Kreativ

ŠTÍTEK: Basilej

Marek Suchý

Suchý je pro Basilej klíčový, uzavřel s ní dlouhodobý kontrakt

Basilej - Český fotbalista Marek Suchý bude i nadále hrát za Basilej. Sedmadvacetiletý reprezentant podepsal novou smlouvu do konce června 2019 s roční opcí. Švýcarský klub, kde působí i brankář Tomáš Vaclík, o tom informoval na svých internetových stránkách.

APOEL - Sparta: Kehinde Fatai u míče

To jsou soupeři pro Spartu: Molde je hratelné, Ščasný chce Manchester

Praha - Je lepší hrát proti Molde, nebo vyzvat Manchester United? Přesně tuhle otázku teď budou řešit fanoušci i fotbalisté Sparty. Jediný český klub, jenž postoupil do jarní fáze Evropské ligy, zná okruh soupeřů pro los vyřazovací části. Pondělní ceremoniál v Nyonu bude zajímavý.

APOEL - Sparta: Kehinde Fatai u míče

To jsou soupeři pro Spartu: Molde je hratelné, Ščasný chce Manchester

Praha - Je lepší hrát proti Molde, nebo vyzvat Manchester United? Přesně tuhle otázku teď budou řešit fanoušci i fotbalisté Sparty. Jediný český klub, jenž postoupil do jarní fáze Evropské ligy, zná okruh soupeřů pro los vyřazovací části. Pondělní ceremoniál v Nyonu bude zajímavý.

Midtjylland - Bruggy: Jakob Poulsen a Ruud Vormer

Fenerbahce a Midtjylland slaví postup, Dortmund klopýtl se Soluní

Praha - Evropskou ligu si na jaře zahraje Fenerbahce Istanbul, Midtjylland i Sion, naopak končí Ajax Amsterodam a Kazaň. V přímé bitvě o postup potom slavil Sporting Lisabon (zdolal Besiktas) a Augsburg (dobyl Bělehrad). Z překvapivých výsledků čtvrtečního dne vyčnívá porážka Dortmundu s PAOK Soluň.

Brankář Basileje Tomáš Vaclík.

Vaclík už se do konce roku do branky Basileje nepostaví. Co se stalo?

Basilej - Reprezentační fotbalový brankář Tomáš Vaclík přijde kvůli zranění o zbývající soutěžní zápasy Basileje v tomto kalendářním roce. Švýcarský klub oznámil, že šestadvacetiletý gólman má natržený sval v oblasti přitahovače stehna, už zahájil léčbu a na začátku ledna by měl být schopen naskočit do zimní přípravy.

Tomáš Vaclík

Vaclík pro tento rok dochytal

Nepříjemným způsobem a hlavně předčasně zakončil svůj fotbalový rok brankář Basileje a české reprezentace Tomáš Vaclík. Vítkovický odchovanec si přivodil svalové zranění.

Ze zápasu FC Basilej - AC Fiorentina

Černý zajistil výhru Ajaxu, trefil se i Suchý a jeho Basilej postupuje

Praha - Čeští fotbalisté Václav Černý a Marek Suchý skórovali v pátém kole základních skupin Evropské ligy. Černý se prosadil poprvé za Ajax Amsterodam a zajistil jeho výhru na hřišti Celticu Glasgow 2:1, Suchého branka pomohla Basileji k remíze 2:2 s Fiorentinou. Basilej si zajistila postup ze skupiny, stejně jako dalších jedenáct týmů. Po prohře Plzně v Minsku mají jistý postup i Rapid Vídeň a Villarreal, z liberecké skupiny prošla Braga.

Tupolev před čtvrt stoletím oral pole u Dubence

Z nebe spadly tuny cigaret

Dubenec - Od havárie ruského letadla Tupolev 154 u Dubence uplynulo pětadvacet let. Náklad potěšil zejména kuřáky.

Výroba masek na třetí ročník pouliční umělecké performance Sametové posvícení 2015 - Loď bláznů.

Lodi bláznů velí Zeman s roztaženými pažemi. Jako na Titanicu

Praha /FOTOGALERIE/ - Loď bláznů coby alegorie současné České republiky propluje při úterním státním svátku centrem Prahy. Průvod nadrozměrných masek připravili organizátoři satirického karnevalového průvodu Sametové posvícení. Posádku Lodi bláznů bude tvořit šílený kapitán Miloš Zeman s roztaženými pažemi, kterého zezadu objímá pohádkový Krteček s nápisem PPF na zádech.

Tomáš Berdych

Berdych uspěl. Rosolovi pomsta nevyšla, Nadala tentokrát neprohnal

Paříž - Minulý týden v Basilej dělily tenistu Lukáše Rosola dva míčky od vítězství nad Rafaelem Nadalem. Na Masters v Paříži ale se španělským favoritem prohrál hladce 2:6, 2:6. Postoupil naopak Tomáš Berdych, i když Edouarda Rogera-Vasselina udolal překvapivě až ve třech setech 6:3, 4:6, 7:5.

Lukáš Rosol.

Rosol teď vyzve Nadala. Pomstí se? Berdych a Štěpánek jdou dál

Paříž - Zvládl kvalifikaci, zvládl i první kolo. Lukáš Rosol oplatil na turnaji v Paříži měsíc starou porážku španělskému tenistovi Guillermovi Garcíovi-Lópezovi a po výhře 6:2, 2:6, 6:3 postoupil do druhého kola. V něm se utká se Španělem Rafaelem Nadalem, jehož trápil minulý týden v Basileji.

Roger Federer (vlevo) porazil ve finále turnaje v Basileji Rafaela Nadala.

Federer posedmé v kariéře okouzlil Basilej, v bitvě titánů udolal Nadala

Basilej - Roger Federer opět potěšil fanoušky ve své rodné Basileji. Švýcarský tenista ovládl tamní turnaj už posedmé v kariéře. První nasazený hráč ve finále porazil dlouholetého rivala Rafaela Nadala ze Španělska, s nímž se na okruhu ATP utkal poprvé po 21 měsících, 6:3, 5:7, 6:3 a získal šestý letošní titul. Svou sbírku rozšířil na 88 trofejí.

Rafael Nadal na turnaji v Basileji.

Nadal postupem do finále v Basileji poslal na Turnaj mistrů Ferrera a Nišikoriho

Basilej - Osmička vyvolených pro Turnaj mistrů je kompletní. Španělský tenista Rafael Nadal porazil v semifinále turnaje v Basileji Richarda Gasqueta 6:4, 7:6 a připravil ho o naději postoupit na Masters. Francouz si mohl uchovat šanci na cestu do Londýna jedině ziskem titulu. Jeho vyřazení přineslo jistotu startu mezi elitou Davidu Ferrerovi a Kei Nišikorimu.

Pierre-Emerick Aubameyang z Dortmundu (ve žlutém) se prosazuje proti Gabale.

Vaclík s Basilejí padl, Liverpool pouze remizoval. Villarreal odsunul Plzeň

Praha - Ve čtvrtek se znovu přihlásila o slovo Evropská liga. Fotbalisté Dortmundu potvrdili ve 3. kole základních skupin roli favorita a díky hattricku Aubameyanga zvítězili v Gabale 3:1. APOEL Nikósie porazil Tripolis 2:1 a po zisku prvních bodů mu patří třetí místo s dvoubodovým mankem na Spartu. Basilej s Vaclíkem a Suchým nestačila na Belenenses. Liberecké skupině kraluje suverénní Braga. Villareal sesadil Plzeň z druhého místa.

Přepravy do Střední Asie a na Kavkaz

Už nejen od Basileje po Tbilisi, s přepravní společností Gebrüder Weiss nově až po Ulánbátar! A to nejen po silnici, ale i po železnici. Prostřednictvím dceřiné společnosti Far Freight, která se stala v loňském roce součástí oranžového světa, rozšiřujeme naše služby o dokládkové a celovozové přepravy na Kavkaz a do oblasti Střední Asie, a to do států:

Česko - Turecko: Tomáš Vaclík při penaltě

Zápas blbec. Vaclík tušil penaltu a přiznal: Nikdo si to neužil

Praha - Rozporuplné pocity si odnesl brankář Tomáš Vaclík z prvního soutěžního zápasu za českou reprezentaci. Proti Turecku v kvalifikaci mistrovství Evropy na Letné si totiž dlouho nesáhl na míč a pak ho z penalty překonal Selcuk Inan a z blízka prostřelil Hakan Calhanoglu. Byl to "zápas blbec". Prohra 0:2 navíc domácím zkazila oslavy postupu na Euro.

Soňa Červená v královéhradecké filharmonii.

Zaplněný sál tleskal. Vivat Soňa Červená

Hradec Králové - Nabitý koncertní sál hradecké filharmonie hlučí napětím a očekáváním. Komorní obsazení filharmoniků už sedí  u svých pultů a vše nasvědčuje tomu, že publikum vyslechne neobyčejný koncert.

Tomáš Vaclík

Čech je extra klasa, uznal Vaclík. Doufá, že reprezentace si nepokazí dojem

Praha - Bude v bráně. To je skoro jasné. Tomáš Vaclík by si poprvé za tři roky v české fotbalové reprezentaci měl zachytat soutěžní zápas. Šestadvacetiletý brankář Basileje se na další milník kariéry těší, ale ještě neví, zda na závěr evropské kvalifikace nastoupí doma proti Turecku, nebo v Nizozemsku.

Fotbalisté Krasnodaru se v Dortmundu brzy ujali vedení díky gólu Mamajeva

Rapid zaskočil Villarreal. Dortmund zažehnal ostudu, Neapol dala pět gólů

Praha - Fotbalisté Marseille zvítězili na hřišti Groningenu 3:0 a jsou v čele "liberecké" skupiny. Rapid Vídeň zaskočil Villarreal a v "plzeňské" skupině si připsal tři body za výhru 2:1. Schalke si zastřílelo na Kypru, kde porazilo APOEL snadno 3:0. Další německý gigant Dortmund naopak doma odvrátil blamáž až v nastavení a porazil Krasnodar 2:1. Neapol si zastřílela, porazila Bruggy 5:0.

Ilustrační foto

Přes Francii pojede jaderný odpad, organizace Greenpeace chystá protesty

Cherbourg – Mezinárodní organizace na ochranu životního prostředí Greenpeace svolala na dnešní večer demonstraci v přístavním městě Cherbourg v severozápadní Francii, kam ráno z Británie dorazila loď se sedmi tunami recyklovaného jaderného odpadu. Pořadatelé protestu chtějí využít přesunu nebezpečného nákladu, který pojede přes Francii do Švýcarska, k opětnému varování, že skladování jaderného odpadu ohrožuje planetu. Informoval o tom web politického týdeníku Le Point.

Maccabi Tel Aviv postoupilo do Ligy mistrů

Suchý a Vaclík neuspěli, Ligu mistrů si zahraje Maccabi. Slaví také Malmö

Praha - Marek Suchý a Tomáš Vaclík si Ligu mistrů nezahrají. Jejich Basilej totiž v play-off vypadla s Maccabi Tel Aviv, přemožitelem Plzně z třetího předkola. Švýcarský tým nedokázal "smazat" remízu 2:2 z domácí půdy a uhrál jen výsledek 1:1. Milionářskou soutěž si podruhé za sebou zahraje Malmö. Švédský tým, který loni vyřadil Spartu, díky odvetě vyzrál na Celtic Glasgow. Do základní skupiny prošly také Dinamo Záhřeb, Valencie a Šachtar Doněck.

Brankář Tomáš Vaclík na tréninku fotbalové reprezentace.

Boj o Ligu mistrů: Vaclík tvrdí, že Basilej nezaváhá. Co ukáže CSKA?

Praha - Už brzy bude jasno. Fotbalová Liga mistrů v úterý a ve středu pozná zbývající účastníky podzimní skupinové fáze. Play off nemá příliš dobře rozjeté Basilej, která s českými reprezentanty Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým doma jen remizovala 2:2 s Maccabi Tel Aviv a v odvetě v Izraeli tak bude muset pro postup minimálně jednou skórovat.

František Schneider

Najednou se mi zhatil sen, říká Schneider o konci v Basileji

Brno – Při svém kočovném fotbalovém životě okusil teprve na jaře zemi zaslíbenou. Pro brněnského odchovance Františka Schneidera se jí stalo Švýcarsko, kde hrál třetí ligu za mužstvo Concordia Basilej. „Bylo to perfektní. Nejlepší, co jsem kdy zažil," líčí osmadvacetiletý záložník, který už ochutnal fotbal i na Maltě či v Rakousku. Jenže po čtyřech měsících jeho snové angažmá skončilo a bývalý hráč Zbrojovky obléká dres třetiligové Líšně.

Play-off Ligy mistrů: Celtic si poradil s Malmö

Basilej se trápila, Vaclíka zaskočil kat Plzně. Valencie zničila Monako

Praha - Eran Zahavi zničil Plzeň. A teď - hned dvakrát - pokořil Tomáše Vaclíka. To byl zápas: fotbalisté Maccabi Tel Aviv vstoupili do play-off Ligy mistrů nečekaně dobře, když na půdě Basileje uhráli remízu 2:2. Lépe si vedla Valencie, která zničila Monako 3:1. Rapid Vídeň - přemožitel Ajaxu - prohrál doma se Šachtarem Doněck 0:1.

Boj o Ligu mistrů: Bruggy vs. Panathinaikos

Vaclík udržel nulu. Malmö v odvetě opět šokovalo, uspěly i Bruggy a Šachtar

Praha - Zajímavé výsledky? Překvapení se v předkole Ligy mistrů neudálo jen v Plzni. Šokovalo Malmö, uspěly i Astana a Partizan Bělehrad. Basilej v sestavě s českými reprezentanty brankářem Tomášem Vaclíkem a obráncem Markem Suchý postoupila do play off o účast v Lize mistrů. Švýcarský šampion měl z prvního utkání na hřišti Lechu Poznaň náskok 3:1 a ve středu zvítězil před svými fanoušky 1:0.