupeř, pět hodin po dálnici. Realita je jiná: švýcarský šampion vyzve Porto. Tomáš Vaclík je spokojený. Pětadvacetiletý fotbalový reprezentant vidí postupové šance padesát na padesát.

Manchester City - Barcelona: Argentinský fantom Lionel Messi se z penalty nemýlil

Chelsea jede do Paříže, Barcu čeká City. Vaclík po losu sní o postupu

Nyon - To má být vtip? Zhruba tak museli reagovat někteří funkcionáři, hráči i fanoušci na los osmifinále Ligy mistrů. Opakují se totiž duely gigantů: Barcelona znovu v této fázi narazí na Manchester City. Podobně dopadla Chelsea, jež znovu (jen o kolo dřív) pojede do Paříže…