Kreativ

ŠTÍTEK: Bělehrad

Pavel Maslák, dvojnásobný halový mistr světa.

Zazáří čeští atleti na halovém ME? Jedu obhájit zlato, uvedl Maslák

Čeští atleti odletěli na halové mistrovství Evropy a na palubě letadla do Bělehradu nechyběl ani koulař Tomáš Staněk. Druhý muž letošních kontinentálních tabulek v posledních týdnech léčil svalové zranění, které by ale už mělo být v pořádku. Staněk má v aktuální halové sezoně nejlepší výkon z Jablonce 21,32 metru a před ním je z Evropanů pouze dvojnásobný mistr světa David Storl z Německa.

Úspěšná atletka Hálová

Úspěšná atletka Hálová: Mým největším kritikem je syn Matúš

Zlín – /ROZHOVOR/ Slavobrána ve škole, desítky zpráv na mobilu a sociálních sítích. Chvíli slávy a úspěchu si nyní užívá zlínská atletka Kateřina Hálová, která se v neděli poprvé v kariéře ve 35 letech nominovala na halové mistrovství Evropy v Bělehradu.

Hodonínský běžec Filip Sasínek potvrdil na halovém mistrovství České republiky roli favorita. Jednadvacetiletý reprezentant si v pražské Stromovce podmanil závod mužů na tři kilometry.

Běžec Sasínek získal halový titul v osobním rekordu, Kákona byl devátý

Hodonín – Má další titul. Hodonínský běžec Filip Sasínek potvrdil na halovém mistrovství České republiky roli favorita. Jednadvacetiletý reprezentant si v pražské Stromovce podmanil závod mužů na tři kilometry. Svěřenec trenéra Antonína Slezáka si na této trati časem 8:13.22 minuty vylepšil osobní rekord a zaslouženě slavil další zlato.

Martin Heindl.

Sobota na atletickém MČR přinesla tři nová jména pro Bělehrad

Praha, Brno - V prvním dnu halového atletického šampionátu se český tým pro mistrovství Evropy v Bělehradu rozrostl o tři jména. Limity pro účast na vrcholné akci zimní sezony splnili v pražské Stromovce brněnský výškař Martin Heindl a sprinteři, brněnský Jan Veleba a Barbora Procházková v běhu na 60 metrů. Nominačnímu kritériu na trati 3000 metrů s téměř desetisekundovou rezervou vyhověla v rekordu šampionátu 9:04,84 minuty Simona Vrzalová, jež už dříve měla na HME jistý start na patnáctistovce.

Nymburský atlet Vít Müller.

Atlet Vít Müller zabojuje o Evropu

Nymburk - O víkendu se koná halové mistrovství republiky v atletice dospělých. Nymburský oddíl SKP bude zastupovat Vít Müller, který se představí na trati 400 metrů.

Zuzana Hejnová v Riu

Hejnová chce v hale zaútočit na časy ze životní sezony 2013

Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová chce v hale zaútočit na časy ze životní sezony 2013. Na víkendovém mistrovství republiky v Praze poběží dvoustovku, o týden později bude na halovém mistrovství Evropy v Bělehradu útočit na medaili na čtvrtce. Časem 51,77 z mítinku v Birminghamu je aktuálně druhou Evropankou sezony, rychlejší letos byla jen Švýcarka Lea Sprungerová.

Překážkář Petr Svoboda na mistrovství ČR.

Překážkář Svoboda chce na halovém ME do finále

Překážkář Petr Svoboda chce na halovém mistrovství Evropy postoupit do finále. Už na víkendovém republikovém šampionátu by rád na šedesátce překážek vylepšil čas 7,57 z mítinku v Lodži a pro letošní halovou sezonu si dal jako cíl dostat se znovu pod 7,50. Dnes v rozhovoru s novináři si pochvaloval radikální změnu v tréninku, k níž ho přivedla spolupráce s koučem Danielem Hejretem.

Bývalý desetibojař Tomáš Dvořák.

Šéftrenér Dvořák věří v další splněné limity pro HME v atletice

Česká výprava pro halové mistrovství Evropy v Bělehradě by se mohla ještě o několik atletů rozšířit, věří před víkendovým republikovým šampionátem šéftrenér reprezentace Tomáš Dvořák. Jistý start na kontinentálním šampionátu má nyní 21 závodníků. Národní limit splnila i tyčkařka Romana Maláčová, která musí čekat na pozvání evropské federace.

Amálie Švábíková.

Švábíková na Zimní Pražské tyčce znovu vylepšila juniorský rekord

Praha - Tyčkařka Amálie Švábíková znovu posunula český juniorský halový rekord. Zimní Pražskou tyčku vyhrála sedmnáctiletá atletka USK Praha výkonem 437 centimetrů a o dva centimetry vylepšila svůj sobotní rekord z juniorského mistrovství republiky v Ostravě. Soutěž mužů v Metropoli Zličín vyhrál Jan Kudlička v novém rekordu mítinku 573 cm.

Opavský rodák Jan Kudlička.

Kudlička: Není to jen o tom vyhrávat celý rok

/ROZHOVOR/ Letos v Ostravě nezazářil stejně jako loni, přesto sklidil obrovský aplaus. Jak by také ne, vždyť český tyčkařský rekordman Jan Kudlička měl na atletickém mítinku Czech Indoor Gala nejpočetnější fanouškovskou podporu.

Ilustrační foto

Ruská atletická federace nedovolí závodit těm, co nevrátí medaili

Ruská atletická federace nedovolí závodit sportovcům, kteří odmítnou vrátit olympijskou medaili, jež jim byla odebrána kvůli zpětně zjištěnému dopingu. Podle ní se tito atleti nebudou moci zúčastnit žádné akce pořádané národní ani mezinárodní federací. Navíc nebudou zařazeni do programu registrovaného dopingového testování, což je nezbytné k tomu, aby mohli při plošném zákazu startu ruských sportovců závodit jako nezávislí sportovci.

NEJEN DRÁHAŘ. Vítkovický středotraťař a vytrvalec Jakub Zemaník se dokáže prosadit nejen v tradičních atletických disciplínách v hale nebo na dráze, ale také na silnici. Snímek je z Hornické desítky.

Zemaník zůstal v přípravě zdravý, i proto pojede na evropskou atletiku

Halové mistrovství Evropy atletů v Bělehradě se bude týkat i dvou vítkovických závodníků. Limit už dřív splnila mílařka Simona Vrzalová, která si v Ostravě v úterý znovu zlepšila osobní rekord na trati 1500 metrů (4:10,04), a k ní se přidal oddílový kolega Jakub Zemaník na trojce, kterou zaběhl v čase 8:03,60 minuty, což stačilo na druhé místo za Polákem Kulkou.

Atletika Kateřina Hálová

Hálová vyhrála v Lucemburku, cílem je ale limit na HME

Zlín – Pokusit se o splnění limitu na březnový halový evropský šampionát v Bělehradě. To je hlavní cíl zlínské atletky Kateřiny Hálové pro nejbližší týdny. I proto se naposledy z Lucemburku nevracela úplně spokojená, třebaže zde jasně ovládla klání na 800 metrů.

Zuzana Hejnová

Hejnová v Ostravě vyhrála 400 metrů v třetím času Evropy 51,96

Zuzana Hejnová vyhrála na mezinárodním halovém mítinku v Ostravě běh na 400 metrů a druhým časem kariéry 51,96 sekundy se zařadila na páté místo na světě v letošní sezoně. Limit na halové mistrovství Evropy v Bělehradu opakovaně splnila také Denisa Rosolová.

Czech Indoor Gala 2017 Ostrava.

Czech Indoor Gala: Čas Hejnové v Ostravě ukázal, že příprava s Balzerem funguje

/FOTOGALERIE/ Čtvrtkařská premiéra pod novým trenérem Falkem Balzerem vyšla Zuzaně Hejnové náramně. Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek z let 2013 a 2015 vyhrála na halovém mítinku Czech Indoor Gala v Ostravě druhým časem kariéry 51,96 sekundy a před halovým mistrovstvím Evropy v Bělehradě naznačila výbornou formu.

Šéf světové atletiky Sebastian Coe.

Ruští atleti zřejmě přijdou po olympiádě i o MS. IAAF suspendaci nezrušila

Být ruským atletem je v posledních měsících spíše utrpením. Kvůli dopingovému skandálu přišli o olympijské hry v Riu a hrozí jim, že se v létě nezúčastní ani mistrovství světa v Londýně. Mezinárodní federace IAAF totiž na zasedání své rady v Monaku uvedla, že suspendace Ruska trvá. Do srpnového šampionátu tak zřejmě nestihnou splnit antidopingová kritéria.

Nový kosovský prezident Hashim Thaçi.

Kosovský prezident vyzval EU a NATO, aby pohrozily Srbsku

Priština - Kosovský prezident Hashim Thaçi vyzval Evropskou unii a NATO, aby varovaly Srbsko před vyvoláním nového konfliktu v Kosovu a celém regionu. Prezidentova výzva následovala po středečním setkání Thaçiho s jeho srbským protějškem Tomislavem Nikoličem v Bruselu. Schůzku, které se zúčastnili i premiéři obou zemí, svolala unijní ministryně zahraničí Federica Mogheriniová, uvedla AP.

Ilustrační foto.

Srbsko zavedlo přísnější pravidla pro běžence, kteří chtějí opustit tábor

Bělehrad - Srbsko dnes zavedlo přísnější pravidla pro migranty žijící v uprchlickém středisku na předměstí Bělehradu. Nově musí mít zvláštní povolení, aby mohli tábor opustit, a každý den musejí být do 22:00 zpět. Stalo se tak v reakci na zprávu, podle níž migranti zaútočili na ženu se třemi dětmi, uvedla agentura AP.

Osmistovkařka Lenka Masná.

Masná je zdravá, má limit. Omáčka kolem zranění mě unavovala, říká o patáliích

Brno – Zdá se, že za smolným obdobím udělala definitivní tečku. Brněnskou atletku Lenku Masnou od jara roku 2015 pronásledovaly zdravotní potíže, nyní však vzhlíží k nadějnější budoucnosti. Od léta už naplno trénuje a v sobotu jedenatřicetiletá půlkařka závodící za pražský Olymp v poklidu zaběhla limit pro březnové halové mistrovství Evropy v Bělehradě.

Lenka Masná

Půlkařka Masná je zdravá a má limit: Omáčka kolem zranění mě unavovala

/ROZHOVOR/ - Zdá se, že za smolným obdobím udělala definitivní tečku. Brněnskou atletku Lenku Masnou od jara roku 2015 pronásledovaly zdravotní potíže, nyní však vzhlíží k nadějnější budoucnosti. Od léta už naplno trénuje a v sobotu jedenatřicetiletá půlkařka závodící za pražský Olymp v poklidu zaběhla limit pro březnové halové mistrovství Evropy v Bělehradě.

Basketbalový koš. Ilustrační foto

Sojky sahaly v evropské lize po postupu do play off

Pelhřimov – Skvělého úspěchu na mezinárodní scéně dosáhli mladší žáci BK Sojky Pelhřimov. Ve druhém kole basketbalové evropské ligy v Debrecenu dokázali postupně porazit domácí tým, Bělehrad, Šoproň a nestačili pouze na vítěze skupiny Feniks 2010.

Olomoučtí fotbalisté porazili v přátelském zápase Zlín (ve žlutém) 3:1

Rychlík Vukadinovič se vrátil na hřiště. Bude makat na fyzičce

Zlín – Zlínský šinkanzen už zase skotačí na fotbalovém trávníku. Vukadin Vukadinovič po problémem s nataženým svalem nastoupil v přípravě v Olomouci. „Měl jsem z toho trošku obavy, protože umělka nebyla ideální, ale zvládl jsem to. Sval mě už netrápí," uvedl šestadvacetiletý záložník.

Novak Djokovič skončil na Australian Open nečekaně už ve 2. kole.

Problémy v manželství, porážky. Djokovičovi nesvědčí ani tajemný guru

Problémy v manželství, nečekané prohry a výbuchy vzteku, ztráta pozice světové jedničky, rozchod s trenérem Borisem Beckerem a kontroverzní vztah s „objímacím guru" Pepe Imazem… Není toho málo, co se na Novaka Djkoviče hrnulo v posledních měsících. Hodně se toho namluvilo o tom, zda se tenhle sršatý Srb dokáže vyhoupnout zpátky na vrchol.

Nový kosovský prezident Hashim Thaçi.

Srbsko má v plánu obsadit část Kosova, tvrdí prezident Thaçi

Priština - Srbsko má v plánu obsadit část severního Kosova podobně, jako Rusko anektovalo v roce 2014 ukrajinský Krymský poloostrov. V rozhovoru s agenturou Reuters to uvedl kosovský prezident Hashim Thaçi. Vztah sousedních balkánských zemí se v posledních dnech vyhrotil v souvislosti se snahou Bělehradu vyslat do bývalé jihosrbské provincie speciální srbský vlak.

Prezident Tomislav Nikolič.

Srbové varovali Kosovo, že budou bránit své území včetně své bývalé provincie

Bělehrad - Srbové varovali Kosovo, že budou bránit každý kousek svého území, včetně své bývalé provincie, kde jsou Srbové údajně v ohrožení ze strany kosovských Albánců. Varování dnes vyslovil srbský prezident Tomislav Nikolić v souvislosti s jízdou srbského vlaku ozdobeného nápisy Kosovo je Srbsko, který v sobotu vyrazil z Bělehradu do Kosovské Mitrovice. Tam ale nedorazil. Jízda byla zastavena údajně kvůli informacím, že kosovští Albánci na vlak plánují zaútočit, uvedla agentura AP.

Srbsko zahájilo železniční spojení s oblastí na severu Kosova, kde žije převážně srbská menšina.

Bělehrad vyslal vlak na sever Kosova, Priština protestuje

Bělehrad - Srbsko zahájilo železniční spojení s oblastí na severu Kosova, kde žije převážně srbská menšina. Učinilo tak navzdory protestům kosovské vlády, která to považuje za provokaci a agresivní narušení své svrchovanosti, uvedla agentura AP.

Havířovský rodák Pavel Maslák, obhájce evropského zlata v běhu na 400 metrů, trénuje v ostravské atletické hale, kde se za měsíc uskuteční velký mezinárodní mítink Czech Indoor Gala.

Maslák trénuje v Ostravě. V únoru se vrátí na velký mezinárodní mítink

Ostrava /FOTOGALERIE/ - Velká česká medailová naděje pro halové mistrovství Evropy v atletice, které se letos uskuteční na začátku března v srbském Bělehradě, je momentálně takřka doma. Havířovský rodák Pavel Maslák, obhájce evropského zlata v běhu na 400 metrů, trénuje v ostravské atletické hale, kde se za měsíc uskuteční velký mezinárodní mítink Czech Indoor Gala (14. února).

Havířovský rodák Pavel Maslák, obhájce evropského zlata v běhu na 400 metrů, trénuje v ostravské atletické hale, kde se za měsíc uskuteční velký mezinárodní mítink Czech Indoor Gala.

Maslák trénuje v Ostravě a v únoru se vrátí na velký mítink

/FOTOGALERIE/ Velká česká medailová naděje pro halové mistrovství Evropy v atletice, které se letos uskuteční na začátku března v srbském Bělehradě, je momentálně takřka doma. Havířovský rodák Pavel Maslák, obhájce evropského zlata v běhu na 400 metrů, trénuje v ostravské atletické hale, kde se za měsíc uskuteční velký mezinárodní mítink Czech Indoor Gala (14. února).

Havířovský rodák Pavel Maslák, obhájce evropského zlata v běhu na 400 metrů, trénuje v ostravské atletické hale, kde se za měsíc uskuteční velký mezinárodní mítink Czech Indoor Gala.

Maslák trénuje v Ostravě a v únoru se vrátí na velký mítink

Havířov /FOTO/ – Velká česká medailová naděje pro halové mistrovství Evropy v atletice, které se letos uskuteční na začátku března v srbském Bělehradě, je momentálně takřka doma. Havířovský rodák Pavel Maslák, obhájce evropského zlata v běhu na 400 metrů, trénuje v ostravské atletické hale, kde se za měsíc uskuteční velký mezinárodní mítink Czech Indoor Gala (14. února).

Hodonínský běžec Filip Sasínek si na pražském Strahově podmanil Akademické mistrovství České republiky. Osmistovku zaběhl za 1:49,06 minuty.

Sasínek splnil limit na halové mistrovství Evropy. Osmistovku zaběhl za 1:49,06

Hodonín – Výborným výkonem se na začátku roku blýskl hodonínský běžec Filip Sasínek. Svěřenec trenéra Antonína Slezáka, který v neděli 8. ledna oslavil jednadvacáté narozeniny, si na pražském Strahově podmanil Akademické mistrovství České republiky. Osmistovku zaběhl za 1:49,06 minuty. Skvělý čas mu zajistil nejen zlatou medaili, ale také účast na evropském halovém šampionátu v Bělehradu.

Jakub Holuša

Zranění donutilo Jakuba Holušu vynechat halovou sezonu

Před několika dny obrazila atletické a sportovní kruhy zpráva týkající se aktuálně nejlepšího českého mílaře a odchovance opavského Sokola Jakuba Holuši. Kvůli problémům s achilovkou bude muset oželet halovou sezonu.

Antonín Panenka při slavnostním losu fotbalového ME 2016.

Šokovaný Panenka: To už nebude mistrovství světa, turnaj ztratí smysl

Praha - Fotbalové mistrovství světa se rozšíří z 32 na 48 účastníků. V úterý o tom rozhodla Mezinárodní federace FIFA. Nový systém rozdělil fotbalový svět na dva tábory. Mezi odpůrce patří i legendární Antonín Panenka. Podle mistra Evropy z Bělehradu 1976 a účastníka MS 1982 takový turnaj ztrácí svůj smysl a jde jen o komerci.

Stanislav Vávra z Brna (vpravo) a Zoran Gajič z Bohemians Praha 1905.

Byl o něj velký zájem, proč kývl Zlínu? Gajič: Vyhrává, to se mi líbí

Zlín – Pár minut po pondělním poledni se stal srbský fotbalista Zoran Gajič první oficiální posilou Zlína. Za doprovodu agenta Karola Kisela podepsal na Letné smlouvu na dva a půl roku. „Měl jsem i jiné nabídky z Česka a ze zahraničí, ale přestup do Zlína si myslím, že je pro mě nejlepší variantou," uvedl pro Deník 26letý stoper.

Zoran Gajič. Ilustrační foto.

Zlín vyhrává. To se mi líbí, usmál se Gajič

Zlín – Pár minut po pondělním poledni se stal srbský fotbalista Zoran Gajič první oficiální posilou Zlína. Za doprovodu agenta Karola Kisela podepsal na Letné smlouvu na dva a půl roku. „Měl jsem i jiné nabídky z Česka a ze zahraničí, ale přestup do Zlína si myslím, že je pro mě nejlepší variantou," uvedl pro Deník šestadvacetiletý stoper.

Zoran Gajič. Ilustrační foto.

Gajič je vítězný typ, říká na adresu posily trenér Páník

Zlín – Dobrá zpráva pro fotbalové fanoušky Zlína! Než řekli švec, můžou vítat náhradu za stopera Tomáše Hájka, který v pátek přestoupil do Plzně. Je jí šestadvacetiletý Srb Zoran Gajič. „Obě strany jsou blízko dohody," prozradil majitel klubu Zdeněk Červenka.

Ilustrační foto

Francie drží kvůli srbskému zatykači exšéfa kosovských povstalců

Paříž - Francouzská policie zatkla ve středu na základě srbského zatykače bývalého kosovského premiéra Ramushe Haradinaje, který působil jako povstalecký velitel během války za odtržení Kosova od Srbska v letech 1998 a 1999. Uvedly to francouzské policejní zdroje a informaci následně potvrdilo kosovské ministerstvo zahraničí. Srbský premiér Aleksandar Vučić dnes v Bělehradě řekl, že Srbsko požádá o vydání Haradinaje. Jak uvedl následně francouzský soud, Haradinaj zůstane ve vazbě do té doby, než Srbsko tuto žádost oficiálně podá.